Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 578
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 983 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 48134Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.26. 21:13

Asterix írta:
---Qgli--- írta:Ezt én már mondtam egy pár évvel ezelőtt, de akkor megtámadtak és lehurrogott mindenki, mondván, hogy azért nem mindegy hogy E-15-ös, vagy Pa3X! A like-okból látom, hogy azóta már fejlődött itt mindenkinek a gondolkodása.
Gabi!
Azért hurrognak le, mert amilyen sarkításokat írsz, az természetesen nem igaz. E-15 vs 3x, ez olyan kontraszt, amire nem igaz, hogy a közönség nem veszi észre, és ezt te is tudod... De egy 1x és 3x viszonylatában, ami időben és árban még mindig elég távol van egymástól, már nem veszi észre a közönség, ez tuti. És gyakorlatilag mindketten hasonlót mondtunk, de valószínűleg érezhető egy kis nüansznyi különbség a kettő között... :777
Ugye???
Csakhogy ezeket a sarkításokat nem én írtam, hanem ti írtátok nekem!
Én onnan indultam ki, hogy pa 500 kontra Pa2x!!!

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 48135Hozzászólás forissandor
2017.01.26. 21:20

Sok olyan dolog kerül a fejlesztések közé manapság, ami nem a megszólalást javítja, hanem a kezelhetőséget, pontosabban téged szolgál, mint mezei usert. Sok példát tudnék hozni, mert hallottam már PA 80-at meg Tyros 1-et úgy szólni, hogy sok új vas tulajdonosa kapkodná a fejét. Nálam az SD1 hangzása vezet, amíg bandában vagyunk és 5 hangszínt használok egész este nem is nyúlnék máshoz, de a nehéz kövekkel kirakott arrangeres világban a Korg songookját használva egy tárcsával meg egy tapi képernyővel mindent pillanatok alatt állítok, ami nem hátrány. Bár milliókat ez nem ér meg, de a Ketronon ilyen szempontból gépészkedni kell.
Ma ha meg akarsz felelni a mai villanycigányos trendnek, akkor az ésszerű befektetés egy új középkategóriás hangszer (ha retro buzi vagy akkor mellé egy felső kategóriás "vintage cucc "fillérekért") meg egy belépő szintű "neves" hangosítás, sehol nem fütyülnek ki. Nem mondom azt,hogy ha valaki ennél többet akar ne áldozzon rá, vagy ha hangosít celebeket akik eljönnek a nagyfaluból 300-ért hakniba ne vegyen L-acustics-t, de éttermi szintre-lagziba-bálba-emberevő farkasok közé nem szabad többet venni, mert ha valami sérül, nagy a baj. A többi pénzből venni kell mást is, ami boldoggá tesz.

ui: Volt egyszer régen egy falunap, amikor még ilyet vállaltam valahol Vásárosnamény mellett. Tizenéve álmodni sem mertem volna, hogy nekem RCF hangfalam lesz......na olyannal voltunk hangosítva. Éjfél felé az egyik pálinkától megbátorodott úr úgy jött fel a színpadra kérni az Aranyásót, hogy először a 46-os Recbak cipőt hanyagul felhelyezte a 32 csatornás keverőpultra, jobb kézzel belekapaszkodott a fénytraverzbe, ballal a hangfalállványba, amin egy RCF 315 szólt a monitorba. Az Aranyásó elmaradt, kitaposott vagy 15 potit a keverőből, az RCF olyan 4m 40-et esett a betonra, az egész fénytraverzet meg egy hanyag mozdulattal bebaszta a színpad mögé. Ennyi elég is lett volna, ha a hangosítós gyerek nem ugrik fel a színpadra és vert neki egy olyat, hogy hanyatt esett a csávó, a gitáros elől rommá törve egy SM 58-at állványostól meg a kottatartót, erre az úr közvetlen hozzátartozói már a színpadon voltak 10-12-en Allah Akbárt kiáltva, de ebben a másodpercben én a VA 76-al a hónom alatt bal kézzel a cigimet kerestem a zsebben a büfésoron.... Hála Istennek egyik cucc sem az enyém volt, 7 alkalommal voltam a vásárosnaményi kapitányságon kihallgatáson és háromszor Nyíregyen a bíróságon mint tanú, a hangosítós faszi egy kurva fillért sem kapott mert a segélykéből nem lehetett levonni, 7 gyereket meg etetni kell.
Azóta nem voltam falunapon, úgy 12 éve.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 578
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 983 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 48139Hozzászólás ---Qgli---
2017.01.26. 21:50

Szabadtéri rendezvényt alapból nem vállalok, sőt már a bálokban is megkérdezem, hogy mennyi a belépő! Ha 4-5000-nél kevesebb, akkor azt sem vállalom el.

