Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek

Hozzászólás: # 1543Hozzászólás marton1974
2011.12.06. 20:23

Gondolod, ha olyan jó a MidJay+, akkor eladtam volna?
A stílusai jók, könnyebben hangszínezhetőek, mint az SD-1. De a kevés gomb miatt szerintem már a használhatatlanság határát súrolja. Az élőbeni hangszínváltás katasztrófa. Szerintem az SD-1 sokkal jobban használható.
A Pa2x-nek egy alternatívája van Pa3x.
Értem.
Egy másik kérdés.Azt mondják hogy az SD5 kezelhetőségre már elég jó és megszólal úgy mint az SD1.Újabb hangszer...
Az a helyzet hogy szeretném kipróbálni a KETRON-t.De félek feladni a KORG-ot.Pedig tudom hogy megszólal úgy mint az."Vagy még jobban."
Félek a kezelésétől.Lenne rá időm itthon megszerkeszteni a midiket ,zenei alapokat,stílusokat rajta.
Ha válltanák is szerinted melyik KETRON lenne az ideális az AUDYA-n kívül,úgy hogy még egy kis pénzt is kivegyek a 2X-ből?
SD1 Plus v. SD5 ???Igen ritka mindkét hangszer...

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 63
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 1544Hozzászólás Asterix
2011.12.06. 20:39

SD5 teljesen le van butítva. Én csak az SD-1 +-t javasolnám.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1545Hozzászólás marton1974
2011.12.06. 20:43

Asterix írta:SD5 teljesen le van butítva. Én csak az SD-1 +-t javasolnám.
Szerinted mennyi a reális árkülönbözet az SD1+ és a 2X között?
Megszólal úgy mint a 2X?
Nézegetem az SD1 demóit.Brutálisat szól!
Mi a különbség a síma SD1 plusszos szoftverral és a gyári SD1+ között?

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 1546Hozzászólás Asterix
2011.12.06. 21:26

marton1974 írta:Szerinted mennyi a reális árkülönbözet az SD1+ és a 2X között?
Megszólal úgy mint a 2X?
Nézegetem az SD1 demóit.Brutálisat szól!
Mi a különbség a síma SD1 plusszos szoftverral és a gyári SD1+ között?
Szerintem dögösebben szól, mint a Pa2x, csak az a baj, hogy nem lehet kapni. Szerintem kb 250e forint max a különbség, de elég nehéz lesz ezt realizálni.
Sd1 plusszos szofttal és az SD1+ között kinézeetre van csak különbség.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 1547Hozzászólás Asterix
2011.12.06. 23:03

Azért arra számíts, hogy a kezelésük sokkal nehezebb, mint a Korgoknak. Nem lesz egy leányálom használni.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 1548Hozzászólás Asterix
2011.12.06. 23:16

Látom meghirdetted újra a hangszert. Javaslom, mielőtt cserélsz próbáld ki. Van, akinek nagyon bejön a kezelése és a hangja, van, akinek nagyon nem. Ne utólag gyere rá, hogy mégsem ez a hangszered.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1549Hozzászólás marton1974
2011.12.06. 23:55

Asterix írta:Látom meghirdetted újra a hangszert. Javaslom, mielőtt cserélsz próbáld ki. Van, akinek nagyon bejön a kezelése és a hangja, van, akinek nagyon nem. Ne utólag gyere rá, hogy mégsem ez a hangszered.
Meghirdettem.
Az a baj hogy élőben sajnos nem nagyon tudom meghallgatni a KETRON-t,mert errefelé nincs.
Amiket internetre felraknak demókat azokat hallgattam.
Te tudnál róla véleményt mondani.Hangzás,megszólalás,kezelhetőség.
A kezelhetőség biztos teljesen más mint a Korg.De szerintem meg lehet szokni,persze ha sokat használja az ember.A magyar nyelvű használatiból szerintem ki lehet bogozni.
Hangzásra veri a KORG-okat.Teljesen más élethűbbek a dobjai és a hangszínei.Kezelhetőséget meg meg lehet szokni szerintem csak sokat kell foglalkozni vele.De melyik hangszerrel nem...
Nem tudom,megmondom őszintén.Szerintem a KETRON a legélethűbb hangú arranger!Utánna a KORG.
Amit hiányolok a KETRON-ból hogy nincs benne sávonkénti EQ.Az nagy segítség hangszerelésnél,midi szerkesztésnél.
De azt mondják hogy a midit alapból jól játsza le.Persze biztos hozzá kell nyúlni.
Ami megfogott a ketron-ban az a hangzása!!!
:ugeek:

