Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 9885Hozzászólás Apelláta
2012.12.29. 13:58

Szervusz Zenekrisz!

1. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de a lányom két éves kora óta tudja, hogy illik köszönni. Ha ennél netán fiatalabb vagy, akkor elnézem neked.
2. Ha elolvastad volna a fórumszabályzatot, tudnád a választ, hogy miért nem tudsz egyenlőre letölteni.
3. A közlendőd célját nem értem. Tudatod, hogy stílusigényed van. A logika szerint úgy kéne folytatnod, hogy "légy szíves küldjetek", vagy, "hogy tudnék innen letölteni?". Erre te úgy folytatod, hogy ezt inkább máshol szerzed be. Tégy úgy! De ezt most miért írtad ide le? :unknown:
4. Elég furcsa és ellenszenves stílusban nyilvánulsz meg a fórumunkon. :xx:

Hidd el, ez egy nagyon baráti hangulatú, és segítő kész emberek társasága. El kéne gondolkodni, vajon miért szúrja többünk szemét is már az első megnyilvánulásod. Bár akinek ilyen megnyilvánulásai vannak, annál nem feltételezhető, hogy megérti ezen sorok lényegét is. Ne csodálkozz, ha nem ejtünk érted könnyeket. Max azért sajnálunk, hogy csak ennyi intelligenciával áldott meg a sors.

Üdv.: Apelláta

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 121
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 9890Hozzászólás Adames
2012.12.30. 07:11

Egy érdekes kérdésem volna, hogy a Pa3 USB portja beolvassa-e már a 3.0-ás Pendrive-ot? Ugyanis a Pa2 azt még nem látja, csak a 2.0-ásat, és egyszer egy lagziban a nyitótáncot egy 3.0-ás Pendrive-on hozták nekem oda. :PPP

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Új KORG pa600 280.000-ért

Hozzászólás: # 9891Hozzászólás Bubamara
2012.12.30. 08:06

pa600 teszt és vélemény.

Meglepően jó hangszert alkotott a KORG.
A gyártó belépő szintű hangszernek szánja, azonban szinte mindent megtalálsz benne, amit a felső kategóriás hangszerekben, és a hangja hibátlan. Én előbb nyersen beállítás nélkül hallgattam meg egy beállított pa2xpro mellett. Nem vallott szégyent. A kezelőfelület sallangoktól mentes, letisztult. Megtalálhatóak rajta a profi használathoz szükséges gombok, pl a két címezhető kapcsoló, de külön gombok vannak a lyrics, score, marker funkcióknak, amit régóta hiányoltam a korgokból.
A kereső funkció gombjai egy helyen találhatóak, ami megint csak nagyon ötletes, style, sound, songbook, song.

Nem tudom besorolni a jelenlegi palettára, mert olyan funkciók vannak benne, amelyek az eddigi alsó kategória (pa50, pa500) fölé toronymagassággal emeli, pl a sampling, 96 MB RAM-mal, 1GB-os belső SSD lemez, vagy az mp3 player az ének némításával, ha egy eredeti dalt akarsz lejátszani, illetve a performance memória, valamint a 12 favorit bank 50-50 stílushellyel és ugyanott a 3 user stílushely 50-50 tárhellyel.
Egy pa800, pa2x kidolgozott setet beletöltve mindent elfogad, villámgyorsan betölt és legalább úgy megszólal mint pa800, pa2x (pa3x tapasztalataim nincsenek.)
Magasabb gain értéket kíván a keverőn, mert alacsonyabb jelszintet ad le mint a pa2, de ez beállítás kérdése.
A pa1x pa800, pa2x hangszerekre kidolgozott nótákat hibátlanul hozza, minden a helyére kerül. A sampling dobszettek hangszínek a load all után helyükre kerülnek kompletten a soundokkal együtt, így gyakorlatilag pl pa800, vagy pa1x pa2x-ről az átállás nem több mindennel együtt mint egy óra. A performance másképp van szervezve, mint ahogy korábban megszoktam, össze vannak vonva hangszercsoportok, mivel eddig fent és lent más, más hangszínek voltak csoportonként hozzárendelve, most egy sor van de felülírható, (8 bank 40-40 tárhellyel.)

Elfogulatlanul állítom, hogy a belépő szintű hangszerek között nincs párja, sem hangzásban sem szolgáltatásokban.

Nincs külső adapter, 230V-os hálózati kábel megy bele.
Audió bemenete van 2db 6,3 mono jack másik szinti, vagy hangforrás bekötésére,
Audio kimenet L R 2x6,3 jack
Dumper pedál csatlakozó 6,3 jack
címezhető pedál 6,3 jack
midi in, out
USB Device és host, egy micro pendrive-on tárolhatsz, menthetsz, vihetsz be adatokat, de figyelj!!!!
1GB-os belső lemeze is van SSD memória, na ez nem gyenge.
A kijelzője nagyon jó és nagyon nagy 7" 800x780 grafikus színes érintésérzékeny.

Ami nincs,
nincs 1, 2, segéd kimenet minta a pa1-2-3 esetében.
nincsenek sliderek a fronton
nincs TC helicon ének cucc
nincs bővíthetési lehetőség a video VIF4 számára, külső kijelzőhöz
nincs EC5 pedál csatlakozó (csak 1 címezhető pedált használhatsz (pl a song play start számára)
nincs aftertouch

Akinek ezek fontosak, annak ott van 600E Ftért a pa800.
De aki nem használ hangszerből éneket, vagy nem akarja kivetíteni a szöveget.... :)

Mindent egybevetve, belépő szint eddig a korgnál i5S, iS50, pa60, pa50, pa500,
Na ez egészen más, úgy gondolom, odatették a KORG fejlesztők magukat a 2012-es elvárásokhoz.

Számomra, aki évtizede csak csúcskategóriás hangszereket használok, egy nagyon kellemes meglepetés volt a hangszer.
Egy könnyű hamisítatlan KORG otthoni használatra, stúdióba, de leginkább hakni szerszámnak.

10-es skálán 9,8-at adnék neki.

Hangzás, hangminőség: 10
designe, megjelenés és kidolgozás és beépített anyagok minősége: 10
user interface: 9 (Egy sor gombot tettem volna a hangszínek, stíluscsoportok direkt eléréséhez, viszont a kijelző nagyon jó)
Kezelhetőség: 10
ár/érték arány: 10

buba

Buba

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 9910Hozzászólás Apelláta
2012.12.31. 01:34

Még nem próbáltam, de a könyve csak a 2.0-át említi.

Üdv.: Apelláta

wildbear
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
Adott köszönetek: : 358 alkalommal
Kapott köszönetek: : 216 alkalommal

Hozzászólás: # 9951Hozzászólás wildbear
2013.01.01. 01:49

Tisztelt Fórumtársak!

A segítségeteket szeretném kérni. Ha van valakinek magyar nyelvű használati leírás a KORG Pa 600-ról, kérem tegye elérhetővé számomra valamilyen formában. Ha elektronikus formában van, kérem küldje el nekem @******* címre. Ha csak papír formában elérhető akkor megfelelne a postai utánvét, vagy a személyes átvétel(Budapesten)

Köszönettel BUÉK mindenkinek!

Üdvözlettel: wildbear

czaga
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9957Hozzászólás czaga
2013.01.01. 11:36

Adames írta:Egy érdekes kérdésem volna, hogy a Pa3 USB portja beolvassa-e már a 3.0-ás Pendrive-ot? Ugyanis a Pa2 azt még nem látja, csak a 2.0-ásat, és egyszer egy lagziban a nyitótáncot egy 3.0-ás Pendrive-on hozták nekem oda. :PPP
"USB 3.0 szabvány: Ez a technológia a fizikai rétegekben 5 GB/s átviteli sebességet tesz lehetővé, míg a korábbi 2.0 verziónál ez mindössze 480 MB/s volt. Így az USB 2.0-hoz viszonyított tízszeres a sebessége.
A két szabvány ráadásul kompatibilis egymással, tehát egy USB 2.0 csatlakozóval felszerelt notebook gond nélkül képes olvasni egy USB 3.0 pendrive-ot – természetesen a 2.0 szűkebb adatátviteli „keresztmetszetének” megfelelően. Ugyanilyen egyszerűen csatlakoztathatjuk mobiltelefonunkat a 2.0 technológiát alkalmazó kábelen keresztül a nemrégiben vásárolt, 3.0 interfésszel felszerelt laptopunkhoz."
Sajnos a Pa3 sem képes még erre:(

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

Zsolti93
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések II

Hozzászólás: # 10000Hozzászólás Zsolti93
2013.01.01. 20:47

Kedves Kollégák!

Én keresek Korg Pa50-re olyan stílust amire Eddát, Bikinit, Beatrice-ét lehetne játszani!! Keresek még jó kis Polkát is amire Sej haj Rozi, Hétre ma várom a nemzetinél stb.. nótákra lehet használni!!

Nagyon szépen köszönöm előre is!!

Zsolti :)

wildbear
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
Adott köszönetek: : 358 alkalommal
Kapott köszönetek: : 216 alkalommal

Hozzászólás: # 10011Hozzászólás wildbear
2013.01.02. 15:31

Tisztelt Zenészek, Fórumtagok!

