|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- zajcsinalo
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 782 alkalommal
- zajcsinalo
- VIP
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 782 alkalommal
- Pityus
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: PSR-SX900
- Adott köszönetek: : 265 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 548 alkalommal
Re: Gumiszoba
Kedves zenészek és zenélni szerető tagtársak!
Rendrakás közben találtam originál floppy lemezeket (kb.60db)
valamint zenei anyagokat 40db (Roland, Ketron, Technics,XG,stb)
Ha netán van valakinek olyan kedves hangszere,
amelyik még ilyennel működik, annak átadom díjtalanul.
Budapest XV kerületben átvehető
Rendrakás közben találtam originál floppy lemezeket (kb.60db)
valamint zenei anyagokat 40db (Roland, Ketron, Technics,XG,stb)
Ha netán van valakinek olyan kedves hangszere,
amelyik még ilyennel működik, annak átadom díjtalanul.
Budapest XV kerületben átvehető
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 78
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 688 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
- Kapcsolat:
Mi az a funkció, mivel ilyen balkéz meneteket - díszitéseket lehet létrehozni anélkül, hogy változna közben a harmónia?
Piano mode vagy mi?
Piano mode vagy mi?
- Pityu
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Srácok, jár még ide valaki egyáltalán? Ez egy halott fórum lett. 
Persze közeleg az ünnep, majd jönnek a csodás jókívánságok, hogy utána megint hónapokig a nagy semmi üresség legyen jelen. Szomorú vagyok és csalódott.
Persze közeleg az ünnep, majd jönnek a csodás jókívánságok, hogy utána megint hónapokig a nagy semmi üresség legyen jelen. Szomorú vagyok és csalódott.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 303
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1923 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1914 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2916 alkalommal
Én is mindig elolvasom, igaz néha elég nagy késéssel... De tényleg haldoklik a fórum...
Nem tudom, más fórumokon milyen a felhozatal, de itt eléggé szét lett verve a közösség...
Nem tudom, más fórumokon milyen a felhozatal, de itt eléggé szét lett verve a közösség...
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 112
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 88 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
- Kapcsolat:
Tapasztaljuk mostanában, hogy a fórum „kihalt”, nincs már igazán élet rajta.
Ezzel sajnos nehéz vitatkozni.
Ugyanakkor fontosnak tartom elmondani, hogy amikor aktív voltam, nem botrányt vagy konfliktust akartam generálni, hanem tartalmat hozni az oldalra. Demókat, összehasonlításokat, saját felvételeket - olyasmiket, amik elvileg pont egy zenei fórum gerincét adnák.
A feszültségek jellemzően nem személyes támadásokból indultak, hanem abból, hogy ezek az anyagok egyáltalán megszülettek és nyilvánosak lettek. Sok esetben nem az volt a kérdés, hogy mit hallunk, hanem az, hogy ki és mivel mutat meg valamit. Ez pedig előbb-utóbb elvette a kedvet a tartalomgyártástól.
Különösen fájó, hogy nem én voltam az egyetlen, akit ez eltávolított az aktív részvételtől. Volt itt olyan fórumtárs is, aki több évtizedes tapasztalattal, rengeteg tudással járult hozzá a közösséghez, mégis ugyanebbe a falba ütközött bele. Az ő eltűnése szerintem többet mond a fórum állapotáról, mint bármilyen statisztika.
A demók világa eleve kényes terep. Ami az egyik embernek szakmai anyag, az a másiknak provokáció. De ha egy fórumon ezek inkább gyanút, mint kíváncsiságot váltanak ki, akkor előbb-utóbb elfogy a megszólalási kedv - és ez mostanra láthatóan meg is történt.
Én mindig abban hittem, hogy attól él egy közösség, ha van mit meghallgatni, van miről beszélni, és nem csak elméleti szinten. Ha ezek a próbálkozások végül visszatartó erővé váltak, az senkinek nem volt jó - és most, amikor mindenki az aktivitás hiányát emlegeti, talán érdemes ezt az időszakot is ebben a kontextusban nézni.
Jó lenne, ha a jövőben a demók, beszámolók és egyedi anyagok inkább lehetőséget jelentenének, nem konfliktusforrást. Mert fórum akkor működik, ha a megosztott tartalom nem védekezést, hanem érdeklődést vált ki.
Ezzel sajnos nehéz vitatkozni.
Ugyanakkor fontosnak tartom elmondani, hogy amikor aktív voltam, nem botrányt vagy konfliktust akartam generálni, hanem tartalmat hozni az oldalra. Demókat, összehasonlításokat, saját felvételeket - olyasmiket, amik elvileg pont egy zenei fórum gerincét adnák.
