Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 55974Hozzászólás Asterix
2017.12.08. 18:03

HunHyper írta:Én szabad vagyok, de velem nem járnál jól...
:lol: :lol: :lol:
Ne szerénykedj!!!
Amikor helyettem beugrottál húsvétkor a nagyszombati misére, az sokkal nagyobb feladat volt és azt is megoldottad!!!
:777

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 55975Hozzászólás HunHyper
2017.12.08. 20:04

Húúúúú, az már olyan rég volt, tán igaz sem volt... :D

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 55981Hozzászólás vigo01
2017.12.09. 22:53

Jól nyomják a fiúk.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 55989Hozzászólás Karesz
2017.12.11. 16:52

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/felfug ... mot/331922
Ha már a zeneexpressz nem robog,valamiből meg kell élni.. :D :D

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55995Hozzászólás Siklai68
2017.12.12. 11:51

Itt az új karácsonyi dal-őrület...
Nagyon sirály, főleg amikor modulálnak, aztán a kalapos csákó egy laza mozdulattal rádobja a capo-t a gitárra..
Nagyon cool.. :lol: :lol: :rolf:

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 55996Hozzászólás HunHyper
2017.12.12. 12:09

Ezt a tíz kezes produkciót...
Jót mulattam...
:lol: :lol: :lol:

KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 56006Hozzászólás B.Bazsi
2017.12.13. 22:44

Sziasztok! Szinte vérre menő vitát folytattunk a gitáros kollégával, amely végen elbizonytalanodtam hogy tudok-e számolni, van-e egyáltalán hallásom, szabad-e zenével foglalkoznom egyáltalán... A szitu a következő... Kollegám elhatározta hogy megtanulja a Monti Csárdást. Össze ültünk ma, hogy össze gyakoroljuk. Előzetesen mondta hogy megy neki, jó lesz, sokat gyakorolta. Nosza, akkor lássuk a medvét - gondoltam. A dal elején a lassú szakaszt nem tanulta meg, csak a közismertebb részt, ahol felgyorsul. Elindítottam a zenei alapot, majd az első pár hang után, ahol már járni kell az ujjaknak lemaradt a zenétől. Mondom neki hogy nem jó így, mert nem úgy játsza ahogy van, a konkrét probléma pedig az, hogy egy hangot 2-3szor penget meg, holott csak egyszer kellene szerintem. Á, a neten is így játszák, onnan tanulta, hallgassam csak meg. Netre föl, kikeres, meghallgat. Hát hallom hogy igen gyorsan játszák a felvételen, meg ő is gyorsan játsza, de k....ra lemarad. Mondom neki hogy nem jól csinálja, mert többször penget egy hangot, és lemarad a zenétől. Á, nem hallgassam meg jobban, ez így van. Kérdezem tőle hogy akkor miért maradsz le? Mert ilyen gyorsan még nem tudja-jön a válasz. Jó, akkor kezdjük lassan, mondom neki. Elkezdtük lassan, a helyzet ugyanaz, na, mondom neki, látod hogy többször pengetsz egy hangot? Válasz, nem, csak egyszer. :? Lelassitottuk valami k...rva lassúra, úgy rendben volt, gyorsítottunk rajta, megint elcsúszott, lekésett. Megint mondom neki, trillázol, egyszer játssz egy hangot csak, ő váltig állítja hogy csak egyszer penget egyet, mondom neki hogy akkor miért késsel el??? Ki kerestem a következő videót: 2:20-nál kezdődik, mutatom neki, váltig állítja hogy azért tűnik úgy hogy gyorsan jatszik a gitáros, mert ő is többször penget egy hangot. Na mondom mi van, az előbb még egyszer pengetett, most már többször... Akkor is úgy van ahogy ő mondja, látja meg hallja hogy úgy csinálja a videón a gitáros mint ő, értsem már meg hogy azért tűnik gyorsnak mert többször penget, mondom akkor baszki akkor mié maradsz le???!!! Már régen befejezi az felfutásos részt föl-le és vissza a záró hangra -a videón 2:28-2:31 között - amikor te még csak fölfelé mégy!!! :dash2: :dash2: :dash2: :hit2: :hit2: :hit2: Nem, akkor is úgy van, látja, hallja....

Srácok....őszintén....kérlek titeket, hallgassátok már meg, tényleg úgy van ahogy ő mondja és a dal hangjait egymás után többször pengeti a gitáros, a gyors részeknél, vagy csak egyszer? Ha én hallom rosszul akkor elnézést kérek és befejezem zenei tevékenységem, mert ilyen füllel és ésszel nem szabad ezt tovább művelni. Köszönöm segítségeteket, kérlek titeket tényleg hallgassatok már meg és mondjátok meg őszintén, mert tényleg hülyének és süketnek érzem magam, komolyan!! Tényleg nem viccből mondom.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 56007Hozzászólás B.Bazsi
2017.12.13. 23:01

powersparc írta:Tápcsatlakozási megoldások: :lol
Az én hajdani megoldásom is ide lehetne venni. Sikerült még tizenkét-három éves korom körül beszerezni valami olyan kazettát ami álmaim - vágyaim netovábbja volt, szinte sírva fakadtam mikor megszereztem. Be rakom a magnóba reszkető kézzel de nem kapcsol be, eltört a betáp vezeték. Hát ne tudjátok meg mit éreztem....még mielőtt neki mentem volna Dunának, elhatároztam hogy ha bele döglök is megszólaltatom különben nem érem meg a másnapot. Vezeték vége levág, blankolás, vékony szívószálból 2 centi levág, vezeték bele, rá a magnó hátulján a csatlakozó két érintkezőjére. Balázska zenét hallgat ha beledöglik is... Tartani kellett hogy érintkezzen de érintkezett...

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 56008Hozzászólás almatom
2017.12.13. 23:18

rodymusic írta:...eladtam szeretett K&M Spider Pro-mat.
Bár messze a legstabilabb állvány szerintem a mai napig,
Ez messze nem így van, kolléga... ;)

HunHyper
VIP

Hozzászólás: # 56011Hozzászólás HunHyper
2017.12.14. 05:54

B.Bazsi írta:...mert tényleg hülyének és süketnek érzem magam, komolyan!! Tényleg nem viccből mondom.
Szia Bazsi, nekem nem olyan jó a fülem és gitározni sem igazán tudok, de ahogy én hallom, a gyors résznél egyszer penget, a lassabb résznél, meg a hosszabb hangoknál többször...
Szerintem azért tünik úgy, mintha többször pengetne, mert a videón a kezét nézi az ember és az agy ilyenkor hajlamos "csalni", hogy a hangot a képpel összemossa...
Amikor becsuktam a szemem és csak a zene volt, sokkal jobban kihallatszott amit írtam... De hangsúlyozom, én ehhez "kicsi" vagyok... Lehet rosszul hallom...
Remélem, valamelyik hozzáértö megválaszolja ezt pontosabban.... :D Ezért nem kell feladnod a zenélést... :lol: :lol: :lol:
:777

Na most már engem is érdekel egy profi válasza... :D

Új hozzászólás