Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 55927Hozzászólás Bubamara
2017.12.05. 10:01

Zoli!
Szerintem ne emeld meg minden reggel a vérnyomásomat ezekkel az örökös támadó hangvételű hozzászólásaiddal. Én tudom, hogy más stílusban is tudsz írni, ha van hozzá kedved. :)

Kb 1 éve egy a fórum által használt szerveren bekövetkezett hiba miatt elszállt az összes addig feltöltött állomány. Ráadásul véglegesen és végérvényesen. Norbi próbálta helyreállítani, de nem lehet.
Töltsetek fel újra mindent. Ez az egyetlen megoldás.

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55928Hozzászólás Rolandbk5
2017.12.05. 10:02

Kösz Buba ...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55932Hozzászólás Rolandbk5
2017.12.05. 11:31

Bubamara írta:Szerintem ne emeld meg minden reggel a vérnyomásomat ezekkel az örökös támadó hangvételű hozzászólásaiddal.
Mindig támadóak a hozzászólásaim? A vérnyomásodat a kávéra bíznám nem vagyok orvos.
Nem régiben kértem tőled valamit a törléssel kapcsolatban, de te ezt nem tetted meg annak ellenére sem, hogy " örökös támadó hangvételű hozzászólásaim" vannak. Most sem támadok még ha úgy is tűnik, de eszközölheted amit akkor kértem tőled. Biztos tudod miről beszélek.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55933Hozzászólás Rolandbk5
2017.12.05. 11:33

Pityu gondoltam valamire, de most moderáltam magam, és igazad van ... :D

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 55935Hozzászólás Bubamara
2017.12.05. 14:50

Rolandbk5 írta: Nem régiben kértem tőled valamit a törléssel kapcsolatban, de te ezt nem tetted meg annak ellenére sem, hogy " örökös támadó hangvételű hozzászólásaim" vannak. Most sem támadok még ha úgy is tűnik, de eszközölheted amit akkor kértem tőled. Biztos tudod miről beszélek.
Lehet pongyolán fogalmaztam. Inkább hullámvasútnak mondanám.

Buba

Admin
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
Adott köszönetek: : 617 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1491 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55939Hozzászólás Admin
2017.12.06. 16:49

powersparc írta:
Bubamara írta:Kb. 1 éve egy a fórum által használt szerveren bekövetkezett hiba miatt elszállt az összes addig feltöltött állomány. Ráadásul véglegesen és végérvényesen.
Emléxem, ez akkor is fájó pont volt. Én azt nem értem máig, hogy a szerver szolgáltatójánál hogy tud adat véglegesen így eltűnni? Régebbi backupokból vagy hogy eleve raidbe megy a server, azaz tükör másolat van mindenből jobb helyeken, bármikor lehetővé tenné a visszaállítást. El se tudom képzelni mit tudtak ott elnyomni, mert ilyen adatvesztés még ha felrobban a server sincs. Persze ezzel nem megkérdőjelezni akarom az rendszergazdánk munkáját meg hozzáértését, ha ő is kész tények elé volt már eleve állítva, de gondolom azóta se vetődött fel hogy normálisabb szolgáltatóra váltson a fórum nem?
Akkor azonnal felkerestem a szolgáltató supportját, ők azt állították hogy náluk nem volt semmilyen probléma, a fórumomban keressem a hibát... természetesen végignéztem minden logot, moderátori naplót, nálunk nem volt hiba. Kérdeztem, hogy van-e bármilyen lehetőség az adatok visszaállítására, de a kérdésemre nemleges választ kaptam. Az eset után írtam egy cron job-ot - sajnos nem vagyok rendszergazda és a tudásomból ennyire futotta :diablo: - ami naponta többször lementi a fórum feltöltéseket a tárhelyen található saját mappámba, így szükség esetén már tudok visszaállítást végezni, ha pedig onnan is eltűnik, akkor fel tudom nekik tenni a kínos kérdést, hogy a fórumtól független helyről akkor ugyan miért tűnik el valami ha a fórumom sz@r... Jelenleg szerverek gyártásában veszek részt technikai oldalról, így én sem tudom elképzelni, hogy egy vacak RAID nélkül hogy lehet szervert üzemeltetni és akkor ne is beszéljünk arról ahol a komoly technika kezdődik ;)

A szolgáltatóváltás volt már téma, de nem született egységes álláspont. Ez egy korlátlan tárhelyet adó szolgáltató, ami részemre elfogadható összegért kínálja a szolgáltatást. Régebben volt vele több probléma, azóta az árkategóriához képest "stabilnak" nevezhető és azt ne felejtsük el hogy korlátlan a tárhely. Másik dolog a piszkos anyagiak... mint említettem ez számomra kibírható, sohasem panaszkodtam miatta, nekem ennyit bőven megér hogy olvashassak, tanulhassak. Namost nézek egy jobbat, ami sokkal drágább lesz. Szedjek minden tagtól pénzt? Elvárjam hogy csak néhányan támogassák míg a többség élvezi? Aki támogat az nem fog másfajta bánásmódot megkövetelni? stb... Az hogy mennyi munka lenne egy költözés és hogy az adatok migrálása milyen mértékben lenne megoldható, azzal nem számolok. Persze nem feltétlen igény a hatalmas tárhely, de akkor viszlát FTP, feltöltések, erős moderáció szükségeltetik. Valamit valamiért, ennyi pénzért ennyi jár.

A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 55942Hozzászólás Karesz
2017.12.06. 17:27

Teljesen igazat adok Norbi!

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 224
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 55945Hozzászólás forissandor
2017.12.06. 18:45

Kedves kollégák!
Nincs valakinek ötlete arra, hogy arrangeres szimpatizátorról Midi outon keresztül hogyan lehetne a stílusnál és smf-nél a dob sávot/tak jelet mondjuk egy laptopon "megjeleníteni" ? Egyik barátom /nem fórumtag/ bandában szeretne a dobosnak néhány dalnál kiküldeni tak jelet vagy a dob sávot, hogy hallja... Csak midi jöhet számításba a hangszere miatt.
Az ötleteket köszönöm!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 55946Hozzászólás Asterix
2017.12.06. 19:46

Uraim!
Hol lehet legolcsóbban új iPad pro cuccot venni?

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 55950Hozzászólás Karesz
2017.12.06. 21:46

Rezes Bandi :D :D ezért állnak a vonatok Gyöngyös felé :D :D

Új hozzászólás