|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ellentétes vélemények...
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Ellentétes vélemények...
Ez a Vigadó étterem volt.Asterix írta:Én az északi parton és a délin Fenyvesen voltam, de a kempingekben is, talponállószerűségekben élőzene volt ala Bogács...
Mi nem hallottuk őket, mert nem vártuk meg az estét, de akkora felszerelés volt bepakolva (2x2 mély, 2x15" hangszórós aktív topok), biztos minőségi megszólalást produkáltak a kerthelyiségben...
Jól ismerem a tulajt, az ő cucca.
Y audio mélyek és EV dupla 15" top ládák.
Ő maga dobos és hangtechnika "buzi". Rendes ember öreg rocker.
Idén nem hallottam ott a fellépőket.
Pedig kb 20 Km-re lakom..
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
-
cralusso
- Blogbejegyzések: 1
Re: Sajat magunk altal eloadott zenek, CD-video felvetel
Hat ez a JAZZ-IMPRO........... Egy ilyen tehnikai ugyeskedest vakamikor - sajnos,hogy mar nem el es aldott legyen a neve orokke - megengedhetett maganak egy OSCAR PETERSON barmikor ! De nem egy egyszeru nevtelen zongorista !
MIERT ? Mert egy otlettelen tehnikai es nehol ellopott frazisokbol es harmoniamenetekbol allo kavalkad Semmi felepites, nem kovet semmi alap-dallamot, temat .........
Egyetlenegy mentseged lehet erre a zurzavaros allando futamozgatasra : HA TENYLEG ES NAGYON, DE NAGYON PIAS VOLTAL !
Es fogadd meg a kollegak eszrevetelet : Nincs mire es miert onteltnek lenned, mert vannak itt meg jo zeneszek is ! A masik nagyon lenyeges dolog : Probalj beilleszkedni, hasznos resze lenni ennek a jo zenesz-kozossegnek !
Ami meg a zenei tudasod prezentaciojat illeti : BIZTOS MINDENKI SZIVESEN LAT A ZENESZ-TALALKOZON ES KEDVED SZERINT BEMUTATHATOD A TUDASOD ELOBEN IS !
Es ha jo lesz, akkor meg is kapod a kollegaktol az elismerest, mint barki mas .................
Jo szandekkal irtam e par sort es ha felfogod a lenyeget, ugy nem hiaba irtam e sorokat ! Ha pedig nem fogod fel a mondanivalom lenyeget, akkor pedig total felesleges, hogy elkezdj velem vitatkozni, mert akkor nincs min vitatkoznunk !

MIERT ? Mert egy otlettelen tehnikai es nehol ellopott frazisokbol es harmoniamenetekbol allo kavalkad Semmi felepites, nem kovet semmi alap-dallamot, temat .........
Egyetlenegy mentseged lehet erre a zurzavaros allando futamozgatasra : HA TENYLEG ES NAGYON, DE NAGYON PIAS VOLTAL !
Es fogadd meg a kollegak eszrevetelet : Nincs mire es miert onteltnek lenned, mert vannak itt meg jo zeneszek is ! A masik nagyon lenyeges dolog : Probalj beilleszkedni, hasznos resze lenni ennek a jo zenesz-kozossegnek !
Ami meg a zenei tudasod prezentaciojat illeti : BIZTOS MINDENKI SZIVESEN LAT A ZENESZ-TALALKOZON ES KEDVED SZERINT BEMUTATHATOD A TUDASOD ELOBEN IS !
Es ha jo lesz, akkor meg is kapod a kollegaktol az elismerest, mint barki mas .................
Jo szandekkal irtam e par sort es ha felfogod a lenyeget, ugy nem hiaba irtam e sorokat ! Ha pedig nem fogod fel a mondanivalom lenyeget, akkor pedig total felesleges, hogy elkezdj velem vitatkozni, mert akkor nincs min vitatkoznunk !
