|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- Karesz
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Gumiszoba
Gabi!
Szerintem ez lerágott csont, ne kezd el megint ragozni!
Ráadásul hülyeségeket beszél a haverod... ciki, mert ki az a hülye, aki elhiszi...
Vagy most nézed hülyének az embereket, vagy eddig nézted hülyének... Mindenki tudja, hogy egy zenésznek 2 keze van, az maximum 2 db hangszer, esetleg a lábával még egy hangszert tud hozni... Ezt mindenki tudja. Nem világosodtak meg az emberek. 20 évvel ezelőtt is tudták, most is tudják.
És, ha ettől ciki valami, akkor a gitáros haverod is ciki, mert ugye nem hülyék az emberek, hogy elhigyjék, ő dobol, basszusozik, meg gitározik is...
És nézz körül csak a környékünkön, hány jól menő duó formáció van, aminél ugye az, hogy van egy szaxis, vagy énekes nő a billentyűs mellett, nem jelenti azt, hogy az már nem "one man band"...
És hidd el, a diszkósok között is legalább akkora a szórás, mint a zenészek között. Több alkalommal videóztunk olyan lakodalomban, ahol dj szolgáltatta a zenét... Nyugodtan mondhatom, mind megbukott. Persze, biztosan én hallottam a silányát. De amikor vért izzadva tudunk 3 órát felvenni, amiből másfél a 2 esküvő és a kikérés, az már sokat elárul a diszkós urakról. (Bocs, milliomoséknál házibulin hallottam egy szuper diszkóst...)
Egyébként nyaranta Riminibe járunk. Billentyűst szinte egyáltalán nem látni, vagy diszkósok vannak, vagy gitárosok zenei alappal.
Egyébként Wenczel Gabi "one man band"-ként zenei alapra szaxizik. Hallottad már?
Tavaly nekem is volt egy bálom, ahol csak harmonikáztam. Semmi zenei alap, dob, semmi, csak a herfli. Igaz nyugdíjasoknak volt, de végig táncolták...
Szerintem ez lerágott csont, ne kezd el megint ragozni!
Ráadásul hülyeségeket beszél a haverod... ciki, mert ki az a hülye, aki elhiszi...
Vagy most nézed hülyének az embereket, vagy eddig nézted hülyének... Mindenki tudja, hogy egy zenésznek 2 keze van, az maximum 2 db hangszer, esetleg a lábával még egy hangszert tud hozni... Ezt mindenki tudja. Nem világosodtak meg az emberek. 20 évvel ezelőtt is tudták, most is tudják.
És, ha ettől ciki valami, akkor a gitáros haverod is ciki, mert ugye nem hülyék az emberek, hogy elhigyjék, ő dobol, basszusozik, meg gitározik is...
És nézz körül csak a környékünkön, hány jól menő duó formáció van, aminél ugye az, hogy van egy szaxis, vagy énekes nő a billentyűs mellett, nem jelenti azt, hogy az már nem "one man band"...
És hidd el, a diszkósok között is legalább akkora a szórás, mint a zenészek között. Több alkalommal videóztunk olyan lakodalomban, ahol dj szolgáltatta a zenét... Nyugodtan mondhatom, mind megbukott. Persze, biztosan én hallottam a silányát. De amikor vért izzadva tudunk 3 órát felvenni, amiből másfél a 2 esküvő és a kikérés, az már sokat elárul a diszkós urakról. (Bocs, milliomoséknál házibulin hallottam egy szuper diszkóst...)
Egyébként nyaranta Riminibe járunk. Billentyűst szinte egyáltalán nem látni, vagy diszkósok vannak, vagy gitárosok zenei alappal.
Egyébként Wenczel Gabi "one man band"-ként zenei alapra szaxizik. Hallottad már?
Tavaly nekem is volt egy bálom, ahol csak harmonikáztam. Semmi zenei alap, dob, semmi, csak a herfli. Igaz nyugdíjasoknak volt, de végig táncolták...
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Én szoktam gitáros/bőgős one man band utcazenész srácokat csekkolni a youtube-on. Döntő többség vérprofi. De egy arrangerrel nívósabb bulit vállalni egyre nehezebb. Személy szerint bármilyen arrangerhez nyúlok évek óta, egyik szar, a mások szarabb, ezért sem fektetek hangsúlyt arra, mivel megyek haknizni. A kevesebb néha több alapon én egy bőgő dob zongora formáción gondolkodok vendéglátóban, max 4 órás műsorral plusz dj. Kezdem erősen felfejleszteni a bőgő cájgom.
