Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 1986Hozzászólás Asterix
2011.12.31. 14:26

Utolsó bejegyzésem az idei évre: Bepakoltam a Skodába, a 2 RCF-et, a teljes Valkó passzív cuccot, 2 hangszert, állványokat, fényeket, keverőerősítőt és még ketten ülünk mellette az autóban. Így már eléggé túlméreteztem a cuccot estére, de hát ez a legdrágább buli az évben... :lol:

Mindenkinek jó bulit estére és Boldog Új Évet! Jövőre (holnap du) ugyanitt!
Sziasztok!

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 1987Hozzászólás Zeneboy
2011.12.31. 14:34

Asterix írta:Utolsó bejegyzésem az idei évre: Bepakoltam a Skodába, a 2 RCF-et, a teljes Valkó passzív cuccot, 2 hangszert, állványokat, fényeket, keverőerősítőt és még ketten ülünk mellette az autóban. Így már eléggé túlméreteztem a cuccot estére, de hát ez a legdrágább buli az évben... :lol:

Mindenkinek jó bulit estére és Boldog Új Évet! Jövőre (holnap du) ugyanitt!
Sziasztok!

Én is egy skodába pakolok! :yahoo: Viszont én úgy mint tavaly csak 2 kicsivel megyek 45-50 fő lesz max és kis pici terem! Jobbára idős és kisgyerekes társaság, akik hamar aludni térnek így 20-tól legkésőbb 03-ra otthon is vagyok Miskolc mellől:)

Jó bulit mindenkinek és itt is Boldog új évet!

Megyek mert még van 4-5 szám amit beállítok :)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 1988Hozzászólás marton1974
2011.12.31. 14:46

sipospeti írta:Marton!

Meg lehet kérdezni, h mennyiért vetted a 2.1-est? Új vagy használt?
Üdv.
Én ezt tegnap vettem.Vagyis cseréltem.2 JBL JRX 115 + CREST AUDIO CA4 végfokért.Keveset használt szép állapotú.Németországból való.Kb.140.000 forintba van nekem.Ne az új ára 850 euro.
De nem bántam meg.Kisebb helyen elfér szállításkor de sokkal szebben és ütősebben szól mint a JBL-ek.Pedig kisebb méretű.12 col a SUB de brutális mélyet nyom!A TOP-okkal jól kiegészítik egymást.
Én úgy hallottam hogy ezeknél a hangrendszereknél nem is a watt a lényeg hanem inkább a hangnyomás.
Az RMS 640 Watt !!! :ugeek:

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 118
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 1989Hozzászólás marton1974
2011.12.31. 14:54

BUÉK mindenkinek!!! :drink2:
Sajnos én dolgozom.Ilyen ez a Rendőrség.Szolgálok és védek.
Na de majd elsején :dance:

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 1996Hozzászólás Gyuley
2012.01.01. 18:52

marton1974 írta:
sipospeti írta:Marton!

Meg lehet kérdezni, h mennyiért vetted a 2.1-est? Új vagy használt?
Üdv.
Én ezt tegnap vettem.Vagyis cseréltem.2 JBL JRX 115 + CREST AUDIO CA4 végfokért.Keveset használt szép állapotú.Németországból való.Kb.140.000 forintba van nekem.Ne az új ára 850 euro.
De nem bántam meg.Kisebb helyen elfér szállításkor de sokkal szebben és ütősebben szól mint a JBL-ek.Pedig kisebb méretű.12 col a SUB de brutális mélyet nyom!A TOP-okkal jól kiegészítik egymást.
Én úgy hallottam hogy ezeknél a hangrendszereknél nem is a watt a lényeg hanem inkább a hangnyomás.
Az RMS 640 Watt !!! :ugeek:
A hangtechnikában a elsősorban hangnyomás a lényeg, a Wattoknak inkább a dinamikában van szerepe!

A tegnap esti bulira elvittem az összes jelenleg otthon lévő hangfalat(adjunk a népi manikűrnek), 4 topládát, és két tölcséres mélyet(nem sub)!
Olyan dinamikája volt a rendszernek, hogy meglepődtem, és az akusztika valami varázslatos volt, a mikrofon olyan jól szólt hogy eszméletlen( köszi Yamaha előfok, és Beyma 15 mi300)!
A 2KW-os végfok kb 1/4-en bőven elég hangerőt produkált kb 3 ohm terhelés mellett, 1-2 Db emelés elég volt minden tartományban!
Az igazság az, hogy a Beyma 15mi300, az egyetlen olyan 15" hangszóró, ami képes a legtökéletesebb középhangok lesugárzására, nem találtam ilyen 15"-os hangszórót másikat, ami erre képes lenne ilyen mértékben, viszont mélye nem sok van( csak középhangszóró)!
Azért az elején megtoltam a rendszert mikor beállítottam(hangerő poti 1/2-en állt), hát..... "lórúgás" bass, gyönyörű közép, és csillogó magas volt, mindezek mellé még óriási hangnyomás, már régen hallottam így szólni a kis Yamahát, döbbenet!
A szőlő ugyanakkor kicsit savanyú, mert a toppláda 32kg/db, tölcséres mélyek 60kg/db, végerősítő 30kg és egy tonna kábelköteg, mikor szereltem össze a cuccot, csak néztek hogy ez a sok dolog vajon minek kell ide!

