|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Pa 600
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Pa 600
Szerintem sem konkurencia egymásnak a két jószág. Sem felszereltség, sem ár szempontjából nem egy célközönségnek készülnek.

Buba
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Arra azért kíváncsi lennék mit szólna egy PA900 szoftverhez a PA600, persze tudom hardverileg is sok a plusz dolog a PA900-ban,de a szoftveren mennyi múlik,hangzásban,funkciókban?Arról pedig biztosan gondoskodnak a KORG-nál,hogy ne lehessen véletlenül sem felhúzni a PA600-ra a 900-as rendszerét.
/Annak idején a Roland VA5-re simán felment a VA7 rendszere./
Egyébként nagyon megszerettem ezt a kis hangszert,elgondolkodtató lesz az esetleges leváltása a 900-asra,persze csak alapos otthoni kipróbálást követően.
Szóval nekem bejött a KORG!
/Annak idején a Roland VA5-re simán felment a VA7 rendszere./
Egyébként nagyon megszerettem ezt a kis hangszert,elgondolkodtató lesz az esetleges leváltása a 900-asra,persze csak alapos otthoni kipróbálást követően.
Szóval nekem bejött a KORG!
-
kissata
- VIP
Másvalami!
PA600-on ha valaki hiányolná a külön FILL gombokat egy megoldás!/Ha nincs bekapcsolva az AutoFill akkor is működik!/
Egyszerre lenyomva:
autofill+var1=fill1
autofill+var2=fill2
autofill+var3=fill3
autofill+var4=fill4
Szép napot!
PA600-on ha valaki hiányolná a külön FILL gombokat egy megoldás!/Ha nincs bekapcsolva az AutoFill akkor is működik!/
Egyszerre lenyomva:
autofill+var1=fill1
autofill+var2=fill2
autofill+var3=fill3
autofill+var4=fill4
Szép napot!
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Technikai kérdés Pa 600
Szeretnék tanácsot kérni Tőletek. Érdemes-e lefuttatnom a Pa 600-hoz megjelent 1.10 frissítést? Milyen - szóra érdemes- javításokat, esetleg új szolgáltatásokat tartalmaz a frissítés.
Kérem, valaki legyen szíves megadni lépésenként a frissítés folyamatát, mert nem szeretném elveszíteni a 6 hónap alatt befektetett munkámat.
6 hónap türelmes várakozás és némi reklamáció után megküldték a Pa 600 hazai nyelvű Felhasználói Kézikönyv másolatát. Hát mondanom sem kell, az egész egy alibi irka-firka, egy "nesze semmi, fogd meg jól". Úgy nagyjából arról ad tájékoztatást, hogy hol kell bekapcsolni és kikapcsolni a gépet, és lehetőleg ne üljünk rá, és ne öntsünk bele forró ólmot. Olyan felhasználónak készült, aki életében most vett először elektromos munkagépet. A menürendszer felépítéséről, a funkciókról, a stílusszerkesztésről, a fontos fájl műveletekről semmi nincs benne.
Pl. arra rájöttem, hogy a user bankból hogy kell átmásolni stílusokat a Factory üres helyeire, de hangszínekkel ez már nem sikerült.
Szerencsére a menü elég jól áttekinthető és érthető, a beállításokkal már boldogulok, idővel majd rájövök mindenre, és sikerül még jobban kihasználnom a hangszer adottságait.
Mindenesetre 6 hónap mindennapos használat után sem változott a véleményem. A Pa 600 összességében egy jó hangszer, szépen szól, jól kezelhető "kezes bárány", alkalmas a kreatív zenélésre szinte minden műfajban, és a továbbfejlődésre is. Első pillanattól kezdve szerettem, élvezem a vele töltött perceket, és bár közönségnek nem játszom, a családomnak sok örömöt, vidámságot sikerült szereznem.
Kérem, valaki legyen szíves megadni lépésenként a frissítés folyamatát, mert nem szeretném elveszíteni a 6 hónap alatt befektetett munkámat.
6 hónap türelmes várakozás és némi reklamáció után megküldték a Pa 600 hazai nyelvű Felhasználói Kézikönyv másolatát. Hát mondanom sem kell, az egész egy alibi irka-firka, egy "nesze semmi, fogd meg jól". Úgy nagyjából arról ad tájékoztatást, hogy hol kell bekapcsolni és kikapcsolni a gépet, és lehetőleg ne üljünk rá, és ne öntsünk bele forró ólmot. Olyan felhasználónak készült, aki életében most vett először elektromos munkagépet. A menürendszer felépítéséről, a funkciókról, a stílusszerkesztésről, a fontos fájl műveletekről semmi nincs benne.
Pl. arra rájöttem, hogy a user bankból hogy kell átmásolni stílusokat a Factory üres helyeire, de hangszínekkel ez már nem sikerült.
