Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 327
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 13216Hozzászólás ---Qgli---
2013.04.02. 16:53

edmund írta:Van egy kérdésem: találkoztatok-e olyan ritmussal aminek különböző variációi különböző tempoban vannak?
Igen lehet.
Stílus szerkesztőbe a Master track-ben van a tempo. A tempo change-eket ki kell törölni és akkor nem fog változni.

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 121
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 13218Hozzászólás Adames
2013.04.02. 17:10

Ha már tempónál járunk, én azt szeretném megtudni, amire eddig még nem sikerült fura mód rájönnöm, hogy a hangszerben egy MIDI fájnál a tempót hogy lehet állítani, majd el is menteni? Mert én eddig csak számítógépen állítottam mindig.

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 13220Hozzászólás Zeneboy
2013.04.02. 17:31

SOng szerkesztésben/ Menü/ EVent edit, itt page 2-es nézd meg a filterek közül a tempo global szűrve van e! Ne legyen, mutassa a többit szűrheted!

Majd vissza és az 1 oldalon fent Masterre állítod a sávot! ott lesz a temo /változtat /write és ennyi!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 13221Hozzászólás Attila
2013.04.02. 18:21

Pa 8oo-as tulajdonosok figyelmébe: - hátha valakit érdekel

http://www.justmusic.de/de-de/keys/soft ... ml?store=4

Atti

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 835 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Hozzászólás: # 13312Hozzászólás edmund
2013.04.04. 08:05

:help:
Qgli! Ma tudtam utánanézni a dolognak és nem kapom a 800-on a Master trackot.Segíts!

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 13315Hozzászólás Zongorista28
2013.04.04. 08:27

Korg-os barátaim!

Egy láma kérdés tőlem...

Korg microarranger-ről mi a véleményetek? A billentyűk mérete az az átlagostól kisebb? Rosszabb mint egy PA-50?

:777

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 835 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Hozzászólás: # 13318Hozzászólás edmund
2013.04.04. 08:42

Nekem 1989-től 2000-ig volt kisebb billentyüs hangszerem, Yamahak. De az nem volt probléma, az én kezeim sem nagyok. Tudásra a mikro ugyanaz mint a Pa50.
De mivel kisebb, a látvány rontja a benyomást. Nekem is volt komplexusom ezért, első pillanatban Vermona Strings kellett volna...

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 13353Hozzászólás Apelláta
2013.04.04. 17:53

Zongorista28 írta:
Korg microarranger-ről mi a véleményetek? A billentyűk mérete az az átlagostól kisebb? Rosszabb mint egy PA-50?

Szia Józsi cimbi!

Már egyszer leírtam valahol ennek valóságos, hihető történetét, de akkor megteszem még egyszer:

2000 közepétől a floppyk piacról történő fokozatos kikopásának következményeként, a Midi-huszárok jajveszékelését meghallván a Korg szakemberek egy bátor lépésre szánták el magukat. Még pedig, hogy 2009-ben piacra dobják a Pa50 SD-s változatát. Egy akkor már 9 éves alapkonstrukcióról (Pa80) egy újabb bőrt húztak le. Viszont elszámították magukat, és egy halom hangszer a nyakukon maradt. Ezek egy raktárban hevenyésztek, várva sorsukra. Majd jött a nagy Cunami, ami köztudott egyes Korg raktárakat is érintett, így ezek a felhalmozott Pa50SD-k is a víz áldozatául estek. De a Korg cég, aki a már akkor is tartó nagy gazdasági világválság véget amúgy sem állt erős anyagi lábakon, nem esett kétségbe, mentve a menthetőt, kirakta őket a napra megszáradni. Viszont az elázott raktárak rendbehozatali munkálatai közben elfelejtkeztek a hangszerekről, és mire észbe kaptak, azok a korábbi víz-, majd a nap hatására kiszikkadtak, összementek. Sőt, mivel nem voltak bekenve naptejjel, így meg is égtek feketére. És ekkor jött a nagy ötlet! A japán mérnökök leleményességükről lévén híresek, ezeket az összetöpörödött, és szénné égett hangszereket Micro Arranger néven újból piacra dobták.

Ez a magyarázata, hogy a méretén kívül miért egy az egyben ugyan az a Pa50 SD és a Micro Arranger.
Állítólag most azon jár a mérnökök agya, hogy mivel nem fogy a Micro Arranger se, így a nyakukon maradt készletet tovább aszalják mobiltelefon méretűre, felvértezik őket hívás funkcióval, és megalkotják a Mobil Arrangert.

:PPP

Az én szememben amúgy hangszernek játékszer (nem a tudását, hanem a méretét tekintve), játékszernek meg luxus.

Üdv.: Apelláta

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 13354Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.04.04. 19:24

Bubamara írta:
Értem, hogy villamos, de mi hajtja?
Mi acélod vele, hiszen fogod a HD-t és egy usb házban USB kábellel feldugod a hangszerre.
Arról nem is beszélve, hogy ott van benne egy 1GB-os belső memória. Egyébként meg bármekkora pendrive használható. Minek...?
Én biztos nem erőltetném egy hangszer ilyen irányú átalakítását, amikor meg van a módja a háttértároló használatnak.

Utálom ha kilóg valami a hangszerből.... No meg Pendrive Elveszik, neki mennek bele törik... STB..

Jelenleg is a HDD dockolóval van benne. De nincs hová felfogatni. Mindig keresni kell neki helyet hogy hol legyen.

Épp a napokban tettem helyre az agyát a kicsikének. Így a belső 1024 -es rom most csak a biztonsági mentésekre szolgál.
Minden amit most épp nem használok a külső HDD -re van téve. A gépet meg tele raktam kategorizálva stílusokkal. Úgy sem midizek szóval nem kellenek nagyon.

De akkor is zavar hogy vigyáznom kell még egy kütyüre...

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 13356Hozzászólás Apelláta
2013.04.04. 20:06

LiveNetworkTEAM írta: Utálom ha kilóg valami a hangszerből....
Szia!

Akkor én már sejtem, mi lesz a következő lépésed.
Mivel a tápkábel is kilóg a hangszerből, a Casio-k mintájára át fogod alakítani elemesre.
:lol:

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás