|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Gondolod, ha olyan jó a MidJay+, akkor eladtam volna?
A stílusai jók, könnyebben hangszínezhetőek, mint az SD-1. De a kevés gomb miatt szerintem már a használhatatlanság határát súrolja. Az élőbeni hangszínváltás katasztrófa. Szerintem az SD-1 sokkal jobban használható.
A Pa2x-nek egy alternatívája van Pa3x.
Értem.
Egy másik kérdés.Azt mondják hogy az SD5 kezelhetőségre már elég jó és megszólal úgy mint az SD1.Újabb hangszer...
Az a helyzet hogy szeretném kipróbálni a KETRON-t.De félek feladni a KORG-ot.Pedig tudom hogy megszólal úgy mint az."Vagy még jobban."
Félek a kezelésétől.Lenne rá időm itthon megszerkeszteni a midiket ,zenei alapokat,stílusokat rajta.
Ha válltanák is szerinted melyik KETRON lenne az ideális az AUDYA-n kívül,úgy hogy még egy kis pénzt is kivegyek a 2X-ből?
SD1 Plus v. SD5 ???Igen ritka mindkét hangszer...
A stílusai jók, könnyebben hangszínezhetőek, mint az SD-1. De a kevés gomb miatt szerintem már a használhatatlanság határát súrolja. Az élőbeni hangszínváltás katasztrófa. Szerintem az SD-1 sokkal jobban használható.
A Pa2x-nek egy alternatívája van Pa3x.
Értem.
Egy másik kérdés.Azt mondják hogy az SD5 kezelhetőségre már elég jó és megszólal úgy mint az SD1.Újabb hangszer...
Az a helyzet hogy szeretném kipróbálni a KETRON-t.De félek feladni a KORG-ot.Pedig tudom hogy megszólal úgy mint az."Vagy még jobban."
Félek a kezelésétől.Lenne rá időm itthon megszerkeszteni a midiket ,zenei alapokat,stílusokat rajta.
Ha válltanák is szerinted melyik KETRON lenne az ideális az AUDYA-n kívül,úgy hogy még egy kis pénzt is kivegyek a 2X-ből?
SD1 Plus v. SD5 ???Igen ritka mindkét hangszer...
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
SD5 teljesen le van butítva. Én csak az SD-1 +-t javasolnám.
- marton1974
- VIP
Szerinted mennyi a reális árkülönbözet az SD1+ és a 2X között?Asterix írta:SD5 teljesen le van butítva. Én csak az SD-1 +-t javasolnám.
Megszólal úgy mint a 2X?
Nézegetem az SD1 demóit.Brutálisat szól!
Mi a különbség a síma SD1 plusszos szoftverral és a gyári SD1+ között?
- Asterix
- Globális Moderátor
Szerintem dögösebben szól, mint a Pa2x, csak az a baj, hogy nem lehet kapni. Szerintem kb 250e forint max a különbség, de elég nehéz lesz ezt realizálni.marton1974 írta:Szerinted mennyi a reális árkülönbözet az SD1+ és a 2X között?
Megszólal úgy mint a 2X?
Nézegetem az SD1 demóit.Brutálisat szól!
Mi a különbség a síma SD1 plusszos szoftverral és a gyári SD1+ között?
Sd1 plusszos szofttal és az SD1+ között kinézeetre van csak különbség.
- Asterix
- Globális Moderátor
Azért arra számíts, hogy a kezelésük sokkal nehezebb, mint a Korgoknak. Nem lesz egy leányálom használni.
- Asterix
- Globális Moderátor
Látom meghirdetted újra a hangszert. Javaslom, mielőtt cserélsz próbáld ki. Van, akinek nagyon bejön a kezelése és a hangja, van, akinek nagyon nem. Ne utólag gyere rá, hogy mégsem ez a hangszered.
- marton1974
- VIP
Meghirdettem.Asterix írta:Látom meghirdetted újra a hangszert. Javaslom, mielőtt cserélsz próbáld ki. Van, akinek nagyon bejön a kezelése és a hangja, van, akinek nagyon nem. Ne utólag gyere rá, hogy mégsem ez a hangszered.
Az a baj hogy élőben sajnos nem nagyon tudom meghallgatni a KETRON-t,mert errefelé nincs.
Amiket internetre felraknak demókat azokat hallgattam.
Te tudnál róla véleményt mondani.Hangzás,megszólalás,kezelhetőség.
A kezelhetőség biztos teljesen más mint a Korg.De szerintem meg lehet szokni,persze ha sokat használja az ember.A magyar nyelvű használatiból szerintem ki lehet bogozni.
Hangzásra veri a KORG-okat.Teljesen más élethűbbek a dobjai és a hangszínei.Kezelhetőséget meg meg lehet szokni szerintem csak sokat kell foglalkozni vele.De melyik hangszerrel nem...
Nem tudom,megmondom őszintén.Szerintem a KETRON a legélethűbb hangú arranger!Utánna a KORG.