A feszültségek jellemzően nem személyes támadásokból indultak, hanem abból, hogy ezek az anyagok egyáltalán megszülettek és nyilvánosak lettek. Sok esetben nem az volt a kérdés, hogy mit hallunk, hanem az, hogy ki és mivel mutat meg valamit. Ez pedig előbb-utóbb elvette a kedvet a tartalomgyártástól.
Különösen fájó, hogy nem én voltam az egyetlen, akit ez eltávolított az aktív részvételtől. Volt itt olyan fórumtárs is, aki több évtizedes tapasztalattal, rengeteg tudással járult hozzá a közösséghez, mégis ugyanebbe a falba ütközött bele. Az ő eltűnése szerintem többet mond a fórum állapotáról, mint bármilyen statisztika.
A demók világa eleve kényes terep. Ami az egyik embernek szakmai anyag, az a másiknak provokáció. De ha egy fórumon ezek inkább gyanút, mint kíváncsiságot váltanak ki, akkor előbb-utóbb elfogy a megszólalási kedv - és ez mostanra láthatóan meg is történt.
Én mindig abban hittem, hogy attól él egy közösség, ha van mit meghallgatni, van miről beszélni, és nem csak elméleti szinten. Ha ezek a próbálkozások végül visszatartó erővé váltak, az senkinek nem volt jó - és most, amikor mindenki az aktivitás hiányát emlegeti, talán érdemes ezt az időszakot is ebben a kontextusban nézni.
Jó lenne, ha a jövőben a demók, beszámolók és egyedi anyagok inkább lehetőséget jelentenének, nem konfliktusforrást. Mert fórum akkor működik, ha a megosztott tartalom nem védekezést, hanem érdeklődést vált ki.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
- Pityu
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
A miértekre nem tudom a választ, max. sejtem. De mindenesetre elkeserítő, hogy külföldi fórumok, ahol tag vagyok 20 éve simán pörögnek, napi kérdésekkel-válaszokkal-keresésekkel-találatokkal. Itt meg a nagy semmi.
Folyamatosan regisztrálnak be emberek de mind tudjuk, hogy a legtöbb esetben mi a cél...
Stílus letöltés vagy egyéb letöltési lehetőséghez jutás.
Olyan tagok is "itthagyták" a fórumot, akikkel sosem volt semmilyen súrlódás, tehát erre nem lehet fogni az érdektelenséget.
A fórum gazdájának is van felelőssége (bár nem tudom ki az..), a vitákat sem lett volna szabad hagyni elmérgesedni. Ez valaha egy remek hangulatú, baráti társaság volt. Összejövetelekkel, bemutatókkal stb.
Most meg? Fújja a szél az ördögkórót a kihalt városban
Vagy meg kellene reformálni a fórumot vagy hagyni a fenébe! Magától nem fog helyrejönni, mielőtt valaki még ebbe az illúzióba ringatná magát..
Egy új felület egy új arculat talán segíthetne...
Nem túlszabályozni kellett volna a fórumot, kismillió szankciókkal, hanem fenntartani az érdeklődést a kíváncsi keresők számára.
Annyi új cikk van, annyi új hangszer, bemutatók, tesztek és nincs miről beszélni??? Elképesztő.
Szegény Pico barátom ha ezt látná..
Folyamatosan regisztrálnak be emberek de mind tudjuk, hogy a legtöbb esetben mi a cél...
Stílus letöltés vagy egyéb letöltési lehetőséghez jutás.
Olyan tagok is "itthagyták" a fórumot, akikkel sosem volt semmilyen súrlódás, tehát erre nem lehet fogni az érdektelenséget.
A fórum gazdájának is van felelőssége (bár nem tudom ki az..), a vitákat sem lett volna szabad hagyni elmérgesedni. Ez valaha egy remek hangulatú, baráti társaság volt. Összejövetelekkel, bemutatókkal stb.
Most meg? Fújja a szél az ördögkórót a kihalt városban
Vagy meg kellene reformálni a fórumot vagy hagyni a fenébe! Magától nem fog helyrejönni, mielőtt valaki még ebbe az illúzióba ringatná magát..
Egy új felület egy új arculat talán segíthetne...
Nem túlszabályozni kellett volna a fórumot, kismillió szankciókkal, hanem fenntartani az érdeklődést a kíváncsi keresők számára.
Annyi új cikk van, annyi új hangszer, bemutatók, tesztek és nincs miről beszélni??? Elképesztő.
Szegény Pico barátom ha ezt látná..
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 112
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 88 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
- Kapcsolat:
Ebben a helyzetben szerintem a legfontosabb kérdés már nem az, hogy mi romlott el, hanem az, hogy van-e még szándék rendbe tenni.
A múlt hibáit most már elég pontosan látjuk – mind szerkezeti, mind közösségi szinten.
