|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- Karesz
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Re: Gumiszoba
Mióta hire ment a környéken,hogy ilyen klasszikusokat nem játsszom,kevesebb a bulim.Viszont,ami van,igényesebb közönségnek.Nem bánom,meg mondom őszintén...
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 225
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Ezért (is) fejeztem be a vendéglátást. Az emberek zenei igényét én kielégíteni nem tudom, az emberek viselkedéskultúráját elviselni nem tudom, magamat zeneileg és magatartásilag megerőszakolni nem tudom. Akkor a legegyszerűbb az, ha én állok fel a vályútól. Amúgy baromi jó hétvégéim vannak: pancsolás a Vadna-parkban a családdal, hosszú játékok, esti fürdetés, elmegyünk pizzát enni, bicajozni, ha akarok hallgatok egy kis Gary Moore-t, néha egy kis rockzene a bandával.... Ajánlom mindenki figyelmébe ezeket!
Más!
Senkit nem akarok megbántani, de amikor pár zenészkolléga minden falusi bálról feltesz 45 képet egy héten háromszor, hogy itt meg itt meg itt zenéltem, meg Live videó fasza Greges mp3-al, akkor azok az emberek nem félnek, hogy egyszer kibaszottul rájuk száll a NAV? Mert az egyik haverom épp villanyt szerelt (csatornát vésett) Kazincbarcikán az Egressyn, csupa porosan elkezdték a padon enni a kínait, közben jó függőként feltoltak egy fotót az arckönyvre, hogy munka közben édes a pihenés... Aznap meglátogatták őket, de számlatömb, sem bejelentés, sem semmi.....
Más!
Senkit nem akarok megbántani, de amikor pár zenészkolléga minden falusi bálról feltesz 45 képet egy héten háromszor, hogy itt meg itt meg itt zenéltem, meg Live videó fasza Greges mp3-al, akkor azok az emberek nem félnek, hogy egyszer kibaszottul rájuk száll a NAV? Mert az egyik haverom épp villanyt szerelt (csatornát vésett) Kazincbarcikán az Egressyn, csupa porosan elkezdték a padon enni a kínait, közben jó függőként feltoltak egy fotót az arckönyvre, hogy munka közben édes a pihenés... Aznap meglátogatták őket, de számlatömb, sem bejelentés, sem semmi.....
- Karesz
- VIP
Vannak ettől cifrább esetek is.Koma,egy időben,rendszeresen tolta a live-okat,meg a lóvéval teli mikrofon állványos,poharas fotókat..,mostanában már nem igen látok tőle,de nem hiszem,hogy megfogták volna,inkább beijedt..
Érdekes dolog ez a számla adás egyébként...erre olyan nevetséges a gázsi,hogy adott esetben,ha minden hivatalos,egyszerüen nem éri meg még kipakolni sem.
Épp a napokban volt egy felkérés,nem vállaltam...csak mulatóst kellett volna tolni,abból is muzsika tv-s és társai sztárjait...kell a pénz,de inkább azt mondtam,foglalt vagyok.
Érdekes dolog ez a számla adás egyébként...erre olyan nevetséges a gázsi,hogy adott esetben,ha minden hivatalos,egyszerüen nem éri meg még kipakolni sem.
Épp a napokban volt egy felkérés,nem vállaltam...csak mulatóst kellett volna tolni,abból is muzsika tv-s és társai sztárjait...kell a pénz,de inkább azt mondtam,foglalt vagyok.
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 248 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Jogos a "Két pej ló" felvetés (egyébként a "b@sszunk be" a Sör a Bor a Pálinka című dalocskában van
)
Ezzel párhuzamba hoznám a mennyiért... Igen, mennyi szart eljátszunk és nem csak a két pej lovat. Én sokszor azon döbbenek meg, hogy sokan(!) szotyiért mennek zenélni. Tomi gondolkodását követve, ha a zeneszolgáltatók nyomják az igénytelent (mi is az?), akkor az szaporodik és igény lesz a Dzsollira. Tehát, ha szotyiért elmennek zenétszolgáltatni, akkor az szaporodik és igény lesz az "egy zsák krumpli" fizetőeszközre.
Ennek sosem lesz vége...sajnos...
Egyébiránt, szerintem ez akkor indult el mocskosul, amikor a Lajcsi (vagy bárki) országosan teret engedett a dáridóban Gusztiéknak és a többieknek. De természetesen ebből nem akarok indulatokat gerjeszteni.
Mindegy, nézzünk előre és hajrá!!! Nálunk a következők az igények: Kvimbi-magam adom, Majka-Belehalok-90es évek. Szóval feladva a lecke.
Egyébként amitől vagy amiktől én fosom le a bokám az a Halott pénz és társai. Szóval na... Tomi?
Ezzel párhuzamba hoznám a mennyiért... Igen, mennyi szart eljátszunk és nem csak a két pej lovat. Én sokszor azon döbbenek meg, hogy sokan(!) szotyiért mennek zenélni. Tomi gondolkodását követve, ha a zeneszolgáltatók nyomják az igénytelent (mi is az?), akkor az szaporodik és igény lesz a Dzsollira. Tehát, ha szotyiért elmennek zenétszolgáltatni, akkor az szaporodik és igény lesz az "egy zsák krumpli" fizetőeszközre.
Ennek sosem lesz vége...sajnos...
Egyébiránt, szerintem ez akkor indult el mocskosul, amikor a Lajcsi (vagy bárki) országosan teret engedett a dáridóban Gusztiéknak és a többieknek. De természetesen ebből nem akarok indulatokat gerjeszteni.
Mindegy, nézzünk előre és hajrá!!! Nálunk a következők az igények: Kvimbi-magam adom, Majka-Belehalok-90es évek. Szóval feladva a lecke.
Egyébként amitől vagy amiktől én fosom le a bokám az a Halott pénz és társai. Szóval na... Tomi?
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 248 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Igazad van. Azt gondolom sokkal felkészültebbnek kell lennie egy (lenézett) "lagzis" zenésznek, mint Charlienak vagy a Republiknak vagy bármelyik sztárnak. Pontosan azért, mert a Republiktól nem kérnek Charliet és fordítva, Fenyőtől meg nem kérnek Tankcsapdát vagy 3+2-őt.
Bezzeg a lagzis zenész játsszon mindent frankón ahogy az van! Szuper...
Bezzeg a lagzis zenész játsszon mindent frankón ahogy az van! Szuper...
- Karesz
- VIP
Nándi,itt nem a "klasszikus" mulatósokra gondoltam,hanem,a mai mulatás sztárok müveire-sem időm,sem energiám,sem kedven nincs már ezeket megtanulni..játszom lakodalmast,csárdást,foxot,stb...de ezeket nem vagyok hajlandó megtanulni.Minden egyes felkérésnél rákérdezek,mire van igényük,.az utóbbi 1-2 évben nem volt vita abból,hogy nem játszom pl:Grofót,Hennát,stb...sőt,volt,hogy kategórikusan kérték,ezek mellőzését.Lassan,de biztosan eljár ezek felett az idő.Igény persze van néha ilyenekre is,de ha csak ilyet kell játszani,akkor nem vállalom el.Nincs ezekből akkora repertoárom,hogy ki tudjak zenélni velük egy éjszakát.Inkább lepasszolom az ilyen bulikat,vannak erre igen jól képzett,erre speciaizálódott undergrand-os muzsikusok,akik mást nem is tudnak,ezeket is jó kis midiből(ami nem is lenne baj),pánsippal.,vagy jófajta mp3 alappal.powersparc írta:Van zenész ismerősöm, akinek az a hitvallása, hogy a vendéghez kell alkalmazkodnia a zenésznek és azt köteles játszani amit kérnek, mondván a zenész olyan szolgáltató személyzet, mint a pincér és egy pincér se engedheti meg hogy azt mondja pl. a vendégnek: "a pacalt nem viszem ki, mert útálom".Karesz írta:Mióta hire ment a környéken,hogy ilyen klasszikusokat nem játsszom,kevesebb a bulim.Viszont,ami van,igényesebb közönségnek....