Amit hiányolok a KETRON-ból hogy nincs benne sávonkénti EQ.Az nagy segítség hangszerelésnél,midi szerkesztésnél.
De azt mondják hogy a midit alapból jól játsza le.Persze biztos hozzá kell nyúlni.
Ami megfogott a ketron-ban az a hangzása!!!
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Üdv!marton1974 írta:Meghirdettem.Asterix írta:Látom meghirdetted újra a hangszert. Javaslom, mielőtt cserélsz próbáld ki. Van, akinek nagyon bejön a kezelése és a hangja, van, akinek nagyon nem. Ne utólag gyere rá, hogy mégsem ez a hangszered.
Az a baj hogy élőben sajnos nem nagyon tudom meghallgatni a KETRON-t,mert errefelé nincs.
Amiket internetre felraknak demókat azokat hallgattam.
Te tudnál róla véleményt mondani.Hangzás,megszólalás,kezelhetőség.
A kezelhetőség biztos teljesen más mint a Korg.De szerintem meg lehet szokni,persze ha sokat használja az ember.A magyar nyelvű használatiból szerintem ki lehet bogozni.
Hangzásra veri a KORG-okat.Teljesen más élethűbbek a dobjai és a hangszínei.Kezelhetőséget meg meg lehet szokni szerintem csak sokat kell foglalkozni vele.De melyik hangszerrel nem...
Nem tudom,megmondom őszintén.Szerintem a KETRON a legélethűbb hangú arranger!Utánna a KORG.
Amit hiányolok a KETRON-ból hogy nincs benne sávonkénti EQ.Az nagy segítség hangszerelésnél,midi szerkesztésnél.
De azt mondják hogy a midit alapból jól játsza le.Persze biztos hozzá kell nyúlni.
Ami megfogott a ketron-ban az a hangzása!!!
Felelőtlenségnek tartom így vaktában belevágni! Teljesen igaza van Asterixnek!
Jó a ketron! Én magam is sokat hezitáltam, mikor hangszer cserére adtam a fejem! Azt tudni kell, hogy mikor eladtam a pa80-at azt egyértelmű a korg pa1-re váltás miatt akartam! Egészen addig, míg menet közben nem próbáltam az SD1et! Egy kolléga már használta és komplett műsort volt szerencsém próbálni hallgatni!Ráadásul, értett is hozzá! Megfogtak a hangszínei, de legjobban a dobsáv ! Letisztulatlan szólt az egész hangszer!! Viszont a gazdája azzal a lendülettel mikor örömködve szálltam ki a géptől 1 óra után, megmutatta hogy fagy le...Majd elmondta bármikor produkálni lehet vele, és az sem nagy élmény lehetett mikor lakodalomban lefagyott násznép el, és komplett kikapcsolással állt le a csárdás... Majd étterem konyha pultján késsel szétkapni hogy resetelni lehessen...
Aztán ua az a hangszer 4 évig egy másik kollégánál gyakorlatilag hiba nélkül ment! Állítólag minden egyes lépésnél programnál váltásnál stb hagyni kellett a gépen, nem lehetett gyorsan csinálni, mert megfagyott! ÍGy lett a pa1...Megjegyzem ének része nem egy TC helikon... AZ effekt jó de a vokál gyengusz!
Pa1 eladásakor 1,5 hónapig őrlődtem, hogy audya legyen! Árajánlatokat kértem be, tapasztalatok után érdeklődtem! Tavaly Törökbe a nászutamon 2 nap egy török zenész 2 csajjal azzal volt! Volt szerencsém a 2 este fél órán át míg pakoltak bűvölni a gépet! A 2x4 órás műsoruk alatt kb 6-7x volt reset! /Igaz ez kb max1 perc volt, ezt dumálta a srác, csak onnan vettem észre ha bemondta, vagy hátra nyúlt újra indítani.... SOk minden tetszett De:
-mp3-ról nincs miért beszélni, az szól ahogy megadta!
- Midi elment, de nagyon nem vágtam magam hanyatt, hacsak nem volt audió groove rátéve pluszba!
- Stílusai jobban szóltak! Egy diszkót és egy bossa egyveleget elő is adtam a turistáknak:) Az ének részétől akkor sem estem hasra...
Végül pa3 lett, és őszinte leszek, nem bántam meg! Az audya sem ér 1,1-1,2 misit - ahogy mondták az árát- a pa3 is feltételesen ért annyit amennyit! Kérdés kinek mennyit, vagy mennyi idő alatt térül meg... ! Mióta legalább középkategóriás/Árban mindenképp!/ hangrendszerrel dolgozom, azóta tudom sokkal jobb ha van egy olyan rendszeren amin egy rosszabb hangszer is szebben szól hangképileg! Olyan stílusok tetszettek meg a pa1-en ami korábban törlésre várt... Egyszerűen életre keltek... Azért is nem "sürgettem" magamban, a pa3 vagy akkor még ketron cserét
Még egy tapasztalat és vélemény a végére! Kb 2 hónapja lesz meg a hangszer, és még az alapjaimból van vagy 40-50 db hátra, azokat holnap befejezem és még vannak a stílusok!Pa1 is kb 2-3 év volt pa80 után, itt min fél évet adok, mire utol érem magam! Sok a munka így is! Ha új hangzásra vágysz hajrá vágj bele! Ha hosszú távra tervezel akkor másba gondolkodj...!
