|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
vili2105
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 105
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Változtattam a felálláson, mert nekem az 5"-os nem nyerő annyira, de a Mackeit bent hagytam a listában, mert sokan esküsznek rá.
Ezek a hangfalak árban majdnem egyformák, így kérdés, hogy melyikkel járnék a legjobban tényleg.
- Alesis M1 Active MK II
- Prodipe Pro 8 v2
- Mackei MR 5
Ezek a hangfalak árban majdnem egyformák, így kérdés, hogy melyikkel járnék a legjobban tényleg.
- Alesis M1 Active MK II
- Prodipe Pro 8 v2
- Mackei MR 5
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Adames 2013.08.09. 16:19-kor.
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- tothtechnika
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 12 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapcsolat:
Én most lecseréltem a régi cuccomat teljesen, mert meguntam a cipekedést.
Régi motyó: 4db porkoláb 15"-os mély, és 12"+1" porkoláb topláda. Volt hozzá két db Crown CE-4000 végfok, és egy xilica rendszerproci. Nagyon jól és hangosan szólt. De mivel többször is sikerült sajnos megúznom a derekamat, meg a nyakamat, ezért feladtam ezt, és mostmár a xilica, és az egyik végfok kivételével mindent eladtam.
Hosszas keresés után az alábbi motyóm lett:
2db DB DVA-s08 (http://www.dbtechnologies.de/EN/Product ... _p734.aspx)
és 2db DB DVX d10HP (http://www.dbtechnologies.de/EN/Product ... _p714.aspx)
Nagyon fontos szempont volt a jó hangminőség, kicsi méret, és a könnyű súly. Még sosem volt olyan hogy negyed hangerőnél hangosabban kellett volna használni. Varrattam rá huzatot is, így most ez teljesen megfelelő nekem. Legtöbb helyre csak 1 mély + két top felállást használok, mivel az is bőven elegendő (egy mély is 131dB-t szól). Én nem használok keverőt, a szintiből jövő jel hajtja a ládákat. EQ is teljesen FLAT-en van, egy kis kompresszor van a kimeneten semmi más. A tyros alapértelmezett ballada hall effektjét szoktam átállítani HALL2-es effektre, mert az nem zenget több másodpercig mint a másik. Engem az picit zavart. A tyros mikrofonbemente zseniális, így szerencsére tényleg csak a tyros-t kell vinni, és 3 hangfalat.
Mi a véleményetek?
Régi motyó: 4db porkoláb 15"-os mély, és 12"+1" porkoláb topláda. Volt hozzá két db Crown CE-4000 végfok, és egy xilica rendszerproci. Nagyon jól és hangosan szólt. De mivel többször is sikerült sajnos megúznom a derekamat, meg a nyakamat, ezért feladtam ezt, és mostmár a xilica, és az egyik végfok kivételével mindent eladtam.
Hosszas keresés után az alábbi motyóm lett:
2db DB DVA-s08 (http://www.dbtechnologies.de/EN/Product ... _p734.aspx)
és 2db DB DVX d10HP (http://www.dbtechnologies.de/EN/Product ... _p714.aspx)
Nagyon fontos szempont volt a jó hangminőség, kicsi méret, és a könnyű súly. Még sosem volt olyan hogy negyed hangerőnél hangosabban kellett volna használni. Varrattam rá huzatot is, így most ez teljesen megfelelő nekem. Legtöbb helyre csak 1 mély + két top felállást használok, mivel az is bőven elegendő (egy mély is 131dB-t szól). Én nem használok keverőt, a szintiből jövő jel hajtja a ládákat. EQ is teljesen FLAT-en van, egy kis kompresszor van a kimeneten semmi más. A tyros alapértelmezett ballada hall effektjét szoktam átállítani HALL2-es effektre, mert az nem zenget több másodpercig mint a másik. Engem az picit zavart. A tyros mikrofonbemente zseniális, így szerencsére tényleg csak a tyros-t kell vinni, és 3 hangfalat.
Mi a véleményetek?
-
BUDAI35
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: korg pa50sd
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Szevasztok zenetársak a JBL TR125-ről mi a véleményetek??
Moderálva:
Caps Lock-ot kikapcsolni!
Moderálva:
Caps Lock-ot kikapcsolni!
-
BUDAI35
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: korg pa50sd
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Hali!
Nekem a TR 225 volt sokáig. Van egy gyenge pontja az a magas hangszóró. Sajnos alul méretezett és nagyon könnyű kinyírni. A hangja nem rossz bár max középkategóriásnak tartom. A 15"-os szórók lemezkosarasak, 63-as lengőjük van. HA nagyon öreg a fal a hangszórók membránja rideggé tud válni és a porvédő mellett elreped. Nálam sokat nyúztuk mert hangosítottunk vele, bírták a strapát, de drivert cseréltem bennük. Igaz ez után sokkal jobb lett mint volt pedig amit beletettem az "Made in China"..
Nekem a TR 225 volt sokáig. Van egy gyenge pontja az a magas hangszóró. Sajnos alul méretezett és nagyon könnyű kinyírni. A hangja nem rossz bár max középkategóriásnak tartom. A 15"-os szórók lemezkosarasak, 63-as lengőjük van. HA nagyon öreg a fal a hangszórók membránja rideggé tud válni és a porvédő mellett elreped. Nálam sokat nyúztuk mert hangosítottunk vele, bírták a strapát, de drivert cseréltem bennük. Igaz ez után sokkal jobb lett mint volt pedig amit beletettem az "Made in China"..
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Goozl!
Számomra meglepő, hogy már nem először hallok a JBL gyenge driver-eiről. Sőt, összehasonlító demó videók alapján (tudom ez nem hiteles) én is erre a következtetésre jutottam. Azon meg még jobban meglepődök, hogy a JBL is gyárt lemezkosaras szériát.
Számomra meglepő, hogy már nem először hallok a JBL gyenge driver-eiről. Sőt, összehasonlító demó videók alapján (tudom ez nem hiteles) én is erre a következtetésre jutottam. Azon meg még jobban meglepődök, hogy a JBL is gyárt lemezkosaras szériát.
Üdv.: Apelláta
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem TR 225-öseim voltak. Alapvetően bútorlapból készült láda, az előlap rétegelt lemez. Csillapító anyagot nem tartalmaz (ez meglepő). A 15"-osok, lemezkosaras 63mm-es lengővel. Normális minőségű és méretű mágnessel. A driver egy kicsi méretű (Kb 6 cm átmérőjű) egy collos lengőjű kb 40W-os hangszóró. Az a baj, hogy a váltón a keresztezési frekit úgy állították be, hogy nagyon leengedték a dirvert, ami érthető hisz a 15 nem tudja a mgasabb frekvenciákat lesugározni. Viszont ehhez teljesítményben sajnos ez a driver kevés. Magam FS Audio Comp 34 Neo-ra cseréltem anélkül, hogy a váltóhoz hozzányúltam volna. Iszonyúan megnyílt a láda sokkal korrektebb magas tartományt sikerült ezen egyszerű cserével eszközölnöm. Nem beszélve arról, hogy a javítószett nagyon jelképes áron kapható ehhez a szóróhoz. A láda másik hibája, hogy az élek nincsenek merevítve célszerű belülről ragasztani bele egy 45 fokos merevítést.
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ezek a dolgok ufo kategóriába esnek nálam. Van egy nagy nevű gyártó, készít egy terméket saját név alatt kiadja, és kartonpapírból vagy tejes zacsiból készíti el.
százezres árkategóriáról beszélgetünk, nem a SAL által kínált fostengerekről. Még is a máz alatt szalmabálát talál a vásárló. Érthetetlen. Hiszen a pozdorja is pénzbe kerül, a rétegelt és a pozdorja közötti különbség pedig árban egy ládánál pár ezres, forintban. A merevítés hiánya pedig nálam a szakszerűtlenséget, vagy "gagyi" kategóriát sugallja. A hangfal a láda korrekt megépítésével és annak minőségi anyagával kellene hogy kezdődjön. Ne értsetek félre, senki cuccát nem szeretném leszólni, ez a bejegyzésem nem erről szól. Hanem a profithajhász és minőség helyett logókat, kamu dumákat, marketing blablát és elektronikai eszközök esetében néhány csilivili softtot értékesítő szemfényvesztésről.
százezres árkategóriáról beszélgetünk, nem a SAL által kínált fostengerekről. Még is a máz alatt szalmabálát talál a vásárló. Érthetetlen. Hiszen a pozdorja is pénzbe kerül, a rétegelt és a pozdorja közötti különbség pedig árban egy ládánál pár ezres, forintban. A merevítés hiánya pedig nálam a szakszerűtlenséget, vagy "gagyi" kategóriát sugallja. A hangfal a láda korrekt megépítésével és annak minőségi anyagával kellene hogy kezdődjön. Ne értsetek félre, senki cuccát nem szeretném leszólni, ez a bejegyzésem nem erről szól. Hanem a profithajhász és minőség helyett logókat, kamu dumákat, marketing blablát és elektronikai eszközök esetében néhány csilivili softtot értékesítő szemfényvesztésről.
Buba