|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Pa 600
Moderátor: Moderátorok
-
ibanezfan
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 68 alkalommal
Re: Pa 600
Livenetworknak:
Sajna ennyi férőhelyet raktak bele és nagyba reklámozzák hogy a 900-asba a dupláját, bár az sem túl sok. Marketing...
Sajna ennyi férőhelyet raktak bele és nagyba reklámozzák hogy a 900-asba a dupláját, bár az sem túl sok. Marketing...
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Ergonómia Pa 600:
Egy éve használom a Pa 600-at. Ergonómiai szempontból, úgy általában elégedett vagyok vele. A funkciókezelő gombok elhelyezése szerintem megfelelő, a kezelés hamar elsajátítható, különösen azok számára, akik már használtak Korgokat.
Azt viszont nem találom elfogadhatónak, hogy a kijelző betekintési szöge nem állítható. Ezt bárki, aki odaül a hangszerhez, az első pillanatban észreveszi. Egy átlagos felépítésű ember, ha elfoglal egy kényelmes helyzetet (nem álló helyzetről beszélek) ami a billentyűzéshez neki megfelel, szinte biztos, hogy nem a megfelelő szögben látja a kijelzőt. A Pa 600 kijelzőjével önmagában semmi baj, kristálytiszta és éles képet ad, az árkategóriájának bőven megfelel. Viszont ha nem megfelelő szögben látjuk, nyilvánvalóan romlik a látott kép. Szerintem a kijelző betekintési szögének állíthatósága ma már nem egy extra opció, hanem alapszükséglet, viszonylag olcsón, kisebb gyári módosítással, ráfordítással elérhető lenne. A kérdés az, hogy a KORG nem tud erről ?, vagy tud, de nem tartja elég fontosnak és nincs szándékában változtatni ezen? A Pa 600 ár/érték viszonya szerintem kiváló, de a kijelző dönthetősége még beleférhetett volna.
Várom a véleményeteket!
Egy éve használom a Pa 600-at. Ergonómiai szempontból, úgy általában elégedett vagyok vele. A funkciókezelő gombok elhelyezése szerintem megfelelő, a kezelés hamar elsajátítható, különösen azok számára, akik már használtak Korgokat.
Azt viszont nem találom elfogadhatónak, hogy a kijelző betekintési szöge nem állítható. Ezt bárki, aki odaül a hangszerhez, az első pillanatban észreveszi. Egy átlagos felépítésű ember, ha elfoglal egy kényelmes helyzetet (nem álló helyzetről beszélek) ami a billentyűzéshez neki megfelel, szinte biztos, hogy nem a megfelelő szögben látja a kijelzőt. A Pa 600 kijelzőjével önmagában semmi baj, kristálytiszta és éles képet ad, az árkategóriájának bőven megfelel. Viszont ha nem megfelelő szögben látjuk, nyilvánvalóan romlik a látott kép. Szerintem a kijelző betekintési szögének állíthatósága ma már nem egy extra opció, hanem alapszükséglet, viszonylag olcsón, kisebb gyári módosítással, ráfordítással elérhető lenne. A kérdés az, hogy a KORG nem tud erről ?, vagy tud, de nem tartja elég fontosnak és nincs szándékában változtatni ezen? A Pa 600 ár/érték viszonya szerintem kiváló, de a kijelző dönthetősége még beleférhetett volna.
Várom a véleményeteket!
Üdvözlettel: wildbear
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Neked igazad van. Meg lehet immár írni mindezt a Korgnak. Van a hivatalos oldalon egy ennek megfelelő nyomtatvány. Látod még a pa3x (rövid)-be sem tették bele, pedig az árban picivel több.
Egy hete kipróbáltam a Musikant (szintén a rövidet), tényleg ez a helyzet.
Atti
- wildbear
- Kiemelt tag
Hát lehet, hogy gyerekes, naív dolognak tűnik, de jelezni fogom a Korg felé ezt is és más nyilvánvaló dolgot is. Talán a következő szériáknál figyelembe veszik és az akkori vevők jobban járnak.
-
vesanyi
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa-600
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Én inkább azt sérelmezem hogy a hátulra betett SD kártyát nem látja igaz ez csak szoftveres megoldás kérdése lenne ha már az előbb utaltatok az 1 Gb belső memóra ami teljesen jogos mert pl feltöltöm a hangszert midivel és mp3-kal akkor ugye hamar megtelik igaz tehetnék pendrivét hátulra de most mennyivel egyszerűbb lenne ha nem lgna ki hátul semmi mert a memória benne van és ugye ma már akár 64 Gb memóriát is tehetünk bele . De állítólag a 900-ban már müködik ez a memóriakártya dolog .
Nekem ezek a furcsa dolgok na meg persze hogy egy pár hangszint mi miért nem kaptunk meg pl???? Mint annó a Pa-50-60-80 esetében mikor ott is voltak ár külömbségek mégis a hangszinei teljesen egyformák voltak . No mindegy igy reménykedhetünk hogy megszánnak minket egy uj op rendszerrel ami megoldaná a problémáinkat . Ha meg nem adnak ujat ugye az is megszokott hogy egy pár db op rendszert csinálnak utána valahogy el van feledve a széria akkor nekünk kell megoldani máshogy ha nem akarsz cserélni megint hangszert
Nekem ezek a furcsa dolgok na meg persze hogy egy pár hangszint mi miért nem kaptunk meg pl???? Mint annó a Pa-50-60-80 esetében mikor ott is voltak ár külömbségek mégis a hangszinei teljesen egyformák voltak . No mindegy igy reménykedhetünk hogy megszánnak minket egy uj op rendszerrel ami megoldaná a problémáinkat . Ha meg nem adnak ujat ugye az is megszokott hogy egy pár db op rendszert csinálnak utána valahogy el van feledve a széria akkor nekünk kell megoldani máshogy ha nem akarsz cserélni megint hangszert
- wildbear
- Kiemelt tag
Ezzel kapcsolatban engem jobban zavar, hogy a Pendrive-ot fogadó USB aljzat nem az előlapon van. A hátlapon nem mindig találok bele sz USB aljzatba.
-
tozi71
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 22 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, Pa600-al tudok-e olyat csinálni:
Adott egy midi file, ahhoz egy sávra real time-ban padot felvenni (mondjuk a 16-osra , vagy amelyiket esetleg nem használja a midi file)?
Az lenne a kérdésem, Pa600-al tudok-e olyat csinálni:
Adott egy midi file, ahhoz egy sávra real time-ban padot felvenni (mondjuk a 16-osra , vagy amelyiket esetleg nem használja a midi file)?
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Hátnem tudok ilyen lehetőségről, bár nem is értem a lényegét.
Viszont szerkesztőben kitudod menteni a padot, és akkor be tudod szúrni a midibe.
Gondolom a lényege az lenne, hogy a PAD -ot vezérled LOVER -en, és a Midi vegye fel, úgy hogy már szól egy midi.
Vedd fel Becking Sewuencer a PAD -ot, aztán másold be a Midi be. Vagy passz.
Hátha lesz aki jobban érti ezeket a dolgokat.
Viszont szerkesztőben kitudod menteni a padot, és akkor be tudod szúrni a midibe.
Gondolom a lényege az lenne, hogy a PAD -ot vezérled LOVER -en, és a Midi vegye fel, úgy hogy már szól egy midi.
Vedd fel Becking Sewuencer a PAD -ot, aztán másold be a Midi be. Vagy passz.
Hátha lesz aki jobban érti ezeket a dolgokat.
-
tozi71
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 22 alkalommal
- Kapcsolat:
Igen a lényeg az lenne, hogy egy plusz sávval bővítsem a midit mert elég "üres". Az sem rossz ötlet, hogy simán élőben hozzátenni (padot) songbook beállításokkal. Azért szerettem volna előre beletenni,hogy hangerő arányokat, effektet be tudjam állítani.
Azért köszi a választ.
Azért köszi a választ.
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat: