Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 10047Hozzászólás Attila
2013.01.03. 20:49

Köszi Zsolt, rendes töled. :777
- 3oo Eurora gondoltam Pitkinúr, elnézést.

Atti

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 10048Hozzászólás Gyuley
2013.01.03. 21:00

Szia Atti!

Bocs, tényleg nem figyeltem én sem a kérdésedet!
A Soundcraft(ez a modell má szerintem nem kapható újonnan) , vagy az Allen&Heat közül választanék személy szerint, de a Mackie Cfx12 is közelít árban az Allen-hez, 300 euro-ért használtan találsz esetleg,!!!
Vagy használtban gondolkodsz?

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 10049Hozzászólás Asterix
2013.01.03. 21:29

Sziasztok!
Shure Beta 54 mikrofonról van valakinek személyes tapasztalata? Mindenképpen fejmikrofonban gondolkodom és jelenleg a hangszeren a Beta 58 jött be eddig legjobban, gondoltam, hogy "fejmikrofonosítom", de jobb lenne egy kulturáltabb méretű kapszula. :lol:

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 10051Hozzászólás Apelláta
2013.01.04. 00:31

mentosattila írta:Pici segítségre lenne szükségem !

Kellene egy nem túlságosan drága (kb. 3oo E-ig) de keverő (analóg), 8 - 1o csatornás. Mit ajánlanátok ?
- Mackie cfx 12
- Soundkraft fx8
- Roland VM 31oo pro (digitális, ez sem kutya)
- Allen-Heath (de ez már drágább), vagy más is

Esetleg ha tudtok v.kinél jó árban.
Köszönöm a segítséget. :777
Szervusz Druszám!

Én már korábban írtam, hogy két éve vettem a jelenleg használt keverőmet, és akkor az alábbi négy keverő között vacilláltam:
1. Yamaha MG166 CX (110-120 eFt)
2. Allen&Heat ZED-12FX (140-150 eFt)
3. Soundcraft EFX-8, EFX-12 (100-120, 120-140 eFt)
2. Mackie CFX-12 MKII (160 eFt)

1. A Yamit hamar elvetettem, mert igaz, hogy egyedüliként tartalmaz csatornánként kompresszort, viszont az EQ szabályzási frekvenciái nem a legjobban vannak elosztva, és nincs is túl jó hírük az olcsóbb Yami keverőknek.

2. Az A&H egy korrekt és megbízható keverő, ráadásul USB is van benne. Profi, a négy közül a leghosszabb úton járó toló potikkal szerelik. Viszont ezért elég méretes. Az effektje nem egetverő, de használható. Sajnos a sztereó csatornáin csak kétutas hangszínszabályzás van.

3. Soundcraft és a Mackie között hezitáltam sokáig. A Soundcraftok is jó hírben álló keverők. Sőt, a legjobb effekt ebben van, Lexicon. És méretre a legkisebb, ami nem elhanyagolható. Létezik az MFXi szériájuk is, ami kinézetre nagyon hasonló, csak dizájn szempontjából kapott két oldal elemet. Hogy a kicsit magasabb árán kívül miben különbözik még, azt nem tudom.

4. Aztán végül a Mackie mellett döntöttem,ami a négy keverő közül egyedüliként ebben lévő 9 sávos Main EQ-nak köszönhető. Ezzel, ha valakinek nincs hangprocija, vagy soksávos parametrikus Master EQ-s hangszere, elég jól ki lehet szűrni az akusztikai gerjedéseket. Nekem akkor még nem volt meg a Pa3-am, amiben már ugye ez benne van a Maxx Audio részében. Szolgáltatásban - Aux, csatornánkénti és Main EQ, Alt csatornák és be/ki menetek terén - a legtöbbet nyújtja. Az effektje nem egy Lexicon, de használható. Reverb-et és delay-t egyszerre nem lehet használni, de én amúgy is csak reverbet használok. Viszont úgy tudom, hogy ezt a típust már nem kapni újonnan. Viszont 100 ezerért láttam használtan, illetve még a 16 csatornás változatból láttam újat is. Van a Mackie-nek egy olcsóbb szériája is, abban is van effekt és Main EQ-s változat, viszont ott csak 7 sávos, és pont a legmélyebb és legmagasabb frekiszabályzást hagyták el. Állítólag azoknak a forgó potijainak minősége is gyengébb.

Ha most kellene választanom, a Master EQ-s Pa3 birtokosaként, én a Soundcraft-ot választanám egyértelműen.
Hát ennyit tudtam hozzászólni neked.
;)
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2013.01.04. 07:02-kor.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 10052Hozzászólás Apelláta
2013.01.04. 00:40

Zsolti93 írta:Sziasztok!!

A mi nap megérkezett hozzám a AV-JEFE 2600-as mikrofon amit ajánltatok! Kipróbáltam és nagyon örömmel mondhatom hogy szépen szól, és ténylegesen mélyít az ember hangján és nem is kell bekapni ahhoz hogy vegye rendesen!

Még egyszer köszönöm a segítséget!!

Zsolti! :)
Gratulálok hozzá én is! Örülök, hogy nem csalódtál benne.
Kívánom, hogy sokáig hű társad maradjon!
:yahoo:

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10057Hozzászólás Attila
2013.01.04. 08:43

Atti, koszi az infot.
Soundkraft fx 8-at talaltam mar 230 euroert, ami negativum benne, hogy nincsen delay es Main EQ, es csak jack-csatlakozos.

A Mackie cfx12 meg angol gyartmany (a cfx12 mkII mar kinai). Szimpatikus meg a Pro fx12, viszont nem ismerem egyiket sem kozelebrol.

Amit nem irtam le, hogy ket RCF ART 315a (v3) es egy RCF ART 705 as melle kellene. Ami bemenne: - 3 mikrofon, egy szaxi, egy szinti es egy gitar.

A roland vm 3100pro egy komoly kis kevero, de ami jo azt mar nem igazan lehet talalni.

Es az Alesis MultiMix ?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2013.01.04. 10:07-kor.

Atti

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 180
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 10058Hozzászólás B.Bazsi
2013.01.04. 08:46

mentosattila írta:Jó na, én is örülök a Zsolti mikrofonjának, viszont jobban örülnék ha nekem is adnátok egy pár tippet. Mindenki átsiklik a kérésem fölött ?
Fennebb írtam, kértem, és várakozok. :cry:
Szia Attila!

Én az Allen&Heath ZED12 fx-ről tudok neked véleményt írni mivel ezt használok. A Behringer után fényévnyi ugrás volt az Allen, jól összerakott kis cucc. USB csatlakozóval van szerelve, felvételkor használtam eddig pár alkalommal. A mono csatornákon 4 utas hangszínszabályozókkal van szerelve, a sztereo csatornákon csak 2 utas EQ van. Az effetje nem eget rengető, de szerintem jól használható és nekem személy szerint tetszenek az effektjei, melyek szerkeszthetők. A szerkesztés alatt azt értem hogy pl egy delay-reverb effekt esetében be tudod állítani egy TAP gomb segítségével a delay késleltetési idejét, és a rev-del. arányát oly módon hogy a reverb erejét le tudod venni róla. Szerintem szép hangú keverő, kissé "meleg" hangzású, én nem bántam meg hogy e mellett tettem le a voksomat.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10059Hozzászólás Attila
2013.01.04. 08:53

Balazs, volt nekem Allen Heath ZED 10fx-em. Az arahoz kepest nem ragadtatott el a teljesitmenye, Eleg jol fol kell tekerni, viszont tenyleg jo a ket kozep benne na es az effektjei is. Eladtam, mert keves volt a bemenet.

Atti

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 10060Hozzászólás Apelláta
2013.01.04. 11:02

Atti!

A Mackie Pro FX-12-re írtam ezt:
"Van a Mackie-nek egy olcsóbb szériája is, abban is van effekt és Main EQ-s változat, viszont ott csak 7 sávos, és pont a legmélyebb és legmagasabb frekiszabályzást hagyták el. Állítólag azoknak a forgó potijainak minősége is gyengébb."
Szerintem már ez is kínai gyártmány. Nekem is a CFX-12 MKII-es változata van.

Amúgy a CFX-12 és MKII-ben a monó csatornák három sávosak, parametrikus középpel, a sztereó csatornák meg négysávosak, mély közép és mély magassal. Ja, és ha te 2.1 aktív rendszerrel zenélsz, a CFX-12-őn három XLR kimenet is van! Egy L, egy R és egy közösített SUB kimenet, mely levágja a magas hangokat, fejből nem tudom, hogy hány hercen! Tehát akár három külön vezetékkel közvetlenül meghajthatod a három aktívadat.
És még annyit, hogy a A&H és a Soundcraft-hoz képest egy kicsit magasabb a CFX-12.

Bazsi bocs, hogy kijavítlak, de a A&H ZED-12 FX monó csatornái nem négy sávos EQ-val rendelkeznek, csak három sávossal, aminek a közepei parametrikusak.

Az Alesis keverőit nem ismerem. Ha jól tudom, Zenex-nek van egy kisebb példánya, és ő nagyon dícséri.

Új hozzászólás