|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer VS. HANGSZER
Moderátor: Moderátorok
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Re: Korg Pa 900
Van nekem hangosításom de amikor 35 fokban nem kell kipakolászni azt módfelett élvezem 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
A pa3 modulját próbáltam...Kellően hangos volt mikrofonnal teszteltem saját beállítással Pesten a hangáruházban!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Mikrofon teszt semmit sem jellent. Megfullad a zene mellett. Mi hoztunk az egyik Musikanthoz, itt van Egerben. Egy hangosabb bulihoz még kontrollnak is kevés.

- Zeneboy
- Moderátor
Ismétlem...Saját SET beállításommal stylokkal és 1 midivel teszteltem egy audio technika 5400 és egy 6100-es miksivel... Mellettünk gitárt teszteltek, és még így is hallottuk! Nem rossz eq beállítás miatt fúlt meg? Mert erre külön eq beállítás alkalmazható, és kontrollként nem kell basszus! Nekem közép magas van rátéve az energyre is mert mélyet így is még ad eleget!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
A gyárilag installálható hangszórórendszerre gondolsz Zeneboy? Az ugyebár a felhasználó felé irányul és kérdés, hogy van e olyan hangzása kifelé olyan mint a pax felfelé szóló hangszórói.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- marton1974
- VIP
Ezen szerintem kár vitatkozni.Egy beépített hangrendszer sosem fog úgy szólni mint egy különálló cucc.Max.kontrollnak jó.
Ha megnézitek egyetlen egy stúdió,szinpadi gépbe nincs.Véleményem szerint ez egy gyártói fogás,hogy beletesznek hangszórókat arrangerekbe.Így jobban eladhatók egy rétegnek,mégpedig akik nem áldoznak pénzt külön hangrendszerre,és otthoni gyakorlásra használják a gépet.
Szerintem kontrollnak jók,használhatók,de semmi extra.
Ha megnézitek egyetlen egy stúdió,szinpadi gépbe nincs.Véleményem szerint ez egy gyártói fogás,hogy beletesznek hangszórókat arrangerekbe.Így jobban eladhatók egy rétegnek,mégpedig akik nem áldoznak pénzt külön hangrendszerre,és otthoni gyakorlásra használják a gépet.
Szerintem kontrollnak jók,használhatók,de semmi extra.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Márton!Zeneboy írta:Márton !
mutass valamit dobd el,lepj meg...Felületesen olvasol, ismétlem 3x próbáltam már audyát +2x4 órás bulit hallgattam Törökbe 3 éve...szóval térjünk át a tettekre
Én is csatlakoznék ezen kéréshez. Légyszi-légyszííííí!!!
ui.: Nem a rivalizálás hajt engem, hanem, az információ éhség az Audya ezen tulajdonságáról. Stílus terén tényleg ez a hangszer az etalon.
Üdv.: Apelláta
- marton1974
- VIP
" De én is úgy érzem, hogy a midi mindig tabu téma az Audyánál."
Nem tabu téma az Audya-nál a midi.Megmondom őszintén,még nem vettem fel vele,tehát ezt a részét még ki kell tapasztalnom.De ha meglesz biztos teszek fel ide a fórumra egy midi fájlt.
Az Audya midi részénél lehet használni audió dobokat is de ez csak remix formában.Tehát a stílusoknál használt audió dobokat be tudjuk helyezni a dobsávra,de sajnos ezeket a remix-eket csak másik Audya-val lehet lejátszani,mert egy olyan formátumban menti le a midit amit csak az Audya használ!De a saját gm hangkészletéből megszerkesztett midiket símán olvassa más hangszer is.De csak azok is Audya-n szólnak jól!Kipróbáltam azt hogy megszerkesztettem egy midit Midjay Plus hangmodullal.Betettem az Audya-ba és sajnos nem szólt olyan jól mint a Midjay Plus-ban.De ez fordítva is igaz!
Az biztos hogy minden midit rá kell hangszerelni a saját gm hangszíneivel és akkor fognak jól szólni.De ez szerintem minden hangszerrel így van.Az tuti hogy szól úgy a midi az Audya-ban mint a pa3X-ben!!!
Sőt sokkal könnyebb megszerkeszteni mint a korgokban...
Nem tabu téma az Audya-nál a midi.Megmondom őszintén,még nem vettem fel vele,tehát ezt a részét még ki kell tapasztalnom.De ha meglesz biztos teszek fel ide a fórumra egy midi fájlt.
Az Audya midi részénél lehet használni audió dobokat is de ez csak remix formában.Tehát a stílusoknál használt audió dobokat be tudjuk helyezni a dobsávra,de sajnos ezeket a remix-eket csak másik Audya-val lehet lejátszani,mert egy olyan formátumban menti le a midit amit csak az Audya használ!De a saját gm hangkészletéből megszerkesztett midiket símán olvassa más hangszer is.De csak azok is Audya-n szólnak jól!Kipróbáltam azt hogy megszerkesztettem egy midit Midjay Plus hangmodullal.Betettem az Audya-ba és sajnos nem szólt olyan jól mint a Midjay Plus-ban.De ez fordítva is igaz!
Az biztos hogy minden midit rá kell hangszerelni a saját gm hangszíneivel és akkor fognak jól szólni.De ez szerintem minden hangszerrel így van.Az tuti hogy szól úgy a midi az Audya-ban mint a pa3X-ben!!!
- Zeneboy
- Moderátor
Marton!
A Marketing rendben, én a tényeket várom de többször nem kérem!
Gondolom a korg pa-val eljutottál, addig, hogy shift és Rec így egy mozdulat felvenni valamit! Nem hiszem, hogy az olasz mérnökök túljátszották volna ezt a funkciót az Audya-n , hogy gépkönyv keljen hozzá!
Engem még az sem érdekel, hogy milyen remixet csavar hozzá valaki, nyilván az sokkal ütősebbé teheti! Engem az érdekel, hogy egy átlagos midit, a ketron saját hangszínkészletére ha ráültetsz, ha effektet hangerőket panorámát stb beállítod hogy szólal meg! Nem akarok plus munkát neked! Gondolom 2-3 gomb, hogy felvedd 1 műsorodban megszólaló dalt! Tedd meg, dobd át akár nekem azt a verziót is, korgon úgy sem megyek vele sokra...
Persze a legjobb az lenen ha meglenne az alap natúr is felvéve! Hogy úgy is lehessen hallani a változást! De én már az első verziónak is örülnék! Kezdem azt hinni egy X akta ez a Midi téma az audyán...
A Marketing rendben, én a tényeket várom de többször nem kérem!
Gondolom a korg pa-val eljutottál, addig, hogy shift és Rec így egy mozdulat felvenni valamit! Nem hiszem, hogy az olasz mérnökök túljátszották volna ezt a funkciót az Audya-n , hogy gépkönyv keljen hozzá!
Engem még az sem érdekel, hogy milyen remixet csavar hozzá valaki, nyilván az sokkal ütősebbé teheti! Engem az érdekel, hogy egy átlagos midit, a ketron saját hangszínkészletére ha ráültetsz, ha effektet hangerőket panorámát stb beállítod hogy szólal meg! Nem akarok plus munkát neked! Gondolom 2-3 gomb, hogy felvedd 1 műsorodban megszólaló dalt! Tedd meg, dobd át akár nekem azt a verziót is, korgon úgy sem megyek vele sokra...
Persze a legjobb az lenen ha meglenne az alap natúr is felvéve! Hogy úgy is lehessen hallani a változást! De én már az első verziónak is örülnék! Kezdem azt hinni egy X akta ez a Midi téma az audyán...