Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 59888Hozzászólás Karesz
2018.11.14. 09:23

gabati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 69
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59889Hozzászólás gabati
2018.11.14. 09:27

Köszönöm szépen Karesz.

Apa89
Újonc
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Yamaha PSR 2100
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 59890Hozzászólás Apa89
2018.11.14. 16:26

Sziasztok!

Látom elég sokan boncolgattátok azt a témát, hogy mi a mulatós, mi nem, hol a határ, stb...
Úgy érzem,mivel ezt a "vitát" én idéztem elő, és van is időm most, leírnám mire is gondoltam...max még nagyobbra fújjuk a lufit :lol:

Hol is kezdjem...
Írtam, ugye, hogy a vendégek mondják meg mit játszol, és nem te döntöd el.
Ehhez még mindig tartom magam, persze azt ne felejtsük el, hogy jómagam, mulatós-lakodalmas-sláger zenéket játszom. Így hát, nekem jöhetne a vendég azzal, hogy ilyen-olyan Rock vagy Jazz.
Ha elmegyek zenélni, mint írtam, van műsortervem. A műsortervre értettem,hogy ha vannak olyan számok, amelyet a közönség preferál, és többen újra és újra kérik, akkor nem lehetek bunkó, és eljátszom. Nyilván nem minden 2. 3. szám lesz az, de bele bele forgatom legalább óránként 1x ( persze ha kérik,és még mindig egy lakodalomról beszélek. Vannak olyan helyek,ahol viszont hülyén jön ki ha ismételsz.)
Szerintem aki meg szerette volna érteni,ebből meg is értette mire gondoltam,aki meg nem érti ezután se, azoknak meg mind1. :P

Bocsánat!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apa89 2018.11.15. 13:00-kor.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 59891Hozzászólás Asterix
2018.11.14. 16:40

Apa89 írta:Nem védek senkit se, csak sokan úgy írtatok, mint ha Presser Gábor szintű zenészek lennétek, akik mások feje felett gallyat törhetnének.( Még Ő sem, de legalább Ő tett le valamit arra a zenei asztalra...) Úgy látom, sok a keserű cukorkát nyelt ember zenészek között. Az irigység az megvan...és blamálás az megy azokra akik nagyban tolják az alpári zenével míg ők ezt otthonról nézik, mert sehova nem hívják, vagy havi 1-2 bulija van.
Kicsit gondolkodjunk már... :777
Azért újoncként igen erős a hozzászólásod. Főleg annak tükrébe, hogy én ismerek itt a fórumon olyan kvalitású zenészeket, akik igencsak azon a szinten vannak, amit te említesz, és akiket te lefikázol. Legalább meggyőződtél volna előtte, hogy ki mit tett le az asztalra, akkor most te is bölcsebb maradtál volna... :777

Apa89
Újonc

Hozzászólás: # 59892Hozzászólás Apa89
2018.11.14. 18:17

Csak itt vagyok újjonc.
Ez semmit se takar ez a Ti skálátok.
Aki igazat mond az nem népszerű.
Valóban nem ismerem az itt lévőket... Kinek nem inge nem veszi magára.
Ha meg azon a szinten vannak akkor ők nekik kellett volna leírni azt amit én...és akkor nem akadtál volna fent azon hogy újjonc. Ne legyünk felszínesek, ennyire egyszerű.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 59893Hozzászólás Bubamara
2018.11.14. 18:53

A vélemény szabad.

Mindenki kifejtheti szabadon a sajátját.
Mindenki szerethet bármilyen műfajt, játszhat is amit szeret, vagy tud (vagy csak azt tud), sőt fokozzuk, megélhetésből szexet vállaló emberek is vannak, azt mégsem romantikának hívják. :) Inkább prostitúciónak, a szolgáltatást végzőt pedig kurvának.
Szóval lehet kurválkodni, meg lehet ízlést és közízlést rombolni.
Attól még egy fostalicska az összes egy kaptafára gyártott "műcigány műszar" csak hogy magamat ismételjem, szintetikusan génmanipulált zenének hazudott gusztustalan 2 perc alatt megírható okádék.

Persze egy zenésznek el kell tudnia mindent játszani, Meg teljesen nem is zárható ki a hulladék a műsorból, de a "mulatós zenésznek" is el kellene tudnia mindent játszani... nem csak 180-as bpm-en Am 10 percig... Na én itt látom meztelennek a királyt.

Ha már szabad a vélemény....

