Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 2230Hozzászólás Apelláta
2012.01.17. 23:01

Még annyit, hogy én öt éve vettem a kapcsolós változatú SM-et használtan, új szerű állapotban egyik zenész cimbimtől 20 eFt-ért. Akkor 34 körül volt az új ára.

Üdv.: Apelláta

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 2231Hozzászólás marton1974
2012.01.17. 23:08

Apelláta írta:Szia Marton!

Én öt éve használok SM-58-at. Mellette van egy Audio-Tachnika AT-2010-em és egy AKG D-880-am. Ez alatt volt háromféle keverőm, háromféle végfokom, amiken használtam is őket. Ráadásul az én hangfalaimon kívül még a zenésztársaim hangfalain is. Mindegyik cuccnál azonos vélemény alakult ki bennem. Az SM-58 az AT-2010-hez képest magasban, a D-880-hoz képest magasban és mélyben is elmarad. Ezen kívül jelszintben is a leggyengébb. Ennek ellenére a másik két típus semmivel sem gerjedékenyebb. Én nem egy telt ének hangszínnel vagyok megáldva, ezért nekem fokozottan hátrányos az SM-58 karaktere. Ezért én fellépésnél a jó öreg kb. 15 éves D-880-at favorizálom. Az SM-58 marad vendég mikrofonnak.

Próbáltam zenész barátom Beta-58-át is. Czaga-val abban egyezik a véleményem, hogy több magasa van, ezért nekem jobban bejön az SM-58-hoz képest. Viszont szerintem gerjedékenyebb is valamivel. A több magasnak köszönhetően érthetőbben, tisztábban szól az SM-58-hoz képest azonos hangerőn.

A Jeffe AVL-2600-as az én hangszínemnek nagyon fekszik. Ha valamelyik mikim tönkre megy, biztos azt veszek majd helyette. SM-58 előtt volt PG-12 is. Az egy katasztrófa.
Üdv.
Akkor miért favorizálják annyira?
Szerintem azt is be lehet lőni az EQ - al , nem?

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 2232Hozzászólás marton1974
2012.01.17. 23:12

Na akkor melyik a jó miki?
Vagy ez is úgy működik,hogy mindenki a sajátját dicséri?
Szerintem a SHURE - nál a nevet kell megfizetni,lehet hogy már vannak nála profibb mikik is...csak még nem nagyon ismertek...
Olyan lehet ez mint a hangfalaknál...
SZERINTETEK???

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 2233Hozzászólás Apelláta
2012.01.18. 09:26

Mint minden, ez is szubjektív. Mindenkinek más az igénye, ízlése, adottsága (mikinél hangadottsága), anyagi helyzete stb.... Ezért érdemes vásárlás előtt a kinézett alanyokat kipróbálni. Én a tesztekből, tanácsokból mindig a szélsőséges dolgokat szoktam levonni magamnak. Ha egy terméknél többen is szélsőségesen negatív, vagy pozitív véleményt mondanak, annak már lehet jelentősége. Ha több termék közül, melyeket kinéztem magamnak, az egyikről szélsőségesen rossz véleményeket hallani, azt már nem fogom ezek után számításba venni, nem törekszem, hogy feltétlen, minden áron kipróbálhassam. Illetve még a megbízhatósággal, szerviz háttérrel, hamisítással, beszerzéssel, árral kapcsolatos infók, amik hasznosak lehetnek.

Szerintem a Shure-ra is igaz, hogy a nevet meg kell fizetni. Ez nem azt jelenti, hogy nem jó mikrofonokat készítenek, mert nem véletlen terjedt el ennyire profi és amatőr szinten is. De van sok más gyártó, aki azonos árkategóriában jobb termékeket gyárt. Például Audio-Technika, Beyerdinamic. Az én három mikrofonom közül is az új árát tekintve a Shure a legdrágább (bár az utóbbi időben AT-2010 is megközelítette már az SM-58 árát), mégis a másik kettő veri azt szerintem. De lehet neked nem ez lenne a véleményed.

A két Shure miki közül én a Beta-ra tenném a voksomat.

Viszont a napokban láttam, hogy az Audio-Technika AE-6100 mikit a győri Hangszerdiszkont 48 900 Ft-ért akciózza. Ennek az eredeti ára 67 eFt körül van. A Beta 46 eFt körüli árát nézve érdemes lenne neked ezt is számításba venni. Én még nem próbáltam, de nagyon jó véleményeket hallottam róla.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 2234Hozzászólás Apelláta
2012.01.18. 09:28

Pár hete vettem egy fejhallgatót. Audio-Technika és Shure-ok közül válogattam. Volt lehetőségem meghallgatni jó párat azonos helyen, azonos feltételekkel. 15-50 eFt-os árkategóriák közül csemegéztem. Végül Audió-Technika mellett döntöttem. A Shure-nak még a legdrágább, 49 eFt-os fejhallgatójánál sem éreztem azt a minőségi többletet, amit az ár alapján nyújtani kellett volna. Az At-nél viszont igen. Az AT 20-30 eFt-os fejhallgatóival volt pariban a Shure legdrágábbja. Én az AT mellett döntöttem. Igaz annak is a legdrágább típusa mellett, de nem csak azért mert 49 ről 42-re volt akciózva, hanem ott lehetett hallani azt a minőségi többletet, amiért több pénzt is kérnek. Pedig először látatlanban én a Shure-ra voksoltam. De vertem volna a fejemet a falba, ha megvettem volna és utána próbálom ki otthon.

czaga
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 2236Hozzászólás czaga
2012.01.18. 13:24

Sziasztok!

