Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 17589Hozzászólás Gyuley
2013.10.05. 17:43

A JBL G2 jó széria, ez nem kérdés, viszont én is tartok az aktív hangfalaktól, ezért nincs nekem ilyen, bár kontrollnak használtam egyet, de pár éve kidobtam a rendszerből, nem cipelem feleslegesen magammal!
Passzív hangfal, végfok, keverő, nekem ez így bevált, igaz több a macera vele mire összedobom, de egyszerűbb,és olcsóbb a komponensek cseréje, fejlesztése!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 17671Hozzászólás goozl
2013.10.08. 12:34

Ha rackben benne van a keverő a végfok összekábelezve, esetleg vokál, effekt stb..
Elég a 230V és a 2 db hangfalkábel.
Miért nagyobb macera ez?
Az aktívhoz egyenként 230V kell plusz jelkábel.
Én pl nem használok mást, mint egy powermixert és 2 hangfalat. A Cd benne van a hangszerben, effekt, eq a keverőerősítőben. Más nem kell.:D

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 17677Hozzászólás Bubamara
2013.10.08. 18:44

Erről van szó.
:777

Buba

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 17681Hozzászólás malko
2013.10.08. 19:36

Azt én is aláírom, hogy egy passzív rendszert könnyebb tovább fejleszteni mint egy aktívat, meg tényleg elég neki egy hangfal kábel , de minőségre soha sem fogja azt tudni mint egy aktív láda.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

goozl
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 85
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 17685Hozzászólás goozl
2013.10.08. 20:16

Rosszabb volna egy passzív mint egy aktív? Miben? Nem feltétlen kell azt egy útban hajtani..A nagy PA rendszerek sem aktívak általában. Vajon miért? A jó komponensekből összerakott passzív rendszer minimum olyan jó mint az aktív ládák. Nem beszélve arról hogy rendszervezérlő processzorral váltott rendszer konfigurálható ellenben az aktívval..

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 17687Hozzászólás Apelláta
2013.10.08. 20:37

malko írta:Azt én is aláírom, hogy egy passzív rendszert könnyebb tovább fejleszteni mint egy aktívat, meg tényleg elég neki egy hangfal kábel , de minőségre soha sem fogja azt tudni mint egy aktív láda.
Malko!

Aktívban is van gagyi kategória, és passzívban is lehetnek minőségi komponensek.

Üdv.: Apelláta

malko
VIP

Hozzászólás: # 17688Hozzászólás malko
2013.10.09. 07:43

Én egy szóval nem mondtam azt, hogy nincsenek gatyi ládák aktívba sőt nagyon is sok van.
És nem beszéltem a nagy hangosítási rendszerekről sem. Azt, hogy miért használnak a nagy hangosítók sokan még passzívat, talán azért mert az van nekik?
Nekem senki sem mondja azt ,hogy egy jó minőségű topládában egy passzív elektronikával jobban megoldják a hangképet mint egy olyan aktívban amelyikben külön van hajtva a magas és a mély. Vannak persze nagyon jó passzív rendszerek de szerintem ahogy goozl is írta saját végfok saját rendszerprocival ér valamit és a végén mindig az lesz az eredmény, hogy nem olcsó. Most a hangfoglaláson aki volt az láthatta, hogy aktív ládákból lényegesen több volt a felhozatal minden téren legyen az topláda vagy nagy rendszer. Sőt ha jól emlékeszem nem is volt olyan stand ahol nem aktív ládákon szólt volna a bemutató. Ja és goozl láttad az új martin audió rendszert? Volt egy 15 mély és a tetejébe 4db hangfal amiben összesen 8 hangszóró volt. A mély ládában 9db végfok van amivel meghajtják a tetejét. Nem tudták megmondani sem a teljesítményét sem a hangnyomását csak annyit mondtak, hogy 1000 emberig elég. Ja és a szép kis rendszer közel 7millió. Szerinted ér annyit? Nem vitának szántam egyáltalán ezt azt aktív hangfal témát csak sokszor bebizonyosodik a végén, hogy mire mindent össze pakolsz többe lesz mint ha megvetted volna aktívba. Ja és ezt zenész fejjel vallom és nem úgy, hogy hangosítani akarok.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 105
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 17691Hozzászólás vili2105
2013.10.09. 08:08

Az én véleményem szerint megint nem a helyén van kezelve a történet. Én nem vagyok egyik ellen sem, és egyik mellett sem.
Először is válasszuk külön:
-Kisebb teljesítményű hangtechnika( mondjuk 2Kw-ig)
-Nagy teljesítményű hangtechnika (2Kw-tól)
-Kisebb teljesítmény:
Szerintem itt sokkal praktikusabb az aktív rendszer mondjuk egy sub 2 sat, mert másra nincs szükség hozzá. Ha passzív lenne akkor cipelhetnél min.2 végfokot, egy rendszerprocival, és akkor még mindig csak egy útban van hajtva a sat hangfal, ellenben az aktívval ami utanként van hajtva. Súlyban meg cipelje a fene azt a nehéz rackládát. Árban pedig, ha mindkettőt minőségi rendszernek számoljuk, akkor az aktív mondjuk (sat 250/db, mély 250/db) 750e Ft, passzív (sat 150/db, mély 150/db, végfok 150/db, proci 100Ft) 850eFt.
És ezek szerintem nem elrugaszkodott árak, ha azonos minőséget szeretnénk. És akkor még jön egy apróság, hogy az előerősített jel szinte nem veszít a jelszintjéből, ellenben az erősített jellel. Vagyis a 10m-es jelkábelen nem nagyon mérhető jelveszteség, viszont a 10m-es hangfalkábelen már igen. Ebből következik hogy akkor végül is mekkora teljesítményt kap a passzív hangfal?
-Nagy teljesítmény: szerintem is inkább passzív, utanként hajtva, oldalankénti rackládákkal, rövid hangfalkábellel.
Bár ha azt nézzük, hogy ha veszel egy nagy teljesítményű aktív rendszert, jobban variálható, és könnyebben csökkented a ládák mennyiségét, ha pl egy terembe kell vele bemenni.
Nagyon sok gondolatom lenne még, de akkor az olyan hosszú lenne, hogy a kutya nem olvasná végig.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

malko
VIP

Hozzászólás: # 17692Hozzászólás malko
2013.10.09. 08:14

Épp ezért írtam azt, hogy én zenész fejjel látom így és nem mint aki hangosít.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 17693Hozzászólás ---Qgli---
2013.10.09. 09:50

TEhát a passzív rendszer 10 méteres kábelénél nagyobb a veszteség, mint az aktív rendszer 10 méteres kábelénél?
Miért?
10 méteres kábelen ugyanannyi veszteség van nem?

Más:
Meghallgattam a hangfoglaláson a Yamaha DXR ládáit - amennyire meg lehetett hallgatni a nagy hangzavarban. Az S950-nek a bemutatóját hallottam 2db DXR12 + 2db DXS15-ön szólt. Nekem tetszett. ( Meghallgattam a DXR10-et is de nem nagy hangerőn, úgyhogy arról nem mondok véleményt, mert alig hallottam )

Meghallgattam a BOSE L1-et is.....sajnos....

Új hozzászólás