Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 80
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Re: Így szól az én hangszeremen...

Hozzászólás: # 20833Hozzászólás ---Qgli---
2014.01.12. 13:56

MUsicBEci írta:Én konkrétan azokra gondoltam, akik annyit tudnak a midiröl, hogy .mid a kiterjesztése pendrive-n tárolható, Play gombra lejátsza a hangszer
De mennyi ilyen van....nemhogy a elején lévő négy cintányérütést nem veszik ki belőle, de még a mankó is rajta van végig.

MUsicBEci
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Roland RS5
Adott köszönetek: : 1 alkalom
Kapott köszönetek: : 34 alkalommal

Hozzászólás: # 20837Hozzászólás MUsicBEci
2014.01.12. 14:30

Igen, a Roland az utóbbi évekbe ráerösitett erre a vonalra, s egész jó dolgokat ki lehet hozni ezekböl a hangszerekböl.
Gratulálok Beejaybudai, profin használod a hangszered.

Az akusztikus élö zene esetében a részletekben van a lényeg, amit a mai hangszerekböl, a rövid ütemü gyors fejlesztések
mihamarabbi piacra dobása miatt és ezirányú fejlesztések elmaradása miatt lehetetlen megcsinálni.
(pl: tömöritett nagy mennyiségü hiányos hangképpel rendelkezö hangszinek, kevés layer, korlátozott editálhatóság.)

De minden hangszer más, és minden tipusnak megvan a maga tábora, és ez a lényeg a gyártoknak. Mindenkinek más tetszik és más a fontos.

És nem utolsó sorban a midi és stilus szerkesztés boszorkánykonyhájának titkai, amivel életet lehelhetünk a dalokba.
Hihetetlen sokat számit, hogy tudja az ember, hogyan játszik egy gitáros, hogyan fúj egy trombitás és ezt megtudja valosítani egy szerkesztö programmal.

Egyik kedvenc stílusom:
Sokkal több munkát lehetne ebbe is fektetni, hiszen tele van olyan hibákkal, amelyeket kis editálás lehetne korrigálni, de most ennyire volt idöm.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 20840Hozzászólás Gyuley
2014.01.12. 15:13

MUsicBEci!

Tök jó lett :777 , de én a basszerost kapásból bőgőre cserélném, úgy nekem jobban átjönne! ;)

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 21012Hozzászólás Apelláta
2014.01.17. 00:39

Csak halkan jegyzem meg, hogy mi értelme volt ezen hangszeres midi párbajnak? Nem sok kommentek születtek az egyes dalok után.
Talán úgy lett volna értelme, ha valaki feltesz egy hangszerről egy nótát, majd azt kivesézzük. Pár nap múlva jön a következő, azt szintén, stb.. Minden hangszer képviseltetve. Persze ekkor is felmerül, hogy nem csak a hangszeren, hanem a használóján is nagyban függ egy dal megszólalása. De így, ebben a formában nem sok értelmét láttam. sorry

Üdv.: Apelláta

goozl
Kiemelt tag
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21020Hozzászólás goozl
2014.01.17. 10:27

Részben egyet kell értsek Apellátával. Ugyanis igen is szükség van értékelésre.
Itt Mindenki gyorsan "eleget akart tenni" és meg akarta mutatni, hogy Ő milyen dolgot tud kihozni a hangszeréből, ellenben vélemény nem mindenki munkája után született.
Az volna a javaslatom, hogy ha lehet, hogy kellene ezt folytassuk és akár 3 nap idő alatt töltsön fel Mindenki aki szükségét érzi annak, hogy kritizálják a munkáját és ebből profitálhassunk.
Arra jó volt ez a teszt, hogy kicsit meghallgassuk azt, hogy miként szól egy-egy típus.
Itt a hangszerek hangja érdekelt Mindenkit és talán az, hogy az Ő hangszer hol foglal helyet a "csúcsvarrógépek" között.
Viszont jó volna magát a munkát értékelni.
Ergo ha szabad javasolni válasszunk ki egy dalt és csinálja meg Mindenki majd meghatározott sorrendben tegye fel így lesz idő azt véleményezni. VAgy ha nagyjából akik fontosnak érzik kritikát írni szólnak, hogy jöhet a következő.
Így több értelme lehet!
Üdv: Laci

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 21027Hozzászólás HunHyper
2014.01.17. 12:41

Igazad van Tomi!!!

