|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer VS. HANGSZER
Moderátor: Moderátorok
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Hangszer VS. HANGSZER
Egyébként ahogy nézegettem a használt árakat, számomra elég érdekesek. Ha jól tudom, a pa800-at a pa2xpro-val szokták hasonlítgatni. És amíg a pa800 olyan 400-450e körül mozog, addig a pa2xpro 500-650e. Valamint ott van a pa1xpro is, amit 300-350e körül lehet megvenni.
Ennyi különbség lenne hangzásban/szolgáltatásban egy pa800-pa2xpro, valamint egy pa1xpro-pa2xpro között? Mert ez árban szerintem nem kevés.
Ennyi különbség lenne hangzásban/szolgáltatásban egy pa800-pa2xpro, valamint egy pa1xpro-pa2xpro között? Mert ez árban szerintem nem kevés.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia doxaa!
A pa800 vs pa2xpro között az árkülönbséget a hard felszereltségbeli különbség adja. De ez az új ár esetében is érzékelhetően jelen volt kb. 400E Ft súllyal.
A pa800 egy egyszerű műanyag kaszni, közepes minőségű szinti billentyűzettel, 5 oktávval, tehát felső-középkategóriás hangszer.
A pa2xpro pedig zászlóshajó a Korgnál ehhez tartozó felszereltséggel, és minőséggel,
Fém ház 6,5 oktáv súlyozott billentyű, slider erdő a fronton a gyors beavatkozásokhoz, vagy midi vezérléshez. A hangzásban nem találsz jelentős különbséget.
A pa1xpro a pa2xpro előtti hangszer, s ez az áron érezhető, még ha hardveresen talán jobban felszerelt is a pa1xpro, mint a pa2xpro, legalább is ami a bővítéseket illeti. hiszen a 2x csak videóval bővíthető és kicserélhető nagyobbra a RAM, míg az 1-ben 2 slot a RAM 2 slot a ROM számára, CDRW hely, vagy kiépítettség és a TC helicon is nagyobb képességekkel van felruházva mint a pa2x-ben. Tehát faragtak a vason az ár tarthatósága érdekében. A 2 sávonkénti és master EQ-val tud többet az egyestől, ez a végső hangzás kialakításában hozzáértő kezekben jó szike lehet, de "halláskárosultak" el is ronthatják a hangképet rendesen vele.
Illetve USB tárolók számára csatlakozók vannak rajta. az 1x csak pc-vel kommunikál USB-n. Akinek fontos a pendrive használat annak ez jelentős dolog lehet. Azonban mivel minimum 20GB-os HD van az egyesben, de 80GB-ig biztosan kezeli a 2,5" notesz winyókat, melyet USB kábel segítségével telerakhatunk PC-ről a műsorunkkal, valójában színpadon senkinek nem hiányozhat, én legalább is úgy gondolom. Ha néhány dalt, vagy mentést akarunk ki vagy betölteni floppy is van a fedélzeten és természetesen a CDRW is alkalmas adatbevitelre, mentésre és audio lejátszásra egyaránt.
Mindhárom hangszer hozzáértő kezekben jól használható és nagyon jól szól.
üdv, buba
A pa800 vs pa2xpro között az árkülönbséget a hard felszereltségbeli különbség adja. De ez az új ár esetében is érzékelhetően jelen volt kb. 400E Ft súllyal.
A pa800 egy egyszerű műanyag kaszni, közepes minőségű szinti billentyűzettel, 5 oktávval, tehát felső-középkategóriás hangszer.
A pa2xpro pedig zászlóshajó a Korgnál ehhez tartozó felszereltséggel, és minőséggel,
Fém ház 6,5 oktáv súlyozott billentyű, slider erdő a fronton a gyors beavatkozásokhoz, vagy midi vezérléshez. A hangzásban nem találsz jelentős különbséget.
A pa1xpro a pa2xpro előtti hangszer, s ez az áron érezhető, még ha hardveresen talán jobban felszerelt is a pa1xpro, mint a pa2xpro, legalább is ami a bővítéseket illeti. hiszen a 2x csak videóval bővíthető és kicserélhető nagyobbra a RAM, míg az 1-ben 2 slot a RAM 2 slot a ROM számára, CDRW hely, vagy kiépítettség és a TC helicon is nagyobb képességekkel van felruházva mint a pa2x-ben. Tehát faragtak a vason az ár tarthatósága érdekében. A 2 sávonkénti és master EQ-val tud többet az egyestől, ez a végső hangzás kialakításában hozzáértő kezekben jó szike lehet, de "halláskárosultak" el is ronthatják a hangképet rendesen vele.
Illetve USB tárolók számára csatlakozók vannak rajta. az 1x csak pc-vel kommunikál USB-n. Akinek fontos a pendrive használat annak ez jelentős dolog lehet. Azonban mivel minimum 20GB-os HD van az egyesben, de 80GB-ig biztosan kezeli a 2,5" notesz winyókat, melyet USB kábel segítségével telerakhatunk PC-ről a műsorunkkal, valójában színpadon senkinek nem hiányozhat, én legalább is úgy gondolom. Ha néhány dalt, vagy mentést akarunk ki vagy betölteni floppy is van a fedélzeten és természetesen a CDRW is alkalmas adatbevitelre, mentésre és audio lejátszásra egyaránt.
