Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Trebor
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 43
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2015.12.05. 10:09
Hangszer: Tyros4
Adott köszönetek: : 242 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66637Hozzászólás Trebor
2020.10.17. 14:39

[quote=beejaybudai post_id=66632 time=1602918302 user_id=592]
Én biztosan nem fogom, olyannyira, hogy alá is írtam ezt:
[url]https://alairasgyujtes.online/#features[/url]
[/quote]

Gödény György pártjának írtál alá...
Feszültségkeltés már megint. :(
Összekeveri a szezont a fazonnal. Direkt, hogy híres legyen, aztán megint messiáskodik egy kamupárt élén, hogy jogosult legyen bármiféle finanszírozásra a választások idején. Pénz, pénz, pénz.

Azt írja:
"Egyetértek azzal, hogy védőoltásra senkit ne lehessen kötelezni,
és annak hiánya miatt senkit ne lehessen büntetni vagy korlátozni."

Hát kössz nem! Rendben, hogy a covid ellen ne legyen kötelező.
De!
Mi lesz a Diphtheria, Rubeola, Mumps (meg a tököm tudja miket kapunk gyerekkorunkban) oltásokkal.

Ezzel azt is aláírtad, hogy ezek se legyenek...

Szóval jól körbe kell nézni, mielőtt benyal az ember ilyen baromságokat...


U.I.: Nem szeretem a csávót, de csak fél óra...PEACE!Avatar
Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 274
Hozzászólások: 1948
Csatlakozott: 2011.09.24. 15:23
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Tartózkodási hely: Cegléd
Adott köszönetek: : 1725 alkalommal
Kapott köszönetek: : 698 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66638Hozzászólás Karesz
2020.10.17. 15:28

Ehhez csak annyi lenne a véleményem,hogy:a gyermekkorban beadott védőoltásokat évekig tesztelték mielőtt piacra került,itt azonban erről nem nagyon hallani.Na és persze a rengeteg felvetődött konteo...mert nem zörög a haraszt ugye...Avatar
Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 274
Hozzászólások: 1948
Csatlakozott: 2011.09.24. 15:23
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Tartózkodási hely: Cegléd
Adott köszönetek: : 1725 alkalommal
Kapott köszönetek: : 698 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66639Hozzászólás Karesz
2020.10.17. 15:32

powersparc írta:
2020.10.17. 12:43
Asterix írta:
2020.10.16. 12:40
Én szerintem túl van lihegve
Nem ez a jellemző hála Istennek.Nem azt mondom,hogy nincsenek szélsőséges esetek,aik tényleg nagyon súlyos tünetekkel járnak,de ezek száma elenyésző,természetesen be kell tartani a megfelelő óvintézkedéseket,de túlzásokba sem kell esni.Avatar
Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 249
Hozzászólások: 3390
Csatlakozott: 2011.10.28. 17:51
Hangszer: -
Tartózkodási hely: Magyarország, Eger
Adott köszönetek: : 1784 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2816 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66642Hozzászólás Asterix
2020.10.17. 18:36

powersparc írta:
2020.10.17. 12:43
Asterix írta:
2020.10.16. 12:40
Én szerintem túl van lihegve
Vannak ilyenek persze. De azért ez elenyésző kisebbség. Anno, mikor bejött az influenza elleni védőoltás, a dokink mindenkinek adta, mindenkit rábeszélt. Persze volt benne lóvé rendesen.
Majd beadta a saját, akkor 15 év körüli lányának. Ezután a lányát kórházba vitték Pestre. Kb 1 hónapig imádkozott, hogy a lánya életben maradjon (nem egy gizda, hanem világbajnok kötélugró lányról beszélünk), majd 2 hónapig imádkozott, hogy ha már életben maradt, ne legyen béna fél oldalára... Meggyógyult, hála Istennek.
Azóta a doki mindenkinek csak saját felelősségére, papírt aláíratva adja be a védőoltást...
Az sem szokványos, de előfordul... egyedi eseteket nem érdemes kiragadni...Avatar
powersparc
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 656
Hozzászólások: 3573
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány
Adott köszönetek: : 1110 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2861 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66644Hozzászólás powersparc
2020.10.17. 21:37

Na látod és csak az egy hagyományos influenza elleni védőoltás. Csak utána meg jönnek a minden oltás ellen tiltakozó népek is, hogy a mára már kihalt betegségek utána újra felüssék a fejüket ezek miatt, merthogy ő juszt se oltatja be a gyereket kötelező oltásokkal, még ha rabláncon viszik el sem...
Nem eccerű az élet!


https://soundcloud.com/synthsnd
"Minden jó valamire, de van ami mégjobb mindenre!"

