Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron stílusok, hangszínek - Kérések

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Re: Ketron stílusok, hangszínek - Kérések

Hozzászólás: # 8342Hozzászólás Asterix
2012.10.13. 16:51

almatom írta:
Asterix írta:.... az Audya midifile lejátszása is Sokol rádió és ez a nagy baj... :lol:
Sok ebben a hitében lévô billentyûst fogok rövidesen elkeseríteni! :-)
És nem az audyás audiális dobsávokat fogom használni, hanem a saját kiosztású dobhangjait, illetve a max pluszban a groove-okat.
Azt meg végképp nem szabad elfelejteni, hogy a zene alapja a dob és a basszus. Ha ez a két hangszín jó, akkor az egész zene pregnáns és feszes lesz. Márpedig az egyszerû ketron dobhangok is feszesebben szólnak bármely más márka kínálatátol.
Basszus gitár? Nincs kérdés! Ez olyan, mint a fekete-fehér esete: annyira egyértelmû. Mutattam a találkozón a basszgitár hangot, szerintem mindenki aki hallotta, osztja ezt a véleményemet.
Fogok írni rövidesen audyára midit, majd eldöntitek, hogy sokol rádió-e vagy sem?!
;-)
Tomi!
Nem akartalak megsérteni, de te ebben nem a témában nem vagy olyan ember, akinek a szavára adni kell. Hogy miért nem? Egy kis példa: megemlítettem egy profi zenész kollégának, hogy almatom fogja bemutatni a fórumtalálkozón az Audyát. Mit mondott rá? Ne almatom mutassa be a hangszert, mert ő olyan kvalitású zenész, ha neki egy (nem emlékszem milyen hangszert mondott pontosan) pl. Roland E36-ost adtok a kezébe, akkor az is úgy fog megszólalni, hogy beszarás lesz, nem hogy egy Audya, de ezt 100 zenészből kb. 1 tudja megcsinálni: almatomi. És ezt nem én mondtam, akinek akkora zenei tudása sincs, hogy megítélje a te tudásodat, hanem egy stúdiót üzemeltető, baranyai, profi zenész. Akkor most mit mondjak? Természetesen minden biztosan úgy fog szólni, hogy az állunk leesik a csodálkozástól.
A Sokol rádiót pedig félreértetted. A Korg Pa2x-et is Sokol rádióztam, pedig mindenki tudja, hogy nagyon szerettem azt a hangszeremet és zömében csak jót tudnék róla mondani, de az Audya audió alapú stílusaihoz képest Kismiska.
Hogy jobban megvilágítsam, amit ezzel a Sokollal ki akartam fejezni egy másik hasonlattal: egy átlag hangszer, az egy Opel kategória, az Audya, Korg Pa3x, Tyros4, stb az egy BMW kategória, de az audió alapú stílusai az Audyának mindenféleképpen Ferrari. És ezzel nem a BMW-t akartam lebecsülni, hanem méltó helyére tenni a Ferrárit. Nem tudom megérted-e, amit ki akartam fejezni. És ezt a Ferrárit az audió alapú stílusok alapból tudják nálam is, anélkül, hogy órákat dolgozna vele almatom ;) ;) :777

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 8355Hozzászólás Apelláta
2012.10.13. 23:54

Asterix írta: Vagyis engem. Köszi az elismerő szavakat. Én sosem állítok be egy dalt sem előre. Nagyon kevés időm van itthon a hangszerre, és azt az időt nem pocsékolom midikre, inkább a stílusokat próbálom megcsinálni. Azokból is szinte csak a gyáriakat és azokból minél többet kihozni. Viszont nagyjából tudom, hogy a midiknél mit, hova állítsak, hogy valamennyire megszólaljon. De mindezt élőben. Amikor elvitték a Pa3x-et, megmutattam, hogyan csinálom. Elindítottunk egy gyári midit, meghallgattuk, utána elindítottuk mégegyszer, áthangerőztem, pár hangszínt kicseréltem, mire elindult az ének, csak néztek, hogy megszólalt a midi.
Szia Asterix!

Meg se fordult bennem, hogy személyeskedjek, és téged kritizáljalak. Hisz nem is hallottalak zenélni. Én csak általánosságban írtam, hogy egy be nem hangszerelt, vagy egy rosszul behangszerelt midi az ciki. De írhattam volna, hogy egy be nem lőtt, vagy egy rosszul belőtt hangtechnika is ciki.
Hiszen ahogy a válaszodban írod, te sem elégedsz meg az alap midikkel, te is belepiszkálsz, és csak néznek, ahogy megszólal. Csak te fellépés közben csinálod én meg előre. Ezt már korábban megbeszéltük, hogy ez különbség közöttünk, de jelen esetben nem erről beszéltem, hanem a midi megszólalásának igényességéről.
Remélem így már érthető, hogy mire gondoltam, és nincs harag közöttünk.
:777

Üdv.: Apelláta

Zongorista28
Moderátor
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 8997Hozzászólás Zongorista28
2012.11.04. 09:48

Sziasztok!

