???Apelláta írta: Profin szóltak már akkor is
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Személyes (zene/zenész) kedvencem
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 32
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Személyes (zene/zenész) kedvencem
SD1-ről nyomták a midi alapokat. Igaz, ahogy írtam full playback. Viszont nekem nagyon tetszett az SD1 vastag, csömbörléktől mentes, de tömör megszólalása. Ráadásul 2.2-es Electro-Voice hangrendszerrel nyomultak. Akkor figyeltem fel, és fogott meg az EV márka is. A megszólalásuk profi volt.
Üdv.: Apelláta
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Mikor mi láttuk kb. 3 éve Korg Triton volt Iminél, a másik srác (aki úgy tudom hangszerboltos) Roland billentyűvel volt! A cucc HK Lucas 2000W volt nagyobb topokkal, és tényleg jól szólt! Modern nótákat nyomtak irgalmatlan dinamikával!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Februárban voltam egy rendezvényen itt Székesfehérváron és nagyon megőrült én, hogy végre hallhatom élőben a Dimenzió zenekart.
Egy Korg trinity , egy Ketron Audaya, egy Midjay plus, és egy Studiomaster Sl750 volt a színpadon.
Gondoltam ez durva lesz. Hát úgy is lett..
Megszólaltak, és leesett az állam, és hirtelen úgy döntöttem, hogy nekem ezt abba kell hagynom mert ilyet én nem tudok.
A kíváncsiság hajtott rendesen és oda táncoltunk a színpadhoz, mert ugye nem elég hallani látni is kell.
És akkor ugrott a majom a vízbe. Néztem az énekes srácot a Trinity mögött. Rázta a fejét, sokat mozgott a mikrofon előtt, mire még mindig elhittem, hogy ennyire jó mikrofonja lehet ilyen kimozgásokkor is minden a helyén szól? A mikrofon kezdett érdekelni de az csak egy SM58 volt és akkor esett le. A mikrofonjaiknak olyan xlr csatlakozjuk van, amit lehet kapcsolni. Dumánál be van kapcsolva, majd amikor kezdenek énekelni akkor pedig egy bűvészi mozdulattal kikapcsolják....
Almatomival értek egyet, ez nem zene éppen ezért nem is pénzt kell fizetni.
Ekkora pofátlanságot ...!
Ehhez minek ennyi szinti? A midjay elég egy ilyen produkcióhoz, minek majomkodni!
Egy Korg trinity , egy Ketron Audaya, egy Midjay plus, és egy Studiomaster Sl750 volt a színpadon.
Gondoltam ez durva lesz. Hát úgy is lett..
Megszólaltak, és leesett az állam, és hirtelen úgy döntöttem, hogy nekem ezt abba kell hagynom mert ilyet én nem tudok.
A kíváncsiság hajtott rendesen és oda táncoltunk a színpadhoz, mert ugye nem elég hallani látni is kell.
És akkor ugrott a majom a vízbe. Néztem az énekes srácot a Trinity mögött. Rázta a fejét, sokat mozgott a mikrofon előtt, mire még mindig elhittem, hogy ennyire jó mikrofonja lehet ilyen kimozgásokkor is minden a helyén szól? A mikrofon kezdett érdekelni de az csak egy SM58 volt és akkor esett le. A mikrofonjaiknak olyan xlr csatlakozjuk van, amit lehet kapcsolni. Dumánál be van kapcsolva, majd amikor kezdenek énekelni akkor pedig egy bűvészi mozdulattal kikapcsolják....
Almatomival értek egyet, ez nem zene éppen ezért nem is pénzt kell fizetni.
Ekkora pofátlanságot ...!
Ehhez minek ennyi szinti? A midjay elég egy ilyen produkcióhoz, minek majomkodni!
- ---Qgli---
- VIP
Mi abban nagy durranás, hogy valaki benyomja a stúdióban jól kikevert - egyébként alapból - sz.rul szóló greg midi file-okat???
Ezt mondja meg nekem valaki!
Ezt bárki meg tudja csinálni! A midi file-ok lejátszához nem kell zenésznek lenni. Egyik volt tanárom mondását tudom ide idézni: "Egy jó zenészt az improvizációjáról lehet megítélni!"
Én most is Almatomival értek egyet.
Ezt mondja meg nekem valaki!
Ezt bárki meg tudja csinálni! A midi file-ok lejátszához nem kell zenésznek lenni. Egyik volt tanárom mondását tudom ide idézni: "Egy jó zenészt az improvizációjáról lehet megítélni!"
Én most is Almatomival értek egyet.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Gábor!
Én speciel nem azt mondtam, hogy jó zenészek, színvonalasan zenélnek, hanem, hogy jól szóltak. Azt is írtam, hogy ezen megállapításom a Ketron SD1-re és az EV falakra vonatkozott.
Akkor még nem mp3-aztak, hanem midiztek, tehát tényleg a hangszer szólt. Az elismerésem a hangszernek és a hangfalaknak szólt. ...illetve aki jól belőtte őket. A zenélésükről annyit írtam, hogy playback. Bár akkor még élőben énekeltek mindent.
Én speciel nem azt mondtam, hogy jó zenészek, színvonalasan zenélnek, hanem, hogy jól szóltak. Azt is írtam, hogy ezen megállapításom a Ketron SD1-re és az EV falakra vonatkozott.
Akkor még nem mp3-aztak, hanem midiztek, tehát tényleg a hangszer szólt. Az elismerésem a hangszernek és a hangfalaknak szólt. ...illetve aki jól belőtte őket. A zenélésükről annyit írtam, hogy playback. Bár akkor még élőben énekeltek mindent.
- ---Qgli---
- VIP
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Németh Laci barátom elképzelése a nézésjárásról...

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
ano69
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Yamaha Tyros2, Korg Triton pro, Alesis fusion 8HD,
- Adott köszönetek: : 4 alkalommal
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, erős hobbyzenész, szeretném megosztani veletek 1-2 kedvencemet:
Az etalon nálam a Mezzoforte, de azt már annyian linkeltétek (örömömre), hogy ettől már eltekintek.
Az etalon nálam a Mezzoforte, de azt már annyian linkeltétek (örömömre), hogy ettől már eltekintek.
- Apelláta
- Adminisztrátor
A Mezzoforte, Sade és Jamiroquai nálam is nyerők.