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 1550Hozzászólás Zeneboy
2011.12.07. 01:11

marton1974 írta:
Asterix írta:Látom meghirdetted újra a hangszert. Javaslom, mielőtt cserélsz próbáld ki. Van, akinek nagyon bejön a kezelése és a hangja, van, akinek nagyon nem. Ne utólag gyere rá, hogy mégsem ez a hangszered.
Meghirdettem.
Az a baj hogy élőben sajnos nem nagyon tudom meghallgatni a KETRON-t,mert errefelé nincs.
Amiket internetre felraknak demókat azokat hallgattam.
Te tudnál róla véleményt mondani.Hangzás,megszólalás,kezelhetőség.
A kezelhetőség biztos teljesen más mint a Korg.De szerintem meg lehet szokni,persze ha sokat használja az ember.A magyar nyelvű használatiból szerintem ki lehet bogozni.
Hangzásra veri a KORG-okat.Teljesen más élethűbbek a dobjai és a hangszínei.Kezelhetőséget meg meg lehet szokni szerintem csak sokat kell foglalkozni vele.De melyik hangszerrel nem...
Nem tudom,megmondom őszintén.Szerintem a KETRON a legélethűbb hangú arranger!Utánna a KORG.
Amit hiányolok a KETRON-ból hogy nincs benne sávonkénti EQ.Az nagy segítség hangszerelésnél,midi szerkesztésnél.
De azt mondják hogy a midit alapból jól játsza le.Persze biztos hozzá kell nyúlni.
Ami megfogott a ketron-ban az a hangzása!!!
:ugeek:
Üdv!
Felelőtlenségnek tartom így vaktában belevágni! Teljesen igaza van Asterixnek!
Jó a ketron! Én magam is sokat hezitáltam, mikor hangszer cserére adtam a fejem! Azt tudni kell, hogy mikor eladtam a pa80-at azt egyértelmű a korg pa1-re váltás miatt akartam! Egészen addig, míg menet közben nem próbáltam az SD1et! Egy kolléga már használta és komplett műsort volt szerencsém próbálni hallgatni!Ráadásul, értett is hozzá! Megfogtak a hangszínei, de legjobban a dobsáv ! Letisztulatlan szólt az egész hangszer!! Viszont a gazdája azzal a lendülettel mikor örömködve szálltam ki a géptől 1 óra után, megmutatta hogy fagy le...Majd elmondta bármikor produkálni lehet vele, és az sem nagy élmény lehetett mikor lakodalomban lefagyott násznép el, és komplett kikapcsolással állt le a csárdás... Majd étterem konyha pultján késsel szétkapni hogy resetelni lehessen...
Aztán ua az a hangszer 4 évig egy másik kollégánál gyakorlatilag hiba nélkül ment! Állítólag minden egyes lépésnél programnál váltásnál stb hagyni kellett a gépen, nem lehetett gyorsan csinálni, mert megfagyott! ÍGy lett a pa1...Megjegyzem ének része nem egy TC helikon... AZ effekt jó de a vokál gyengusz!