Avatar
Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 117
Hozzászólások: 2400
Csatlakozott: 2011.11.27. 02:15
Hangszer: Korg Pa80 / Pa3X
Tartózkodási hely: Kom.-Eszt. Megye: Oroszlány
Adott köszönetek: : 4690 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2448 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66650Hozzászólás Apelláta
2020.10.18. 16:15

Akkor én most egy másik, szintén a világot behülyítő dologra világítanálak rá benneteket a COVID-dal kapcsolatosan!

Mint látjátok a tévében, tapasztaljátok a mindennapjaitokban, hogy a világ intézményeit (gyárak, iskolák, hivatalok, egészségügyi intézmények, vámosok) kötelezik a belépni szándékozók testhőmérsékletének mérésére. Sorra kötelezik megvenni, vagy ellátják őket kis kézi infra-hőmérőkkel, melyek mérési eredményeire hagyatkozva döntenek emberek sorsáról.
De ez mind parasztvakítás!
Behülyítve a világot!
Téves mérési eredmények alapján!
Fellendítve az infra-hőmérő gyártó cégeket!

Hogy miért mondom ezt? Mert a cégem professzionális ipari méréstechnikával foglalkozik, melynek egyik szakterülete a thermográfia. Mi ellenben az összes magyarországi hőkamera forgalmazóval nem csak forgalmazunk és képviselete vagyunk hőkamera gyártóknak, hanem mi napi szinten méréseket is végzünk, illetve országos tanfolyamokat tartunk. Ezt nem reklámból írom, hanem indokként, hogy mire alapozom a következő állításaimat.

Biztos szinte mindenki átesett közületek valahol már infra-hőmérséklet mérésen az utóbbi időben. Még egyenlőre tekintsünk el az eszköztől, arról majd később. Hol is mérték, mely felületen a hőmérsékletet ezekkel? A homlokon. Na itt jön az első méréstechnikai bukta, ha valaki tanult biológiát. Ugyanis az ember azért nem liheg mint egy kutya, mert míg a kutyának nincsenek izzadság mirigyei, csak a nyelvén tud izzadni, hőt leadni, addig az ember teljes bőrfelülete teli van izzadságmirigyekkel, magyarán a teljes bőrfelületén izzad. A homlokán meg főleg! Az izzadás micsoda? Párolgás. Miért izzadunk? Mert a párolgással hőt adunk le. Az ember a bőrfelületén folyamatosan párolog (még ha látványosan nem is izzad), ezzel szabályozva a belső testhőmérsékletét. Ennek következtében az ember bőrfelülete mindig hűvösebb mint a belső valós testhőmérséklete. Akár 1-1,5 °C-kal is. Vagyis a bőrfelületen nagy valószínűséggel ennyivel alacsonyabbat mérhetünk a valós testhőmérsékletnél. Akkor hogy akarunk így lázat mérni, mikor a lázmérésnél az 1-1,5 °C eltérés már tetemes? Előfordulhat, hogy 36,5 °C-t mérünk, mikor már lehet az egyénnek 38 °C láza van! És még az sem megoldás, hogy akkor mindig adjunk a mérési eredményhez egy fix plusz értéket, mert a párolgás mértéke és ezzel a bőrfelület és a belső hőmérséklet közti különbség sose állandó. Egyén és szituáció függő.

És akkor vegyük a készüléket. (Igaz a bőrfelületen való lázmérés bármilyen készülékkel humbuk dolog.) A másik bukta, hogy ezeknek a pár tízezer forintos kézi infra-hőmérőknek a pontossága 1-3 °C. És ebből kifolyólag ugyan úgy lázmérésre alkalmatlanok. De ezt a pontosságot is csak akkor érik el, ha a bennük található emissziós tényező megfelelően be van állítva a bőrfelületnek megfelelően. Ezt sokan azt sem tudják mi. Most nem is akarom elmagyarázni.

Tehát a fenti két tény alapján már ti is beláthatjátok, hogy az egész világot hogy behülyítik, tévesen megnyugtatják ilyen humbuk mérésekkel.

Akkor mire jók ezek a kézi infra hőmérők? Ipari alkalmazásokra, de az élet más területén is ahol az 1-3 fok pontosság nem számít. Villamosvezetékek, -kábelek, -energiasínek csatlakozásainak, csavarkötéseinek (laza kötés melegedéssel jár), egyes elektromos berendezések feszültség alatti érintésmentes vizsgálatára. Gépészeti berendezések, csapágyak, forgó-mozgó alkatrészek hőmérsékletének érintésmentes mérésére.

És akkor nincs is megoldás infra-hőméréssel lázat mérni? De van! Megfelelő, erre a célra kifejlesztett hőkamerával és a test megfelelő pontján. De ez nem olcsó eljárás! Tehát a hőkamerák zöme sem felel meg. Sokan megkeresnek bennünket árajánlattal és mikor közöljük, hogy 4-6 millió közötti áron van a három általunk képviselt gyártónak az erre kifejlesztett rendszere, megdöbbennek. (Vannak 30-40 milliós kameráink is, de azok sem testhőmérséklet mérésre vannak kifejlesztve.) Meg jönnek azzal, hogy más nagy neves gyártók ennek töredékéért ajánlottak nekik hőkamerát. Aztán mikor elemezzük és elmagyarázzuk nekik azok adatlapjait, legtöbben elhiszik, hogy átvágják őket, mert olyan paraméterekkel alkalmatlanok a lázmérésre. Mi is tudunk annyiért, olyan paraméterű kamerákat ajánlani, csak mi azokat ipari alkalmazásra ajánljuk. Be is pereltük az egyik neves gyártót a fogyasztóvédelemnél. Még a Ferihegyi Repülőtér is bedőlt eme neves gyártónak.

A testhőmérséklet mérésre alkalmas hőkamerának a ma elérhető legpontosabb kameráknak kell lenniük, melyek +/- 0,3 °C pontosságot tudnak. De ezek 0,6 °C pontossága is kevés lázméréshez. Ezért még alkalmazni kell egy aktív referencia sugárzót is, melyre a kamerának a személy mérése közben folyamatosan rá kell látnia, mert ahhoz kalibrálja magát, és így elérhető a 0,1 °C (vagy annál jobb) pontosság is. És kellően nagy képpont és kellően kicsi geometriai felbontással kell rendelkezniük, hogy az érzékelő lapkájuk egy pixele 2-5 méter távolságról 2-3 mm2-es területet meg tudjon különböztetni. Miért? Mert az ember külső testfelületén egyedül a szem orr felőli szegletének 2-3 mm2-es területén (a könnycsatorna és az orr között) mért felületi hőmérséklet egyezik meg a belső testhőmérsékletünkkel. Vagyis lázméréshez kell egy ilyen tudású kamera, kell egy aktív referenciasugárzó, és kell a mérési feltétel, hogy a személy megálljon pár másodpercre a kamera előtt, arccal felé fordulva, szemével belenézve, közben pedig a kamera rálásson a referenciasugárzóra is. És ez hol valósul meg Magyarországon? Szerintem sehol és a világon is kevés helyen. Az összes kamerás rendszer, még a Ferihegyi is csak egy humbuk. És a nagy mennyiségben alkalmazott pár tízezer forintos kis kézi infrahőmérők a homlokmérésekkel is.