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Hát...nagyon közel vagy... a szkepticizmusodnak van alapja!cralusso írta: Egy ilyen tehnikai ugyeskedest vakamikor - sajnos,hogy mar nem el es aldott legyen a neve orokke - megengedhetett maganak egy OSCAR PETERSON barmikor ! De nem egy egyszeru nevtelen zongorista !
Csatolok egy Mp3-as file-t, ahol lehet hallani a Japán kollégát, aki csak egy DEMO zenész és bemutatja a Yamaha Motif hangszer lehetőségeit.
Ilyen zenész van amennyit csak akarsz, sokszor még névtelenek is de nagy mesterek!
De Rolley kollégánk nem hiszem, hogy ebben a zenész kategóriában van.
Üdv.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
A primitív hozzászólásaira reagáltak igazából szerintem. A technikája nagyon jó csak nincs eleje és vége annak amit feltett talán erre gondolnak ők kissé túlreagálva almatom. 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Nem véletlenül csatoltam a Japán zenész Demo-ját!
Youtube felvételből convertáltam Mp3 formátumra.
Ha kivágom a szövegét és még 3 Demo-ról kivágom csak a zongora Demo részeket...összeálíthatok egy 4 részes Mp3-as numerát. Az, hogy abban a 4 részben van több különböző stílus, az nagyon könnyen elcsúszik, sokan nem is veszik észre...de marad a virtuozitás, mint domináns benyomás. A szerző (zenész)- névtelen, de az sem fontos ebben a mesében.
@Cralusso kollégánk egy öreg (vén, tapasztalt) róka...nem lehet neki könnyen eladni zságbamacskát!
Üdv.
Youtube felvételből convertáltam Mp3 formátumra.
Ha kivágom a szövegét és még 3 Demo-ról kivágom csak a zongora Demo részeket...összeálíthatok egy 4 részes Mp3-as numerát. Az, hogy abban a 4 részben van több különböző stílus, az nagyon könnyen elcsúszik, sokan nem is veszik észre...de marad a virtuozitás, mint domináns benyomás. A szerző (zenész)- névtelen, de az sem fontos ebben a mesében.
@Cralusso kollégánk egy öreg (vén, tapasztalt) róka...nem lehet neki könnyen eladni zságbamacskát!
Üdv.
Vladimir
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Én rövidre zárom: Megyünk csoportosan blattolni a művész úrhoz, ő meg illemtanóra kereteiben megpróbál beilleszkedni...
Punktum

Punktum
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
-
cralusso
- Blogbejegyzések: 1
Re: Ellentétes vélemények...
Kollegak ! Szerintem Zeneboy nagyon okosan lezarta ezta temat es en nagyon egyezek vele ! Elmondtuk a velemenyubket, nem kell tovabb feszegetni, mert csak tovabbi vitak, ellentetek es haragoskodasok adhatodnak a folytatasbol Es itt inkabb a segiteni akaras es a haverkodas kell, hogy dominaljon !
Mivel en szemely szerint csalodtam egy kicsit egyes kollegakban es az egesz munkajaban is a kozossegnek, ezert kevesbe vagyok mar aktiv .......
Na most pont ezert kernem meg ALMATOM kollegat, hogy hagyjon engem bekeben Megtalaltam a nyugalmamat, nem hianyzik mar egyaltalan, hogy lealljak vitatkozgatni
MAJD HA SZEMELY SZERINT EMLITELEK, KRITIZALLAK, NETAN DICSERLEK, AKKOR TALAN REAGALJ, DE MINDEN MAS ESETBEN CSINALD A MAGAD DOLFAT UGY, HOGY EN NEM IS LETEZEM, JO ? Elore is koszonom Almatom !!!!!!!
Rolley kollega pedig biztos jo zongorista, csak igy tovabb !
Mivel en szemely szerint csalodtam egy kicsit egyes kollegakban es az egesz munkajaban is a kozossegnek, ezert kevesbe vagyok mar aktiv .......
