Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 36
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 18604Hozzászólás Zeneboy
2013.11.03. 20:39

És a midi optiizével mi a túróval tudod pontosan rászabni áruld már el???

Eq-t enged állítani csatornánként? Effektet enged állítani bankjából?
Ha ezeket nem, akkor meghalt részemről a dolog...
Neked volt pa3-ad, na ez a midiopti is azért állt meg nálam mert a pa3 drum edit menüjét nem látja, eq-t nem látja, effektet nem látja..! Akkor mit is tudok még csinálni? Hangszert kicserélni? Hát elnézve a videót, az 10x gyorsabb a pa3-on már bocs!

Nem akarom a lerágott csontot, de ne kezdjük megint, hogy a világba beszélsz és közben nem tudod prezentálni! Mert akkor vak vezet világtalant...
Prezentáld egy alap dallal, és egy midi optival mit csináltál vele..Higgyük is el... :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 18605Hozzászólás marton1974
2013.11.03. 21:08

Nem beszélek a világba.Nézd én egy BMW-snek hiába mondom,hogy milyen jó autó a Mercedes.Neked KORG hangszered van már évek óta,arra esküszöl.Nincs is ebben semmi.Nekem is volt Korgom,Yamahám stb...jó hangszerek mind!
De nekem a legkedvesebb,legjobban megszólaló arranger az a KETRON.Beszélhetünk itt ilyen olyan effektekről,szűrőkről,beállításokról.Az én fülemnek akkor is az AUDYA hangzása marad a favorit. :777

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 18606Hozzászólás Zeneboy
2013.11.03. 21:12

Megint mellébeszéltél, pont azok a részek fontosak amik adják az ízét az egésznek...

Na ezért nem lesz itthon továbbra sem népszerű, mert nincs egy normális magyar bemutató és prezentálás hanganyagokkal végre!

Még egy felhasználó sem tudott mutatni olyan anyagot ami végre megmutatta volna az audya normális arcát!

Azért van korgom, mert szeretek kiismerni egy hangszert... Ellenben...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 18607Hozzászólás marton1974
2013.11.03. 21:18

Hidd el tudom mit beszélek,én ebben a hangszerben már megtaláltam az "Íz-t".Nem kell már tovább fűszerezni,mert akkor csak elsózza az ember. :777

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 18611Hozzászólás manyus
2013.11.04. 08:42

Már a ketron xd9-en is lehet a nótákat valós időben szerkeszteni a ketron saját hangszíneire, effektjeire, térbeli hangzására stb. Így konkrétan hallod az összképet egy-egy változtatásnál.
A kinek van jobb arrangeres automata mosógépe vetélkedő meg már több mint tíz évre visszamenőleg is téma volt, és valószínűleg marad is :!:
Igaz zeneboy :777
Persze hogy minden szentnek maga felé nyúlik a keze....
Max egy szakképzett kívülálló zenész értékelhetné (megadott szempontok alapján) a zenélő kütyüket részrehajlás nélkül, de nyilván az is saját ízlés világa alapján tenné ezt.
Az a lényeg skacok, hogy az adott hangszer a saját gazdájának bejön-e, mit tud kihozni belőle,tud-e örömet okozni saját magának,és a hallgatóságnak ! Ez a lényeg, és ehhez nem kell feltétélen csúcskategóriás millás értékű hangszernek lennie.
Üdv.
manyus

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 18613Hozzászólás Zeneboy
2013.11.04. 15:33

Tényleg lassan írom, hogy mindenki megértse!!! :dash2: :dash2: :dash2:

Felejtsük már el ezt a kinek a jobb hangszer metódust! Fényeztem a korgot? Nem! Rohadt sok negatívumot tudok mondani róla...
Nekem azzal van bajom, hogy olyat fényez Márton amit még nem hallottunk úgy megszólalni! Lásd Ketron Audya! Már olvastunk eposzokat, így lehet állítani ezt így lehet állítani azt,de még sehol senki nem mutatta, nem került fel hangzóanyag! Egy nagyon egyszerű dolgot kértem!
Egy alap gm midit küldjön el valaki, azt csinálja meg a ketronon, állítsa át a hangszíneket ne Gm-re, hanem lehetőleg sampler vagy élő cuccra... Állítson be effektek, vagy szerkessze át/rá a midi sávra, állítson eq-t csatornára állítson dinamikai értéket ha szükséges..! A lényeg, hogy hallható legyen a változás..mert ami korábban fent volt, egy deka változás nem történt! Én hozzányúlok egy dalhoz a végeredményt még egy piaci headsetben is halható, hogy megváltoztatták! Nem egy ilyen példával éltünk..Manyus: Te még emlékszel ez régen is így volt...

Nekem ez böki a csőrömet!

Kértem mutassa már meg valaki: Erre milyen válasz jön..én megtaláltam az ízt..? Miben? Hogy??

Egyszerű kérdést tettem fel, mit tud állítani akkor a Midi optival..Milyen választ kapok BMW meg Mercédesz...

Komolyan mondom legyünk már fasza gyerekek és mutassunk is már végre valamit, mert a mellébeszélés az nagyon megy!

Tényleg veszek egy ilyen vasat és nekiülök, nem hiszem, el, nincs egy normális tulajdonosa aki végre megtenné kb 10perces munkát...
Nem akarásnak... :dash2:

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 18614Hozzászólás marton1974
2013.11.04. 15:37

Szerintem vegyél egyet...nem bánod meg... :777

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 18615Hozzászólás Zeneboy
2013.11.04. 15:40

Na pont ezért nem fogok... nem lenne kitől segítséget kérnem... :PP :777

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 18618Hozzászólás marton1974
2013.11.04. 15:46

Nem fog kelleni a segítség, annyira nem bonyolult hangszer hogy ne tudd használni... :777

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 18619Hozzászólás Zeneboy
2013.11.04. 15:51

Tutira az!

Nem akadt még egy felhasználó sem aki eljutott volna vele addig, amit leírtam... :!:

Új hozzászólás