És az egész világot behülyítik, és senki nem emel szót ellene.

ui: bocsánat, de talán témába vágott itt a gumiszobában


Üdv.: Apelláta

Avatar
powersparc
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 656
Hozzászólások: 3573
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány
Adott köszönetek: : 1110 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2861 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66653Hozzászólás powersparc
2020.10.18. 17:44

Nem vagyok orvos (ergo nem tudom mi van kiadva az intézményeknek, milyen hőmérséklettől különítsék el a belépőket, 38°C?, 39°C?), ez alapján, hogy nem hónaljban, v. szájüregben mérik az embereket, még igazad is lehetne Api! De neked édesanyád sose a homlokodat fogta meg elsőre, ha gyanús voltál neki hogy lázad lehet???
Az agy rendkívül nagy ér és így vérellátottságú, azaz ha a test a lázhoz hőt termel, az áramló vérrel a hő oda is eljut. Persze ennek látszólag ellent mondhat, hogy a homlokon a bőrfelület, + a verejtékezés esetlegesen, ott könnyebben is adhat le hőt, azaz hűti, csökkenti a testrész (jelen esetben koponya, s az alatti szerv) hőmérsékketét. Csakhogy ha vmi hűl, akkor pont a távozó hő detektálható annak leadó felületén. Márpedig az agy gyorsan hűtendő szerv, így nagy a hőleadás is a védelnében!

A műszerek pontosságát nem ismerem, csak az általad elmondottakra tudok hagyatkozni Api, de mielőtt verdiktet kiáltanánk az ügyben, én legalább egy orvost vagy orvosi műszereket forgalmazót megkérdeznék, miért is elfogadott és ajánlott ez a műszercsalád és mérési metódusa az előszűrésre. (Nyilván nem hiheti senki, hogy ez dönt el mindent és utána ne lenne egy pontosabb lázmérés, pl. hónaljban stb Covid gyanús esetben - hogy aztán pl. még az is kiderüljön, nem Covidos csak szimplán megfázott mondjuk...)
Én ugyanis abban nem hiszek, hogy az egész vírus hajcihő az infrahőmérők piacának a fellendítésére, hova tovább, maszkeladások, kézfertőtlenítők stb. fellendítésére volna kitalálva. Ez már nagyon emeletes konteo elmélet. Az inkább valósabb lehet, hogy a gyógyszergyárak vérnyomáscsökkentőire stb. millió embert rászokatni, a 4-500 Ft-os napi fogyasztású Coca Colára millió embert rászokatni, a cigire, sörre, óvszerre millió szám embereket rászokatni sokkal nagyobb és tettenérhető ipari méretű biznisz, évtizedek óta és mégse csodálkozik rajta senki mint az infra hőmérőkön és nem konteózik róla feldúltan!
Nem érdekes ez? :pardon:


https://soundcloud.com/synthsnd
"Minden jó valamire, de van ami mégjobb mindenre!"

Avatar
forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 195
Hozzászólások: 748
Csatlakozott: 2013.10.26. 11:21
Hangszer: ?
Tartózkodási hely: BAZ megye
Adott köszönetek: : 266 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1452 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66657Hozzászólás forissandor
2020.10.18. 18:31

Mi a suliban a kézi hőmérőzésnél lázas gyereket még nem fogtunk, de pár órája halottat elég sokszor. A messziről gyaloglók mindig 31 alatt vannak reggelente.Avatar
Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 117
Hozzászólások: 2400
Csatlakozott: 2011.11.27. 02:15
Hangszer: Korg Pa80 / Pa3X
Tartózkodási hely: Kom.-Eszt. Megye: Oroszlány
Adott köszönetek: : 4690 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2448 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66661Hozzászólás Apelláta
2020.10.18. 20:35

