Pont ezért nem váltottam audya 5-re...
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangszer VS. HANGSZER
Moderátor: Moderátorok
- Zeneboy
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Re: Hangszer VS. HANGSZER
Bazsikám!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 52
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Az nem gond Józsikám, csak Terry Black-nek ne állj háttal.Zongorista28 írta:Api !
Igazad van!!! D-mollnak háttal álltam![]()
Bocsi Zsolti![]()
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2013.01.11. 15:17-kor.
Üdv.: Apelláta
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Apelláta írta:csak Tary Black-nek ne állj háttal
Ez nagyon erős poén volt!!!!!!
- Zsolti93
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 76 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 211 alkalommal
Sziasztok!!
Először is köszönöm szépen azoknak akik eddig megosztották tapasztalatikat, tanácsokat adtak nekem!
Próbálok mindenkinek választani a sikerül
Tehát én mindenféleképpen vatta új gépet szeretnék venni a Korg Pa 50 mellé!! Nekem mindig egy újabb kihívás egy új gép kezelésének megtanulása, felfedezni a tudását stb...
Nekem a Korg szintetizátorok annyival lennének előnyösek hogy nekem már az Pa 50-ben meg vannak elég jól csinálva az alapok. Tavaly Augusztusban ezzel a géppel csináltuk meg a zenekarom első Lemezét. Így arra gondoltam hogy Korg-ot vennék jelen esetben a Pa 600 ami szóba jöhet és arra már valamennyivel könnyebb lenne megcsinálni ugyanazt az alapokat amiket Pa50ben használok. Így hangzásban fejlődtem egy kicsit meg nagyobb a stílus választási lehetőségem mint a Pa50nél mert már nem sok embernek van Pa50/60/80-as gépe.
Nézegettem a Yamahákat is mert azt mondják hogy ott olyan bajom nem lesz hogy valamilyen stílust nem találok rá! Mi a véleményetek erről?? Néztem a YAMAHA PSR S750.
Köszönöm!
Zsolti
Először is köszönöm szépen azoknak akik eddig megosztották tapasztalatikat, tanácsokat adtak nekem!
Próbálok mindenkinek választani a sikerül
Tehát én mindenféleképpen vatta új gépet szeretnék venni a Korg Pa 50 mellé!! Nekem mindig egy újabb kihívás egy új gép kezelésének megtanulása, felfedezni a tudását stb...
Nekem a Korg szintetizátorok annyival lennének előnyösek hogy nekem már az Pa 50-ben meg vannak elég jól csinálva az alapok. Tavaly Augusztusban ezzel a géppel csináltuk meg a zenekarom első Lemezét. Így arra gondoltam hogy Korg-ot vennék jelen esetben a Pa 600 ami szóba jöhet és arra már valamennyivel könnyebb lenne megcsinálni ugyanazt az alapokat amiket Pa50ben használok. Így hangzásban fejlődtem egy kicsit meg nagyobb a stílus választási lehetőségem mint a Pa50nél mert már nem sok embernek van Pa50/60/80-as gépe.
Nézegettem a Yamahákat is mert azt mondják hogy ott olyan bajom nem lesz hogy valamilyen stílust nem találok rá! Mi a véleményetek erről?? Néztem a YAMAHA PSR S750.
Köszönöm!
Zsolti
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Tény, hogy Yamahára rengeteg stílus van, de kérdés az, hogy a hangzása, kezelése mennyire tetszene... Szerintem dönteni csak úgy tudsz, ha elmégy egy hangszerboltba és kipróbálod élőben. 
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Szia zsolt!