Szerencsére a menü elég jól áttekinthető és érthető, a beállításokkal már boldogulok, idővel majd rájövök mindenre, és sikerül még jobban kihasználnom a hangszer adottságait.
Mindenesetre 6 hónap mindennapos használat után sem változott a véleményem. A Pa 600 összességében egy jó hangszer, szépen szól, jól kezelhető "kezes bárány", alkalmas a kreatív zenélésre szinte minden műfajban, és a továbbfejlődésre is. Első pillanattól kezdve szerettem, élvezem a vele töltött perceket, és bár közönségnek nem játszom, a családomnak sok örömöt, vidámságot sikerült szereznem.
Üdvözlettel: wildbear
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
wildbear, ez segit:
topic176.html
Gorgozz le az elso oldalon. A Pa 6oo-as eseteben is hasonlo
Mielott nekilatsz, keszits egy teljes mentest a SET-edrol !!!
topic176.html
Gorgozz le az elso oldalon. A Pa 6oo-as eseteben is hasonlo
Mielott nekilatsz, keszits egy teljes mentest a SET-edrol !!!
Atti
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Kedves Attila!
Köszönöm a segítségedet, de egy kicsit többre lenne szükségem. A Korgpa.com oldalán van egy Operating System v110.zip és egy Factory Reset v.110.zip.
Az első a hangszer operációs rendszere, ezt kell betöltenem frissítéskor, ezzel írom felül az előző verziót? A második állomány mire szolgál ? Ez a hangszer memória teljes törlésekor és a helyreállításkor szükséges ?(ez egy lényegesen nagyobb méretű fájl)
Az előzetes teljes mentést és a betöltést USB-ről (power+intro1) értem.
Köszönöm a segítségedet, de egy kicsit többre lenne szükségem. A Korgpa.com oldalán van egy Operating System v110.zip és egy Factory Reset v.110.zip.
Az első a hangszer operációs rendszere, ezt kell betöltenem frissítéskor, ezzel írom felül az előző verziót? A második állomány mire szolgál ? Ez a hangszer memória teljes törlésekor és a helyreállításkor szükséges ?(ez egy lényegesen nagyobb méretű fájl)
Az előzetes teljes mentést és a betöltést USB-ről (power+intro1) értem.
Üdvözlettel: wildbear
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Az Operating System, az egyértelmű, hogy az operációs rendszer. Ettől tudja a hangszer, hogy milyen gombok megnyomására mit kell neki csinálnia. De a lényeg a Factory Reset-en van, ugyanis az tartalmazza a stílusokat, hangokat és minden mást, ami a hangszered működéséhez kell. Ezért jóval nagyobb annak a mérete.
Csinálsz egy full save mentést a hangszeredről. (Én szoktam párhuzamosan full backup-ot is.)
Majd eljátszod a mellékelt leírás alapján a Factory reset-et és így megkapod a hangszeredben az esetlegesen utólag beletett stílusokat, beállításokat, stb. Majd a saját mentett cuccodat visszatöltöd a hangszerbe és kész vagy a frissítéssel...
Csinálsz egy full save mentést a hangszeredről. (Én szoktam párhuzamosan full backup-ot is.)
Majd eljátszod a mellékelt leírás alapján a Factory reset-et és így megkapod a hangszeredben az esetlegesen utólag beletett stílusokat, beállításokat, stb. Majd a saját mentett cuccodat visszatöltöd a hangszerbe és kész vagy a frissítéssel...
-
kissata
- VIP
- jegenye
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: M1,T3,01w/fd,Tryniti,i30,Triton,pa1,2,600,900,1000
- Adott köszönetek: : 54 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
Pa 600 SAMPLE betöltése
Sziasztok
))
a P600-al kapcsolatban lenne kérdésem, ami számomra most derült ki..
A 600-ba csak a pa PCM-ek tölthetőek be a Triton típusu KSC, PCG ....stb nem, amelyek eddig a pa1 - 2 - 800-ba sample - ként behívható volt.
// van pa1, pa2 anyagom, azokból bármit be tudok hívni, de most csinálnom kell sample mintákból egy új hangot és nem tudom a megoldást//
Most megakadtam, mert samplét akarok behívni de nem ismerem azt a programot amely tud ebbe a PA PCM -be menteni ???????
mi lehet a megoldás ????
a P600-al kapcsolatban lenne kérdésem, ami számomra most derült ki..
A 600-ba csak a pa PCM-ek tölthetőek be a Triton típusu KSC, PCG ....stb nem, amelyek eddig a pa1 - 2 - 800-ba sample - ként behívható volt.
// van pa1, pa2 anyagom, azokból bármit be tudok hívni, de most csinálnom kell sample mintákból egy új hangot és nem tudom a megoldást//
Most megakadtam, mert samplét akarok behívni de nem ismerem azt a programot amely tud ebbe a PA PCM -be menteni ???????
mi lehet a megoldás ????
-
tozi71
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 22 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapcsolat: