Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

doxaa
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 59649Hozzászólás doxaa
2018.10.28. 20:17

Na igen, egyrészt a 139 dB, másrészt a 39Hz - 20kHz ( a 12esnél ).

Viszont a Yamaha azért nem szokott nagyon kamuzni - vagy igen? Mindenesetre kíváncsi lennék, tényleg tudják-e a megadott értékeket és hogy milyen hangképpel szólnak.
Az árát hagyjuk :D

Apa89
Újonc
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Yamaha PSR 2100
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 59653Hozzászólás Apa89
2018.10.29. 04:37

Istenem... :dash2:

Az a szomorú, hogy saját magát szégyenítette meg az egész ország előtt, de ennek ellenére, mégis Ő van felháborodva, megsértődve, és Ő kéri ki magának.
Mindezt miért?
Nagy az esély rá, hogy csak támogatást és biztatást kapott, ahelyett, hogy valaki megmondta volna neki, hogy ne menj oda, mert lóf....t se tudsz. :xx:

De az, ahogyan el akarja magát adni, számomra annyira gennyes (Amerika, saját CD, ismerik...). Ilyen emberekkel kerülöm a kontaktot. Semmibe nézem őket.

Sajnos zenész kollégák között is van annyi ilyen. Előadja magát, hogy Ő ekkora meg akkora sztár, ide-oda jár,hívják. Csak egy példa, pont ilyen emberkét ismerek, aki összevásároltatta magának a profi felszerelést, és eljár zenélni. Van egy fix helye, ahol hétvégente zenél. Úgy esett, hogy feleségemmel, mi is ott voltunk akkor, és ha nem hallom a következőt, el se hittem volna.
Egyik vendék hangosabban odaszólt a zenésznek: "... majd az Édes kisfiamat eljátszanád nekünk?!" Mire a Profi zenész MIKROFONBA bemondja: "Majd jövőhéten, mert nincs itt a FLOPPY-m" :lol: :lol: :lol:

Na én itt hangosan felnevettem, azóta nem köszön.

Na mindegy is. Nagyon sokat lehetne az ilyen emberekről írni.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Re: Első bulim élménye, azaz így kezdtem zenélni hajdanán

Hozzászólás: # 59656Hozzászólás almatom
2018.10.29. 12:12

powersparc írta:
Apa89 írta:Akkor ott megtanultam valamit! Legyen az ember felkészült,de majd a közönség dönti el, hgy mit is fogsz játszani, mert te őket kell szórakoztasd és nem pedig magad!
Na ez az örök érvényű vitatéma még a zenészek közt... :777
Valóban az! :D
Az én felfogásom szerint ez nem jó, ha így van!
A kereslet legyen hasonló, mint a kínálat vagy vice-versa:
-amikor van egy zenekar/zenész, az képvisel egy stílust és valószínű azt, amit ő maga is szeret.
Ezt a stílust a zenekar kiteszi az "ablakba" mint választható portéka.
Ha a keresletnek pont tetszik a kínálat, akkor felveszi a kapcsolatot a vevő az eladóval, majd egyeztetik szóban is a kereslet-kínálat arányát.
De úgy zenét szolgáltatni, hogy majd játszod a helyszínen lévő tök ismeretlen emberek kénye-kedvét, az enyhén fogalmazva is nagy bátorság.

Én úgy vagyok ezzel, hogy az hívjon minket, akinek eleve az tetszik, amit mi is csinálunk. Amit meg nem csinálunk, azt vegye tudomásul és ne is kérje tőlünk!
Ezért én minden legelső levelemben megírom, hogy mit adunk és mit nem!
De azt, hogy majd játszom a vendégek össze-vissza kért, alpári zenei kéréseit, na azt nem!
Ugyanúgy megvan az a közeg, ahol az a zenész a király, aki mindent eljátszik és megvan az a réteg is, ahol a minőség a mennyiség felett.
Azt hiszem ez így is van rendjén!

Apa89
Újonc
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Yamaha PSR 2100
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 59664Hozzászólás Apa89
2018.10.29. 23:22

Nem értek veled egyet. De ez így szép.
Mit értel te alpári zene alatt?

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 59673Hozzászólás almatom
2018.10.30. 14:14

powersparc írta:De pl. egy pincér se engedheti meg, hogy ne vigye ki a vendégnek a pacalt, mert neki a látványától is felfordul a gyomra vagy épp a vendég unszimpatikus neki.
Nem jó példa, Power!
A pincér az kiszolgáló személyzet, a zenész pedig művészi tevékenységet űző tag és míg a pacalt ugyanúgy -nagy mosollyal- kell felszolgálni, mint bármi más ételt, addig a művészetben nem tudod "felszolgálni" az összes művet, kivéve azt, amit elsajátítottál.
Ha pedig te képviselsz egy stílus ágazatot, akkor első körben azok között kell hirdetned a portékádat, ahol eleve azt a stílust kedvelik.
Ez az első szűrés ahhoz, hogy a kínálatod találkozzon a kereslettel.

