Jogos a felvetés. Nekem már el van döntve, hogy RCF Sub705 AS-t veszek ( ez aktív ). Én már alapból így gondolkodtam, csak azért nem írtam, mert passzív stereo subbal még nem találkoztam és így azt a lehetőséget ki is zártam.Zeneboy írta:Szia Qgli!
Igen, az írásodból nem derül ki, hogy aktív, vagy passzív sub-ról beszélünk. Az aktívat leírta Zeneboy. A passzívnál is tovább lehet vinni a jelet, ha van a sub-on link csatlakozó. Viszont azon nem a szűrt, hanem a full range (teljes sávszélességű) jel, - vagyis amit beküldtél a keverőről a bemenetre - jelenik meg. Ugyan is az még a sub hangváltója előtt engedi tovább a jelet.
Nem muszáj levágni a mélyet, akkor viszont nem is muszáj így bekötni. Én a mélyeket úgy helyezem el hogy tökmindegy hogy hová, csak tőlem minél messzebb. Egyik top alá, vagy középre vagy középpont és a top közé az teljesen mindegy. Már próbáltam mindenhogy, ha szubok egymás mellett vannak, akkor tökmindegy hogy hol van - nekem ez a tapasztalatom.Asterix írta:Hány szubot használsz és hol helyezed el? Természetesen működik amit leírtál. Bár én újabban nem vágom a topok aljáról le a mélyet, mert amilyen hangerő kell teremben azt elbírják a mélyekkel is és újabban minden ember akármekkora a terem közvetlenül előttem táncol, már lassan a hangfalat feldöntik és közelről csak a toppokat hallod, ami üres mély nélkül, viszont közelről hallgatva levágva róla a mélyet más a hangkép, mint a tánctér közepén. Ez valamelyest javít rajta.
( A két passzív szubot megéri elcserélni egy aktív szubra árban is, viszont a top ládákat aktívra nem igazán. Egy pár jó aktív fal 500.000 Ft, egy pár jó passzív fal 250.000 + hozzá egy Castone végfok 50.000 Ft. Keverőt meg ígyis-úgyis venni kell )