De mondjuk több emberrel együtt én nem állok olyan szinten, hogy az első hangtól az utolsóig megcsináljak egy zenét... sajnos...
Nekem még az is gondot jelent, hogy a kicserélt hangszíneket úgy állítgassam be, hogy az legalább jól szóljon. :oops: Ez azért van így, mert nem
tanultam, nem ezzel foglalkozok minden nap, nem tudtam elsajátítani profi módon a zene alapjait, mivel nem ebből élek... :)
Így nekem egy szép végeredmény akár felér egy "munkával", mert amennyit értek hozzá, az összes energiámat beleteszem és ráfordítom... :D
Persze megértem és igazat is adok annak, akinek a zene a kisujjában van, hogy a profiknak ez a művelet semmi... :777
Ha meg feltesz valaki egy áthangszerelt zenét, aki nagyon keveset ért a zenéhez, attól még lehet rá reagálni, hogy ez most jól szól,
vagy rosszul, vagy ezt-azt kellene még csinálni, mert aki feltette a "művet", az vélhetően azért csinálta, azért játszott a midi file-lal órákat,
mert azt gondolja, hogy "na így már szuperül" szól... Az viszont nagy segítség a hozzá nem értőnek, hogy ha valaki leírja neki a véleményét és
észrevételét, pl: "Te... az a basszús nincs rendben...".... így tudunk, így fogunk fejlődni... :)
Ha mondjuk Neked odaadnék egy teljesen szimpla egyenes falat, hogy készíts rá egy zsalukiosztást, akkor az Neked nagy munka lenne,
nekem meg semmi... ;) Mások vagyunk és máshoz értünk...

Ezt most nem bántásnak írtam, csak érzékeltetni akartam, hogy ami Neked semmi, az másnak attól függetlenül igenis lehet munka... :777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

goozl
Kiemelt tag
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21028Hozzászólás goozl
2014.01.17. 12:42

Kedves Tom!

Természetesen egyet kell értsek Veled.
Számos midit magam készítettem el, sőt nem egy tv szignált road show alapot mely műsorban is volt sokat.
Tudom, azt, hogy áthangszerelni valamit nem egyenlő a megírással, és feljátszással.
Ez kb. ugyanolyan kérdés, mint élő sok tagú zenekarral játszani, vagy varrógéppel..
Viszont ha valaki ült be olyan zenekarba ami nem szólt jól majd "rajta" elvégzett egy hangszerelést, akkor tudja azt, hogy igenis ez is munka.
Szellemi értéket adunk hozzá.
A Midinél ez inkább saját fülünkre formálás. Ami nem összetévesztendő annak elkészítésével.
Így egyet kell értsek Veled. De azt azért tegyük hozzá, hogy nem mindienkinek van azon a szinten, hogy képes legyen egy akármilyen midit összedobni azt elfogadható minőségben feljátszani, meghangszerelni. Mint ahogy sokan nem tudunk úgy játszani a hangszerünkön (hangszereinken) ahogy kellene ahhoz, hogy megközelítse egy-egy jól összerakott midi hangzását.
Ennek okait nem firtatom és mint billentyűs és gitáros rám is igaz. A dobolással nagyon nem fogsz meg.
De ez már megint más téma..:D
Üdv: LAci

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 21029Hozzászólás HunHyper
2014.01.17. 12:46

Goozl, most azt hiszik majd, hogy összebeszéltünk... :D

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Tamás01
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: varranger2 Ketron Audya76
Adott köszönetek: : 216 alkalommal
Kapott köszönetek: : 162 alkalommal

Hozzászólás: # 21035Hozzászólás Tamás01
2014.01.17. 13:55

Sziasztok! Arra gondoltam, nem ártana pár dalt kiválasztani, és azt elkészíteni stílussal,hiszen ezek kísérőautomatikás hangszerek, számomra stílusok is mérvadóak.

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 21041Hozzászólás manyus
2014.01.17. 14:48

almatom írta: Mire érted a munka szót: a hangszínek kicserélésére?
Ne is haragudj meg rám: az nem "munka".
Kedves Tomi!
Tisztelem a zenei munkásságod. és hozzáértésedet, de neked is be kellene látnod, hogy ezen a fórumon nem csak profi, tanult zenészek vannak, mint Te...
Értem én, hogy más az értékrended, de Te meg azt értsd meg, hogy velem együtt vagyunk itt jópáran,
akik hobbiszinten, és főleg a zene szeretetéért ügyködünk a magunk "tehetségével és tudásával"
Mi is eltölthetünk nem kevés időt, a hangszínek cseréjével, effektezéssel, egyébb beállításokkal,
netán a cakewalkkal is szerkesztgetjük a magunk szintjén, még ha Te ezt nem is tartod munkának!
Azért remélem béke van :777
Sorry
manyus

Új hozzászólás