Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 14114Hozzászólás HunHyper
2013.05.08. 06:23

Kép

Engedjétek meg, hogy megosszam Veletek tapasztalataimat a DigiTech Vicalist II-ről.
Nem mai gyerek, de "öreg ember nem vén ember" szokták mondani.
Almatom barátom egyik felvétele győzött meg, hogy hiába régi a vas, lehet vele dolgozni.
Amikor megkaptam, gondoltam, rádugom a keverőre, szintire és már mehet is a móka.
Arra felkészültem, hogy a menürendszere nem egyszerű, hiszen majdnem egy hétig
olvasgattam a kezelésijét mielőtt belementem volna az üzletbe.
Szóval, hazavittem, midi kábel, mikrofon, bekötve a keverőbe, és azt tapasztaltam,
amivel egyik kolléga is előttem már küzdött itt a fórumon, hogy torzít, nem jól szól,
hibás akkordokat ismert fel, stb...
Mondom, ez nem lehet, hát csavargattam és nyomogattam 3-4 napig, de tegnap este végre
összeállt a dolog... Tegnap már úgy éreztem, hogy megérte...

- Szép kellemes hangzása van, és ami a legjobban tetszik, hogy egy Alto keverővel effektezve
pontosan olyan hangzást ad, amire vágytam... Kicsit füstös, kicsit lágy, tiszta...
- Amiért ezt választottam, nem pedig a Yamaha belső processzorát, az az volt, hogy
kihelyezett potméterekkel lehet állítani a jelszintet, nem kell belebújni egy menübe...
Nagyon használhatónak találtam és nem utolsó sorban játék közben sokkal könnyebben állítható,
mint az S900 Vocalprocesszora...
- A menüje, mint említettem elég bonyolult, de meg lehet szokni... 40-50 reset után már könnyebben boldogul az ember... :lol:
- Zengető nem hiányzik, hisz a keverőn ezt simán be tudom lőni...
- A gerjedésgátlót még nem tudtam kipróbálni, mert nem játszottam olyan hangerővel, hogy gerjedhetett volna...

Összességében elégedett vagyok a 11 éves amerikai csodával... Ha lesz időm és lehetőségem rá,
akkor majd készítek felvételt is... :dance:

Üdv: Roland :777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 492
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 14117Hozzászólás Asterix
2013.05.08. 20:07

Adames írta:Makláron milyen fedő név alatt van a Falunap?
Kakasfesztivál...

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 14195Hozzászólás HunHyper
2013.05.17. 21:49

Sziasztok!

Vásároltam egy Rode M1 mikrofont...

Első tapasztalataim / észrevételeim:
- A Shure SM58-hoz hasonlítva tisztább hangzás, nagyobb frekrenciaátfogás...
- Gerjedést eddig nem tapasztaltam...
- Tapihang minimális...
- Nincs kapcsoló rajta...
- Nagyon finom, érzékeny kapszula...
- Öntött, strapabíró test...
- Ár/Érték arányban kiváló...
- 10 év garancia vagy termékregisztráció után LIFETIME VARIANTY

Egyelőre nekem tökéletesen bevált...

Üdv: Roland

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 14365Hozzászólás doxaa
2013.05.31. 10:27

Üdv!

Érdeklődnék, lagzis szertartás hangosításával van valakinek tapasztalata? Mármint a hangtechnikai részével. Eddig nem foglalkoztam vele, de idén már a 4.lagziban kéne hangosítanom a kinti szertartást. És ugye arra nincs idő, hogy az igenek után összepakoljak, bent meg megint összeszereljek.
Egy aktív ládára gondoltam, ahová egyszerre rá lehet kötni egy mikrofont illetve cd/mp3 lejátszót, esetleg van rajta magas-mély szabályozási lehetőség. Szóval semmi extra. Nem kell csúcs minőség, de azért ne csörögjön-zörögjön.
Nézelődtem a neten, de érdekelnének a vélemények, tapasztalatok.

Előre is köszi.

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 14366Hozzászólás csepi
2013.05.31. 11:53

Szia doxaa!
Nagy valószínűséggel nincs rá idő, hogy szertartás után szétszerelj, majd újra össze. Szerintem meg is válaszoltad a kérdésed. Egy aktív motyó elég lehet, azért nem tudom mennyire nagy téren kell hangosítani, mert ha széles helyen sok embernek, akkor azért szerintem kell a pár, nem elég a mono megoldással.
Én is kérdezhetek? Mennyit lehet kérni egy ilyen ceremónia hangosítására?