Pa1 eladásakor 1,5 hónapig őrlődtem, hogy audya legyen! Árajánlatokat kértem be, tapasztalatok után érdeklődtem! Tavaly Törökbe a nászutamon 2 nap egy török zenész 2 csajjal azzal volt! Volt szerencsém a 2 este fél órán át míg pakoltak bűvölni a gépet! A 2x4 órás műsoruk alatt kb 6-7x volt reset! /Igaz ez kb max1 perc volt, ezt dumálta a srác, csak onnan vettem észre ha bemondta, vagy hátra nyúlt újra indítani.... SOk minden tetszett De:
-mp3-ról nincs miért beszélni, az szól ahogy megadta!
- Midi elment, de nagyon nem vágtam magam hanyatt, hacsak nem volt audió groove rátéve pluszba!
- Stílusai jobban szóltak! Egy diszkót és egy bossa egyveleget elő is adtam a turistáknak:) Az ének részétől akkor sem estem hasra...:) Még egy infó! Nem volt annyira tréé hangosítása: Yamaha MSR aktív top SOlton aktív subok, Mackie C12 csatis keverő! Shure sm 58... Valahogy még sem fogott annyira meg! A demók-amik fent vannak annál inkább! De ez amiről beszélek ez az audya, ami bizony nem sd1! Bár Laci azt állította sd1 bizonyos tekintetben jobb, én ezt kétlem!
Végül pa3 lett, és őszinte leszek, nem bántam meg! Az audya sem ér 1,1-1,2 misit - ahogy mondták az árát- a pa3 is feltételesen ért annyit amennyit! Kérdés kinek mennyit, vagy mennyi idő alatt térül meg... ! Mióta legalább középkategóriás/Árban mindenképp!/ hangrendszerrel dolgozom, azóta tudom sokkal jobb ha van egy olyan rendszeren amin egy rosszabb hangszer is szebben szól hangképileg! Olyan stílusok tetszettek meg a pa1-en ami korábban törlésre várt... Egyszerűen életre keltek... Azért is nem "sürgettem" magamban, a pa3 vagy akkor még ketron cserét

Még egy tapasztalat és vélemény a végére! Kb 2 hónapja lesz meg a hangszer, és még az alapjaimból van vagy 40-50 db hátra, azokat holnap befejezem és még vannak a stílusok!Pa1 is kb 2-3 év volt pa80 után, itt min fél évet adok, mire utol érem magam! Sok a munka így is! Ha új hangzásra vágysz hajrá vágj bele! Ha hosszú távra tervezel akkor másba gondolkodj...!
Én ma is csak ámultan 1-2 számnál, mennyivel másképp szól, mint a pa1-es beállítással! Pedig azon nem szólt olyan rosszul az adott szám...és még is...?:) ;)
AZ pedig mondanom sem kell, hogy a kollégám a pa2-vel még októberben fülig érő szájjal vigyorgott mellettem, mert egyszerűen jobban szól a pa2-es hangszere! A múltkori közös bulin már 1-2 számnál kérdően nézett, hogy "MI VAN"? December 17 én remélem már az egész buliban ez lesz a fő tekintete:)
Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1552Hozzászólás marton1974
2011.12.07. 08:47

Üdv.
Értem én a felsorolt dolgokat.Tudom azt is hogy kezelhetőségre,meg szoftveresen és esztétikailag is egy teljesen más régebbi technika.
Egyedül a hangzása fogott meg,meg az hogy egy kis pénzt ki akarok venni a 2X eladásából sajnos...
Ezért gondolkodtam abban hogy mit is vegyek ami jól megszólal utánna.
Gondolkodtam a pa80-ban is de szerintem az sd1 szerintem annál jobb.
Nézd a lefagyásról meg annyi a tapasztalatom hogy nekem volt Pa800 Elitem.Nálam volt egy fél évig de az egy bekapcsolásnál volt amikor 3 szor lefagyott!!!És a Pa80 meg egyszer sem.Tudom ez lutri a hangszereknél.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1556Hozzászólás marton1974
2011.12.07. 10:06

Bakker mindent átgondolva SAJNÁLNÁM A KORG PA2X Pro-t!!!
Úgyhogy marad!Biztos megbánnám ha az SD1 nem jönne be.Összegezve a dolgot lehet hogy az sd1 stílusban jó de kezelhetőségben,midiszerkesztésben,technikában nem veszi fel a versenyt már a KORG X sorozattal.
Meg ahogy mondtad is Zeneboy mire beállítasz,megszoksz egy hangszert nem kis idő!És akkor már az sd1 "őskövület"lesz.Azért a pár jó stílusért kár lenne egy modern KORG PA2x-et eladni.
Az AUDYA meg a 3X most a csúcs.Persze nem tudni hogy a hangszergyártók mikor rukkolnak elő pl.a 4X-el. :D

Az én igényeimet tökéletesen kiszolgálja a 2x!És azért valljuk be ár-érték arányban még mindig jobb mint egy 900-1000000 forintos "csodamasina".Mindent tud amit egy mai arrangertől el lehet várni. :ugeek:
Biztos jó az sd1 is csak a sorrenden kellett volna válltoztatni.Így már sajnálnám a 2X-et lecserélni rá.

Új hozzászólás