Szerintem mindenki tudna jót is rosszat is mondani bármelyik hangszerről itt a fórumon. Azzal neked kell tisztába lenned melyikhez húz jobban a szíved, azonban ha pa50-est meg hagyod és nem akarsz meg válni tőle én csak azt tudom ajánlani hogy másik márkát válassz mellé mert akkor a 2. ki tudja egészíteni egymást viszont ha PA50- mellé meg veszed a PA600-at az 50-est nem igazán fogod használni szerintem úgy ahogy egyik barátom meg vette a T2 T1-mellé de a T1-et sokat mondok ha 30- számból 1-et el játszik de azt is csak azért hogy ne álljon ott meg T2-re még nem variálta rá, ha pedig el adod az 50-est ajánlom én is a PA600- mert nagyon okos gép én még ugyan nem hallottam de sokan mondják hogy jó, nekem jelenleg yamaha s900-am van nem csúcskategória ma már de ha érdekel nézd meg ebből mit lehet ki hozni és hasonlítgass üdv. V.Bálint
http://www.youtube.com/watch?v=dU_RZrMB1bg
http://www.youtube.com/watch?v=gOWXg4Do9JQ
http://www.youtube.com/watch?v=C0XNMSS12-A
http://www.youtube.com/watch?v=UI_KFW8XL5A
http://www.youtube.com/watch?v=DkWOl58cFVM
http://www.youtube.com/watch?v=PVkMhWS8xig
Szerintem mindenki tudna jót is rosszat is mondani bármelyik hangszerről itt a fórumon. Azzal neked kell tisztába lenned melyikhez húz jobban a szíved, azonban ha pa50-est meg hagyod és nem akarsz meg válni tőle én csak azt tudom ajánlani hogy másik márkát válassz mellé mert akkor a 2. ki tudja egészíteni egymást viszont ha PA50- mellé meg veszed a PA600-at az 50-est nem igazán fogod használni szerintem úgy ahogy egyik barátom meg vette a T2 T1-mellé de a T1-et sokat mondok ha 30- számból 1-et el játszik de azt is csak azért hogy ne álljon ott meg T2-re még nem variálta rá, ha pedig el adod az 50-est ajánlom én is a PA600- mert nagyon okos gép én még ugyan nem hallottam de sokan mondják hogy jó, nekem jelenleg yamaha s900-am van nem csúcskategória ma már de ha érdekel nézd meg ebből mit lehet ki hozni és hasonlítgass üdv. V.Bálint
http://www.youtube.com/watch?v=dU_RZrMB1bg
http://www.youtube.com/watch?v=gOWXg4Do9JQ
http://www.youtube.com/watch?v=C0XNMSS12-A
http://www.youtube.com/watch?v=UI_KFW8XL5A
http://www.youtube.com/watch?v=DkWOl58cFVM
http://www.youtube.com/watch?v=PVkMhWS8xig
Ricsike
- jegenye
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: M1,T3,01w/fd,Tryniti,i30,Triton,pa1,2,600,900,1000
- Adott köszönetek: : 54 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
Sziasztok,,
lehet, hogy furcsa összehasonlítást szeretnék,, de össze kéne hasonlítani, a Tyros2-t a Pa600-al.
Mind a kettő nagyon jó hangszer, lehetnek egymásnak konkurenciái????
jegenye
lehet, hogy furcsa összehasonlítást szeretnék,, de össze kéne hasonlítani, a Tyros2-t a Pa600-al.
Mind a kettő nagyon jó hangszer, lehetnek egymásnak konkurenciái????
jegenye
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Szerintem ilyen összehasonlítást fölösleges csinálni. Márkán belül lehetne hasonlítgatni a hangszereket, de ott meg az árkülönbség megmutat mindent.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Szia Zsolti!Zsolti93 írta:Sziasztok!! Tehát én mindenféleképpen vatta új gépet szeretnék venni a Korg Pa 50 mellé!!
Ha ezt gondolod, és tartod magad hozzá, akkor valójában nem sok segítséget tudunk, tudtunk nyújtani számodra, hiszen mint írod a
KORG előnyös a számodra ... Amit megértek... hiszen a pa50 műsort szinte perecek alatt át tudod tenni rá. Azonban ez esetben elég ránézned a KORG árlistára, ahol 2db hangszert találsz 400E Ft alatt. a pa500-at, amely kifutó széria és a néhány hónapja debütált pa600-at.
Semmi képen nem szeretnélek befolyásolni, vagy eltéríteni a szándékodtól, de engedd meg hogy a saját nézőpontom alapján leírjak néhány sort a témával kapcsolatban.
Én pa50 mellé nem vennék egy pa500-at, sőt talán pa600-at sem, de ha a kettő közül kellene választanom, mert ragaszkodnék az új hangszerhez, akkor a pa600-at vinném haza, a korszerűbb szoft és a jobb hangja miatt.
Azonban ha a pa50-et meg akarnám tartani, mert ragaszkodom hozzá, és szeretem, akkor egy gyökeresen más hangszert vennék hozzá, és hasznát zászlóshajót, ahogyan Gohstrider barátunk is leírta néhány hozzászólással feljebb.
