Nem lenne kedved és időd egy kis videós bemutatót készíteni ebből az Audyás midi + live sávok problémából, hogy lássuk mi is ez pontosan és mennyire nehéz ezzel boldogulni???
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Tomi!
Nem lenne kedved és időd egy kis videós bemutatót készíteni ebből az Audyás midi + live sávok problémából, hogy lássuk mi is ez pontosan és mennyire nehéz ezzel boldogulni???

- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
"almatom"]Persze, hogy lassú!
De azért ez még így is kényelmesebb, mint állandóan etetni a meghajtókat a floppy lemezekkel.
Ezért praktikusabb az USB pendrive olvasó, Patricinálod 100 x 1.44 MB-ra és csak nyomogatod, ha betellik az adott patrició. nem beszélve, hogy korszerűbb és üzembiztosabb is a floppymeghajtónál.
Ha érdekel ilyen valakit, keressen priviben, van ismerős aki jó árért forgalmazza.
Vagy meg lehet venni az sd kártyás változatot is MP+ lejátszási lehetőséggel, igaz 60 e píz.
A winyót meg elteszed emlékbe
De azért ez még így is kényelmesebb, mint állandóan etetni a meghajtókat a floppy lemezekkel.
Ezért praktikusabb az USB pendrive olvasó, Patricinálod 100 x 1.44 MB-ra és csak nyomogatod, ha betellik az adott patrició. nem beszélve, hogy korszerűbb és üzembiztosabb is a floppymeghajtónál.
Ha érdekel ilyen valakit, keressen priviben, van ismerős aki jó árért forgalmazza.
Vagy meg lehet venni az sd kártyás változatot is MP+ lejátszási lehetőséggel, igaz 60 e píz.
A winyót meg elteszed emlékbe
- Asterix
- Globális Moderátor
Nem sürgős, majd ha visszajöttél is jó lesz.
Ezért van ez a cég itt, ahol van. Ezért nehéz eladni a hangszereiket, mert így állnak hozzá. Pedig ahogy te nekiindultál a kezdetekkor, abból szép jövő lett volna Magyarországon.
Erre ez lett belőle. Azért zárt körben megoszthatod a véleményedet erről a hangszerről majd, ha időd engedi.
Ezért van ez a cég itt, ahol van. Ezért nehéz eladni a hangszereiket, mert így állnak hozzá. Pedig ahogy te nekiindultál a kezdetekkor, abból szép jövő lett volna Magyarországon.
Erre ez lett belőle. Azért zárt körben megoszthatod a véleményedet erről a hangszerről majd, ha időd engedi.
- Asterix
- Globális Moderátor
Ki, hol, mit?
Én olaszországban szinte mindenkinél GEM hangszert láttam. Én is szívesen használnám az Audyát, ha a midi és a stílus minősége között nem lenne szakadék...
Én olaszországban szinte mindenkinél GEM hangszert láttam. Én is szívesen használnám az Audyát, ha a midi és a stílus minősége között nem lenne szakadék...
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Nem üt az el annyira egymástól, nagyon is jól játsza a midiket is a hangszer.Persze it is azért bele kell nyúlni, de menet közben amit beállítasz, save, és egy gombnyomásra ment mindent.Verhetetlen a hanggenerátora.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Na úgy látszik, nem ittam még eleget...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
Ne beszélj már hülyeségeket!!!marton1974 írta:Verhetetlen a hanggenerátora.
Az arrangere verhetetlen egyenlőre, és nem a hanggenerátora. Volt SD-5 hangszered is, akkor tudhatod, hogy az Audya hangjai egyáltalán nem emelkednek ki a Ketronok sorából. Már szerintem az SD-2 is tudja azt a hangminőséget, amit az Audya. Nem a hanggenerátora miatt fizetsz érte marha sokat.
- marton1974
- VIP
Akkor az mitől van hogy a Ketronban még az mp3-as fájlok is tisztábban, szebben szólnak, mint egy Yamahában.Konkrétan az SD5-öst és egy psr s950-et hasonlítottam össze.Meglepő volt a különbség.Ugyan az az mp3, ugyan azon a hangrendszeren...
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Márton!marton1974 írta:Akkor az mitől van hogy a Ketronban még az mp3-as fájlok is tisztábban, szebben szólnak......
A yamikból nagyon gyengécskén szólnak az audió fájlok, összehasonlítva egy profi lejátszóval, vagy más hangszerből megszólaló pl mp3 fájlokkkal.
A jó öreg pa1xpro-ból pl olyan döggel és dinamikával szólal meg az mp3, hogy abban hiba nincs. Nekem is volt már alkalmam azonos körülmények között tesztelgetni néhány hangszert, stílus, midi fájl és természetesen, amelyik tudja, mp3 lejátszás tekintetében is. Abban teljesen igaza van Tamásnak, hogy az mp3 lejátszás minőségének az ég világon semmi köze a hangszer hanggenerátorához, sokkal inkább az mp3 lejátszó és annak dinamikaprocesszora minősége ami meghatározza az mp3 megszólalást.