Ketron SD-1 gyári preset stílusait keresem,de nem átkonvertálva más hangszerre. Hanem Ketron formátumban Esetleg ha valaki tudna segíteni megköszönném.

:thx: :piano:

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 9291Hozzászólás Bubamara
2012.11.25. 12:38

Reload_pat.zip
HD_PAT.ZIP
Az SD1 plus HD és Reload stílusait kibányásztam és megosztom.
Használjátok egészséggel.
:band:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Buba

Zongorista28
Moderátor
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 9517Hozzászólás Zongorista28
2012.12.10. 15:41

Ekkora hangszer van a kezedbe........ Te Jó Ég!.....

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 10619Hozzászólás pillerk
2013.01.24. 11:14

Sziasztok

tegnapelott hoztam haza az új AUDYA5 billentyumet, és beregeltem ide, hogy pár mulatos stilust letolthessek hozzá. Néhányat majd készítek magam is, mint anno a TYROS2 be, amelyekben majd hoppcsiznak is meg zsamóznak is :-D (sokan utálják, de hát a lagzis ipar ezt még igényli), de amíg nem tudok innen letolteni, feltolteni sem fogom akarni oket. SZoval ha valaki kuldene nekem pár mulatost, lehetoleg ami megy Audya-n is, akkor hálás lennék érte. Hamarosan samplerbe belerakom a néhány eredeti felvételbol kivágott motívumokat, és elkészítek beloluk néhány darab új stílus, és cserébe majd megosztom veletek....

vladimirmusic
Globális Moderátor
Hangszer: Korg pa 60
Adott köszönetek: : 732 alkalommal
Kapott köszönetek: : 570 alkalommal

Hozzászólás: # 10622Hozzászólás vladimirmusic
2013.01.24. 12:52

pillerk írta: de amíg nem tudok innen letolteni, feltolteni sem fogom akarni oket. SZoval ha valaki kuldene nekem pár mulatost, lehetoleg ami megy Audya-n is...

....és cserébe majd megosztom veletek....

Szóval...

Mivel így beállítottad (feltételezed) a közös kollégiális kapcsolatot - biztos vagyok abban, hogy ez nem fog így működni! :mrgreen:

Üdv.

Vladimir

It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)

Mcmiki
VIP
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 10624Hozzászólás Mcmiki
2013.01.24. 13:20

Kedves ''pillerk''!
Elöször is,ha nem tünt vólna fel,ez egy fórum és nem egy letöltö óldal.
Kezdhetted vólna barátságosabban is,pl. irni egy szép bemutatkozást stb...
Itt nagyon segitökész emberekre találtál,hidd el, de te ha ugy kezded,hogy csak letölteni és majd feltöltessz ha jónak látod,vagy ha épp ugy tartja kedved, akkor rossz helyen jársz.
Legalább unalom ellen elolvashatnád a fórum szabályzatot!
Ez csak pár jótanács vólt a te érdekedben.
Részemröl Isten hozott a csapatban!!!

Üdv. Miki!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 10626Hozzászólás HunHyper
2013.01.24. 15:47

Mekkora szerencséje van a srácnak, hogy nem Yamahás... :D Ha ott írt volna ilyeneket, szerintem
"elharaptam volna a torkát"... Valahogy nagyon ugrok az ilyen bejegyzésekre... :D

Szerintem fuss Neki még egyszer!

Üdvözlünk a csapatban! A bennmaradás rajtad múlik... :)

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Apelláta
Adminisztrátor
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 10634Hozzászólás Apelláta
2013.01.24. 22:05

pillerk írta: de amíg nem tudok innen letolteni, feltolteni sem fogom akarni oket
"Kedves" Pillerk!

Ne haragudj a tárgyilagosságomért, de próbálok azonosulni a te stílusoddal:

-Te jöttél, nem mi hívtunk
-Ne te szabd a feltételeket, te alkalmazkodj a mi szabályainkhoz, nem mi több százan a tiedhez (ja még el sem olvastad?)
-Mi alapján vagy meggyőződve, hogy ha te adsz először, aztán mi, az unfer, ezért kijelented, hogy erre ne is merjünk számítani, de a fordítottját természetesnek veszed, sőt elvárod
-Ha nem tűnt volna még fel a hozzászólásainkból, az ilyen stílusra mi nem vagyunk vevők (kellő intelligenciával mások sem)
-Szerintem nem az én mostani írásom a sértő és pof...

Mivel mi nem vagyunk rossz emberek, ahogy Roland is írta: Fuss neki még egyszer!

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás