Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

forissandor
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 59084Hozzászólás forissandor
2018.08.30. 05:56

Tegnapi furcsaság.
Anno amikor vállalkozó lettem (kb 10-12 éve) még edelényi lakcímem volt, a vállalkozásom céghelye is az édesapámék címére van bejegyezve. Annyira nem széles a tevékenységi köröm, de gyakorlatilag egyik sem kötődik a céghelyhez, illetve természetesen egyik sem telephelyköteles tevékenység TEÁOR szám szerint(felnőttképzés, lektorálás, szakértés, környezetvédelmi felülvizsgálat, oktatási tevékenység, hangosítás, amatőr előadóműv, stb)....
Tegnapi nap megjelenik apámnál két tag, egy verpeléti cégtől, hogy minden vállalkozónak pengetnie kell kéményseprési díjat.... ami mindenkinek ingyenes, kivéve a vállalkozókat. Kéményseprés egy családi háznál, ahol parapetes konvektorok vannak......... háháháháháh. Az viszont nem vicc, hogy ezért legomboltak cirka 16.000 forinttal. Számlával, két évig érvényes tanúsítvánnyal. Vicc.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 59094Hozzászólás tacso
2018.08.30. 15:46

Hát én még ilyenről nem hallottam! Biztos nem csalók voltak?

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 59095Hozzászólás Regec
2018.08.30. 16:08

Ez sajnos valós :(
Csak magánszemélyeknek ingyenes a kéményseprés. Nálunk pont fordítva van, mert a lakás az én tulajdonom, és a feleségem vállalkozó. Mondtam is a szakinak, hogy így hagyne fizessek már, de kellett. :dash2:

forissandor
VIP

Hozzászólás: # 59098Hozzászólás forissandor
2018.08.30. 20:00

Bizony nem csalók, ez van....

Más....

Apám élete a Muzsika TV, ott hallottam eme gyöngyszemet. Az a baj, hogy annyira nem szar ám, sőt, itthon meghallgattam vagy kétszer a Youtube-on, elég érdekes akkordmenete van, olyan igazi italodisco-s. Persze az úr elcsusszant harminc évet, lehet negyvenet, de akkor nagy király lett volna vele.
Ha mondjuk egyszer zenélnék egy esküvőn és netalán lenne egy fasza puha, lágy hangzású Tyros 4-em ezt tuti bevenném a repertoárba!

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 59106Hozzászólás vili2105
2018.08.31. 07:46

Gáti Pál!

Egyszer rátaláltam egy pár éve, egy fantasztikus énekes, ízléses zongora játékkal!
Nekem olyan igazi régimódi bárzongorista!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Balázs82
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Ketron Sd40
Adott köszönetek: : 8 alkalommal
Kapott köszönetek: : 9 alkalommal

Hozzászólás: # 59107Hozzászólás Balázs82
2018.08.31. 08:26

Nálam nincsen kémény :)

Így a kéményseprő csak beköszön amikor megy a szomszédba.
Bár próbálkozott már, de mondtam hogy nálam ajtón jön a Mikulás.

Parapet esetén ki kell jönniük CO mérésre. Az meg már kéményseprő szolgáltatásnak minősül karöltve a katasztrófavédelemmel.

Nem jön a kéményseprő ha:
- kondenzációs kazánod van
- elektromos kazán
- infra fűtés
- vagy távfűtés :)

Ketron SD40 + Presonus SL312 + Presonus 18sAL + A&H QUSB + Shure Beta 58

Isti79
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Fésű
Adott köszönetek: : 51 alkalommal
Kapott köszönetek: : 85 alkalommal

Hozzászólás: # 59111Hozzászólás Isti79
2018.08.31. 09:53

forissandor írta:Tegnapi furcsaság.
Anno amikor vállalkozó lettem (kb 10-12 éve) még edelényi lakcímem volt, a vállalkozásom céghelye is az édesapámék címére van bejegyezve. Annyira nem széles a tevékenységi köröm, de gyakorlatilag egyik sem kötődik a céghelyhez, illetve természetesen egyik sem telephelyköteles tevékenység TEÁOR szám szerint(felnőttképzés, lektorálás, szakértés, környezetvédelmi felülvizsgálat, oktatási tevékenység, hangosítás, amatőr előadóműv, stb)....
Tegnapi nap megjelenik apámnál két tag, egy verpeléti cégtől, hogy minden vállalkozónak pengetnie kell kéményseprési díjat.... ami mindenkinek ingyenes, kivéve a vállalkozókat. Kéményseprés egy családi háznál, ahol parapetes konvektorok vannak......... háháháháháh. Az viszont nem vicc, hogy ezért legomboltak cirka 16.000 forinttal. Számlával, két évig érvényes tanúsítvánnyal. Vicc.

Kifizetted? Mert én nem! :diablo:
Ugyan is
1, igaz köteles vagy megrendelni a kéményseprést vállalkozóként, DE én nem őket rendeltem, senki nem hívta őket, mivel szabadáras így én bármelyik ilyen céget megkérhetek ennek a munkának az elvégzésére!
2, Nekem sincs kéményem csak 1db parapetes égéstermék elvezetőm... Ez nem kémény... Co-t a kazánomon nincs joga mérnie mert a kazán beüzemelő és a kazán tipusának a szervizese tudhatja milyen értéket kell kibocsátania a kazánnak!
3. 6000Ft os kiszállási díj.... mert 3 házzal odébb mentek és ott is felszámolták, etikátlan, erkölcstelen, sőt gusztustalan...
4, Ki ellenőrzi ezt?
5, Üzemen kívül volt a kazánom.
Ez egy akkora lehúzás, hogy nem vagyok hajlandó fizetni...
Úgy össze vesztem a központban lévő nagytudású operátor Úrral, hogy úgy köszönt el, hogy legközelebb ne engedjem be őket!! :rolf: :rolf:

Üdv: Isti .

forissandor
VIP

Hozzászólás: # 59114Hozzászólás forissandor
2018.08.31. 18:45

Mivel nem hozzám jöttek, hanem az edelényi címre, édesapámhoz. Ő meg kifizette és átadta a nyugtát. Nekem. :-)

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 59117Hozzászólás Karesz
2018.08.31. 20:49

:D :D szerintem is
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 59185Hozzászólás HunHyper
2018.09.10. 19:40

Na, pár hétig nem tudom piszkálni az SD9-et... :lol:
Jó béna voltam és a bal kezemet úgy megvágtam, hogy egy kis operációra szorult...
De amikor végzett az orvos az öltésekkel, eszembe jutott egy vicc és nem bírtam ki hogy ne poénkodjam el a dolgot...
...megkérdeztem...
"Ha kiszedik a varratot, akkor tudok majd zongorázni?"
Erre a doki: "Persze, nem lesz gond..."
Mondtam: "Jó, mert eddig nem tudtam..."
Először nagy csend, majd mindenkiből kitört a röhögés a rendelőben...
A lényeg, örülök, hogy ennyivel megúsztam...
Pár hét és ismét nyomkodhatok... :) Lehet meg is tanulok majd zongorázni is egy kicsit...

:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Új hozzászólás