Mindhárom hangszer hozzáértő kezekben jól használható és nagyon jól szól.
üdv, buba
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Tomi!almatom írta:Zsolti93, szia!
Minden elkötelezettség nélkül:
Vedd fel velem a kapcsolatot és bemutatlak egy ketron SD5-nek. Ahogy azt írtad, vatta új a hangszer, gyárból érkezve dobozában!
Csak azért mondom neked, hogy ne maradj lekorlátozva a yamaha és a korg kínálatokra, hanem vedd hozzá ezt a márkát is és úgy döntsd el, hogy melyiket akarod.
Nem mondhatod, hogy én nem javasoltam a Ketront is.
Egyébként, ha nem titok, tudnál mondani egy árat (legalább egy körülbelülit) az SD5-re. Csak azért, hogy képbe legyünk vele, mert szerintem senkinek sincs róla elképzelése sem. Így meg nem meglepő, ha sok ember nem is számol vele. Mert a többi konkurencia árait azért a net alapján mindenki be tudja lőni.
Köszi.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Jövőre jön a tyros 5 is 76 billentővel ha jól hallottam!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Adames
- Kiemelt tag
Nézegettem a napokban Csámpainál egy Tyros 2-est. Vannak benne nem mondom jó dolgok, de nem állnék át akkor sem a Yamahára. Mennyi meló lenne már mindent áthangszerelni, meg átmenteni rendesen a KORG után? Wááá
Ez a baj, hogy hogyha már egy ember megszokik egy márkát, bár nekem a KORG-gal semmi bajom nincs azóta sem!
Ez a baj, hogy hogyha már egy ember megszokik egy márkát, bár nekem a KORG-gal semmi bajom nincs azóta sem!
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Vannak jó dolgok benne, de azért a 3-as és 4-es vág oda igazán sok mindenben a korgnak! A T5 állítólag audió stylokat hoz majd mint a ketron... Lásd S950 már előszele... Ezért lesz érdekes számomra a Pa1000-es is! Villant e valamit..Lásd a pa600-is már 1-2 dologban nagyon előre mutat!
A korg bevált nekem is! Pa3-is alapvetően oké, de azért a Tc helikon nagy érvágás benne számomra!
Én azért erősen gondolkozok egy Ketronon! Remélem Isti79 barátomnál lesz alkalmam kivesézni jobban, mint amire eddig volt időm a hangszerrel! Almatomi is erősen ráállt a dolgokra, úgyhogy remélem hamarosan lesz elég infó, hogy váltsak! AZ a baj, hogy 1 év telt el a bementett pa1-es dolgaimmal is, hogy nagyjából átálljak rá! És még stylok tekintetében nagyon messze állok!
A korg bevált nekem is! Pa3-is alapvetően oké, de azért a Tc helikon nagy érvágás benne számomra!
Én azért erősen gondolkozok egy Ketronon! Remélem Isti79 barátomnál lesz alkalmam kivesézni jobban, mint amire eddig volt időm a hangszerrel! Almatomi is erősen ráállt a dolgokra, úgyhogy remélem hamarosan lesz elég infó, hogy váltsak! AZ a baj, hogy 1 év telt el a bementett pa1-es dolgaimmal is, hogy nagyjából átálljak rá! És még stylok tekintetében nagyon messze állok!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szia Adames!
Egyet értek veled... Nekem ugyan T2-van... De én mindig is Yamaha párti voltam... De ez nem jelenti azt, hogy nem kísérném figyelemmel a többi márkát..
Amikor a T1-et lecseréltem, előtte sokat gondolkodtam, milyen legyen a következő.. Ami szóba jött volna az a Korg.. De nekem is az volt a gondom, hogy a műsorom, beállításaim, mind Yamaha hangszerre vannak. Tehát nekem átállni egy ismeretlen márkára egyenlő lett volna a halállal..
Ha az ember megszok egy márkát és mindene arra van behangolva, több év.... nem hiszem, hogy jó ötlet váltani..
100 szónak is egy a vége, Mindenki a megszokott márkánál marad többnyire...
Remélem érthetően írtam.....
Üdv: Joe
Egyet értek veled... Nekem ugyan T2-van... De én mindig is Yamaha párti voltam... De ez nem jelenti azt, hogy nem kísérném figyelemmel a többi márkát..
Amikor a T1-et lecseréltem, előtte sokat gondolkodtam, milyen legyen a következő.. Ami szóba jött volna az a Korg.. De nekem is az volt a gondom, hogy a műsorom, beállításaim, mind Yamaha hangszerre vannak. Tehát nekem átállni egy ismeretlen márkára egyenlő lett volna a halállal..
Ha az ember megszok egy márkát és mindene arra van behangolva, több év.... nem hiszem, hogy jó ötlet váltani..
100 szónak is egy a vége, Mindenki a megszokott márkánál marad többnyire...
Remélem érthetően írtam.....
Üdv: Joe
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
- Adames
- Kiemelt tag