|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Zene- és hangszerkesztés, szoftverek
Moderátor: Moderátorok
- najanek
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Korg PA 50 Sd
- Adott köszönetek: : 249 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 117 alkalommal
Re: Zene- és hangszerkesztés, szoftverek
De ha a Cakewalkhoz is a megfelelő hangszer ins. filet-t használjuk akkor az is kihasználja maximálisan. Vagy nem?
De azért meg kellene próbálni.
kellemes napot:
najanek
De azért meg kellene próbálni.
kellemes napot:
najanek
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Najanek!
Ár érték arányban jó ez a progi, sok viszonyítási alapom nincs, mert még igazából most kezdtem el midikkel foglakozni, de annyit már most elmondhatok, hogy a CW-proaudio 9 -től gyorsabban át lehet vele hangszerelni egy midi-t, azt azért nem mondanám hogy 100%-ban kihasználja a hangszer lehetőségeit, de közelít hozzá!
Midi szerkesztésben, a Cake jobb, egyszerűbben használható, de a legjobb ezen a téren a Cubase, kár hogy nincs hozzá "instrument definition file", vagy csak még nem bukkantam rá sajna!
De van még lehetőség, Midi optimizer, Yamihoz XGWorks, de ezek drágábbak sokkal!
Én két progit használok jelenleg midi optimalizálásra, a MidiWorksYa-t, és a Cakewalk sonar x2 pro-,előtte CW proaudio 9, és Sonar 8 pro volt teszt alatt, és jelenleg is tesztfázisban vagyok még!
Ha pedig Vsti-vel akarok hangszerelni, akkor pedig a Cubase5-öt használom, nálam jelenleg ez az etalon Win-en erre a célra!
Ár érték arányban jó ez a progi, sok viszonyítási alapom nincs, mert még igazából most kezdtem el midikkel foglakozni, de annyit már most elmondhatok, hogy a CW-proaudio 9 -től gyorsabban át lehet vele hangszerelni egy midi-t, azt azért nem mondanám hogy 100%-ban kihasználja a hangszer lehetőségeit, de közelít hozzá!
Midi szerkesztésben, a Cake jobb, egyszerűbben használható, de a legjobb ezen a téren a Cubase, kár hogy nincs hozzá "instrument definition file", vagy csak még nem bukkantam rá sajna!
De van még lehetőség, Midi optimizer, Yamihoz XGWorks, de ezek drágábbak sokkal!
Én két progit használok jelenleg midi optimalizálásra, a MidiWorksYa-t, és a Cakewalk sonar x2 pro-,előtte CW proaudio 9, és Sonar 8 pro volt teszt alatt, és jelenleg is tesztfázisban vagyok még!
Ha pedig Vsti-vel akarok hangszerelni, akkor pedig a Cubase5-öt használom, nálam jelenleg ez az etalon Win-en erre a célra!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Az XG Works VIP-en megtalálható. Ha valaki esetleg tudna hozzá valami kiegészítést, amivel működésre lehet bírni WIN7 alatt, azt szívesen fogadnám...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Én próbáltam a Cubase-t is. Szinte ugyanazt tudja, mint a CW, de régebben nem volt olyan stabil a Cubase és én ezért nem használtam. A CW-el mindent jól meg lehet csinálni, csak az RX hangokat nem tudom belerakni a midi file-okba, de azokat meg megcsinálom a korg-al.Gyuley írta:Midi szerkesztésben, a Cake jobb, egyszerűbben használható, de a legjobb ezen a téren a Cubase, kár hogy nincs hozzá "instrument definition file", vagy csak még nem bukkantam rá sajna!
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Gábor!
Én ezt csak a midi szerkesztő részre értettem, a Cubase sokkal okosabb, és könnyebben, és gyorsabban kezelhető, egyébként a Cakewalk-hoz ha van Pa800 ins fájl, akkor biztosan be tudod rakni az rx hangokat is, és szerkesztheted, a Yami-nak az összes hangkészletét látja, Mega, S-art, Cool, Sweet, stb még a custom dobokat, és hangokat is!
Én ezt csak a midi szerkesztő részre értettem, a Cubase sokkal okosabb, és könnyebben, és gyorsabban kezelhető, egyébként a Cakewalk-hoz ha van Pa800 ins fájl, akkor biztosan be tudod rakni az rx hangokat is, és szerkesztheted, a Yami-nak az összes hangkészletét látja, Mega, S-art, Cool, Sweet, stb még a custom dobokat, és hangokat is!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Így van. Ha behúzod a pa800 ins-tr a program gyökerébe, majd pedig beimportálod és beállítod sávonként a program alá, akkor a pa800 teljes hangszínkészletét fogod kezelni a CW alatt.
Buba
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Asterix! Valamilyen emulátorral nem próbáltad még? Virtual PC?Asterix írta:Az XG Works VIP-en megtalálható. Ha valaki esetleg tudna hozzá valami kiegészítést, amivel működésre lehet bírni WIN7 alatt, azt szívesen fogadnám...
Szerintem azzal mennie kellene...
Üdv: Roland
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- ---Qgli---
- VIP
És hol találok ilyen INS file-t?Bubamara írta:Ha behúzod a pa800 ins-tr a program gyökerébe, majd pedig beimportálod és beállítod sávonként a program alá, akkor a pa800 teljes hangszínkészletét fogod kezelni a CW alatt.
- ---Qgli---
- VIP
A bank select üzeneteket tudtam én is, de itt azt is írják, hogy a hangszer RX hangjait is kezelni fogja.
A mostani beállítás szerint nem is látja a RX hangokat.
A mostani beállítás szerint nem is látja a RX hangokat.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Szerintem csak annyi, hogy egyszerűbb egy menüből kiválasztani a kívánt hangszert, mint kikeresni a megfelelő címet hozzá...almatom írta:Sosem értettem, hogy minek ez az állandó "ins" file vadászat.....
"Még mindig csak amatőr vagyok..."