Ha lenne egy új irány, ahol a tartalom újra érték, a kérdés nem gyanú, a vita pedig nem személyes ügy, hanem szakmai párbeszéd, az sokakat visszahozhatna.
Egy átgondolt reform, letisztultabb szabályokkal, kevesebb szankcióval és több bizalommal talán még adhatna esélyt a fórumnak.
De ez csak akkor működik, ha van mögötte valódi akarat és következetesség.
Magától nem fog megoldódni – viszont ha egyszer mégis történik egy tudatos újrakezdés, szerintem lennének, akik adnának neki még egy esélyt.
Szerintem az is sokat elmond a helyzetről, hogy fórumtalálkozó utoljára kb. 5 éve volt.
Pedig ezek adták meg régen a közösség lelkét: arcok, beszélgetések, hangszerpróbák, élő tapasztalatcsere, és egy-egy tematikus előadás.
Egy fórum önmagában is tud működni, de személyes kapcsolódás nélkül nagyon könnyen kiüresedik.
Azt is el tudom képzelni – sőt, teljesen érthetőnek tartom –, hogy Bubamara annak idején hatalmas energiával és odaadással szervezett meg rengeteg fórumtalálkozót, és egy idő után ez egyszerűen elfárad.
Egy ilyen dolog hosszú távon nagyon megterhelő, főleg ha ugyanaz az ember viszi a hátán évekig.
Lehet, hogy most már nem az a kérdés, ki miért nem szervez, hanem az, hogy át lehet-e adni ezt a szerepet, van-e olyan, aki szívesen továbbvinné, akár kisebb léptékben is.
Szerintem sokan lennének nyitottak erre, ha lenne egyáltalán tér és biztatás rá.
Lehet vitatkozni stílusokról, hangszerekről, demókról – de amikor voltak találkozók, ezek a viták nem elmérgesedtek, hanem helyükre kerültek.
Most ez a kapocs hiányzik, és ezt szerintem mindannyian érezzük.
Ha lenne újra egy ilyen alkalom, az talán nemcsak a régi tagokat hozná vissza, hanem az újakat is maradásra ösztönözné.
Mert egy közösséget nem a letöltések, hanem az élmények tartanak életben.
A legutóbbin sajnos egészségügyi okok miatt nem tudtam részt venni.
A múlt hibáit most már elég pontosan látjuk – mind szerkezeti, mind közösségi szinten.
Ha lenne egy új irány, ahol a tartalom újra érték, a kérdés nem gyanú, a vita pedig nem személyes ügy, hanem szakmai párbeszéd, az sokakat visszahozhatna.
Egy átgondolt reform, letisztultabb szabályokkal, kevesebb szankcióval és több bizalommal talán még adhatna esélyt a fórumnak.
De ez csak akkor működik, ha van mögötte valódi akarat és következetesség.
Magától nem fog megoldódni – viszont ha egyszer mégis történik egy tudatos újrakezdés, szerintem lennének, akik adnának neki még egy esélyt.
Szerintem az is sokat elmond a helyzetről, hogy fórumtalálkozó utoljára kb. 5 éve volt.
Pedig ezek adták meg régen a közösség lelkét: arcok, beszélgetések, hangszerpróbák, élő tapasztalatcsere, és egy-egy tematikus előadás.
Egy fórum önmagában is tud működni, de személyes kapcsolódás nélkül nagyon könnyen kiüresedik.
Azt is el tudom képzelni – sőt, teljesen érthetőnek tartom –, hogy Bubamara annak idején hatalmas energiával és odaadással szervezett meg rengeteg fórumtalálkozót, és egy idő után ez egyszerűen elfárad.
Egy ilyen dolog hosszú távon nagyon megterhelő, főleg ha ugyanaz az ember viszi a hátán évekig.
Lehet, hogy most már nem az a kérdés, ki miért nem szervez, hanem az, hogy át lehet-e adni ezt a szerepet, van-e olyan, aki szívesen továbbvinné, akár kisebb léptékben is.
Szerintem sokan lennének nyitottak erre, ha lenne egyáltalán tér és biztatás rá.
Lehet vitatkozni stílusokról, hangszerekről, demókról – de amikor voltak találkozók, ezek a viták nem elmérgesedtek, hanem helyükre kerültek.
Most ez a kapocs hiányzik, és ezt szerintem mindannyian érezzük.
Ha lenne újra egy ilyen alkalom, az talán nemcsak a régi tagokat hozná vissza, hanem az újakat is maradásra ösztönözné.
Mert egy közösséget nem a letöltések, hanem az élmények tartanak életben.
A legutóbbin sajnos egészségügyi okok miatt nem tudtam részt venni.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b