Kérem, ne vegyétek tolakodásnak, hogy laikusként én is hozzászólok a Korg Pa 600- al kapcsolatos fejtegetéseitekhez, de úgy gondoltam hasznos lehet, ha más felhasználói szemszögből is megismeritek a véleményeket. Hangsúlyozom, nem vagyok zenész, bár 40 éve játszom zongorán, szintiken, édesanyám zongoratanár volt, gyermekkoromban ragadt rám egy kis elmélet, de csak hallásból játszom.
Pár hete vettem a Pa 600-at, eddig többnyire Yamaháim voltak, utoljára S 550-em volt. A Pa 600-ba első látásra beleszerettem. Annak ellenére, hogy nincs magyar nyelvű használati leírásom, és ez az első Korg hangszerem, pár nap alatt nagyjából megismertem a használatát, és sikerült a saját ízlésemnek megfelelően elvégeznem a beállításokat. Az eddigi Yamaha hangszereimen szinte mindent készen kaptam, semmit sem kellett beállítani, minden stílus és hangszín összehangolva, tálalva volt, csekély állítási lehetőség mellett. Voltak számok, amik szépen szóltak, voltak olyanok amelyek „sántikáltak egy kicsit”, ez sokszor zavaró volt.
A Pa 600-on szinte minden paraméter beállítható, könnyen kezelhető, ez lehetőséget nyújt a kreativitásra, a dalok létrehozására, egyénivé tételére, a saját fülhöz való igazításhoz, ez a lehetőség nagy örömet okoz az embernek. A kezdő hangszínkészlet megfelelő, bizonyos hangszerek szebben, némelyik gyengébben hangzik, mint a Yamaha, vagy más hangszereken. A kezdő stílus készlete megfelelő, minden variáció finoman kidolgozott, részlet gazdag. A dob és ritmus hangzás terén szerintem felveszi a versenyt a legdrágább hangszerekkel. Az érintőkijelzője jól kezelhető, kifejezetten jól látható, 56 éves létemre, még olvasó szemüveg nélkül is. Azt nem tudom, hogy egy profi zenésznek megfelelő-e ez a hangszer, az sem mindegy milyen közönségnek játszik. Mindent összevetve a Pa 600 a megfelelő beállítások elvégzése után nagyon szépen szól, igazi kezes bárány, és szerintem küllemre is ízléses. Egy dologban vagyok biztos, hogy ezért az árért jelenleg ennél jobb hangszert nem lehet kapni.

Örülök, hogy a Fórum „felhasználója lehetek, sokat tanultam a hozzászólásaitokból és a jövőben is el fogom olvasni a tapasztalataitokról szóló párbeszédeket. Azonban sajnálom, hogy a tagság feltételei ilyen szigorúak, és sosem lesz belőlem „Tag”. Én nem tudok feltölteni vizsgadarabot, csak a családom körében és saját örömömre szoktam „előadni”, és nem szoktam felvételt készíteni az előadásaimról.(különben is lámpalázas vagyok). Hiába van több tízezer évek alatt összeválogatott Yamaha sty. fájlom, nem adhatok belőle senkinek, pedig biztosan akadna rá jelentkező, de én sem bővíthetem az új hangszerem hang és stílus készletét.
Akit érdekelnek a Pa 600-al kapcsolatos további tapasztalataim, szívesen válaszolok a kérdéseire.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 10013Hozzászólás Bubamara
2013.01.02. 17:18

wildbear írta:Ha van valakinek magyar nyelvű használati leírás a KORG Pa 600-ról, kérem tegye elérhetővé
Szia,
A KORG magyarországi terméktámogatását figyelembe véve, magyar nyelvű felhasználói valamikor nyáron várható szerintem, addig próbáld a pa500, 800, pa1x könyvekben megkeresni a vonatkozó részeket.
A kiemelt tagságoddal kapcsolatban pedig úgy gondolom, valamit félre értettél. Elsősorban az értelmes megnyilvánulások, segítő szándékú hozzászólások mennyisége az, ami ebben a dologban elvárás a kötelező bemutatkozáson túl természetesen. A demó feltöltése lehetőség, nem kötelező, azon túl pedig újoncként is van lehetőséged a stílusaid megosztására az adatlap kitöltésével.
üdv,
buba

Buba

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 10016Hozzászólás Zeneboy
2013.01.02. 18:28

Manex!

Jobb oldalt hangszer utolsó 2 kapcsolója: Octave + -!

Amennyiben külön kell akár csak 1-et is változtatni, akkor azt menü első ikon és azon belül éred el..
Üdv: zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Új hozzászólás