Engedjétek meg, hogy megosszam Veletek tapasztalataimat a DigiTech Vicalist II-ről.
Nem mai gyerek, de "öreg ember nem vén ember" szokták mondani.
Almatom barátom egyik felvétele győzött meg, hogy hiába régi a vas, lehet vele dolgozni.
Amikor megkaptam, gondoltam, rádugom a keverőre, szintire és már mehet is a móka.
Arra felkészültem, hogy a menürendszere nem egyszerű, hiszen majdnem egy hétig
olvasgattam a kezelésijét mielőtt belementem volna az üzletbe.
Szóval, hazavittem, midi kábel, mikrofon, bekötve a keverőbe, és azt tapasztaltam,
amivel egyik kolléga is előttem már küzdött itt a fórumon, hogy torzít, nem jól szól,
hibás akkordokat ismert fel, stb...
Mondom, ez nem lehet, hát csavargattam és nyomogattam 3-4 napig, de tegnap este végre
összeállt a dolog... Tegnap már úgy éreztem, hogy megérte...
- Szép kellemes hangzása van, és ami a legjobban tetszik, hogy egy Alto keverővel effektezve
pontosan olyan hangzást ad, amire vágytam... Kicsit füstös, kicsit lágy, tiszta...
- Amiért ezt választottam, nem pedig a Yamaha belső processzorát, az az volt, hogy
kihelyezett potméterekkel lehet állítani a jelszintet, nem kell belebújni egy menübe...
Nagyon használhatónak találtam és nem utolsó sorban játék közben sokkal könnyebben állítható,
mint az S900 Vocalprocesszora...
- A menüje, mint említettem elég bonyolult, de meg lehet szokni... 40-50 reset után már könnyebben boldogul az ember...
- Zengető nem hiányzik, hisz a keverőn ezt simán be tudom lőni...
- A gerjedésgátlót még nem tudtam kipróbálni, mert nem játszottam olyan hangerővel, hogy gerjedhetett volna...
Összességében elégedett vagyok a 11 éves amerikai csodával... Ha lesz időm és lehetőségem rá,
akkor majd készítek felvételt is...
Üdv: Roland