Hozzászólás: # 48135Hozzászólás
forissandor
2017.01.26. 21:20
Sok olyan dolog kerül a fejlesztések közé manapság, ami nem a megszólalást javítja, hanem a kezelhetőséget, pontosabban téged szolgál, mint mezei usert. Sok példát tudnék hozni, mert hallottam már PA 80-at meg Tyros 1-et úgy szólni, hogy sok új vas tulajdonosa kapkodná a fejét. Nálam az SD1 hangzása vezet, amíg bandában vagyunk és 5 hangszínt használok egész este nem is nyúlnék máshoz, de a nehéz kövekkel kirakott arrangeres világban a Korg songookját használva egy tárcsával meg egy tapi képernyővel mindent pillanatok alatt állítok, ami nem hátrány. Bár milliókat ez nem ér meg, de a Ketronon ilyen szempontból gépészkedni kell.
Ma ha meg akarsz felelni a mai villanycigányos trendnek, akkor az ésszerű befektetés egy új középkategóriás hangszer (ha retro buzi vagy akkor mellé egy felső kategóriás "vintage cucc "fillérekért") meg egy belépő szintű "neves" hangosítás, sehol nem fütyülnek ki. Nem mondom azt,hogy ha valaki ennél többet akar ne áldozzon rá, vagy ha hangosít celebeket akik eljönnek a nagyfaluból 300-ért hakniba ne vegyen L-acustics-t, de éttermi szintre-lagziba-bálba-emberevő farkasok közé nem szabad többet venni, mert ha valami sérül, nagy a baj. A többi pénzből venni kell mást is, ami boldoggá tesz.
ui: Volt egyszer régen egy falunap, amikor még ilyet vállaltam valahol Vásárosnamény mellett. Tizenéve álmodni sem mertem volna, hogy nekem RCF hangfalam lesz......na olyannal voltunk hangosítva. Éjfél felé az egyik pálinkától megbátorodott úr úgy jött fel a színpadra kérni az Aranyásót, hogy először a 46-os Recbak cipőt hanyagul felhelyezte a 32 csatornás keverőpultra, jobb kézzel belekapaszkodott a fénytraverzbe, ballal a hangfalállványba, amin egy RCF 315 szólt a monitorba. Az Aranyásó elmaradt, kitaposott vagy 15 potit a keverőből, az RCF olyan 4m 40-et esett a betonra, az egész fénytraverzet meg egy hanyag mozdulattal bebaszta a színpad mögé. Ennyi elég is lett volna, ha a hangosítós gyerek nem ugrik fel a színpadra és vert neki egy olyat, hogy hanyatt esett a csávó, a gitáros elől rommá törve egy SM 58-at állványostól meg a kottatartót, erre az úr közvetlen hozzátartozói már a színpadon voltak 10-12-en Allah Akbárt kiáltva, de ebben a másodpercben én a VA 76-al a hónom alatt bal kézzel a cigimet kerestem a zsebben a büfésoron.... Hála Istennek egyik cucc sem az enyém volt, 7 alkalommal voltam a vásárosnaményi kapitányságon kihallgatáson és háromszor Nyíregyen a bíróságon mint tanú, a hangosítós faszi egy kurva fillért sem kapott mert a segélykéből nem lehetett levonni, 7 gyereket meg etetni kell.
Azóta nem voltam falunapon, úgy 12 éve.