Nem tagadás, így van az egészben egy kis logika, de én se tartom alapvetően életszerűnek, hogy a zenész csakis megalkuvó legyen! Ahogy egy Omegától vagy Charlietól se jut senkinek eszébe hogy csárdást kérjen, mivel nem is hallanák meg az ilyen kérést. Oké, lagzis zenész egy kicsit más szinten van hozzájuk képest, csak ki dönti el hogy ki milyen szintre sorolja magát, ez az igazi kérdés, nem?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
A basszunk be szerintem is a 2 pej lóban van és nem az említett másik dalban.
Hétvégén 2x is szükség volt erre a dalra. Betettem mp3-ban és lementem pihenni. Harmadszor már nem kérték...
Hétvégén 2x is szükség volt erre a dalra. Betettem mp3-ban és lementem pihenni. Harmadszor már nem kérték...
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 115
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Ez így igaz.... megvannak az ilyen bulikhoz azok a cigányzenészek akik ilyeneket játszanak...Karesz írta:Minden egyes felkérésnél rákérdezek,mire van igényük,.az utóbbi 1-2 évben nem volt vita abból,hogy nem játszom pl:Grofót,Hennát,stb...sőt,volt,hogy kategórikusan kérték,ezek mellőzését.Lassan,de biztosan eljár ezek felett az idő.Igény persze van néha ilyenekre is,de ha csak ilyet kell játszani,akkor nem vállalom el.Nincs ezekből akkora repertoárom,hogy ki tudjak zenélni velük egy éjszakát.Inkább lepasszolom az ilyen bulikat,vannak erre igen jól képzett,erre speciaizálódott undergrand-os muzsikusok,akik mást nem is tudnak,ezeket is jó kis midiből(ami nem is lenne baj),pánsippal.,vagy jófajta mp3 alappal.![]()
Nekem is van az ismeretségi körömben több cigány zenész és zenekar akiket hangosítottam már és ilyen bulikat nyomnak....
Bár volt példa (sajnos) arra is, hogy egy vegyes esküvőre (roma-magyar) egy 3 tagú roma zenészcsaládot kértek fel akik egyfolytában nyomták a pörgős Frodó, Joli, stb.... muzsikákat(?) és észre sem vették (igazából meg sem hallották) a násznép másik felének az igényeit....... Pedig voltak kérések tánczenére... Majd hajnal 2 után eljátszották nagy nehezen a "Millió rózsaszál" kérést akkor mikor már a vendégsereg azon része el is ment mert őket (úgymond) semmibe vették!!!!
Bár mondjuk itt a násznagyot sem értettem, hogy miért nem szólt határozottabban ezen dolgok miatt....
Én ma már csak ismerősnek, barátnak a felkérésére megyek kicsit muzsikálni, azoknak akik tudják, hogy én tánczenét és nosztalgia zenét játszom elsősorban... persze én is megtanultam pár újabb dalt és a régi nagy csárdások, fox-ok is itt vannak a tarsolyba ha arra van igény...... de én már csak poénból tanulgatok 1-1 nótát .......
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Hasonló okok miatt két évre előre le vagyok kötve.Karesz írta:...csak mulatóst kellett volna tolni,abból is muzsika tv-s és társai sztárjait...kell a pénz,de inkább azt mondtam,foglalt vagyok.
Buba
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
Én nem játszok egyetlen számot sem ezekből a fentebb emlitett műfajból, és nekem is jövőre alig van szabad hely, na meg 2020 is vannak már foglalások.Bubamara írta:
Hasonló okok miatt két évre előre le vagyok kötve.