|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Buli műsor!
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Re: Buli műsor!
Versszak ének alatt nem szólózok, van mikor a refrén ismétlésénél már alájátszom a szólót is.
Nálam fontos, hogy ugyanabban hangnemben sose játszok egy-két nótánál többet.
Nálam fontos, hogy ugyanabban hangnemben sose játszok egy-két nótánál többet.
-
vili2105
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Nálunk ugye a dob, basszus, gitár ritmus az alap, én pedig díszíteni szoktam az ének alatt (pl. harmónika, cimbalom, brass, clarinét, hegedű, stb), de van hogy néha játszom alatta a szólóját, vagy egy részét valamivel, ha szóló van akkor ált. a szaxis szólóz, néha gitáros, és esetleg egyet-egyet én, de van hogy a szaxist tercelem alá, vagy fölé.
Szerintem így változatosabb.
Szerintem így változatosabb.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Na igen. Ezért (is) jobb, ha több tagból áll a banda. Változatosabban lehet muzsikálni. Egy élő szaxofon-trombita vagy éppen szaxofon-gitár tercelés azért tud szólni.
Én a csárdásokat versszak alatt díszítem. Majd 2strófa után szóló. Ha olyan helyen vagyok, ahol nem nagyon ismerik a versszakokat, csak mondjuk egyet vagy kettőt, akkor nincs szóló. Ének, majd jöhet a következő nóta.
- - - - -
Jövőhéten hawaii estem lesz, és felhívták a figyelmem, hogy ilyen dalokkal is készüljek. Van valakinek valamilyen ötlete?
Én a csárdásokat versszak alatt díszítem. Majd 2strófa után szóló. Ha olyan helyen vagyok, ahol nem nagyon ismerik a versszakokat, csak mondjuk egyet vagy kettőt, akkor nincs szóló. Ének, majd jöhet a következő nóta.
- - - - -
Jövőhéten hawaii estem lesz, és felhívták a figyelmem, hogy ilyen dalokkal is készüljek. Van valakinek valamilyen ötlete?
- ---Qgli---
- VIP
Ha az 5 tagú fomációval megyünk buliba ( ez elég rtika ), akkor az nagy buli. Meghangszereltem a csárdásokat is trombita-harsona-szaxofonra. Ez fajinul szól.
-
birolevi81
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg PA900
- Adott köszönetek: : 205 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 118 alkalommal
Mifelénk (Erdély) a csárdást 152 es alaptempóval kezdjük egykis szólóval majd egy pár nóta 2-3 szakasz 1 szólóval, felgyorsulunk 158ig max. Ha van rá igény ezt játsszuk egy kis ideig majd rá a cigányosra, amit ugy 170nel kezdünk 180ig. Majd ha kérik, bedobunk egy marosszéki forgatóst, erre általában nagyon rámozdulnak, érdemes meghallgatni
Ha még ez sem elég, jöhet egy kis Acalari bomba meg Én a cipőm sarkán járok, erre biztos nem kérnek többet mert már nem lesz ki
Ha még ez sem elég, jöhet egy kis Acalari bomba meg Én a cipőm sarkán járok, erre biztos nem kérnek többet mert már nem lesz ki
- B.Bazsi
- VIP
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Mi lagzi kezdetén csak szólózni szoktuk a csárdásokat, mikor még gyülekezik a násznép. Ilyenkor az elején nem énekeljük. Mikor már javában megy a lagzi akkor más a helyzet, általában énekelve szoktuk kezdeni, a "recept" nálunk általában a következő: ének első versszakkal, utána szóló, refrén újra énekelve. Második versszak, szóló, refrén. Ha olyan a második versszak amit nem mindenki ismer, akkor általában az első után mindjárt elénekeljük úgy hogy nincs köztük szóló. Szólózni nem szoktam-szoktunk ének alatt, általában szőnyeget hozok alá ének alatt, bal kézre be van állítva egy "All Skate!" orgona hangszín, azt rakom alá szőnyegnek, jobb kézzel egy Bell Heaven -el szoktam szőnyeget hozni vagy picit bele játszani, de soha nem szólózom végig ének alatt. A szőnyegeket felváltva szoktam használni, a csárdás blokk ideje alatt kb 40% orgona, 30% Bell, 30% szőnyeg nélkül. Szóló hangszínnek harmónika és szaxofon van beállítva. Sokszor tapasztaltam már hogy mielőtt elkezdünk egy csárdás blokkot és lenyomok pár hangot vagy 1-2 akkordot a szaxi-harmónika hangszínekkel, ráismernek hogy csárdás fog következni.Adames írta:Egyébként ha már a csárdásnál járunk, úgy mellesleg egy kérdés.... Ki, hogy játssza? Mondjuk magát a dallamot játssza az ének alatt, vagy megy az ének, és közben szépen díszítgeti, majd szóló mondjuk.
Vagy "C" válasz: Megy ott magától minden, minek abba belenyúlni?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- ---Qgli---
- VIP
Ha basszusgitáros van a zenekarban, akkor buli, mert bal kézzel csak hozom a kontrázást, és a jobb kezem szabadon marad....
Csárdásnál a szőnyeg sztem nem valami fajinul szól. Elrontja a csárdásnak a feszességét. Én nem használok szőnyeget csárdásnál.
Csárdásnál a szőnyeg sztem nem valami fajinul szól. Elrontja a csárdásnak a feszességét. Én nem használok szőnyeget csárdásnál.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Akkor a nőnapi műsorhoz még:
Ezrivel terem a fán a meggy
Angyal az asszony, amíg menyasszony
A férjek egyenjogúságát

Ezrivel terem a fán a meggy
Angyal az asszony, amíg menyasszony
A férjek egyenjogúságát
- ---Qgli---
- VIP
Anyák napján mit lehet játszani?
Alig tudok egy-két nótát, amit a növendékeimnek taníthatnék anyák napjára....
Segítsetek!
Alig tudok egy-két nótát, amit a növendékeimnek taníthatnék anyák napjára....
Segítsetek!