Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 1323Hozzászólás Zeneboy
2011.11.24. 15:13

Sziasztok!

Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat!
Pa800 korg pa1 pa2 eszmecseréhez hozzászólnék így utólag:

A PA800 jó hangszer, volt a kezem alatt sőt pa2 is vagy 3 is beállítás végett! Viszont a pa1-ért egyiket sem adtam volna oda! Persze anyagi vonzata miatt Kinek mi mennyit ér..?
Az összeszerelés minősége billentyűzet toló potik és a jobb TC helikon mindenképp a pa1-felé tolja el a hangsúlyt! Az eq-al sokat lehet javítani a pa800 hangzásán! De ua annyira el is lehet rontani!
Viszont ha a TC jól be van lőve és a keverőn még piszkálsz, akkor a master eq-t már el is felejtheted, már nincs különbség a 2 hangszer között, csak ha a sávonkénti EQ-val ügyesen állítasz a hangrendszeredhez!

A Samplerről!
Én meglévő hangmintákkal dolgoztam vagy 3 éve / Emberi kontrázás, roma gajdolás/ Konkrétan hangot csináltam belőle, kiosztottam billentyűzetre, majd mentés userba! Az után Padba feljátszottam vagy 20 ütem hosszan a min 4-5 féle "bekiabálásból" egy loopot! Gyakorlatilag az összes roma egyveleghez de még sokszor csárdáshoz is, aláteszem stílus mellé!
Bár régen volt, és ha jól emlékszem 2,5 napom mert rá, mire rájöttem dolgokra, a pa3 is bele fogok menni hamarosan így azt hiszem majd tudok ebben is segíteni!

Marton1974
Ahogy asterix írja! Ha valami halk és nem engedi, akkor Song edit és velocitybe nyúltam bele! Itt akkor volt gond, ha rx-es vagy pa3-on DNC-s hangra van állítva! Amikor a hang eléri a küszöb értéket akkor már épp ellenkező hatással szólal meg! Pl. gitárnál folyamatosan "töri" a hangot" ! Meg kell találni az optimális értékeket! Ha végképp halk, még lehet eq értékkel is játszani...de ezt tényleg végszükségbe ajánlanám!
Viszont ha ezt ügyesen használjuk egy ilyen hangszínnél sokkal realisztikusabb megszólalást eredményez! ua- így van a guitar sáv rx mód konvertálással midi csatornára amit ua itt találunk csak az utolsó page-en lehet beavatkozni!
Pa3-nál pl gyönyörűen használható bass gitárra is,

Pa3 VS midi:
Nekem az a tapasztalatom, bár megszólalnak, de ahhoz, hogy valóban kijöjjön mit is tud a pa3, ahhoz keményen bele kell menni és állítani kell! Mondom ezt úgy, hogy sok mindenem ki volt "hegyezve" pa1-en!/Mások szerint annyira nem is rosszul/ Mégis, ég és föld egy pár dolog átállítása után a megszólalás a pa3-on!
Persze ez idő...de félelmetes sokszor a különbség és érdemes dolgozni vele!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 1324Hozzászólás marton1974
2011.11.24. 15:45

Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!

Üdv.Zeneboy.
Szerinted van különbség a pa800 elite és a pa2Xpro között hangzásban?
Mi a két hangszer közti forint különbség?Véleményed szerint.
A hangszert itthon saját magam hobbijaként max kisebb bulikban használnám...Megéri e a 150.000 forint különbséget a két hangszer.Szerintem ugyan azt meg lehet csinálni a 800-assal is.Nem?
Ha megkérhetlek fejtsd már ki konkrétan e két hangszer közti különbséget és hogy az megér e 150.000 Ft-ot?
Ja meg légyszi dobhatnál fel egy jó kis "romás-magyaros" emberi kontrázás roma gajdolás komplett mentést PCM ekkel.Előre is köszi.
Üdv.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 471
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 1325Hozzászólás Asterix
2011.11.24. 16:38

Bocs, hogy én válaszolok először és nem Zeneboy, de a két hangszer közötti váltásnak egy oka lehet szerintem, az pedig az, hogy meg vagy szorulva anyagilag. Amennyiben nem ez a váltás oka, akkor semmiképpen nem szabad cserélni. Hiába szól ugyanaz a hanggenerátor, fut ugyanaz a szoftver a két hangszerben, de a játékélmény teljesen más a két hangszeren. És ez főleg akkor számít nagyon sokat, ha anyagilag megengedheted magadnak, hogy tarts egy jó hangszert akár otthoni szórakozásra. Én semmiképpen nem cserélnék.
A romás gajdolás pcm-el a Pa2x-es mentésemben benne volt. USER2 padnál találod meg. Bár gondolom Zsolti ezeknél csinált többet is...

