legalábbis a 10-esről. Asterixnek a 16-os van, és azzal gondolom nincsenek ilyen bajok már azért!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Na, tessék. Most Zeneboy is írt negatívat róla.
legalábbis a 10-esről. Asterixnek a 16-os van, és azzal gondolom nincsenek ilyen bajok már azért!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Ezért nem szóltam hozzá eddig a keverőtémához, mert tudtam, hogy lehurrognak hülyeségekkel. Még szerencse, hogy soha senkinek a véleménye nem érdekelt, csak a saját fülemre halgattam szinte minden esetben. Ezért nem szólok a hangfaltémához sem, mert úgyis én leszek a hülye, mert nem hasonlítom össze a dolgokat, hanem csak azt veszem ami a fülemnek tetszik. Sajnálom. Mindig is abból indultan ki, hogy amit én hallok az jó vagy rossz és ehez képest veszem meg.
Elmentem Asterixhez, meghalgattam a cuccát és csak egy dolog miatt nem veszek olyat, mint az Övé: mert nem akarok 15 méllyel szerelt hangfalat. Higyjétek el, hogy attól jobb cucc nem kell, mint az Asterixé.
Elmentem Asterixhez, meghalgattam a cuccát és csak egy dolog miatt nem veszek olyat, mint az Övé: mert nem akarok 15 méllyel szerelt hangfalat. Higyjétek el, hogy attól jobb cucc nem kell, mint az Asterixé.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Gabi! Te csak egyedül Asterixnél voltál hallgatózni? Mert ha másra nem is hallgatsz, csak a füledre, akkor mért nem mégy még el másokhoz is, akiknek meg más van? Aztán később meghallod valahol élőben egy "XY" márkát, ami lehet nem is lett volna sokkal drágább, és akkor meg... 
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Egyébként az M-10DX és az M-16DX között csak a csatornaszámban van különbség, illetve a 16-osban van USB kimenet is. Tehát az említett hiányosságok mindekettőnél megvannak.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Ácsi...
Azt írtam amit kiderítettem az Md10-ről! Vagyis 1 fősnek tökéletes, akár 2 fősnek is, de mi jelenleg úgy zenélünk, hogy van még 2 energy 10-es kontrol! Amit a zed 14-en 2 auxról kergetünk és különböző arányban kell pl nekem, hogy halljam a kollégát az én ládámban, és neki is más arányban kell! Ott ráadásul van 2 aux a subnak..Ez akkor hasznos, ha full cuccal megyünk kvázi legutóbb utcabál 2 trevis sub és egy QSC. Ksub! Így külön tudjuk bekötni a 2 típusú mélyet!
AZ Md10-esen van egy aux és egy Sztereo CTRL RCA kimenet! Az auxról mehetnének a sub/subok, de a ctrl.-ba csak 1 monitor mehet! AZ volt a kérdéses, tudja, e, hogy jobb kimenetre az én ládáam a R csatira a kollégáé! Igen megoldható,d e mivel nem lehet az arányokat a csatiról beállítani, értelem szerűen hangszínezni sem-igaz erre tulajdonképp nincs szükség, mert azt az energyn oldjuk meg, így feledésbe merül számomra a kis cucc! Marad a Tapcom, ami már legalább 5 éves de semmi baja...
Az Md16 vélhetően ezt már tudja..Ha nem akkor nagyon felejtős cucc..
Viszont lehet érdemes megfogadni Malko tanácsát, hogy ennyiért már jó választás lehet 180körül van az új md16 ára, egy használt yamaha digi keverő! Itt viszont megint visszakanyarodhatnék, hogy 2 billentőnek luxus, mikor éneket a szintin keverjük! Csak 2 sztereó jelkábel, és max egy rádiós miksit kötünk be! A hangszerek eq-ját használjuk így eq szin. állásban van...
Szóval nem negatívat írtam, hanem egy olyan konfigot ami azzal nem megoldható4 Megjegyzem, más kis analóg keverőpultban is nehezen találod így meg ezt a lehetőséget!
A Hallomásról annyit, hogy anno a dyna 600at is hallottam Egerben 2 zenésznél, még főiskolás évei alatt olyan tréén beállítva, hogy mondtam gyerekek ez katasztrófa és ássátok el a kertben...Aztán hallottam 1-2 helyi kollégánál és nem rossz cucc az! De hangszerben is találkozunk ua. így..Több helyen kell mindent meghallgatni, nincs 2 egyforma felhasználó, beállítás! Egyébként ez alapján ha Lacihoz elmennél kíváncsi lennék mi lenne a véleményed!+ ba vagy minuszba vándorolna..
Azt írtam amit kiderítettem az Md10-ről! Vagyis 1 fősnek tökéletes, akár 2 fősnek is, de mi jelenleg úgy zenélünk, hogy van még 2 energy 10-es kontrol! Amit a zed 14-en 2 auxról kergetünk és különböző arányban kell pl nekem, hogy halljam a kollégát az én ládámban, és neki is más arányban kell! Ott ráadásul van 2 aux a subnak..Ez akkor hasznos, ha full cuccal megyünk kvázi legutóbb utcabál 2 trevis sub és egy QSC. Ksub! Így külön tudjuk bekötni a 2 típusú mélyet!
AZ Md10-esen van egy aux és egy Sztereo CTRL RCA kimenet! Az auxról mehetnének a sub/subok, de a ctrl.-ba csak 1 monitor mehet! AZ volt a kérdéses, tudja, e, hogy jobb kimenetre az én ládáam a R csatira a kollégáé! Igen megoldható,d e mivel nem lehet az arányokat a csatiról beállítani, értelem szerűen hangszínezni sem-igaz erre tulajdonképp nincs szükség, mert azt az energyn oldjuk meg, így feledésbe merül számomra a kis cucc! Marad a Tapcom, ami már legalább 5 éves de semmi baja...