Na most pont ezert kernem meg ALMATOM kollegat, hogy hagyjon engem bekeben Megtalaltam a nyugalmamat, nem hianyzik mar egyaltalan, hogy lealljak vitatkozgatni
MAJD HA SZEMELY SZERINT EMLITELEK, KRITIZALLAK, NETAN DICSERLEK, AKKOR TALAN REAGALJ, DE MINDEN MAS ESETBEN CSINALD A MAGAD DOLFAT UGY, HOGY EN NEM IS LETEZEM, JO ? Elore is koszonom Almatom !!!!!!!
Rolley kollega pedig biztos jo zongorista, csak igy tovabb !
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Ez így is van rendjén gyerekek.
Az árnak az értékkel valahol párhuzamban kell lenni, egyébként ki a túró venne zászlóshajót.
Nem várható el egy 260e Ft-os hangszertől, hogy minőségben, hangzásban, a beépített anyagok műszaki színvonalában azonos legyen egy 1M Ft-os hangszerével.
Nem is azonos célra építik őket, hiszen a közép és felső közép kategória home keyboard, tehát házi felhasználásra készül, ami heti néhány órás hobbi szintű játékot feltételez, szállítások és zötykölődés nélkül, míg a pro szériák minden gyártónál színpadi "ipari" felhasználásra gyártódnak. Tehát más a célközönség, más a felhasználási körülmény, minden más.
Az árnak az értékkel valahol párhuzamban kell lenni, egyébként ki a túró venne zászlóshajót.
Nem várható el egy 260e Ft-os hangszertől, hogy minőségben, hangzásban, a beépített anyagok műszaki színvonalában azonos legyen egy 1M Ft-os hangszerével.
Nem is azonos célra építik őket, hiszen a közép és felső közép kategória home keyboard, tehát házi felhasználásra készül, ami heti néhány órás hobbi szintű játékot feltételez, szállítások és zötykölődés nélkül, míg a pro szériák minden gyártónál színpadi "ipari" felhasználásra gyártódnak. Tehát más a célközönség, más a felhasználási körülmény, minden más.
Buba
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Persze hogy egy egy millás gép legyen sokkal strapább. De azért 300ezer forint sem kevés pénz. Na és a márka mint név nem kötelezné valamelyest a céget? Akkor ne gyártson olcsóbb gépet. Gyártson csak drágát. Van egy Casio CTK-531 -es gépem. Olcsó és olyan hangja van mint a budiba fingásnak. De 15 éve szét törhetetlen. Igaz semmit sem tud de azt még vag 20 évig biztosan tudni fogja. Hozzáteszem rühellem a Casiot is. Mindig Roland párti voltam. Aztán második helyen volt a Yamaha, és csak utána a Korg. Aztána többi. Amiknek a nagy részét nem is ismerem, ezért nem tudom milyenek. Roland JP-8000 - EM-15 hallhatatlan gépek. EXR és GW sorozat. Nem csak haknisoknak szerintem. Yamaha PSR sorozat. Megvehető és bírja az atom támadást is. Korg PA - Egy hibás SET és össze omlik. Persze arról nem a hangszer tehet ha az ügyfél baca. PA50 kattogó billenytűzet. PA600 magától elszakadó kábelok. Kontaktos USB, Sistergő alapzaj, és azért 300 000 Ft nem kis pénz. Nem mondom hogy stúdió minőség legyen, de azért vannak minimum kritériumok, és ugye nem mindenki tud milliós hangszert venni. Pláne nem hobbi zenész mint én.
Mint például a telefonom a mit nem rég vittem vissza a kedves gyártónak. Csak azért mert 30ezer be került és nem 200-ba még működhetne. Ne tudjon annyit mint a 6 szor annyiba kerülő, de amit tud, azt tudja rendesen, és ne keljen két évente cserélgetni mert nem bírja a szoba hőmérsékletet.
Mint például a telefonom a mit nem rég vittem vissza a kedves gyártónak. Csak azért mert 30ezer be került és nem 200-ba még működhetne. Ne tudjon annyit mint a 6 szor annyiba kerülő, de amit tud, azt tudja rendesen, és ne keljen két évente cserélgetni mert nem bírja a szoba hőmérsékletet.