Van egy haverom, akinek van otthon egy 9000 pro, egy Tyros2 és egy Pa3xM hangszere, csak otthoni szórakozásra. Meg akartam venni a 9000pro-t de nem adta el, pedig már csak dísz nála.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
A múltkor volt 195e forintért. Az nagyon baráti volt. Most 265e-ért láttam. Az is jó ár, ha valaki nem akarja eladni.
Van egy haverom, akinek van otthon egy 9000 pro, egy Tyros2 és egy Pa3xM hangszere, csak otthoni szórakozásra. Meg akartam venni a 9000pro-t de nem adta el, pedig már csak dísz nála.

- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
A 9000 pro-t nekem is volt szerencsém megnyúzni egyik zenész ismerősömnél, és számomra is a mai napig a legszimpatikusabb Yamaha arranger. Szerintem is a billentyűzete etalon. Bár a sima 9000-est nem próbáltam, de már csak ezért is ezt javaslom, ha választhatsz. A kivitele nagyon masszív benyomást kelt. A Korg i30, Pa3 és Roland G70 mellett a legszebb négy arranger közé sorolom. (tudom nem ez az elsődleges szempont). Hangzásra nekem azért egy Korg PaX-tól, egy Ketrontól, vagy egy SRX dobkártyával bővített G70-tő elmarad, de dögösen, vastagon szól. Viszont nekem a kezelése bonyolultnak tűnt. De még a gazdájának is. Igaz ő első sorban gitáros, és tőlem várta a segítséget, mikor nekem életemben nem volt saját Yamahám. Hát aminél megakadt, én sem tudtam neki segíteni. Főleg leírás nélkül.
Üdv.: Apelláta
- Asterix
- Globális Moderátor
Hogy bonyolult a kezelése?
Ki mit szokott meg. De itt a feladat csak a két Yamaha arranger összehasonlítása volt. És a szoft ugyanaz, tehát a bonyolultság is ugyanaz.
Egy biztos. Régi már a hangszer. A gyári belső stílusai nem, csak a gyári flash stílusai írhatók át, vagy tölthető fel a maradék hely. Elég sok hely van a hangszerben, de normális stílusok betöltése esetén nem a stílushelyek számít, hanem a memória nagysága bizony korlátot szab a használható stílusok számának. Itt jóval gyengébb a hangszer, mint bármelyik Tyros.
Viszont a benne lévő Songbook funkció, (már nem emlékszem, hogy ott hogy hívják Yamiéknál) az nagyon jó. Sokkal jobb, mint bármelyik Tyrosban. De ott is korlátozva van a tárhelyek száma. Hiába nagyon régi hangszerről beszélünk.
Viszont a mikrofon bemenete számomra etalon. A legjobb, amit eddig használtam.
Ki mit szokott meg. De itt a feladat csak a két Yamaha arranger összehasonlítása volt. És a szoft ugyanaz, tehát a bonyolultság is ugyanaz.
Egy biztos. Régi már a hangszer. A gyári belső stílusai nem, csak a gyári flash stílusai írhatók át, vagy tölthető fel a maradék hely. Elég sok hely van a hangszerben, de normális stílusok betöltése esetén nem a stílushelyek számít, hanem a memória nagysága bizony korlátot szab a használható stílusok számának. Itt jóval gyengébb a hangszer, mint bármelyik Tyros.
Viszont a benne lévő Songbook funkció, (már nem emlékszem, hogy ott hogy hívják Yamiéknál) az nagyon jó. Sokkal jobb, mint bármelyik Tyrosban. De ott is korlátozva van a tárhelyek száma. Hiába nagyon régi hangszerről beszélünk.
Viszont a mikrofon bemenete számomra etalon. A legjobb, amit eddig használtam.
- mamfi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
- Adott köszönetek: : 326 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 350 alkalommal
Talán 2-3 hete hirdettek egy pro-t a willhabenen 400 euróért, mire felfogtam, hogy ez erőteljesen jó ajánlat, már eladva. Tulajdonképpen tyrosba gondolkodtam, de még így is, hogy a t5 megjelent csak a t4 illetve minimálisan a t3 árának alakulását befolyásolja. Azért matekozok egy olcsóbb hangszer beszerzésén, mert nagy valószínűséggel én itt nem fogok eljárni zenélgetni, csupán magamnak bohóckodnék. A zene viszont hiányzik, így 4-5 év kihagyás után már a boci- boci is probléma. Tehát vissza térve a témához...