Ismét segítségeket kérnék eladnám szinte minden technikámat és kérném segítsetek az árak "belövéséhez".
1, Peavey Hi-Sys 2RX 15" Black Widow mély 1,5 rx44 driver kb 28kg jó álapotban juniusban lesz 6 éves, bőr védőhuzattal.
2, Garry Lite sub 15" kissebb kozmetikai hibákkal weiger tokkal, 4.éves márciusban.
3, Premier KXV 1524 15" mély 1,75 magas 21kg:) kicsit leharcolt 5 éves agusztusban.
4, Yamaha EMX 5000/12 powermixer decemberben let 5 éves, kozmetikai hibákkal keménytokban, 2*500w 4ohm.
5. igaz nem ide tartozik deeladnám a Korg PA 2x-emet is...erre is szeretnék árat kapni...

előre is köszönet!!!
üdv. mindenkinek.

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 2248Hozzászólás szabesz80
2012.01.20. 08:11

Nekem is SHURE SM58 volt de kb 5 eve lecsereltem egy JEFE AVL 2600 ra es nekem jobban be jott mint a SHURE.Probaltam BETA 87A -t es valoban szepen szol de az ara is meg van.Egyelore a JEFE mellett maradok.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 2249Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.20. 09:40

Én '95-ben vettem a BETA 58A mikrofonomat. Tavaly azt hittem tönkrement ( de kiderült hogy a keverőbemenettel volt gond ) és elkezdtem keresgélni, hogy melyik szól olyan jól mint a Beta. Volt olyan, ami jól szólt, de mindegyik sokkal gerjedékenyebb volt, mint a Shure.
Tanulság: Olcsón, jót sajnos még mindig nem lehet...
Ezért tettem le az aktív hangfal vásárlásról is...

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 2254Hozzászólás Zeneboy
2012.01.20. 12:56

Üdv!

Én is kb 10 éve egy Shure Beta 58-at használok! Előtte egy Roland miksim volt, tartaléknak a mai napig megvan üzemel, de a rádiós miksim is jobban szól nála így a tartalék tartalékjának van meghagyva... Mikor megvettem a BETA-t néztem az SM- szériát! SŐt volt egy Prolouge 24-.es is! Sajnos ég és föld! Persze lehet kevergetni eq-zni, de nekem az volt a tapasztalatom, hogy nagy hangerőn sokkal jobban vált gerjedésre hajlamossá, pontosan azért, mert igényelte azt a magas beemelést!
CSak egy példa: Kollégám 80eft-os AKGD D7-es miksijét 70efrt- körül vette pár éve! Elhozta kipróbálni a BeTEa-val! Ő a magasat, hogy olyan csilingelő legyen +8dB körül használta ! Mélye igaz több volt a miksinek, de szerintem még túl sok is! Nálam a Beta-nal ua ez a csilingelő magas +2dB-n működött! Gerjedés soha nem volt!

Viszont! A pa3-nak ugyebár eleve van egy szoftveres baja! Sajnos valamiért nem úgy szól mint a pa1-en az ének, akármit csinálok vele! Még a tegnap éjszakai buli végére mondhatom azt, valamennyire jó volt! Ég és föld a beállításom a pa1-hez képest!
A másik, hogy tompának hat a mikrofonom! Én nem nyúltam hozzá, sokáig, de nemrég levettem a fejet és kiderült nem csak be van rozsdálva, hanem rá volt száradva a szivacs! Alig adhatott át hangot az utóbbi időben! Szereztem rá utángyártott /Talán voice kraft/ fejet! Szivacs átrak, láss csodát a mikrofont mintha kicserélték volna!
Sajnos azt kell mondjam, olyan, mintha buli közben is tompulna! SP írt egy jelenséget, hogy a gaint vissza kell venni buliban! Ua ezt tapasztalom! Minta tompulna a hang átvitel, emiatt esetleg erősebben énekelek, de így a jelszínt csak nő...
Múlt hétvégén Zürichben zenéltem újra a kollégával! A kinti egyháznak a rendezvényházában volt egy próbaterem ott volt a szállás! 8millás zenekari cucc volt.. Dyna 1600kverősírő, Cp hangfalak, Marshall cucc TAma dob stb. ! Ott volt Elektrovoice ND 267-es miksik! Kipróbáltuk! Úgy, hogy a terem végéből hallgatta 3 ember egyöntetűen azt mondták az elektrovice-ba jobb a hangom mint a BETA-ba! Dinamikusabb volt, és a gaint is vissza kellett vennem! Egyáltalán nem volt gerjedékeny! A vicc az, megnéztem itthon az egy 17eft-os miksi!
Az ND 967-et már ajánlotta több ember lehet ki fogom próbálni, mert az az érzésem valami a BETA-val is van!
Viszont ez valóban hangrendszer, és HANG függő dolog!

A JEFFE-t próbáltam! Dinamikus több a dög benne, de nekem a közepe nem tetszett és a magast is keveselltem , persze korrigálni lehetett de akkor már a gerjedés is megjelent! A másik, hogy nem 1 embertől hallottam már, hogy fakult annak is pár év után a hangátvitele, de volt akinek bemondta az unalmast! Van aki már 10 év alatt a 3-at fogyasztja! végül is ua ott van mint egy BEta... /

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 2258Hozzászólás szabesz80
2012.01.20. 15:10

A JEFE nek tobb elest kell adni valoban es en is tapasztaltam a gyenguleset.Nem szol ugy mint regebb.Mivel gyengebb a hangom jobban segitett mint az SM 58.Lehet veszek en is egy masikat.

Új hozzászólás