Ne légy már ilyen kicsinyes Zsolti.Zeneboy írta: De abból 2,5milla kell legalább hogy elég hang kijöjjön belőle!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Buba
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
hm--Igaz Buba!.-..Házimozinak, vagy PC hangszórónak megteszi egy ilyen L1 rendszer...Na megyek is a TECSÓba
és megrendelem..
)
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Egerben, amikor Petiék hozták bemutatni, mint Bose forgalmazó az L1-et, sok zenekart összecsődítettek. Meghallgatták.
Ami tapasztalatokat összeszedtem tőlük: Az agyát senki nem dobta el tőle. Jó hangja van, szépen dolgozik, nagyon kicsi helyre bepakolható, de egy zenekar számára a 2 oszlop bizony nagyon kevéske. És őrülten drága.
Az igaz, hogy egyszer kell megvenni, de éveken keresztül kell érte dolgozni, hogy azt, amit elköltöttél visszahozza...

Ami tapasztalatokat összeszedtem tőlük: Az agyát senki nem dobta el tőle. Jó hangja van, szépen dolgozik, nagyon kicsi helyre bepakolható, de egy zenekar számára a 2 oszlop bizony nagyon kevéske. És őrülten drága.
Az igaz, hogy egyszer kell megvenni, de éveken keresztül kell érte dolgozni, hogy azt, amit elköltöttél visszahozza...
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
A Bose nekem is ilyen "csalódást" okozott. Vendéglátózni vagy pl egy hajóra teljesen megfelelő, de zenekarnak élő zenére kevés. Nagyon szépen szól nagyon komoly cucc, de "ipari" felhasználásra csak arra való amire direkt ajánlják.
NAgyon pici hangszórókból építik őket és ezek be is határolják azt amire használható.
Bár a Line Array szórók sem nagyon de teljesítményben komolyabbak. És még egy jó tanács a Bose-szal kapcsolatban. Csak szigorúan a saját vezérlőjével lehet hatékonyan használni. Bár ez sok cuccra igaz még. Nexo, Martin stb..Pl a NEXO PS15 a saját vezérlője nélkül tuti csalódás.. Azzal viszont egy olyan monitor amit bárki bárhol a világban az elsők között emleget.
Dolgoztam velük többször és szenzációs.. Javaslom kipróbálásra.
Üdv: Laci
NAgyon pici hangszórókból építik őket és ezek be is határolják azt amire használható.
Bár a Line Array szórók sem nagyon de teljesítményben komolyabbak. És még egy jó tanács a Bose-szal kapcsolatban. Csak szigorúan a saját vezérlőjével lehet hatékonyan használni. Bár ez sok cuccra igaz még. Nexo, Martin stb..Pl a NEXO PS15 a saját vezérlője nélkül tuti csalódás.. Azzal viszont egy olyan monitor amit bárki bárhol a világban az elsők között emleget.
Üdv: Laci
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Lakodalmazni,bálozni nem is vásárolnék Bose-t! Minek.... semmi de semmi értelme bele ölni akkora pénzt! Arra Dynacord-ot választanék.
Én a Bose-t kizárólag étteremben,szállodában használnám,de nem itthon hanem külföldön ahol meg is vagy becsülve minden téren!!! Arra pedig nagyon komoly!
Tudjátok mit kérdezett tőlem a k...g főnök a hétvégén? Meg van Pendrájvon a Smile?
Mondom mi???? Az agyam eldurrant!
Én a Bose-t kizárólag étteremben,szállodában használnám,de nem itthon hanem külföldön ahol meg is vagy becsülve minden téren!!! Arra pedig nagyon komoly!
Tudjátok mit kérdezett tőlem a k...g főnök a hétvégén? Meg van Pendrájvon a Smile?
Mondom mi???? Az agyam eldurrant!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Tegnap hallhattam végre élőben az RCF 12"-os aktív hangfalakat szólni. Kint voltam ugyanis Szomolyán a Cserkó Fesztiválon, és hát jöttek szépen sorba a híres neves előadók a színpadra.
Nos....kellemesen csalódtam bevallom. Tényleg ki nem néztem volna ezekből a hangfalakból ahogy szabadtéren szóltak. Még a domb tetején is elnyomta a tücskök ciripelését. 
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Megmondom, jól esett egy ilyen vélemény, nekem 15-ös Art RCF-em is van. 
- Adames
- Kiemelt tag
Már csak a Yamaha DXR-12-re lennék kíváncsi. 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 492
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Szombaton még 15"-os falak voltak Szomolyán. Vasárnapra kicserélték???Adames írta:Tegnap hallhattam végre élőben az RCF 12"-os aktív hangfalakat szólni. Kint voltam ugyanis Szomolyán a Cserkó Fesztiválon, és hát jöttek szépen sorba a híres neves előadók a színpadra.Nos....kellemesen csalódtam bevallom. Tényleg ki nem néztem volna ezekből a hangfalakból ahogy szabadtéren szóltak. Még a domb tetején is elnyomta a tücskök ciripelését.
- Adames
- Kiemelt tag
Én négy darab 12"-osat láttam a mély ládákra rakva. Vagy kicserélték, vagy Te láttad rosszul, vagy én ittam sokat előtte ott a pincében!
Pedig alaposan megnéztem, és 12"-osnak láttam csak őket.
A mély láda nem tudom milyen volt, de egy láda tetején két RCF volt azt tudom. Elfértek rajta lazán egymás mellett.
Pedig alaposan megnéztem, és 12"-osnak láttam csak őket.
A mély láda nem tudom milyen volt, de egy láda tetején két RCF volt azt tudom. Elfértek rajta lazán egymás mellett.