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1327Hozzászólás marton1974
2011.11.24. 16:51

Igen értem a válaszod.
Hát igen most sajna egy kicsit anyagilag nem vagyok toppon.És meg kell lépnem ezt a lépést.De remélem nem fogok akkorát csalódni a pa800 elitben.
Igen a játékélmény biztos más lesz.De a szükség az nagy úr...és azért nem egy pa500 asra váltok,és ha majd a pa3x elfogadható reális áron lesz az lesz a cél.Addig meg pa800!Ez van.
Élő zenére jobb a 2x a sliderek miatt meg dizájnilag is de hátha hangzásban nincs olyan nagy különbség...
Meg végül is amire nekem kell egy hangszer azt a 800-as is tudja."Nem egy olyan rossz hangszer az azért valjuk be hogy a 2x után ott van a sorban és ő is veri a Yamahákat meg a G70-et is...Legalább is nekem. :ugeek:
De lehet hogy megoldodnak a problémák!!! :) :) :) És marad a 2X!

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 1331Hozzászólás Asterix
2011.11.24. 20:44

Ha lehetőséged van rá, akkor azt add el utoljára. Először inkább a hangosítást kisebbre, mint a hangszert.

lacalaca
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: roland va7,roland bk5 ,korg pa2xpro
Adott köszönetek: : 300 alkalommal
Kapott köszönetek: : 231 alkalommal

Hozzászólás: # 1332Hozzászólás lacalaca
2011.11.24. 20:47

hangszer arak...http://tech-trekltd.com/shop/category.p ... gory=9&p=3 :( azert van kulombseg az itteni arakhoz :lol:

UDV;N.GY.Laci

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 1335Hozzászólás Asterix
2011.11.24. 21:08

Szerintem ez csaló oldal. Ennyiért sehol sem adják. Én kint vettem a hangszert, eléggé átnéztem az internetes árúházakat,de ezen árak közelében sem jártak.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 1337Hozzászólás Zeneboy
2011.11.25. 00:17

Pa800 megszólalásban lehet olyan jó így ha neked ez az ésszerű döntés akkor hajrá!

Asterixel értek egyet! Hangszert eladni nem szabad ilyen formában és okokra hivatkozva! A pa2 értéktartóbb... /Lásd kedden számoltam le a cégemnél, és lehet prá hónap múlva bajban leszek, de a hangszer az utolsó.../

Egyelőre én nem szeretnék semmit sem feltölteni! Ennek oka van! Ezt mikor az admin megkeresett az oldalt ajánlva, emailban is jeleztem! Sőt akkor a fórum regisztrálását is elutasítottam! Saját dolgot meg végképp nem teszek közzé, megtették már elegen itt ott, akinek jó szívűségből oda adtam! Sajnos páran csúnyán vissza éltek a bizalmammal! Lásd Asterix is boldogan kínálja amit megszerzett...

Köszönöm a megértést!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 1340Hozzászólás Asterix
2011.11.25. 04:31

Szerintem amit én megszereztem, az mindenkinek meg van. Ugyanis én, amit használtam a Pa2x-nél (a Pa3-nál már egyenlőre nem tudom, mert annyit nem ér, hogy csak így simán felülírjam a gyári user cuccokat) egy Csámpai által eladott Pa1x-ből vettem ki. Nem találkoztam olyannal, akinek ezek a dolgok, amiket én használok, valamilyen formában ne lettek volna meg. A Te teljes műsorod is meg van (persze a régi Pa1x-es) és mégsem vitte el tőlem senki.
De attól függetlenül én nem irígykedem senkire sem. Én is az internetről szedtem össze, más is onnan teszi.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1341Hozzászólás marton1974
2011.11.25. 07:27

Köszönöm a hozzászólásokat srácok.
Megpróbálom én is megtartani a 2X-et.Pedig már erdélyből is kérték...Nagyon szeretik a románok is.Beleteszik a RAM bővítőt és feltöltik szemplerekkel.Ők a KORG saját hangszíneiből keveset használnak.
Ezért szeretik a balkáni országok is a KORG arrangereket.
A feltöltéshez hozzászolva.Igen mindenki félti az innen-onnan összeszedett kis stílusait,dolgait.Megértem mert sok-sok órát ott kell ülni a KORG mellett hogy azt mindenki a saját világához,ízléséhez állítsa.Mindenki azért próbál egyedi hangzás és ritmus világot kialakítani.Ez kinek sikerül kinek nem...Vannak olyan emberek akiknek ez a vérükben van és a kisújjukban,vannak akik az ő általuk belejátszott stílusokat ritmusokat használják.Ismerek olyan zenészt aki a KORG beállításait 250.000 FT -ért adta csak el!És ismerek olyat is aki jó szívből.
Sajnos ez emberi tulajdonság,nem vagyunk egyformák.
Ezen nem kell összeveszni.Mert azokat tudni kell használni beállítani a saját hangszerére.Ismerek olyan embert hogy annak a világ legjobban hangszerelt és megírt stílusait odaadhatná az ember mégsem tudja használni,és azt hiszi hogy van egy drága hangszere és az majd helyette majd zenélni fog!Aláírom minél drágább a hangszer azért annál szebb hangszínek,varriációk várhatók el tőle persze ez nem mindig igaz...
És van olyan is aki olcsóbb kategóriából olyanokat kihoz hogy csak fülel az ember...Ilyenkor el szoktam gondolkodni mi mennyit is ér.
Na mindegy azért vannak ezek a fórumok hogy ezeket a dolgokat megvitassuk.És esetleg "segítsünk" egymásnak.

Új hozzászólás