|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Teljesen egyetértek veled Feri. A két ketron cucc, X1 XD9 bizony egy zenélni akaró ember számára maga a Kánaán. Hibátlan hangzás, sok olyan szolgáltatás, amiről a hasonló áron beszerezhető yami és korg billegetők csak álmodhatnak. (Vokál, HD, Video, sequencer, stílusszerkesztő, nagyon jó billentyűzet....) és szinte ingyen. Mert a 120-150e Ft-os ár amiért itthon hozzá lehet jutni egy egy darabhoz, a használhatóság és hangzás figyelembevételével nem pénz.
De ez középeurópai jelenség úgy gondolom, hogy nincs a helyén az ára a két motyónak. Képviselet évekig tartó hiánya, stb Ha megnézed a német használt piacot láthatod a valódi értékét, ami nem ritkán 800-1000 EUR. Énhozzám az X1 áll közelebb, a szolgáltatásai, kezelőfelülete, és jobb billentyűzete miatt. De egy XD9 is tökéletes választás. Az , hogy nem ma gyártották... na hallod, ez érdekel a legkevésbé a Ketron hangszereknél, mivel nem 2-3 évente ad ki új hagszert mint pl a yami és csak profi hangú eszközöket készít.
De ez középeurópai jelenség úgy gondolom, hogy nincs a helyén az ára a két motyónak. Képviselet évekig tartó hiánya, stb Ha megnézed a német használt piacot láthatod a valódi értékét, ami nem ritkán 800-1000 EUR. Énhozzám az X1 áll közelebb, a szolgáltatásai, kezelőfelülete, és jobb billentyűzete miatt. De egy XD9 is tökéletes választás. Az , hogy nem ma gyártották... na hallod, ez érdekel a legkevésbé a Ketron hangszereknél, mivel nem 2-3 évente ad ki új hagszert mint pl a yami és csak profi hangú eszközöket készít.
Buba
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
- marton1974
- VIP
A ketront sokan olyanok írják le akik nem is ismerik.Csak hallottak róla valami rosszat, de azt is olyantól aki nem ismerte, és már meg is ilyedtek tőle.Pedig igen is nagyon jó hangszerek!Az SD1 Plus már több mint tíz éves konstrukció,de a kategóriájában lévő más gyártó arrangereit itt beleértve a mai modern hangszereket is messze menően felülmúlja hangzásilag! 
Meg is értem Buba,hogy miért is nem válsz meg tőle...
Meg is értem Buba,hogy miért is nem válsz meg tőle...
- Bubamara
- Adminisztrátor
Van egy két dolog amitől nem szívesen válnék meg. Az SD1 plus közöttük van. Azt hiszem 2005-2006 magasságában jelent meg, (erről nem találok infót) s bár az SD1 alapjain nyugszik, ami valóban jóval több mint 10 éves, azt emlékeim szerint 2000 magasságában adták ki, de a plus megbízhatóbb, jobb stílusai ás jobb hangjai vannak.
Engem a KETRON hangzás egy X1-el fogott meg, s bár korgos múlttal macerásnak tűnt a használata, de elég hamar megszoktam, és megéreztem, hogy ebből a hangzásból meg kell szereznem magamnak egy 76-os vasat. Így az X1-et előbb egy SD1-re váltottam le, majd mivel egy hobbista zenész barátom audiát vett és az SD1 plus hangszere eladóvá vált azonnal éltem a lehetőséggel és megszereztem magamnak a hibátlan szinte új plust-t. Úgy gondolom hogy nem volt rossz döntés, és minél több időt töltök el vele, mellette, annál inkább megerősít ebben véleményemben a hangszer. Elég sokrétű és nagyon megbízható jószág. úgy gondolom ezt elfogultság nélkül állíthatom.
Abban azt hiszem igazad van Márton, hogy a hangja bármely felső kategóriás arranger mellett megállja a helyét, sőt. A felépítése és a használt anyagok örökkévalóságnak gyártott cucc érzetét keltik. Semmi hivalkodó csilivili, fölösleges lom, spártai megjelenés, és talán a maga 16,5 kilójával a legkönnyebb fémházas arranger a 76 billentyűsök között. Buzdítok mindenkit, hogy legyen nyitott és próbálja ki ha teheti a KETRON hangszereket, mind a stílusok megszólalásában, mind a songplay módban karakteres tiszta életszerű hangzás érhető el velük és a billentyűzetre kiosztható hangok is nagyon jó minőségűek. Természetesen tudnék néhány mondatot megtölteni azokkal a dolgokkal amit elviselnék benne, egy jó joystick, néhány realtime slider stb., de pitch és modulációs kerék van rajta, és a kíséret sávjai gombokról elérhetőek, így ez javít valamennyit a korgpa X által nyújtott komfort hiányán. A hangja viszont feledtet minden hiányosságot és számomra ez a meghatározó dolog.
