Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 21101Hozzászólás B.Bazsi
2014.01.18. 15:13

Az E-16-os után nagy durranásnak számított nálam, aztán....kiábrándultam belőle, 1 évig volt meg. Összességében véve egy jó hangú, de buta hangszernek tartom. Mindenképpen kell mellé egy szekvenszer, stílusszerkesztő hogy ki lehessen belőle hozni ami benne van. VA7-re megírt file-ok biza elég jól megszólaltak rajta, de ami gyengébb hangszereléssel rendelkezett az vérszegényen szólt rajta (GM, GS). Kevés szerkesztési lehetőség van benne, a style morphing és style orchestrator felemás funkciók, jó hogy vannak, de igazán nagy jelentőséget nem jelentenek szerintem a hangszer megszólalását illetően. Hiába van benne rengeteg hangszín és dobkészlet, - gyakorlatilag a VA sorozat készletét tartalmazza- nem lehet kihozni belőle ami benne van mert nincs szekvenszere, nincs egy profi stílusszerkesztő benne amivel a finomabb dolgokat ki lehetne hozni belőle. Gondolok itt hangszíncserékre, dobkészlet, dobhangcserékre. Pozitívumai: jó hangszínek, könnyű kezelés, hangszínek gombokon való elérése -ellentétben a VA hangszerekkel ahol menüből lehet elérni a bill.partokat, kivéve a VA76- jó kis Roland billentyűzet, stílusok és ha jól emlékszem a midik sávjainak gombokról elérhető ki-bekapcsolása, + sáv hozzáadása a betáplált frázisokból. Nekem tetszett még benne a beépített hangszóró hangzása is. Negatívumai: gyakorlatilag nulla memória, floppymeghajtó, nem igazán lehet szerkeszteni benne a dolgokat: midit, stílust, a dallejátszás funkciója is gyenge abban az értelemben hogy ha elindítottam egy file-t, csak akkor tudtam keresni a következőt ha lejátszotta a dalt, (bár ennek a kicselezésére találtam benne egy kiskaput... ha nem tudod mi az és érdekel elmondom... ;) ) , valamint ha kivettem a floppyt megállt a dal. Hirtelen ennyi ami eszembe jut róla, ha kérdésed van még, tedd fel nyugodtan!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

hromeo89
Újonc
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Roland EXR-5
Adott köszönetek: : 4 alkalommal

Hozzászólás: # 21103Hozzászólás hromeo89
2014.01.18. 15:27

Floppymeghajtóval mi a baj? Ezt a kiskaput leírhatod :D Milyen programmal szerkesztettél hozzá stílust,ha szerkesztettél? Pénteken kaptam meg a hangszert,de még nem volt időm a munka miatt kipróbálni.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 21105Hozzászólás B.Bazsi
2014.01.18. 15:55

A "baj" vele hogy már nem a legújabb adattárolási módszer, rakhattak volna bele mondjuk smart media kártyaolvasót (akkoriban).... Elég lassan tölti a file-okat, ha kiveszed midi lejátszás közben a hangszerből a floppyt akkor megáll a lejátszás, és meg kell várni a dal végét hogy az újabb dalt kereshesd. A trükk viszont a következő: mikor kiválasztod a lejátszani kívánt file-t és elindítod, elkezd villogni egy led, (talán a start gomb fölött) ami a start megnyomása és a dal elindítása között tart egy rövid szünetet -gondolom a file beolvasását végzi ez idő alatt- ha ebben a rövid kis szünetben megnyomod a song gombot akkor beadja a floppyn lévő többi file-t és ekkor tudod keresni a következőt lejátszás közben. Erre véletlenül jöttem rá. Ha pl egy másodpercenként villan fel a led a dal lejátszása közben, akkor ez a kis szünet mondjuk másfél-két másodperc, tehát nagyon kell figyelni, de ha sikerül jó időben megnyomnod akkor sikerül és tudod keresni a következőt. Hülye dolog ez egy ilyen hangszertől, de hát....sajna ez van, ezzel a módszerrel viszont meg lehet ezt a problémát oldani.

hromeo89
Újonc

Hozzászólás: # 21108Hozzászólás hromeo89
2014.01.18. 16:27

És stílusokat szoktál rá szerkeszteni? Vagy lehet hülye kérdés,de melyik Roland stílusokkal kompatibilis? Mert a Style works-ben nem lehet em55-öt választani. Bár VA7 van benn,azt írtad,azokat jól játsza,gondolom akkor azokkal nincs gond,igaz?

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 21109Hozzászólás B.Bazsi
2014.01.18. 17:19

Már nincs meg régóta, nem is csináltam rá stílusokat, nem volt hozzá akkoriban semmilyen programom, 1 év után eladtam. Úgy tudom a VA7-el kompatibilis, próbáld VA7-re szerkeszteni a stílusokat és úgy próbáld ki benne, jónak kellene lennie!

hromeo89
Újonc

Hozzászólás: # 21110Hozzászólás hromeo89
2014.01.18. 17:21

Rendben van,nagyon szépen köszönöm a türelmed,és a segítséged.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 21113Hozzászólás B.Bazsi
2014.01.18. 18:33

Szívesen, ha tudok segítek, ezért vagyunk itt! ;) :777

hromeo89
Újonc

Hozzászólás: # 21114Hozzászólás hromeo89
2014.01.18. 19:14

Szeretnék majd énis egy komolyabb gépet,de most ezt tudtam kedvező feltétellel megszerezni. Annyi kérdésem még lenne,ha elindítok rajt egy midit,ott mondjuk a szóló rész hangszínét tudom változtatni? Némítani,több sávot is lehet,de ezt nem tudom.
A segítségre vonatkozóan pedig rengeteg helyen találkozom azzal,hogy az ember nem szívesen segít a másiknak,úgy látszik ez a fórum kivételt képez. ;)

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 21115Hozzászólás B.Bazsi
2014.01.18. 19:41

Úgy emlékszem lehet némítani a 4-es sávot (ha jól emlékszem a hangszer jobb oldalán van 8 gomb mely segítségével bármely midisávot vagy stílus sávot el lehet némítani), hangszínt cserélni viszont nem lehet benne. Ez itt egy remek társaság remek emberekkel és zenészekkel, szívesen segítünk egymáson, azért vagyunk itt a fórumon... ;) Megvannak a gyári stíluslemezek a hangszerhez?

hromeo89
Újonc

Hozzászólás: # 21116Hozzászólás hromeo89
2014.01.18. 19:49

Igen,azok megvannak. Miért?

Új hozzászólás