Buba

Apa89
Újonc

Hozzászólás: # 59895Hozzászólás Apa89
2018.11.14. 20:19

Értem én amit írsz...
De ez is csak egy elvárás... De nem ez a gyakorlat és nem ez a Magyar zeneigény,hanem ez a zenészek közötti kinek van nagyobb farka dolog... :D

Mind1 is. Egy ideig újjonc maradok úgy érzem, mert olyan témába rugtam és olyan véleményem van amely itt sok emberével ütközik.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59896Hozzászólás tacso
2018.11.14. 20:53

Apa! Esetleg publikálj valamit ide a fórumra a munkáidból, hogy jobban megismerhessünk Téged, meg a zenéidet is. Vagy ha van web oldalad...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tacso 2018.11.15. 03:13-kor.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 59897Hozzászólás Asterix
2018.11.14. 23:23

Apa89 írta:Ha meg azon a szinten vannak akkor ők nekik kellett volna leírni azt amit én...és akkor nem akadtál volna fent azon hogy újjonc.
Nem akadtam fent azon, hogy újonc vagy. Teljesen mindegy, milyen rangban vagy. Csak tudod, ha bemész egy idegen helyiségbe, ami tele van emberrel, akkor nem biztos, hogy az a legcélravezetőbb, ha mindenkit lehülyézel. Mert lehet, hogy hülyékkel van dolgod, de lehet, hogy ott mindenki akadémikus és csak te vagy hülye...

Célszerű először írásodnak, hozzászólásodnak a célközönségét megismerni! De te biztosan jobban tudod, hisz csak itt vagy újonc... :lol:

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 59898Hozzászólás vili2105
2018.11.15. 09:35

Apa89 írta:Sziasztok!

Olvastam azt is, hogy kinek mi a tradicionális ill. már mulatós, és ahogy ti fogalmaztatok a SlágerTv-n éneklők akiket nem szerettek.
Sokan jól látjátok hála az égnek, hogy mire milyen minőségjelzőt lehet bélyegezni. Az, hogy a SlágerTv-n éneklőket ki hogyan szidja, nem becsüli stb... az meg egyéni szoc. Nem lehet mindent szeretni, viszont ha azt nézzük, hogy ők azzal a nagyon rossz zenével országosan ismertek, és folyamatos bulijuk van... míg akik fikázzák őket, hajtják a szekeret, hogy legalább hívják valahova....hááátt...érzitek a viccet ugye.
Azt hozzáteszem, hogy én se szeretem a SlágerTv-n éneklőket, csak maga a szituáció,amit itt páran nagy mellénnyel írtatok számomra nagyképűség... nem kell elismerni senkit srácok. Nem kell szeretni amit más csinál. Szeresd azt amit te csinálsz, és lépj fel vele országosan.
Nem védek senkit se, csak sokan úgy írtatok, mint ha Presser Gábor szintű zenészek lennétek, akik mások feje felett gallyat törhetnének.( Még Ő sem, de legalább Ő tett le valamit arra a zenei asztalra...)

Ennyit szerettem volna leírni. Úgy látom, sok a keserű cukorkát nyelt ember zenészek között. Az irigység az megvan...és blamálás az megy azokra akik nagyban tolják az alpári zenével míg ők ezt otthonról nézik, mert sehova nem hívják, vagy havi 1-2 bulija van.
Kicsit gondolkodjunk már... :777
Hát!
Először is , szerintem az itteniek - velem együtt- nem irigységet éreznek, hanem max dühöt.
Egy olyan zenekart hagytam ott ematt, hogy ebbe az irányba mentünk, ahol csak lagziból 25-30 volt egy évben!
Én nem ezt akarom játszani! Ezért én döntöttem úgy, hogy elég!
Szerintem itt az Emberek java ki tudna találni egy ilyen ojtala-tilala semmitérő szöveget, vagy lopni egy román zenét, arra kitalálni valami bugyuta szöveget, majd elmenni egy erre szakosodott stúdióba, ahol zenét írnak mellé. Aztán elsétálni a Frédy-sóba (egyébként érdemes meghallgatni youtube-on az éneklését, nekem múltkor sikerült), befizetni a pénzt, hogy bekerüljön a felvételre. Szerintem nem ez a vágya itt az emberek javának.
Apa89 írta:Nyilván nem minden 2. 3. szám lesz az, de bele bele forgatom legalább óránként 1x ( persze ha kérik,és még mindig egy lakodalomról beszélek. Vannak olyan helyek,ahol viszont hülyén jön ki ha ismételsz.)
Szerintem ez mindenhol gáz, még ha kérik sem játszanám el óránként legalább 1x! Ez már tényleg a Buba által leírt kurva esete. De már nem is a szobáztató, hanem az útszéli! :rolf:

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Új hozzászólás