(Valójában azonnal érezhető az ereje, ha egy másik gyártó hangszere mellett hallgatod meg, de hozzászólásommal nem kívánok vitát gerjeszteni sem pedig bárki hangszerét egy ilyen összehasonlítással minősíteni.)
Engem a KETRON hangzás egy X1-el fogott meg, s bár korgos múlttal macerásnak tűnt a használata, de elég hamar megszoktam, és megéreztem, hogy ebből a hangzásból meg kell szereznem magamnak egy 76-os vasat. Így az X1-et előbb egy SD1-re váltottam le, majd mivel egy hobbista zenész barátom audiát vett és az SD1 plus hangszere eladóvá vált azonnal éltem a lehetőséggel és megszereztem magamnak a hibátlan szinte új plust-t. Úgy gondolom hogy nem volt rossz döntés, és minél több időt töltök el vele, mellette, annál inkább megerősít ebben véleményemben a hangszer. Elég sokrétű és nagyon megbízható jószág. úgy gondolom ezt elfogultság nélkül állíthatom.
Abban azt hiszem igazad van Márton, hogy a hangja bármely felső kategóriás arranger mellett megállja a helyét, sőt. A felépítése és a használt anyagok örökkévalóságnak gyártott cucc érzetét keltik. Semmi hivalkodó csilivili, fölösleges lom, spártai megjelenés, és talán a maga 16,5 kilójával a legkönnyebb fémházas arranger a 76 billentyűsök között. Buzdítok mindenkit, hogy legyen nyitott és próbálja ki ha teheti a KETRON hangszereket, mind a stílusok megszólalásában, mind a songplay módban karakteres tiszta életszerű hangzás érhető el velük és a billentyűzetre kiosztható hangok is nagyon jó minőségűek. Természetesen tudnék néhány mondatot megtölteni azokkal a dolgokkal amit elviselnék benne, egy jó joystick, néhány realtime slider stb., de pitch és modulációs kerék van rajta, és a kíséret sávjai gombokról elérhetőek, így ez javít valamennyit a korgpa X által nyújtott komfort hiányán. A hangja viszont feledtet minden hiányosságot és számomra ez a meghatározó dolog.
(Valójában azonnal érezhető az ereje, ha egy másik gyártó hangszere mellett hallgatod meg, de hozzászólásommal nem kívánok vitát gerjeszteni sem pedig bárki hangszerét egy ilyen összehasonlítással minősíteni.)
Buba
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Nagyon jómarton1974 írta:Ezek a stílusok azért önmagukért beszélnek...BEST NATURAL SOUND
![]()
http://www.ketronmusic.co.uk/styleupdat ... 60s_ballad
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Én nem használtam eredeti pluszos hangszert, csak szoftosan pluszost, de szerintem a két gép ugyanaz. Legalábbis stílusait és hangjait illetően, mivel ugyanazt a 4C szoftot használja mind a kettő.Bubamara írta:de a plus megbízhatóbb, jobb stílusai ás jobb hangjai vannak.
Egy biztos: hangzásilag és kezelhetőség szempontjából nálam az SD-1 etalon. Merem állítani, hogy a Korg Pa2x-et simán veri hangzásban. A Korg Pa3x és főleg a Musikant volt az a hangszer az, amikor azt mondom, hogy már hangjaiban megverte a hangszer az SD-1-et, stílusaiban is ott van, kezelhetőség pedig mindig is a Korg felé bukott. De mennyi is az ára???
És akkor jött az Audya, ami számomra még ma is talány, hogy miért így kellett azt a hangszert megcsinálni. Az embert őrületbe kergeti, még hosszú SD-1 használat után is. Veszettül jók a stílusai, de a szoftverfejlesztést külső cégnek kellene kiadni, hogy használható is legyen. Tudom, hogy a Ketron szeretett mindig új utakon járni. Erre bizonyíték az arranger magas minősége. De azért pusztán mert minden hangszergyártó egyféleképpen csinálja meg a hangszer szoftverét, (pl tempó állítás), neki ebben és sok egyébben nem kellett volna új utat keresni és bosszantóan másra csinálni az adott hangszert, mint a többi már a zenészek által megszokott kezelhetőség.
Így számomra a mai napig a legjobban használható Ketron hangszer a Ketron SD-1...
- Bubamara
- Adminisztrátor
Nekem olyan érzésem volt azt Sd1 után, hogy egy gyorsabb és jobb hangokkal és stílusokkal szerelt hangszert kaptam a plus-szal. Mivel az SD1 eredeti softtal volt telepítve, nem tudom ,hogy milyen lett volna a plusszos softtal. Néhány napig mindkettő itt volt nálam, és érzékelhető volt a különbség , aztán mivel vagy 5 évvel később adták ki, vélhetően hardveresen is javítottak a hangszeren. De valójában ennek nincs túl nagy jelentősége. Hiszen, ha nem jutok hozzá a plus-hoz mai napig az SD1-et nyüstölném. 
A katalógusa ezt írja:
SD1 plus
New Sound generation.
New Orchestral Presets,
New Live Drums, new Drum Sets.
131 new Flash Styles
Full 4.0a Update implementation.
Drum Remix
Bassist
X & XD Series Style Conversion.
Hi-quality Bonus Library in Hard Disk
New additional Stereo Grand Piano.
New Sax, Organ, Accordion, Pads & Guitar Voices
200 top-professional Midi files
200 Song Registration settings
35 Patterns
SD1's standard full Style backup

A katalógusa ezt írja:
SD1 plus
New Sound generation.
New Orchestral Presets,
New Live Drums, new Drum Sets.
131 new Flash Styles
Full 4.0a Update implementation.
Drum Remix
Bassist
X & XD Series Style Conversion.
Hi-quality Bonus Library in Hard Disk
New additional Stereo Grand Piano.
New Sax, Organ, Accordion, Pads & Guitar Voices
200 top-professional Midi files
200 Song Registration settings
35 Patterns
SD1's standard full Style backup
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Buba
- marton1974
- VIP
Véleményem szerint meg az Audya sokkal jobban megszólal mint a 3x.Nem akarom leírni azt a hangszert,de nekem hangzásilag sokkal jobban szól mint a 3x.Én még a 3X Musikantot is lecseréltem rá.Bárhogy állítgattam a maxx audio részét nem tudtam úgy belőni mint az Audyát.Aki pedig azt állítja hogy az Audya rossz,kezelhetetlen,technikailag,szoftveresen megbízhatatlan hangszer azzal nem értek egyet!Sőt!A sliderek,forgótárcsa beépítésével igen is technikailag sokat fejlesztett a KETRON.
Nem mondom hogy rossz hangszer a KORG de hangzásilag nekem sokkal jobban bejön a KETRON.Nem kell a KETRON-októl félni!Az Audya is már az 5.0-ás szoftverrel,símán könnyedén,megbízhatóan fut...
Minden olyan funkció megtalálható benne,ami egy profi arrangertől elvárható.Az igaz hogy a kezelése eltér a megszokott KORG,YAMAHA hangszerektől,de ez megszokás kérdése.Ha ráállsz,átlátod mit-hova,merre-meddig,akkor pofon egyszerű a kezelése.
Sokkal szívesebben ülök oda elé mint a 3x-hez.Az én fülemhez ő a favorit.
Tudom másnak más.Ez így természetes,hisz nem vagyunk egyformák.
Nem mondom hogy rossz hangszer a KORG de hangzásilag nekem sokkal jobban bejön a KETRON.Nem kell a KETRON-októl félni!Az Audya is már az 5.0-ás szoftverrel,símán könnyedén,megbízhatóan fut...
Minden olyan funkció megtalálható benne,ami egy profi arrangertől elvárható.Az igaz hogy a kezelése eltér a megszokott KORG,YAMAHA hangszerektől,de ez megszokás kérdése.Ha ráállsz,átlátod mit-hova,merre-meddig,akkor pofon egyszerű a kezelése.
Sokkal szívesebben ülök oda elé mint a 3x-hez.Az én fülemhez ő a favorit.
Tudom másnak más.Ez így természetes,hisz nem vagyunk egyformák.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 321
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Fantasztikusan szól, sokkal jobban, mint a Pa3x Musikant. Az audió alapú stílusok nagyon jók. De utána indíts el egy midi alapú stílust, vagy egy smf dalt. És el fogsz keseredni. És még arra sem mondom azt, hogy nem szól jobban, mint a Musikant, mert lehet, hogy jobban szól, DE... fényévekkel szarabbul szól,, mint az audió alapú stílusok. És ez a legnagyobb baj azzal a hangszerrel, hogy saját magát is megveri, nemcsak a konkurenciát.marton1974 írta:Sokkal szívesebben ülök oda elé mint a 3x-hez.Az én fülemhez ő a favorit.
Természetesen hatalmas munkával beállítható minden midi és ha csak stílussal játszol, akkor az egész kérdés már nem is kérdés, de amíg nem, addig meggondolandó.
De örülök neki, hogy most 2 hétig biztos védelmezője van az Audyának újból...
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 91
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Laci, ne légy naiv.Asterix írta: De örülök neki, hogy most 2 hétig biztos védelmezője van az Audyának újból...![]()
(Biztos vagy abban a két hétben?
Üdv.: Apelláta