|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
A 2x800 watt az 4 ohmon tudja csak igaz? 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Természetesen 4 Ohmon. Én 2 SUB, 2 TOP felálláshoz 4 Ohmon használtam.
Bent van Csámpainál 2 db Valkó féle hangfal utánzata. Más a hangszóró, így nehezebb 4 kg-al a cucc, de sokkal mélyebbre megy és nagyobbat szól. Ha valakit érdekel 75e ft/2 db és azzal már könnyű 4Ohmos rendszert csinálni...
Bent van Csámpainál 2 db Valkó féle hangfal utánzata. Más a hangszóró, így nehezebb 4 kg-al a cucc, de sokkal mélyebbre megy és nagyobbat szól. Ha valakit érdekel 75e ft/2 db és azzal már könnyű 4Ohmos rendszert csinálni...
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Nekem Behringer PMH 3000-esem volt, jó volt amíg jó volt, a végfoka viszont harmatgyenge volt, szerintem a felét nem adta le annak ami meg van adva nála. Nekem fenntartásaim lennének a Behringerrel kapcsolatban... Vagy megbízhatóbb már ez a PMP széria?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Asterix
- Globális Moderátor
Ez a legújabb széria. Valószínűleg ez sem ad le 800W-ot, de legalább olyan hangos volt, mint a Phonic. Jobban szóltak vele a hangfalaid, mint előtte bármivel. Ideértve a 600e forintos digitális rendszert is. És pehelykönnyű, mivel digitális, majdnem sima keverő súlyával versenyez...
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Hogy hajtottad őket? Összefűzve? Mi külön hajtjuk mindhárom utat, a magasat közepet és mélyet, középnek az én két ládám szoktuk berakni. Azért vettünk crossovert is mert nincs bennük hangváltó. Összefűzve még nem próbáltuk, te hogy használtad őket?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Sziasztok!
Egyszerűnek tűnő kérdés,ámbár mégsem az hiszen nehéz definiálni egy hangfalat kipróbálás,meghallgatás nélkül.
De ha ismeritek ezt a hangfalat,vagy van valakinek tapasztalata róla,kérem mondjon róla véleményt.
Zeck 12/3 típusú hangfalról lenne szó. Azt tudom, hogy: Deutsch fantastischen speziellen Positionen spriccen gut, de ismerni nem ismerem
Előre is köszönöm!
Egyszerűnek tűnő kérdés,ámbár mégsem az hiszen nehéz definiálni egy hangfalat kipróbálás,meghallgatás nélkül.
De ha ismeritek ezt a hangfalat,vagy van valakinek tapasztalata róla,kérem mondjon róla véleményt.
Zeck 12/3 típusú hangfalról lenne szó. Azt tudom, hogy: Deutsch fantastischen speziellen Positionen spriccen gut, de ismerni nem ismerem
Előre is köszönöm!
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
-
exre2
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Tyros 4 Roland Prelude
- Adott köszönetek: : 53 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 58 alkalommal
- Kapcsolat:
Hello!
En Egy Bheringer PMP 3000 ret hasznalok lehet hogy nem ojan eros mint amit irnak rajta 2x 600w de 2x 400w biztos megvan es ugy is nagyon jol szol szerintem nagyon jo az ar ertek aranya es az efektek szuperek bene es nekem meg felel mindenfele szempontbol ,probaltam mar dragabb mas markat is de az se volt kulombb.
En Egy Bheringer PMP 3000 ret hasznalok lehet hogy nem ojan eros mint amit irnak rajta 2x 600w de 2x 400w biztos megvan es ugy is nagyon jol szol szerintem nagyon jo az ar ertek aranya es az efektek szuperek bene es nekem meg felel mindenfele szempontbol ,probaltam mar dragabb mas markat is de az se volt kulombb.
-
exre2
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Tyros 4 Roland Prelude
- Adott köszönetek: : 53 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 58 alkalommal
- Kapcsolat:
Mikrofonbol mit ajaltok? Shure sm58, beta 58 ,sennheiser 845s mar probaltam talan a sennheiser ami bevalt de lehetne jobb is szerintetek?
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Mikrofonból azt használj, ami a legjobb a hangodhoz és a motyódhoz. Nincsenek receptek.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
Legjobban passzívban szólt, csak láncba fűzve. PKNC XE4000 volt a mélyen PKNC XE2500 a toppokon, aktív hangváltóval, Behringer DEQ 2496 eq-val, de nekem jobban tetszett az, amikor csak láncba fűztem a Phoniccal, majd a PMP6000 még jobban tetszett. Azokhoz a magasakhoz oldalanként 2-2 sub kell, ezt valkó is megmondta. Ez aktív rendszernél ki is jött, mert a hangváltót eleve -4-5 dB-re kellett a magashoz tenni. És érdekes módon a láncba fűzés során ez a különbség eltűnt...B.Bazsi írta:Hogy hajtottad őket? Összefűzve? Mi külön hajtjuk mindhárom utat, a magasat közepet és mélyet, középnek az én két ládám szoktuk berakni. Azért vettünk crossovert is mert nincs bennük hangváltó. Összefűzve még nem próbáltuk, te hogy használtad őket?