powersparc írta:
2020.10.18. 17:44
Nem vagyok orvos (ergo nem tudom mi van kiadva az intézményeknek, milyen hőmérséklettől különítsék el a belépőket, 38°C?, 39°C?), ez alapján, hogy nem hónaljban, v. szájüregben mérik az embereket, még igazad is lehetne Api! De neked édesanyád sose a homlokodat fogta meg elsőre, ha gyanús voltál neki hogy lázad lehet???
Az agy rendkívül nagy ér és így vérellátottságú, azaz ha a test a lázhoz hőt termel, az áramló vérrel a hő oda is eljut. Persze ennek látszólag ellent mondhat, hogy a homlokon a bőrfelület, + a verejtékezés esetlegesen, ott könnyebben is adhat le hőt, azaz hűti, csökkenti a testrész (jelen esetben koponya, s az alatti szerv) hőmérsékketét. Csakhogy ha vmi hűl, akkor pont a távozó hő detektálható annak leadó felületén. Márpedig az agy gyorsan hűtendő szerv, így nagy a hőleadás is a védelnében!
Nándi, egy lázas ember homlok felületi hőmérséklete nagyon sokszor eltér a belső testhőmérsékletétől. Két példa mikor ilyen fordul elő:
1. Ha egy lázas ember nyakig betakarózik az ágyban, vagy nagyon fel van öltözve, mondjuk az utcáról bejőve és belűről fűti a láz, egyből el kezd verejtékezni, és a belső láza még meg van, de a homloka szinte hideg lesz. Kiveri a víz.
2. Hidegről bejöve a homlokodat a szél jó pár fokkal lehűti, ami csak pár perc fűtött helységben tartózkodás után kezd visszamelegedni. De ugye a hőmérsékleteket a bejáratoknál szokták egyből mérni. Meg amúgy is megvan a bőrfelület átlagos 1-1,5 °C hőmérsékletkülönbsége.

És akkor még nem megyek be olyanba, hogy az infra hőmérés a testek (nem csak emberi, szerves testekről, hanem bármilyen anyagról lehet szó) felületi hőkisugárzását méri, ami sose egyezik a test valós belső hőmérsékletével. Ez függ a mért felületek anyagának emissziós, abszorbciós, transzmissziós és reflexiós tulajdonságaitól. 95-98 %-os maghőmérsékletnek megfelelő felületi hőmérséklet sugárzása a műanyag alapú matt fekete felületeknek van.
Apelláta írta:
2020.10.18. 16:15
A műszerek pontosságát nem ismerem, csak az általad elmondottakra tudok hagyatkozni Api, de mielőtt verdiktet kiáltanánk az ügyben, én legalább egy orvost vagy orvosi műszereket forgalmazót megkérdeznék, miért is elfogadott és ajánlott ez a műszercsalád és mérési metódusa az előszűrésre.
Sajnos az orvosok sincsenek tisztába a thermográfia elméletével (nem is az a kompetenciájuk), de még az orvosi műszerforgalmazók sem. Ők kereskedők, nem szakemberek. Hidd el Nándi hívnak minket orvosok is, meg olyan kuruzslók, kik belső szervek állapotmeghatározásához keresnek hőkamerát. Mert ez jó pár éve elterjed humbuk eljárás. Az infrahőmérés nem röntgen, ultrahang, mely áthatol a felületen a belső szervekig. Ez csak a felület hősugárzását mérik (egy vese, máj mely nem érintkezik a test bőrfelületével sose fogja lokálisan kisugározni a hőmérsékletét a test bőrfelületére) ami ráadásul sose 100 % valós belső hőmérséklet, a fent említett négy idegen kifejezésnek köszönhetően. Ezeket kell a hőkamerának és annak felhasználójának szakszerűen korrigálni megfelelő készülékbeállítással és mérési körülmény biztosításával. Egy neves egyetem évekig adta bérbe az alagsorát olyan egészségdiagnosztikai cégnek, mely humbuk vizsgálatokat végzett thermográfiával és az otthont adó egyetemmel hirdette magát, tevékenységének komolyságát. Mára már az egyetem kitette a céget, többek közt a főnököm közbenjárására. Egyébként Nándi amiket én most leírtam azok benne vannak abban a 650 oldalas könyvben, melyet a főnököm irt három éve a thermográfiáról hiánypótlónak Magyarországon. Nemsokára kiadja hazájában Németországban is. Ő Magyarországon az egyetlen Level 3-as thermográfus és Európában sincsenek sokan.
powersparc írta:
2020.10.18. 17:44
Én ugyanis abban nem hiszek, hogy az egész vírus hajcihő az infrahőmérők piacának a fellendítésére, hova tovább, maszkeladások, kézfertőtlenítők stb. fellendítésére volna kitalálva.
Nem is ezt mondtam Nándi, csak ők ebből most nagyot profitálnak.