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48188Hozzászólás BodziLalikirály
2017.01.28. 08:41

Bár ezt a kérdést feltettem a Roland post-on is, de mivel nemcsak ennél a márkánál lehet ilyen problema, hátha.....

Olyanban érdeklődnék nem csak Roland tulajdonosoktól, hogy a minap vettem észre egy felvétel készítésekor, hogy alapzaja van a hangszernek. Mindent átvizsgálva kiderült, hogy a számítógéppel összekötött USB kábelt kihúzva az alapzaj (majdnem) teljesen megszűnt.
Átnéztem mindent. A keverőpult, a számítógép és minden olyan eszköz melyhez szükséges a földelt konnektor az abba van és él is a földelése, és a földhurok elkerülése végett egy konnektorról van (elosztóval) megtáplálva minden felszerelés. Még egy dolgot nem próbáltam, de a hétvégén ezt is megpróbálom, hogy a hangszert és a keverőpultot szinkron és aszinkron (balanced / unbalanced) kábelvariációkkal kötöm össze, hogy mi változik.
Ha esetleg van valakinek ötlete a halk sercegés/zúgás megszüntetésére, megköszönöm.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 120
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1114 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48189Hozzászólás galambjozsef
2017.01.28. 09:53

Szia. Szüntesd meg a földelést azoknál az eszközöknél, ami a zajt kelti! :D Laptopoknál főként nagy zajt generál, ahhoz én is egy olyan hosszabbítót használok, amiből a föld meg van szüntetve.

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48199Hozzászólás BodziLalikirály
2017.01.28. 13:52

Nem használok laptopot! Asztali számítógépet használok!

Egy jópár éve összerakott házi kis stúdiónak a számítógépére kötöttem a hangszert usb-vel és az aux kimenetét pedig a keverőbe.
Hozzáteszem sose volt zajos a rendszerem, sőt ugyanezen az elven már volt rákötve a Medeli MC850-esem is és nem volt ilyen problémája.
A Roland trafója sem földelt villás dugóval van ellátva, tehát (úgy mint a laptopnál szokott előfordulni) nem ez a probléma.
Majd kipróbálok más USB kábelt is, mert ott is lehet szálszakadás (vagy más pólusbekötésű csatlakozós) ami szintén generálhat ilyen hibát (szerintem).

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

forissandor
VIP

Hozzászólás: # 48208Hozzászólás forissandor
2017.01.28. 18:12

Uraim!
Tegnap nagyon tanulságos napom volt ismét, köszönhetően az aluliskolázott, elkényeztetett, tökrészeg kábszeres kis faxxxopó csitrik miatt (bocsánat), ezért egész éjjel gondolkodtam az élet nagy dolgain. Röviden: 30 éves szülinapos kiscsaj meglepi buliján a drága meglepett szó szerint ráült!!!!! a Korgra tánc közben. Kár nincs, csak egy kis karc meg lábon kihordott infarktus, de ha tegnap mind a két hangszer az állványon van, akkor garantált a totálká, holnap a találkozó előtt jöttetek volna a Fazekasba látogatóba, mert emberhalál történik. Minden intelligenciám összeszedve az ünnepeltet elküldtem a picsába, aki bőgve ment haza, kedves férje még felháborodott, akit az étterem tulaja helyretett keményen és kibaszott az étteremből úgy, hogy az összes vendég mellettem állt és nekem adott igazat. :xx:
Arra jutottam, hogy kell egy mobilis, könnyen összerakható, összecsukható, könnyen szállítható dobogó, amin elférek én, a hangszerállvány rajta a két vas és legalább 30-50 centit kiemel.
Van valakinek tapasztalata, ötlete? 25 mm-es OSB lapból gondolnám, 1x1 méteres darabokból, aminek bedugható lábai vannak.... Ha valami eszetekbe jut, osszátok meg velem. Leszarom, hogy több cucc meg nehéz, az egyik elem alá rakok kereket vagy valami, meg kiteszem tetőcsomagtartóra....

forissandor
VIP

Hozzászólás: # 48211Hozzászólás forissandor
2017.01.28. 18:38

Ja, mekkora az ideális méret?

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 48212Hozzászólás Karesz
2017.01.28. 18:54

Sanyi!
Murphy törvénye:lehet bármilyen nagy a táncterület,midíg lesz minimum egy idióta,aki a zenész orra(cucca) előtt fogja produkálni magát,a lehető legnagyobb hadonászások,pörgések közepette.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 48214Hozzászólás Asterix
2017.01.28. 19:14

Sanyi! Hülyeség a dobogó!!!
Nem te írtad a falunapi történetet? Ott milyen nagy volt a színpad, mégis sikerült törni-zúzni. Ha valaki téged akar megközelíteni, zenélhetsz te a csilláron lógva, akkor is meg fogja találni a módját, csak eleget kell hozzá inni.... :lol: :lol:

Új hozzászólás