Nekem ha ilyen célra lenne 400E forintom egyetlen percig sem gondolkodnék a választáson, feltennék egy Ketron SD1 plust az állványom alsó részére.
Hihetetlenül jól szól és egy hangszer esetében engedtessék már meg, hogy a legelső szempont a hang legyen.
Igaz nem egyszerű rálelni egy megbízható eladótól származó SD1plus-ra mert nagyon ritka, és érthető módon, akinek van nem igazán akarja eladni, ha csak be nem szédül egy Audia vásárlásba. Saját tapasztalatomat írom le, köztudottan évtizedes KORG fun-ként. Nem azért mert én jelenleg ezt használom és ezért dicsérni akarnám a lovamat, hiszen akkor dicsérgethetnék még néhány hangszert amit használok... Sokkal inkább azért, mert gyökeres változást hozott a hangzásomba és minden egyes fellépés, vagy buli egy katartikus élmény számomra és legtöbb estben a közönség számára is. A hangszer él, és annyira európai a hangja, hogy közelebb nem is állhatna hozzám.
A felső kategória minőségét veszed meg vele. Fém burkolat, hihetetlenül jó 76-os aftertouch-os és súlyozott billentyűzet, nagyon jó stílusok és megbízható stabil működés. Ne várj tőle mp3 izéket, meg érintőkijelzőt, azonban stílusban és songban nagy hangra számíthatsz.
Ha idegenkedsz az ilyen léptékű változástól, akkor pedig a 300-400 között kapható pa1 x pro hangszert javaslom fő hangszernek. Nagyon megbízható, fém házas, elnyűhetetlen, súlyozott 76-os hosszú billentyűk, gigantikus szolgáltatás hegyek és jó hangzás a beállítások után. Ja és ez KORG.
Nos, és ezeken a hangszereken igazán nem lehet már jelentős értéket veszíteni akár 5 év alatt sem, hiszen beállt árak,melyek nem igazán fognak már sokat lefelé mozogni a mögöttük lévő műszaki tatalom miatt.
Itt javasolhatnám a pa2x-et, de azt 4k-ért még sokáig nem fogod megvenni.
Aztán a Tyros2, egy fasza hangszer, nagy sampler bővíthetőséggel (1GB), gyökeresen más hangzással, mit amihez eddig szoktál. Türelmes munkával ebből is ki lehet keményebb hangzást csalogatni, sőt meglepően jól szól, ha jól nyúlsz hozzá a beállításokhoz, és nagyon sok instant azonnal jól használható stílust tartalmaz, melyeket csak arányaiban kell változtatni, hogy kiszakadjon az őskáoszból a dob és a basszus. Szintén súlyozott, nagyon jó billentyűzete van, azonban csak 5 oktávos (ami szállítás szempontjából valaki számára előny is lehet) Hatalmas, kihajtható kijelző, HD recorder, audió lejátszóval, viszonylag egyszerű kezelhetőséggel.
De full műanyag nagyon kopásra hajlamos festésű hangszer. Ha ez számít valamit. Nálam ez egy szempont. Természetesen ebből is lehet szép állapotút venni, és ha nagyon vigyázol rá, sokáig szép lehet neked, de azt ne haknis zenésznél keresd.
Azt javaslom, alaposan járd körbe a kérdést, mert ez egy nagy léptékű dolog egy zenész életében. Próbálj ki, nézz meg, kóstolgass bele a hangszerekbe, A használtakat ismerősöknél, barátoknál, fórumtársaknál próbáld ki. Aztán hozz egy döntést és ne nézz másnap vissza. Légy boldog az új szerzeménnyel.
Sok sikert a választáshoz!
Ha további kérdéseid merülnek fel, keress meg és ha tudok segíteni, meg is teszem azt.
üdv, buba
Buba
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Szia Buba!
Mivel én is hangszervásárlás előtt állok, érdeklődve olvastam a Te soraidat is. Többek között azt írtad,
"Itt javasolhatnám a pa2x-et, de azt 4k-ért még sokáig nem fogod megvenni."
És a pa800-as mint leendő hangszer? Mert azt már lehet 400-420ért kapni.
Mivel én is hangszervásárlás előtt állok, érdeklődve olvastam a Te soraidat is. Többek között azt írtad,
"Itt javasolhatnám a pa2x-et, de azt 4k-ért még sokáig nem fogod megvenni."
És a pa800-as mint leendő hangszer? Mert azt már lehet 400-420ért kapni.