Akkor a 9000 pro hardverileg álja a sarat a mai technikai elvárásokkal szemben is. Szeretném tovább csavarni egy kicsit a témát, 9000 pro vs tyros 1/2.
Köszönöm szépen
Akkor a 9000 pro hardverileg álja a sarat a mai technikai elvárásokkal szemben is. Szeretném tovább csavarni egy kicsit a témát, 9000 pro vs tyros 1/2.
Köszönöm szépen
mamfi
[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]
[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]
- Asterix
- Globális Moderátor
Ezért a véleményemért meg szoktak kövezni, de én állítom, hogy a 9000pro megszólalásban veri mind a kettőt. Itt volt a 9000pro és a T2 a szobámban, próbálgattuk. Természetesen csak olyan alapokon, hogy azt hasonlítottuk össze, ami mind a kettőben megtalálható volt. Ugyanaz a stílus mind a két hangszerben megszólaltatva, a 9000pro sokkal vastagabban, dögösebben szólt, mint a T2.
Természetesen a T2-ben egy csomó olyan hang van, ami nincs a 9000pro-ban, és sokkal modernebb, könnyebben használható hangszer. Nem kell töltögetni, nem fogy el a memória. Sampler hely van benne bőséggel, stb.
Mindazonáltal én a mai napig inkább használnék 9000pro-t, mint T2-t.
A T2-nek rettenetesen gyenge minőségű a kijelzője. A múltkor eladtam egy beszámított T2-t, a tulaj hazavitte, másnak megfenyegetett, hogy vegyem vissza, mert rossz kijelzővel adtam el és neki azt mondták a Yami szervízben telefonon, hogy 80e forint a csere. Mondtam neki, hogy a kijelzőnek semmi baja, de ha már úgyis PEstre vitte a hangszert, akkor nézesse meg. Petivel le volt tárgyalva, hogy megnézi. Bevitte a srác, majd telefonált, hogy elnézést kér, a kijelzőnek tényleg semmi baja, csak neki valami újabb, de középkategóriás Yamahája volt eddig és ahhoz képest ez a kijelző rossznak tűnt.

Természetesen a T2-ben egy csomó olyan hang van, ami nincs a 9000pro-ban, és sokkal modernebb, könnyebben használható hangszer. Nem kell töltögetni, nem fogy el a memória. Sampler hely van benne bőséggel, stb.
Mindazonáltal én a mai napig inkább használnék 9000pro-t, mint T2-t.
A T2-nek rettenetesen gyenge minőségű a kijelzője. A múltkor eladtam egy beszámított T2-t, a tulaj hazavitte, másnak megfenyegetett, hogy vegyem vissza, mert rossz kijelzővel adtam el és neki azt mondták a Yami szervízben telefonon, hogy 80e forint a csere. Mondtam neki, hogy a kijelzőnek semmi baja, de ha már úgyis PEstre vitte a hangszert, akkor nézesse meg. Petivel le volt tárgyalva, hogy megnézi. Bevitte a srác, majd telefonált, hogy elnézést kér, a kijelzőnek tényleg semmi baja, csak neki valami újabb, de középkategóriás Yamahája volt eddig és ahhoz képest ez a kijelző rossznak tűnt.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A 9000 pro egy igazi profi, fémházas cucc DX7.II billentyűzettel. Ilyen minőséget azóta sem gyártott a Yamaha (ennek fő oka, annak ára, hiszen jelentősen növelné a hangszer fogyasztói árát, vagy csökkentené a gyártó extra profitját.). A pro a 48MB belső mintán túl képes 64MB sampler ramot kezelni. (a 9000 32MB) Elég ara gondolni, hogy a koncertszínpadra és stúdióra gyártott Triton vagy Triton pro azonos ebből a szempontból, nem nehéz belátni mennyire profi a hangszer. Aztán ott vannak a bővítőkártyák, melyeket Asterix is említett (komplett szintézisekkel a modulokon),
http://www.emusician.com/news/0766/yama ... ies/143615
http://www.argep.hu/trend/YAMA/YAMAHA-plg.html
aztán a scsi csatlakozó sem éppen az arrangerekre jellemző felszereltséghez tartozik. Vastag, dögös hangzás... abszolút Rolls-Royce minőség.
A Tyros megjelenésével egy új irányba indult a Yamaha, ahol a hardver elemekkel szemben a szoft kapta a nagyobb szerepet és ez így maradt a mai napig. A Tyros semmivel nem bővíthető (kivéve a HD) igaz 96MB saját belső mintatára van, azonban a samplert valamilyen érthetetlen okból kihagyták belőle és csak a Tyros2-vel jelent meg újra a hangszerben (max 1024 MB). A bővítő modulok pedig végleg elmaradtak. Így tovább nőtt a különbség az arranger és színpadi (Motif) széria között. Cserébe a Tyros kínál egy nagyon jó és gigantikus méretű dönthető kijelzőt és rengeteg hasznos dolgot szoft formában és viszonylag gyorsabban elsajátítható kezelést.
http://www.emusician.com/news/0766/yama ... ies/143615
http://www.argep.hu/trend/YAMA/YAMAHA-plg.html
aztán a scsi csatlakozó sem éppen az arrangerekre jellemző felszereltséghez tartozik. Vastag, dögös hangzás... abszolút Rolls-Royce minőség.
A Tyros megjelenésével egy új irányba indult a Yamaha, ahol a hardver elemekkel szemben a szoft kapta a nagyobb szerepet és ez így maradt a mai napig. A Tyros semmivel nem bővíthető (kivéve a HD) igaz 96MB saját belső mintatára van, azonban a samplert valamilyen érthetetlen okból kihagyták belőle és csak a Tyros2-vel jelent meg újra a hangszerben (max 1024 MB). A bővítő modulok pedig végleg elmaradtak. Így tovább nőtt a különbség az arranger és színpadi (Motif) széria között. Cserébe a Tyros kínál egy nagyon jó és gigantikus méretű dönthető kijelzőt és rengeteg hasznos dolgot szoft formában és viszonylag gyorsabban elsajátítható kezelést.
Buba
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 100
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Asterix!
Azzal nem szállok vitába, hogy egy alap T2-nél dögösebben szól a Psr9000pro, de ha az én T2-esem mellé tennéd, akkor mehetne a levesbe a 9000pro is, sok egyéb varrógéppel együtt!
A kijelzőjét nem érzem rosszabbnak, de hogy nagyobb azt nagyon is érzem, és hogy megjegyezzem, ne féljetek használni a kontraszt potmétert(kivéve PsrS széria)
Én soha nem voltam megelégedve 100%-ban egyik hangszeremmel sem, legyen az Korg, Roland, vagy Yamaha, de most először érzem azt hogy a T2-vel sokkal közelebb kerültem a 100%-hoz
UI: Psr 9000pro, és Roland G70 a legkirályabb billentyűzettel ellátott hangszerek, amit idáig kipróbáltam azok közül legalábbis mindenképpen!
Azzal nem szállok vitába, hogy egy alap T2-nél dögösebben szól a Psr9000pro, de ha az én T2-esem mellé tennéd, akkor mehetne a levesbe a 9000pro is, sok egyéb varrógéppel együtt!
A kijelzőjét nem érzem rosszabbnak, de hogy nagyobb azt nagyon is érzem, és hogy megjegyezzem, ne féljetek használni a kontraszt potmétert(kivéve PsrS széria)
Én soha nem voltam megelégedve 100%-ban egyik hangszeremmel sem, legyen az Korg, Roland, vagy Yamaha, de most először érzem azt hogy a T2-vel sokkal közelebb kerültem a 100%-hoz
UI: Psr 9000pro, és Roland G70 a legkirályabb billentyűzettel ellátott hangszerek, amit idáig kipróbáltam azok közül legalábbis mindenképpen!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Mamfi, a Tyros1-et hagyd ki a listából (az egy megszépitett psr9ooo-es). A pro tényleg jó masina, le a kalappal előtte. Ha nem foglalkozol szemplerekkel (ebben is van egy kevés, elenyésző), és kell a 76 billentő, válaszd ezt. Viszont a két masina között vagy jó pár év, - fejlesztés, technologia, hangzásvilág,stb.- de nekem sem tetszik. Amikor annak idején a (9ooo-es korszakomban) kipróbáltam a Ty2-t, cseppet sem fogott el a vágy, hogy lecseréljem. A 9ooopro egy "tank" mellette.
Jó lenne kipróbáld mindkettőt
Jó lenne kipróbáld mindkettőt
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
Elhiszem, hogy a te T2-d nagyon jól szól, nem kételkedem benne. De azt te csináltad. Én vagy képes vagyok azt a minőséget megcsinálni, vagy nem. Ezért én sosem azt szoktam nézni, hogy mi tud egy hangszerből megszólalni, hanem azt, amit a hangszer alapból kínál. Tehát én összehasonlítottam azokat a stílusokat a a 2 hangszerben, amik benne voltak gyárilag. Ugyanazon név alatt, szinte teljesen ugyanazokkal a beállításokkal és az alapján mondtam a véleményemet, ami megegyezett a Tyros2 tulajdonosának a véleményével. Ő is el volt hűlve rajta, mert előre konstatálta, hogy fölösleges a hasonlítás az ő hangszere úgyis nyer.Gyuley írta:ha az én T2-esem mellé tennéd, akkor mehetne a levesbe a 9000pro is, sok egyéb varrógéppel együtt!
Ezeknél a hangszereknél már mindent be lehet állítani, csak a kreativitásod és tudásod szab határt ezeknek a gépeknek. Aki ismeri D. Nándit, az tudja, hogy mit hozott ki annak idején az Ra-90-ből. Most ugyanolyan fantasztikumot csinált a 9000-ből.
Én nem mondom, hogy a T2 rossz hangszer. Évekig használtam én is. Szoftosan fényévekkel a 9000pro előtt jár. Csak nekem valami miatt a pro jobban bejön. A kijelzőt pedig természetesen nem a 9000 kijelzőjéhez képest mondtam, mert annak még gyengébb kijelzője van, de attól nem is lehet más minőséget várni. De a T2 kijelzőjén a kontrasztot akárhova állítod, az akkor is csíkos marad ugyanúgy, mint annak idején a Pa2x kijelzője. Azzal is lehetett bűvészkedni, de... Ezt a kérdést megoldotta a Tyros3 és a Pa3x. Szerintem a srácnak, aki elvitte a Tyros2-őt, valami Yamaha S hangszere lehetett. Azokat már nem ismerem, de ő mondta, hogy fényévekkel szebb volt a kijelzője, mint a T2-nek.
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 100
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Asterix!
Maximálisan megértem az álláspontodat, ennek fényében jobb választás lehet a 9000pro, vitathatatlan hogy alapból ütősebben megszólal, és ami a hardvereket illeti, Bubának is igaza van, sajnos a Tyros, és Psr3k-tól a vokált is szoftosan oldották meg, ami szerintem hatalmas hangzásbeli visszalépés volt a Yamahától ezen a téren, de legalább a mikrofon előfoka egy remek cucc maradt, ez legalább nagyon használható minden Yamiban, a vokálgépet a Psr2000 óta soha nem használtam, ez minősíti is nem gyengén!
Maximálisan megértem az álláspontodat, ennek fényében jobb választás lehet a 9000pro, vitathatatlan hogy alapból ütősebben megszólal, és ami a hardvereket illeti, Bubának is igaza van, sajnos a Tyros, és Psr3k-tól a vokált is szoftosan oldották meg, ami szerintem hatalmas hangzásbeli visszalépés volt a Yamahától ezen a téren, de legalább a mikrofon előfoka egy remek cucc maradt, ez legalább nagyon használható minden Yamiban, a vokálgépet a Psr2000 óta soha nem használtam, ez minősíti is nem gyengén!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,