Az Md16 vélhetően ezt már tudja..Ha nem akkor nagyon felejtős cucc..
Viszont lehet érdemes megfogadni Malko tanácsát, hogy ennyiért már jó választás lehet 180körül van az új md16 ára, egy használt yamaha digi keverő! Itt viszont megint visszakanyarodhatnék, hogy 2 billentőnek luxus, mikor éneket a szintin keverjük! Csak 2 sztereó jelkábel, és max egy rádiós miksit kötünk be! A hangszerek eq-ját használjuk így eq szin. állásban van...
Szóval nem negatívat írtam, hanem egy olyan konfigot ami azzal nem megoldható4 Megjegyzem, más kis analóg keverőpultban is nehezen találod így meg ezt a lehetőséget!
A Hallomásról annyit, hogy anno a dyna 600at is hallottam Egerben 2 zenésznél, még főiskolás évei alatt olyan tréén beállítva, hogy mondtam gyerekek ez katasztrófa és ássátok el a kertben...Aztán hallottam 1-2 helyi kollégánál és nem rossz cucc az! De hangszerben is találkozunk ua. így..Több helyen kell mindent meghallgatni, nincs 2 egyforma felhasználó, beállítás! Egyébként ez alapján ha Lacihoz elmennél kíváncsi lennék mi lenne a véleményed!+ ba vagy minuszba vándorolna..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Beejaybudai!
Komolyan? LAci majd ha lesz pár perced erre megteszed, hogy megnézed, hogy az auxba vagy ctrlba enged e 2 csatornáról bekeverni jelet különböző arányban?
Kicsit furcsa ha ezt nem fogja tudni...
Komolyan? LAci majd ha lesz pár perced erre megteszed, hogy megnézed, hogy az auxba vagy ctrlba enged e 2 csatornáról bekeverni jelet különböző arányban?
Kicsit furcsa ha ezt nem fogja tudni...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
2 kontroll csatorna van rajta. Mind a két kontroll csatornát úgy kevered, ahogy akarod. Csak egy poti van a 2 kontrollhoz, és kapcsolóval választhatod ki, hogy épp melyiket keverje. Effektezni nem lehet a kontrollt és ha 2 auxot használsz, akkor nem használhatsz effekt processzort.
De itt szerintem nem is erre lett kitalálva ez a cucc, hogy azt tudja, mint a nagy testvérei. Ugye a Pa600-tól sem várja el komolyan senki, hogy Pa3x szintű legyen. Akkor ettől miért kell ilyen dolgokat elvárni. Csak kis formációk használhatják ezt a cuccot, mert a 16 csatornából csak 12 rendelkezik eq, aux, stb hozzáféréssel. A többi csatorna laptop, mobil és társai számára van fenntartva, ahol mindent tudsz keverni, itt pedig már csak a hangerőt állítod.
De itt szerintem nem is erre lett kitalálva ez a cucc, hogy azt tudja, mint a nagy testvérei. Ugye a Pa600-tól sem várja el komolyan senki, hogy Pa3x szintű legyen. Akkor ettől miért kell ilyen dolgokat elvárni. Csak kis formációk használhatják ezt a cuccot, mert a 16 csatornából csak 12 rendelkezik eq, aux, stb hozzáféréssel. A többi csatorna laptop, mobil és társai számára van fenntartva, ahol mindent tudsz keverni, itt pedig már csak a hangerőt állítod.
- ---Qgli---
- VIP
Azért, mert nekem a parametrikus hangszínszabályzás miatt kell az Edirol és ezt csak a digitális keverők tudják.Adames írta:Te csak egyedül Asterixnél voltál hallgatózni? Mert ha másra nem is hallgatsz, csak a füledre, akkor mért nem mégy még el másokhoz is, akiknek meg más van?
Ha én találok egy jót, akkor már más nem érdekel. Ez jó és kész. Nem vagyok válogatós. Ami megfelel és jól szól, akkor az már jó.
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Annyi de annyi jó digi keverő van a piacon, miért csak Edirol
Üszintén én is féltem használni az első bulikba, viszont ha az ember megismeri rendesen, élmény egy ilyen keverővel dolgozni. Van egy Shift gyorsmenüs gomb (mint pl. a Korgon), nagyon könnyen elérhetőek az egyes funkciók.
Ehhez mit szóltok fiuk ? Kérem a véleményeket !
http://www.soundonsound.com/sos/sep00/a ... mahaaw.htm
Üszintén én is féltem használni az első bulikba, viszont ha az ember megismeri rendesen, élmény egy ilyen keverővel dolgozni. Van egy Shift gyorsmenüs gomb (mint pl. a Korgon), nagyon könnyen elérhetőek az egyes funkciók.
Ehhez mit szóltok fiuk ? Kérem a véleményeket !
http://www.soundonsound.com/sos/sep00/a ... mahaaw.htm
Atti
- ---Qgli---
- VIP
Ilyet nem vennék, mert ezen nem elérhető realtimeban a hangszínszabályzás és én az ilyet nem szeretem ( na meg ez gondolom nem 100.000 Ft )
Egyébként ilyen Recorderem volt ( Roland VS1880 ), de azt nem vittem volna élőben zenélni.
Tomikám!
Ezt magyarázd meg Zeneboynak is, mert én már le vagyok hordva, mert nem akarom összehasonlítani.
Egyébként ilyen Recorderem volt ( Roland VS1880 ), de azt nem vittem volna élőben zenélni.
Tomikám!
Ezt magyarázd meg Zeneboynak is, mert én már le vagyok hordva, mert nem akarom összehasonlítani.