Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

goozl
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
Adott köszönetek: : 271 alkalommal
Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 14860Hozzászólás goozl
2013.06.12. 09:15

Úgy hallottam ez Korg "betegség" a PA szériánál. Azon a hangszeren amit vettem 2 gomb nálam is "lóg" a levegőben. Nekem is utána kell járjak, hol tudok hozzá szerezni. Alatta egy egyszerű mikrokapcsoló van, kicserélése állítólag nem nagy etvas. Ha majd végre összeálla fejemben a hangszer kezelése nálam is aktuális lesz a dolog. De egyenlőre még azt sem tudom, hogy álljak neki a hangszer felépítésének. Valamit muszáj lesz összehoznom, mert egy hónap múlva használnom kell legkésőbb. :D
Ott tartok, hogy néhány midi nótát már összeszedtem amiből ki lehet indulni a stílusok egy más kérdés lesz, ott is van mit feltölteni majd. Kérdés honnan?:-)
Az ismerőseim közül néhányat már mozgósítottam, bár nagyon kevés illetőnek van Korgja a környéken. Sok a Yamahás. Illetve a tapasztalataitokra hagyatkozva megkérdezném, mennyire van értelme konvertálgatni? Megszólalnak tisztességesen a PA1XPRO-ban? Bocsánat a hülye kérdésekért, de ebben a témában még nagyon suta vagyok..

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 14863Hozzászólás Attila
2013.06.12. 09:30

Szia
Én azt tudom javasolni, az első lépés legyen a hangszin-készlet megalapozás, mert a továbbiak sokban fügnek ettől, legyen sty vagy midi. Ha van miből dolgoznod, sokkal eredményesebb lesz a végső eredmény.
A konvertálás nem a legjobb megoldás, főleg ha Yamaháról konvertálsz Korgra. Nem azt mondom, hogy fölösleges, de szinte az. Érdemesebb Korgban gondolkodni.
Legyen feltöltve a "kamra" -User1-2, UserDK-, Padok (mert azok is hasznosak), aztán jöhet a többi. Jó munkát !

Atti

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 14866Hozzászólás Apelláta
2013.06.12. 09:56

goozl írta: Ott tartok, hogy néhány midi nótát már összeszedtem amiből ki lehet indulni a stílusok egy más kérdés lesz, ott is van mit feltölteni majd. Kérdés honnan?:-)
Az ismerőseim közül néhányat már mozgósítottam, bár nagyon kevés illetőnek van Korgja a környéken.
Kedves Goozl!

Ezen nem sokáig kell izgulnod.
;)

Üdv.: Apelláta

goozl
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 14867Hozzászólás goozl
2013.06.12. 10:03

Nem izgulok. Ugyanis vannak kapcsolataim..:D Ez most úgy hangzott, mintha gengszter lennék.:D
Amúgy pedig odébb van mire úgy megtanulom kezelni, hogy ezeket biztonsággal globálisan átlátva kezelem..
Már így is sok segítséget kaptam Tőletek és nagyon örvendek, hogy a fórumra rátaláltam.
Nem sok helyre vagyok regisztrálva, hisz nem sok értelmes hely van ahol érdemes kommunikálni.
Egy hangosítós fórum van még ahova szívesen járok.
Köszönöm a segítséget!

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 14869Hozzászólás Apelláta
2013.06.12. 10:05

Mindjárt kapsz egy PÜ-t.
;)

Üdv.: Apelláta

goozl
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 14871Hozzászólás goozl
2013.06.12. 10:19

A privát üzenet megérkezett!
Hálásan köszönöm a bizalmat! Amennyiben bárkinek viszonozni tudom, természetesen állok rendelkezésetekre!

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 121
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 14874Hozzászólás Adames
2013.06.12. 11:27

Goozl! Én is azt mondom, hogy elsőnek is hangszínekkel töltsd fel a hangszeredet, mert utána kezdhetsz mindent elölről, mert úgyis rájössz majd, hogy ezzel, meg azzal még szebben, dögösebben szólna egy-egy nóta. :PPP

goozl
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 14875Hozzászólás goozl
2013.06.12. 11:46

Köszönöm a tippet, igyekszem így cselekedni!
A dolog végül is logikus!:D
Üdv: LAci

goozl
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 14903Hozzászólás goozl
2013.06.13. 23:35

Sziasztok!
Ha cinikus ha nem egyenlőre jobbra nem telik. Mellesleg az, hogy valami nem zsír új nem egyenlő a szarral. Biztosan jobba PA3 kipróbáltam így van. Jogos, de kb 700 E Ft különbség van közte. Annyi bulim kb 5 év alatt lesz..
Azt gondolom az eddigi tapasztalataimból, hogy ezt a hangszer is be lehet állítgatni úgy, hogy jól szóljon.
Igyekszem a legtöbbet kihozni belőle. 4 kezest nem játszom, örülök ha kettővel elboldogulok.:-)
Tisztességesen szól a súly pedig ne szempont.
A 70 kilós hangfalakhoz képest az a 30 tokkal meg sem kottyan. Emellé megy egy csöves gitárkombó szintén ennyivel, a hangfalak, gityó stb..

Viszont ki mit javasol mivel érdemes bővítgetni hangszíneket illetően. Dobra és basszusra gondoltam elsősorban.
Természetesen a szájbőgő már csak hab a tortán ha marad elég ram rá...

Amúgy lehet egy ilyen öreg hangszer másnak már értéktelen vacak én sokat spóroltam rá és boldog vagyok vele. Ha úgy hozza jó sorom 10 év kihagyás után, hogy venni tudok másikat akkor lesz újabb és jobb, szebb ettől.
Viszont a hangja jó és szerintem ez számít semmi más..:D
Köszi.
Laci

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 14905Hozzászólás marton1974
2013.06.14. 00:00

Ez így igaz! A hang számít semmi más!Egy dolog van még ami számít! Az pedig az, hogy tojjonak a tyúkok!!! :o

Jó hangszered van.Legyen benne sok örömöd!!! :777

Új hozzászólás