Jó hangzás volt, de körülményes a szállítás, személyautó kizárva, kisteherautó kellett hozzá!
Szóval ezért viszek kisebb buliba csak két topládát, mert a szállítást a kis Suzukival is megoldom!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 1998Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.01. 19:27

Gyuley írta:A legjobb megoldás a három-vagy ,négy aktív útban működő rendszer, teljes egyenletes hangképet csak így lehet lesugározni tökéletesen, de nekünk ez nem megoldható, mert ki vesz 3-4 végfokot, rendszerprocit, meg egy csomó hangfalkábelt, és mindehhez egy kisteherautót a szállításhoz, hogy kiszolgáljon 100-150-főt, ezért nekünk maradnak a kis kompakt rendszerek, a saját maguk hiányosságaival!
Igen!
Mindenkinek megvan a maga igazsága....

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 2000Hozzászólás Zeneboy
2012.01.01. 19:45

---Qgli--- írta:
Gyuley írta:A legjobb megoldás a három-vagy ,négy aktív útban működő rendszer, teljes egyenletes hangképet csak így lehet lesugározni tökéletesen, de nekünk ez nem megoldható, mert ki vesz 3-4 végfokot, rendszerprocit, meg egy csomó hangfalkábelt, és mindehhez egy kisteherautót a szállításhoz, hogy kiszolgáljon 100-150-főt, ezért nekünk maradnak a kis kompakt rendszerek, a saját maguk hiányosságaival!
Igen!
Mindenkinek megvan a maga igazsága....
Ment a levél, privát üzenetben megtalálod!

Üdv: zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 2001Hozzászólás Asterix
2012.01.01. 20:51

Tegnap este a 2 aktív top és a 2 passziv méllyel dolgoztam. Nagyon régen hallottam ilyen szépen szólni a cuccot. Végre régóta először én is élveztem a zenélést, és ahogy megszólalt a Pa3 a stílusaival, még ha a buli nem is volt eget verő.
Ilyen árak mellett, amik a völgyben vannak még spicces ember sem volt a társaságban, nemhogy részeg.

taxi80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Adott köszönetek: : 40 alkalommal
Kapott köszönetek: : 31 alkalommal

Hozzászólás: # 2081Hozzászólás taxi80
2012.01.05. 08:31

Hali.

Nekem lenne egy olyan "problémám",ill. a véleményeteket kérném : néha van olyan szitu,hogy amikor zenélek és a hangfalak kb.egy vonalban vannak velem,mögöttem az épületfal kevesebb mint 1 méter,és ez a mélyet ugye visszaüti hátulról,ez miatt a mikrofonom is veszi a "dübörgést",ha lehúzom a mikit,akkor nemhallani és f@szán szól.(állítólag kint nem hallani,de engem nagyon zavar és fáj a fülem is tőle,de kell a basszus,mert kint akkor szól jól.)
Ha használnék kontrollt az segítene??
Vagy valami olyan mikrofont kellene venni ami nem annyira gerjed pl.milyet??(de ez végülis nem gerjedés)van olyan mikrofon amit ajánlatok pl.megoldásként..?
Köszi előre is a segítséget!! ;)

"Nem vagyok zenész,csak muzsikus..a muzsikus szívből zenél"

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 2084Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.05. 09:55

taxi80 írta:Hali.

Nekem lenne egy olyan "problémám",ill. a véleményeteket kérném : néha van olyan szitu,hogy amikor zenélek és a hangfalak kb.egy vonalban vannak velem,mögöttem az épületfal kevesebb mint 1 méter,és ez a mélyet ugye visszaüti hátulról,ez miatt a mikrofonom is veszi a "dübörgést",ha lehúzom a mikit,akkor nemhallani és f@szán szól.(állítólag kint nem hallani,de engem nagyon zavar és fáj a fülem is tőle,de kell a basszus,mert kint akkor szól jól.)
Ha használnék kontrollt az segítene??
Vagy valami olyan mikrofont kellene venni ami nem annyira gerjed pl.milyet??(de ez végülis nem gerjedés)van olyan mikrofon amit ajánlatok pl.megoldásként..?
Köszi előre is a segítséget!
Nekem ugyanez volt a problémám, van mindig egy hang, amire bedübörög az egész igaz?
Amíg két oldalra tettem a szubokat nekem is szinte minden teremben volt egy ilyen hang - engem is baromira idegesített. Amióta a szubokat egy oldalra egymás mellé rakom, azóta egyszer sem fordult elő.
Megoldás: Szerintem a basszusnak egy helyről kell jönnie monoban és akkor nem gerjed össze a két oldal.

Ha csak két top hangfallal zenélsz akkor nem tudom mi lehet a megoldás...

Új hozzászólás