:777


Üdv.: Apelláta

Avatar
powersparc
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 656
Hozzászólások: 3573
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány
Adott köszönetek: : 1110 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2861 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 66662Hozzászólás powersparc
2020.10.18. 21:39

Apelláta írta:
2020.10.18. 20:35
felületi hőkisugárzását méri, ami sose egyezik a test valós belső hőmérsékletével ... stb.
Ebben teljesen egyetértek veled, mert az egyetemen alapképzésben én is tanultam ilyeneket...

Stílusosan úgymond, hogy a kályhától kezdjem: :D ugye Miskolc anno a vas és acélgyártásról volt híres, így az itt székelő volt kohóipari (ma már anyagmérnöki) kar jó pár álmatlan éjszakát okozó tárgyat nyomott le a torkunkon, a gázégő méretezésektől a fúvókák részletekbe menő szerkezeti felépítés ismertetésén át, a gyakorlati órákon való tüzelőanyagok égéselméleti számításain keresztül, a kokszégetők falvastagság méretezési és hőátadási számításaiig.
Nem lettem hőenergetikai szakember, mert baromira utáltam a spiráloldalakon keresztül való, órákba nyúló számítási procedúrákat, épphogy csak a logarlecet nem kérték hozzá a régi vágású elvtársak és elvtársnők (miközben ma ilyeneket számtógépek, Matlab stb. végez már...), de nem akarom ezt hosszúra nyújtani, csak fenti idézethez illően, ez világos, hogy a hőátadás egy transzport folyamat és nyilván pár kohókemence megtervezésénél letették a mi tanáraink is azért a névjegyüket a termelő iparnak. Szóval ez a hőmérsékletmérés nem annyira új tudomány, hogy csak most tudnánk vele igazán mit kezdeni, s csak most kezdenék irodalmazni az egészet (Te sem mondtad persze, hogy kollegiális legyek). Úgyhogy azt sem merném állítani, hogy az elterjedt hőmérő eszközök teljesen bóvli, kb. a sárkányfű árús kóklerek pénznyerő automatái lennének eladásilag ebből kifolyólag, bár tény hogy nem vagyok ezekben magas szinten informált. A gyakorlatokon azért akadt pár dolog a mi kezünkbe is...
Mindazonáltal elismerem ha Te mondod, hogy hiánypótló szakirodalmat letenni az asztalra akár a főnököd részéről vagy részedről netán, egyáltalán nem kutyafitty kategória, főleg a modern műszerezettségek korában leváltani, megreformálni a régi módszerek elveit! :777
egy lázas ember homlok felületi hőmérséklete nagyon sokszor eltér a belső testhőmérsékletétől
De akkor nem értem mi a magyarázata, hogy mára ez mégis nemzetközileg elfogadott és alkalmazott módszer???
Az orvostudomány, bár nyilván ott sem ritkák manapság az érdekviszonyok, azért egy világ méretű pandémia fennállásánál szintén nem hinném, hogy pont olyan módszerekhez nyúlna, főleg a probléma kezelésének súlyossága voltán, ami a legmegbízhatatlanabb. Vérnyomás mérésre is vannak eszközök, azok is egy belső folyamata, állapotra adnak eredményt.
csak ők ebből most nagyot profitálnak
Egy fogorvosi szék vajon mitől kerülhet 17 millió Forintba? Errefelé ilyen a profit megvalósulása, ahogy pl. Hollywoodban meg szarrá keresi magát egy színész egyetlen filmjével annyi pénzt kaszálva, amit itthon egy falu lakossága nem keres meg 1 év alatt! Célzok mondjuk itt Sandra Bullockra pl. aki a legjobban fizetett filmcsillag.
Api! Tudunk mit tenni ellene?
Afrikában meg milliók éheznek... És ez ellen?
Azok viszont tehetnének, akik nem kis pénzekért melegítik máshol is a bársonyszékeket, mégis a Vöröskereszt a kisemberek adományait várja és ezeket szólítja fel.
Bubát idézve: "beteg egy világ! kell min csodálkozni?"
Ehhez képest az infra hőmérők piacát hova rangsorolnád, nem a leszarom kategóriába? :pardon:


https://soundcloud.com/synthsnd
"Minden jó valamire, de van ami mégjobb mindenre!"

Új hozzászólás