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 14369Hozzászólás Asterix
2013.05.31. 13:02

Én is hangosítok az idén lakodalmat szabadtéren. Ha aktív a hangtechnika, akkor nem tart semeddig sem lekapni egy hangfalat és kivinni. Teljesen felesleges 2 hangfalat kitenni a szertartásnak. Ha normális falad van, akkor 1-et elég kitenni és azt visszaszerelni sem ördöngösség. Csak + zsinorjaid legyenek, hogy azzal ne kelljen foglalkoznod.

Nálunk temetéseken használnak egybe motyót a vállalkozások. CD-MP3 lejátszó, mikrofon bemenet, vagy némelyikben vevő a hozzá tartozó vezeték nélküli mikrofonnal, sőt mindez akkumulátoros változatban is. Minden létezik. Szerintem bármelyik komolyabb hangszerbolt tud ebben tanácsot adni, de én nem vennék, mert szerintem marhára drágák és a hangminőség hagy kívánnivalót maga után.

Nálam a hangosítás benne van az árban. Addig nem kell dolgozni, hanem helyette hangosítok.
Bár lesz egy esküvőm, 2 hét múlva, ahova kitelepül a házasságkötő és ott játszani kell alatta élőben, nem mp3-ról szólni. De ott is ketyeg a zenész órabére... :lol: :lol:

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 14389Hozzászólás doxaa
2013.06.01. 08:38

Csepi >>
nem tudom mennyit lehet a hangosításért kérni. Mint ahogy írtam, eddig nem foglalkoztam vele. Csak az idén több igény is felmerült rá, és elgondolkoztatott. Aztán az árképzés ugye megint egyedi. Kinek mi és mennyiért éri meg vagy éppen mi van benne az árajánlatban.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 14393Hozzászólás Asterix
2013.06.01. 08:58

Szomszéd községben tavaly egyházi rendezvényen egész nap a hangosítás 70e forintba került akkora technikával, digitális keveréssel 2millió csatornával. Ez már szégyen... Én elkezdtem volna ezzel foglalkozni, de ilyen árak mellett egy egész élet kevés a befektetett tőke visszahozásához.
Nálunk többen ráálltak "unijós" támogatással erre a területre és a pangásban se pénz, se posztó...
Mennyit lehet kérni egy esküvői hangosításért???? Szeptember elején Olaszba megyünk. Egy lakodalom miatt későbbre tettük 1 héttel a már befizetett utunkat. Erre jött egy lakodalom arra a hétvégére is, amikor még kint leszünk. Megmondtam az árat. Mi volt rá a válasz? Ők nagyon szeretnék, ha elvállalnám, de csak kevesen lesznek és 30e forintot tudnak csak fizetni. Ezért jöjjek haza korábban a nyaralásból és dolgozzak egész este. Közben a fényképésznek kifizetnek kismilliót pár agyonretusált fényképért, amiről 2 idegen néz vissza.
És mondjak valamit??? Találtak Egerben, vagy a környékén annyi pénzért is zenészt. Akkor miről beszélünk??? (Lehet, hogy ez csak helyi sajátosság, de sajnos szerintem máshol is van ilyen...)

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 14402Hozzászólás csepi
2013.06.01. 12:13

Asterix!
Egyre nagyobb szívás ez az egész zenemóka bohóckodás...
Annyiért zenélek mint 7-8 éve, sőt néha kevesebbért.
Más. Kisfiam ovijában gyereknap... Megkértek hangosítsak legyek szíves, meg nyomjak már a gyerekeknek egy kis zenét délután 13-17ig.
A tavalyi fazon 5 ezerért csinálta(!) és szar volt.
Vicc, nem kértem pénzt, de érdekes lenne kitalálni ilyen helyen az összeget ha megkeresnének egy ballagásra például.
Helyben is van 3 cég aki hangosít. Ők szintén napi 100 alatt mennek komoly cuccokkal.
De van azért aki jól megkéri, bár ők már komoly cuccal mennek. Környékbeli cég
http://www.szatyi.hu/frames/index.html

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 14407Hozzászólás Asterix
2013.06.01. 16:18

Itt is akkora kijelző volt a digit pultba építve, hogy otthon a led tv-t ki tudná váltani. És ennyi pénz. Szégyen. Csak mire a cucc ára kidolgozza magát. :dash2: :dash2:

Új hozzászólás