Nos az objektív véleményem az, hogy nem mindegy milyen gyártótól veszel aktívod és passzívot. Ugyanis két féle verzió létezik aktív rendszerek esetén.
A jobbik az, amelyik minden egyes úthoz, tehát úthoz, pl a magashoz középhez tartozik a ládán belül egy végfok, melyet egy aktív váltó szabályoz.
A rosszabbik eset az., amikor a ládában akad egy végfok és mögé kötve egy olyan hangszórókészlet, melyben egy passzív váltó végzi a dolgát.
Ergo olyan mint amikor passzív ládát használunk végfokkal, csak itt a hangfalon belül van a dolog. Létezik állati jó minőségű, dinamikus aktív rendszer is, és igencsak rossz hatásfokú érzéketlen vacak is.
Magam rendszere a következőképpen néz ki.
A váltást egy rendszervezérlő processzor végzi melyet ehhez a rendszerhez terveztek. Dynacord DSP 224, EV Dx34. Ezek után található a teljesítményt szolgáltató végfokok garmada, mely nálam 3 véget jelent egy Carver PM 1,5 a szélles sávú falak számára és 2 db nagyobb teljesítményű végfokot a mély ládáknak. Ezek a végfokok hajtanak oldalanként 6-6 db hangfalat. Ez a "kocka Dynacord". Ehhez a rendszerhez létezik egy úgynevezett rendszervégfok, melyben benne van a hangváltó is.
Az aktív processzorral váltott rendszert illetően azért kedvelem ezt a megoldást, mert a rendszervezérlőben equalizer, limiter és adott esetben kompresszor is található. Ezzel eléggé precízen be lehet lőni a cuccot.
Nos visszatérve melyik a jobb melyik a rosszabb. Szerintem a jó rendszer teljesen mindegy, hogy aktív vagy passzív, de minőségi eszközökből álljon. Ha ezeket megfelelő módon illesztjük egymáshoz akkor nem érhet nagy csalódás.
Haknizni én powermixer és 2 db passzív ládát használok, ha kell akkor esetleg mély ládával együtt. Ezt egészítem ki 2 db Wharfedale monitorral külön véggel hajtva. A keverőserősítő egy 16 csatis Studiomaster Horizon, effekttel, Equalizerel 2*700W teljesítménnyel. Ez általában minőségét és teljesítményét illetően is elég szokott lenni. A másik dolog a megfelelő mikrofon kiválasztása, mely adott esetben a saját hangunkhoz illeszkedik. Milyen a jó mikrofon? Ez relatív és mindenkihez más illik. Számomra a kevésbé gerjedékeny, és megfelelően részletgazdag, de nem túlzottan a hibáimat kihangsúlyozandó eszköz. Én a Senheiser MD431-est preferálom, de remek az SM58, Beta 58, régi Shure 565 SD, beta 87, SM 86 is. Vezeték nélküliben Beyerdinamic, S250-eseim vannak 175 MHz környékén dolgoznak, így A digitális televíziózás sem zavarja és kondenzátormikrofonok, így minősége is megfelelő. Végfokokban megfelelően nagy damping faktorú, jó jel-zaj viszonyú, normális minőségű végeket kell használni.
Remélem nagyjából érthetős dolgokat írtam, ha van kérdésetek akkor szívesen állok rendelkezésetekre!
Én meg várom válaszaitokat Korg ügyben a megfelelő helyen..

Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.