|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
" Éppen ezért gondolom azt, hogy teljesen haszontalan egy vokálgép a hangszerben, ha nincs lehetőség külön tenni a zenétől. "
Ez így van.De már a legtöbb valamire való hangszerben amiben vokál funkció van,a mikrofon és a vokál sávot ki lehet hozni egy külön OUT-on a keverőbe.
Ez így van.De már a legtöbb valamire való hangszerben amiben vokál funkció van,a mikrofon és a vokál sávot ki lehet hozni egy külön OUT-on a keverőbe.
- marton1974
- VIP
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Nagyon kiváncsi vagyok rá
, de az az érzésem ebben sem lesz benne az a sty-editálási lehetőség, mint a Korgban. Minden esetre elég csendes a jövetele.
Atti
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 100
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Attilla!
Mit értesz az alatt hogy "sty editálási lehetőség" pontosan??? mert ez így tág fogalom, és a "style editor" már régen létezik a Yamikban
Ezért kérlek fejtsd ki bővebben mire is gondolsz, mikor "sty editálási lehetőség(stílus szerkesztés)"-re asszociálsz!
Mit értesz az alatt hogy "sty editálási lehetőség" pontosan??? mert ez így tág fogalom, és a "style editor" már régen létezik a Yamikban
Ezért kérlek fejtsd ki bővebben mire is gondolsz, mikor "sty editálási lehetőség(stílus szerkesztés)"-re asszociálsz!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Nekem nem volt Tyros-om és ha tévedek, elnézést érte.
Ahogy az évek folyamán olvasgattam a fórumokat, a leírások alapján a Yamaha soha nem engedett annyi lehetőséget, mint a Korg. A Yami naprakészebb ritmusokkal rukkolt elő és azok elég jól meg is szólalnak, de aki szeret szerkeszteni, áthangszerelni, "dalrakész" sty-t írni, annak jobb a Korg.
Gyuley, a gyári sty-tól kezdve vagy akár o-ról indulva bármit elkövethetsz: - variációnként más-más formula, más-más hangszerelés sávonként és minden variációban, más tempo ha úgy akarod, nem is beszélve a gitár módról.
A Yami erőssége a sound. Egy-egy saját hangszin sokszor szebben szólal meg, mint a Korgban egy gyengébbecske szempler. Ez vitathatatlan, és erre utaltam a Ty5 esetében is. Aki a lágyabb, puhány hangzást szereti, annak Ty. Aki ütösebb, keményebbet, annak Korg.
Ahogy az évek folyamán olvasgattam a fórumokat, a leírások alapján a Yamaha soha nem engedett annyi lehetőséget, mint a Korg. A Yami naprakészebb ritmusokkal rukkolt elő és azok elég jól meg is szólalnak, de aki szeret szerkeszteni, áthangszerelni, "dalrakész" sty-t írni, annak jobb a Korg.
Gyuley, a gyári sty-tól kezdve vagy akár o-ról indulva bármit elkövethetsz: - variációnként más-más formula, más-más hangszerelés sávonként és minden variációban, más tempo ha úgy akarod, nem is beszélve a gitár módról.
A Yami erőssége a sound. Egy-egy saját hangszin sokszor szebben szólal meg, mint a Korgban egy gyengébbecske szempler. Ez vitathatatlan, és erre utaltam a Ty5 esetében is. Aki a lágyabb, puhány hangzást szereti, annak Ty. Aki ütösebb, keményebbet, annak Korg.
Atti
- marton1974
- VIP
" Aki a lágyabb, puhány hangzást szereti, annak Ty. Aki ütösebb, keményebbet, annak Korg. "
Aki még ütősebbet akar annak KETRON!
Aki még ütősebbet akar annak KETRON!
- Attila
- VIP
- Kapcsolat:
Aki ismeri a francia nyelvet, kérem informáljon, mit is rejt az a Silver Card ?
Atti
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 143
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Én szerintem meg egy T4 is azért már tud szólni keményen... ahogy ti értetek a KORG-hangszerekhez képzeljétek el ha úgy értenétek a yamahákhoz... na ha sampler van van minden a hanggenerátora ilyen áraknál már meg bármelyik hangszeré nagyon jó, nállam a T1 hangszinekben gyengécske el ismerem de... akármelyik psr.. vagy nem Xpro sorozat mellé oda rakom
Minőségi, és DÖG megszólalásban bármikor!!!!!
hozzá teszem volt PA1X-em is nem szólt dögösebben mint a T1-em 
Minőségi, és DÖG megszólalásban bármikor!!!!!
Ricsike
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 100
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Attilla!
A Yamahákban is ugyan úgy szerkeszthető minden mint a Korgokban, részletekbe menően, még utólagos velocity, hangmagasság, hanghosszúság stb korrekciókat is lehet csinálni!
0-ról stílust, és akár összepakolva is bármelyik stílusból, viszonylag gyorsan meg lehet csinálni, sávokat felcserélni egy-egy gombnyomásba kerül!
A Korgban ami jobb volt valamikor, az a dobszettekbe történő szerkeszthetőségben volt mérhető(pl pa500-nál már hangolni lehetett a pergőt stb), de ez már a Tyros sorozattal szintén elérhető, custom drum készletek összepakolásával!
Úgyhogy ha valaki azt mondja hogy buta, vagy gyenge a Yami stylusszerkesztője, akkor nem nagyon ért hozzá, vagy nem is akart vele foglalkozni, mert tényleg viszonylag készen vannak a Yamiban a stílusok!
Úgyhogy ne hidd el senkinek hogy a Korgok nagyon sokkal mélyebbre engednének mint a Yami,csak a Korgnál ugye muszáj, mert alapból használhatatlan a stílusok nagy része, midiben viszont tényleg elég körülményes a Yami, de azért az alap áthangszerelést meg lehet csinálni vele, hangszíncsere, effektek stb, de azt is egyszerűbb, és gyorsabb egy progival elvégezni!
A Yamahákban is ugyan úgy szerkeszthető minden mint a Korgokban, részletekbe menően, még utólagos velocity, hangmagasság, hanghosszúság stb korrekciókat is lehet csinálni!
0-ról stílust, és akár összepakolva is bármelyik stílusból, viszonylag gyorsan meg lehet csinálni, sávokat felcserélni egy-egy gombnyomásba kerül!
A Korgban ami jobb volt valamikor, az a dobszettekbe történő szerkeszthetőségben volt mérhető(pl pa500-nál már hangolni lehetett a pergőt stb), de ez már a Tyros sorozattal szintén elérhető, custom drum készletek összepakolásával!
Úgyhogy ha valaki azt mondja hogy buta, vagy gyenge a Yami stylusszerkesztője, akkor nem nagyon ért hozzá, vagy nem is akart vele foglalkozni, mert tényleg viszonylag készen vannak a Yamiban a stílusok!
Úgyhogy ne hidd el senkinek hogy a Korgok nagyon sokkal mélyebbre engednének mint a Yami,csak a Korgnál ugye muszáj, mert alapból használhatatlan a stílusok nagy része, midiben viszont tényleg elég körülményes a Yami, de azért az alap áthangszerelést meg lehet csinálni vele, hangszíncsere, effektek stb, de azt is egyszerűbb, és gyorsabb egy progival elvégezni!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,