Én ma is csak ámultan 1-2 számnál, mennyivel másképp szól, mint a pa1-es beállítással! Pedig azon nem szólt olyan rosszul az adott szám...és még is...?:)
AZ pedig mondanom sem kell, hogy a kollégám a pa2-vel még októberben fülig érő szájjal vigyorgott mellettem, mert egyszerűen jobban szól a pa2-es hangszere! A múltkori közös bulin már 1-2 számnál kérdően nézett, hogy "MI VAN"? December 17 én remélem már az egész buliban ez lesz a fő tekintete:)
Üdv: Zeneboy
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- marton1974
- VIP
Üdv.
Értem én a felsorolt dolgokat.Tudom azt is hogy kezelhetőségre,meg szoftveresen és esztétikailag is egy teljesen más régebbi technika.
Egyedül a hangzása fogott meg,meg az hogy egy kis pénzt ki akarok venni a 2X eladásából sajnos...
Ezért gondolkodtam abban hogy mit is vegyek ami jól megszólal utánna.
Gondolkodtam a pa80-ban is de szerintem az sd1 szerintem annál jobb.
Nézd a lefagyásról meg annyi a tapasztalatom hogy nekem volt Pa800 Elitem.Nálam volt egy fél évig de az egy bekapcsolásnál volt amikor 3 szor lefagyott!!!És a Pa80 meg egyszer sem.Tudom ez lutri a hangszereknél.
Értem én a felsorolt dolgokat.Tudom azt is hogy kezelhetőségre,meg szoftveresen és esztétikailag is egy teljesen más régebbi technika.
Egyedül a hangzása fogott meg,meg az hogy egy kis pénzt ki akarok venni a 2X eladásából sajnos...
Ezért gondolkodtam abban hogy mit is vegyek ami jól megszólal utánna.
Gondolkodtam a pa80-ban is de szerintem az sd1 szerintem annál jobb.
Nézd a lefagyásról meg annyi a tapasztalatom hogy nekem volt Pa800 Elitem.Nálam volt egy fél évig de az egy bekapcsolásnál volt amikor 3 szor lefagyott!!!És a Pa80 meg egyszer sem.Tudom ez lutri a hangszereknél.
- marton1974
- VIP
Bakker mindent átgondolva SAJNÁLNÁM A KORG PA2X Pro-t!!!
Úgyhogy marad!Biztos megbánnám ha az SD1 nem jönne be.Összegezve a dolgot lehet hogy az sd1 stílusban jó de kezelhetőségben,midiszerkesztésben,technikában nem veszi fel a versenyt már a KORG X sorozattal.
Meg ahogy mondtad is Zeneboy mire beállítasz,megszoksz egy hangszert nem kis idő!És akkor már az sd1 "őskövület"lesz.Azért a pár jó stílusért kár lenne egy modern KORG PA2x-et eladni.
Az AUDYA meg a 3X most a csúcs.Persze nem tudni hogy a hangszergyártók mikor rukkolnak elő pl.a 4X-el.
Az én igényeimet tökéletesen kiszolgálja a 2x!És azért valljuk be ár-érték arányban még mindig jobb mint egy 900-1000000 forintos "csodamasina".Mindent tud amit egy mai arrangertől el lehet várni.
Biztos jó az sd1 is csak a sorrenden kellett volna válltoztatni.Így már sajnálnám a 2X-et lecserélni rá.
Úgyhogy marad!Biztos megbánnám ha az SD1 nem jönne be.Összegezve a dolgot lehet hogy az sd1 stílusban jó de kezelhetőségben,midiszerkesztésben,technikában nem veszi fel a versenyt már a KORG X sorozattal.
Meg ahogy mondtad is Zeneboy mire beállítasz,megszoksz egy hangszert nem kis idő!És akkor már az sd1 "őskövület"lesz.Azért a pár jó stílusért kár lenne egy modern KORG PA2x-et eladni.
Az AUDYA meg a 3X most a csúcs.Persze nem tudni hogy a hangszergyártók mikor rukkolnak elő pl.a 4X-el.
Az én igényeimet tökéletesen kiszolgálja a 2x!És azért valljuk be ár-érték arányban még mindig jobb mint egy 900-1000000 forintos "csodamasina".Mindent tud amit egy mai arrangertől el lehet várni.
Biztos jó az sd1 is csak a sorrenden kellett volna válltoztatni.Így már sajnálnám a 2X-et lecserélni rá.