Viszont ha pincér helyett szakácsot írtál volna, máris ugyanaz lenne a helyzet, mint a zenészekkel. :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 59675Hozzászólás forissandor
2018.10.30. 21:13

Én nem kérek már a habostortából. Annyit tennék hozzá, hogy valaki megrendel egy szolgáltatást/műsort. Onnantól kezdve közös szimpátia kérdése, ki kinek hogy tesz kedvére. Nálam mindig az volt a nagy dilemma, hogy ugyan olyan bunkó lehetek-e a vendéggel, mint ő velem, vagy megengedhetem-e magamnak azt, hogy bunkóbb legyek? Sokan azt hiszik, hogy pénzért bármit meg kell tenni, el kell tűrni, le kell nyelni. Faszt. 2017-ben 3 olyan buli volt, ahol összepakoltam és hazamentem. Az én idegrendszerem nem bírja a hülyéket sajna. Aki meg meg tud verni, annak óriási a szerencséje háháhágá :)

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59678Hozzászólás BodziLalikirály
2018.10.31. 07:47

doxaa írta:Üdv,
srácok, a Yamaha DZR szériát hallotta már valaki szólni? Mert számomra picit hihetetlenek ezek az értékek, és most nem a súlyra gondolok. :D
doxaa írta:Na igen, egyrészt a 139 dB, másrészt a 39Hz - 20kHz ( a 12esnél ).
Viszont a Yamaha azért nem szokott nagyon kamuzni - vagy igen? Mindenesetre kíváncsi lennék, tényleg tudják-e a megadott értékeket és hogy milyen hangképpel szólnak.
Nos.
Én először is ha megoldható ezt a pár posztot áthelyeztetném a "Hangtechnika - Használhatóság" topic-ba.
És az egyéni véleményem.
Sokan összekeverik a megadott értékeket egy-egy hangfal, hangszóró esetében.
Általánosságban egy hangszóró érzékenységét dB-ben egy 1kHz-es állandó jellel meghajtva 1W / 1m -en szoktak mérni. Ez az érték egy hangszóró alap értéke ami mondjuk 96dB. Ehhez jön a hangszóró teljesítménye ami mondjuk legyen 1000W. Mint korábban már ezt kifejtettem minden teljesítmény duplázódással 2W/4W/8W/16W/stb.... 3dB-el növekszik a hangszóró leadott hangnyomása (SPL). Ez 1000W.-nál kb 9,8x szorzót jelent vagyis a hangszóró ilyenkor 125,4dB (96 + 29,4) hangnyomást ad le 1kHz-en. Mivel ha 2db hangszórót ugyanazon teljesítménnyel hajtunk meg akkor a 2 hangnyomása összeadódik, de ezt csak 3dB-es érték növekedésnek érzékeljük. Ha még egy bekerül a képbe akkor +3, és így tovább.
DE!
Sajnálatosan a hangfalakon illetve specifikációkban feltüntetett érték (Max. SPL) azért becsapós mivel ott egy olyan érték van megadva mikor is a hangszóró egy csúcsértéken (ez akár a hangszóró végét is jelentheti) mért egyszeri nagy lengőmozgású (vagyis nagy levegőnyomású) frekvenciával (egy nagy mély-beütés) meghajtott értéke van mérve!! Mivel ott a hangszóró membránja képes (egyes típusoknál) 1-2cm-t is kilengeni, hatalmas hangnyomást képes produkálni egy azon pillanatban. És ezt is sajnos azon az 1m-en mérik, de már nem az 1kHz-el. Ez egy olyan csúcsérték (Max.SPL) amit a hangszóró lehet többször nem is fog produkálni.
Nem leszólom a Yamahát és egyik hangfalgyártót sem, hisz nagyon jó és profi készülékeket gyártanak..
És még egy gondolat.
A 12"-os hangszóró is képes nagy hangnyomást előadni. A lényeg a lengőtekercs mozgástartománya és a membrán feszessége, ami nem rogyhat meg egy hirtelen előremozdulásnál. Tehát ne csak a hangszóró közepe (konusz) hanem annak pereme is képes legyen a mozgást produkálni.
Matya89 írta:Csak abba gondolj bele, hogy általában szabadtéri koncerten a dupla 18"-os mélyládák tudnak 141db-t.
Itt azért szintén a fentebb leírt dolgokat elemezve, nem szabad elfelejteni, hogy a 18"-os hangszóró mekkora levegőmennyiséget képes "meglökni", és azt sem, hogy itt egy mély tartományról beszélünk ami szintén nagy membrán mozgást igényel. És persze ahogy írtad 2db.
Igen ez így egy elfogadható érték 2db mély ládától. :D

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 59686Hozzászólás B.Bazsi
2018.10.31. 16:49

Sanyi, megkérlek rá leírnád hogy egy ilyen haza pakolós buli hogy zajlik? Min akasztanak ki, mi a megrendelő és a vendégek reakciója, stb? :) Kifizetnek ilyenkor?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59687Hozzászólás tacso
2018.10.31. 18:31

Mondtam Sanya hogy Sopronba költözz, ne Barcikára! :D
Itt még működik 1-2 kiskapu... Kérdés meddig... :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 59692Hozzászólás forissandor
2018.11.01. 11:24

Bazsi, amikor a tökhülye odajön hozzád, elkezd beszólogatni, basztatja a hangszered, énekelni akar amikrofonodba, ha nem az lesz amit én mondok összetöröm az egészet címszóval...15 x rúgják meg a hangszerállványt, szünetben odamegy a hangszerhez és majd ő zenél.... ezek mind mind olyan szituk, amiket nem bírok. Szoktam szólni illedelmesen, nem illedelmesen, ha nem megy, közlöm hogy hazamegyek. Engem nem kell kifizetni. Sőt, a telefonszámom is el lehet felejteni... nálam így ment, tényleg nem bírom a hülyéket.

Új hozzászólás