- Asterix
- Globális Moderátor
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Ez az Sanyi!
Benne vagyok!
Hol próbálunk? Dobost tudok! Még egy énekes csaj kellene hozzá!
Benne vagyok!
Hol próbálunk? Dobost tudok! Még egy énekes csaj kellene hozzá!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
Laci!
Én nem a szaxofonos, meg gitáros ONE MAN BAND-ekre gondoltam, hanem keyboardosra.
Azt mondod, hogy Riminiben már nincs is szintis az éttermekben,hanem diszkós van. Akkor most hogy is van ez? Azt mondom, hogy a keyboardos ONE MAN BAND-eknek vége van.
Wenczel Gabit még nem hallottam, én Sándor Ferit hallottam, ő is profi. ( 25.000-et kér óránként és tele van rendezvénnyel. )
Én nem a szaxofonos, meg gitáros ONE MAN BAND-ekre gondoltam, hanem keyboardosra.
Azt mondod, hogy Riminiben már nincs is szintis az éttermekben,hanem diszkós van. Akkor most hogy is van ez? Azt mondom, hogy a keyboardos ONE MAN BAND-eknek vége van.
Wenczel Gabit még nem hallottam, én Sándor Ferit hallottam, ő is profi. ( 25.000-et kér óránként és tele van rendezvénnyel. )
- Asterix
- Globális Moderátor
Igen, diszkós van a szállodákban a tengerparton. Indítja a gagyi zenei alapokat egy laptopról, kezében a mikrofon és énekel... Azért ennél még a keyboardos is jobb egy fokkal...---Qgli--- írta: ↑2021.02.08. 15:21Azt mondod, hogy Riminiben már nincs is szintis az éttermekben,hanem diszkós van. Akkor most hogy is van ez? Azt mondom, hogy a keyboardos ONE MAN BAND-eknek vége van.
- ---Qgli---
- VIP
Bocsánatot kérek Laci!
Ettől mivel jobb egy szintis?
Annyi különbség van, hogy nem laptopról indítja a gagyi alapokat, hanem a keyboardról indítja a "szépen kidolgozott" greg midis dalokat, sőt a diszkós egy fokkal jobb, mert ő legalább nem imitálja, hogy játszik, kvázi nem is akarja átverni a népet! Arról nem beszélve, hogy a youtube-on lévő karaokes alapok sok esetben jobban szólnak, mint a gagyiul elkészített midi alap, ahol még a dallam is szól fuvola hangszínnel.
A zenészek 90 százaléka ezt csinálja! Ezért van az a jelenség, hogy amikor meglátnak a szállodában a vendégek egy keyboardos zenészt, akkor már meg sem hallgatják, hanem alapból csak elsétálnak mellette és röhögnek rajta. Teljesen mindegy, hogy ki áll a hangszer mögött.
Azt meg, hogy a zenészek hogy énekelnek, azt meg hagyjuk, mert az ének iskolájában lévő tizenegy-két éves gyerekek százszor jobban énekelnek, mint ebben az országban a keyboardos zenészek nagy része!
Ettől mivel jobb egy szintis?
Annyi különbség van, hogy nem laptopról indítja a gagyi alapokat, hanem a keyboardról indítja a "szépen kidolgozott" greg midis dalokat, sőt a diszkós egy fokkal jobb, mert ő legalább nem imitálja, hogy játszik, kvázi nem is akarja átverni a népet! Arról nem beszélve, hogy a youtube-on lévő karaokes alapok sok esetben jobban szólnak, mint a gagyiul elkészített midi alap, ahol még a dallam is szól fuvola hangszínnel.
A zenészek 90 százaléka ezt csinálja! Ezért van az a jelenség, hogy amikor meglátnak a szállodában a vendégek egy keyboardos zenészt, akkor már meg sem hallgatják, hanem alapból csak elsétálnak mellette és röhögnek rajta. Teljesen mindegy, hogy ki áll a hangszer mögött.
Azt meg, hogy a zenészek hogy énekelnek, azt meg hagyjuk, mert az ének iskolájában lévő tizenegy-két éves gyerekek százszor jobban énekelnek, mint ebben az országban a keyboardos zenészek nagy része!