Nagyon szeretem a Ketron hangszeremet, időnként ugyan el játszom a gondolattal, hogy talán jó lenne egy generációval fiatalabb audia 76-ot megvenni helyette. azonban, pontosan a fent leírtak miatt maradok inkább az sd1 plus mellett. Az abból kihozható arranger megszólalás számomra maximálisan megfelelő, és mivel a műsor nagy része készre írt dalokból áll, így egyáltalán nem lenne számomra előrelépés az audia, csak egy rakás pénz kipakolása az ablakba. Abból már kinőttem, hogy a neve, vagy a gyártó marketingje hatására vásároljak hangszert magamnak. Valahogy úgy vagyok ezzel, ahogyan Te írod egyik hozzászólásodban Tomi, hogy belőlem nem fognak a gyártók meggazdagodni. Nem jelenti azt, hogy nem próbálom ki az új dolgokat, hiszen hajt a kíváncsiság, ahogyan legtöbb zenészt is.
Azonban úgy gondolom, hogy nekem kell megfeleljen a hangszer, és nem én kell hogy megfeleljek a gyártók potenciális vásárlók szokásairól kialakított elképzeléseinek.
Hiszen tisztán és jól láthatóan kilóg a lóláb pl a tyros sorozat kiadásának ütemezésében. 2003 óta az 5. generációt adják ki belőle. tehát 2 évente egyet. Ugyan már királylány, ki hiszi azt el, hogy 2 év alatt elavult a hangszerem, vagy annyival jobbat alkottak 2 év alatt, amiért kukába kéne dobni az előző hangszert. Hiszen tisztán látszik, hogy csak csepegtetik két évente a szolgáltatásokat. A 9000 pro után megjelenő T1-ből "véletlenül kifelejtették a samplert.
Van nekem itt a sarokban egy nagyon jó példa a hangszergyártásban bekövetkezett szemléletváltásra. az i30HD-m megjelenési éve 1998!!!! igen, az ókor hajnalán gyártották. Azonban Japánban, és olyan technológiák és műszaki megoldások felhasználásával, hogy még 20 évig biztosan használható akár napi szinten, maximum hozzátolsz egy sd2 modult, hogyha nagyon unatkozol.
Ezzel szemben ma tejeszacskóba csomagolt nylon muskátlikat dobnak az arcotokba 2 évente.
( megveszel 600e Ft-ért egy psr s9...-et és nem tartalmaz mikrokapcsolókat. EMBER! gumi bazárra bízzák a kontaktusokat, melyek 2 év alatt megadják magukat)
Persze nem minden gyártó nyomul ilyen agresszív módon, hiszen a KORG 5 évente gurít le egy zászlóshajót a sorról, a Ketron meg még ritkábban. ( A Roland, meg talán már nem is akar zászlóshajókat magáénak tudni)
Már megint halandzsázok.
Buba
- marton1974
- VIP
" Ezzel szemben ma tejeszacskóba csomagolt nylon muskátlikat dobnak az arcotokba 2 évente. "
Ebben tökéletesen igazad van.Sajnos manapság már csak a zászlóshajók azok amik "fémből"készülnek.Engem ez nem is annyira érdekel,mert azért valljuk be,a mai modern korban már olyan nagy keménységű műanyagok léteznek,hogy szinte már fém keménységűek.Sajnos az idő előre haladtával egyre jobban ezek az anyagok lesznek előtérbe a legyártott dolgoknál.Ez egy dologban azért jó,mégpedig egy hangszer súlyában.Jó nem mindennap kell cipelni a 20 kilós gépeket,de mégis.
A technika úgymond csepegtetése sajnos az is nyilván való.November 11 és itt a TYROS 5.Néhány ember várja már mint a messiást.De a dizájnon kívül egy pár funkcióval turbózták csak fel a 4-est,és az ára szerintem horror lesz.
Kérdem én ennyi pénzért miért nem csinálnak már "tökéletes"hangszert?Azért mert tisztában vannak azzal,ha ezt legyártják akkor megszakad ez a "csepegtetősdi"számokra.Pedig a mai technológiai fejlettséggel simán meg tudnák csinálni!!!
Ezért kell egy olyan hangszert választani ami az igényünknek többé,kevésbé megfelel,és abból kihozni a maximumot./KORG,YAMAHA,KETRON stb...kinek mi.
Ebben tökéletesen igazad van.Sajnos manapság már csak a zászlóshajók azok amik "fémből"készülnek.Engem ez nem is annyira érdekel,mert azért valljuk be,a mai modern korban már olyan nagy keménységű műanyagok léteznek,hogy szinte már fém keménységűek.Sajnos az idő előre haladtával egyre jobban ezek az anyagok lesznek előtérbe a legyártott dolgoknál.Ez egy dologban azért jó,mégpedig egy hangszer súlyában.Jó nem mindennap kell cipelni a 20 kilós gépeket,de mégis.
A technika úgymond csepegtetése sajnos az is nyilván való.November 11 és itt a TYROS 5.Néhány ember várja már mint a messiást.De a dizájnon kívül egy pár funkcióval turbózták csak fel a 4-est,és az ára szerintem horror lesz.
Kérdem én ennyi pénzért miért nem csinálnak már "tökéletes"hangszert?Azért mert tisztában vannak azzal,ha ezt legyártják akkor megszakad ez a "csepegtetősdi"számokra.Pedig a mai technológiai fejlettséggel simán meg tudnák csinálni!!!
Ezért kell egy olyan hangszert választani ami az igényünknek többé,kevésbé megfelel,és abból kihozni a maximumot./KORG,YAMAHA,KETRON stb...kinek mi.