|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- tacso
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
Zoli! A hotel a szervezőkkel van kapcsolatban, akik MINDIG megigénylik a műsorhoz a felszerelést, és ezzel lefedik magukat! Hogy az adott művész mit visz magával, azt a szervezők(iroda) nem tudják, nem is érdekli őket! Legegyszerűbb, ha bejelölöd facebookon, és simán mígkérdezed tőle egy üzenetben! Persze ha feszített a hakni a művészeknek és egy este több helyszínre oda kell érni, akkor nem pakolják ki a saját cuccot, hogy ezzel is spóroljanak és ne késsenek el a következő helyszínről... 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 279
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Alig találkozom művésszel, akik élőben játszanak.
Akikkel eddig dolgoztam, azok közül Balázs Fecó és Hevesi Tamás érdemel említést. Élőben fullra. (Nem játszotta le az egyik dalt Hevesi Tamás cd-jéről a lejátszó, ő akkor elénekelte "saját dobkísérettel", a mikrofonon kézzel dobolva. Balázs Fecó pedig csak 1-2 dalnál használt zenei alap segítséget, egyébként egy szál zongorahangszín, két kéz és egy torok...
Hangosító kollégával esett meg a dolog, a Mirígyeket kellett hangosítani. Jött a rider. Több százezer forintos mikrofonok. Nem engedhette meg magának, vett 4 db Sennheiser vezeték nélküli mikrofont, talán 160e/db körüli áron.
Megjött a Mirígy. Elővettek 4 db mikrofont, amiből egy fahangon működött, a másik 3 egyáltalán nem és egynek bele sem volt. Be akarta lőni az egy működő mikit, hogy valamennyire megszólaljon, azt mondták, nem érdekes, jó az így ide, tompán, szarul...
Kordáék 450e-ért full playback... Gyuri bácsi már csak székkel bírta a fél órát. Az emberek pedig állva tapsolták meg a technikust és a lejátszót...
Akikkel eddig dolgoztam, azok közül Balázs Fecó és Hevesi Tamás érdemel említést. Élőben fullra. (Nem játszotta le az egyik dalt Hevesi Tamás cd-jéről a lejátszó, ő akkor elénekelte "saját dobkísérettel", a mikrofonon kézzel dobolva. Balázs Fecó pedig csak 1-2 dalnál használt zenei alap segítséget, egyébként egy szál zongorahangszín, két kéz és egy torok...
Hangosító kollégával esett meg a dolog, a Mirígyeket kellett hangosítani. Jött a rider. Több százezer forintos mikrofonok. Nem engedhette meg magának, vett 4 db Sennheiser vezeték nélküli mikrofont, talán 160e/db körüli áron.
Megjött a Mirígy. Elővettek 4 db mikrofont, amiből egy fahangon működött, a másik 3 egyáltalán nem és egynek bele sem volt. Be akarta lőni az egy működő mikit, hogy valamennyire megszólaljon, azt mondták, nem érdekes, jó az így ide, tompán, szarul...
Kordáék 450e-ért full playback... Gyuri bácsi már csak székkel bírta a fél órát. Az emberek pedig állva tapsolták meg a technikust és a lejátszót...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Csabi megadtam a technikai hátterünket. Ami nekünk van azzal tudok segíteni természetesen. Meglátom mit válaszolnak Lentiből aztán ez jó ötlet meg keresem Facebookon és egyeztetek vele.tacso írta:Zoli! A hotel a szervezőkkel van kapcsolatban, akik MINDIG megigénylik a műsorhoz a felszerelést, és ezzel lefedik magukat! Hogy az adott művész mit visz magával, azt a szervezők(iroda) nem tudják, nem is érdekli őket! Legegyszerűbb, ha bejelölöd facebookon, és simán mígkérdezed tőle egy üzenetben! Persze ha feszített a hakni a művészeknek és egy este több helyszínre oda kell érni, akkor nem pakolják ki a saját cuccot, hogy ezzel is spóroljanak és ne késsenek el a következő helyszínről...
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Sima ügy lesz Zoli, legyen egy plusz miksi nálad, aztán kész! A kontroll is hülyeség! Nem fog közétek állva kontroll hangfalat hallgatni, kimegy a tánctérre énekelni, és a nagycuccotokat hallgatva fogja adni a műsort! Nekünk idén megint az Oláh Geri maradt, semmit nem szokott hozni! Másik zenekar írta, hogy amikor náluk haknizott, akkor volt mikrofonja! Ugye ő betboxot is csinál a műsorba, és a kis ravasz nem fogja a saját mikrofonját szétköpni, inkább az enyémet! Most én is majd írok neki: vagy hoz mikrofont, vagy nincs beatbox, mert lehúzom a csatornáját azonnal! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Korda Gyuribácsi nyilatkozata....
"Lehet, hogy többet érünk, de 400 ezer Ft+áfa az az összeg, amit bárhol alkudozás nélkül, boldogan kifizetnek nekünk.
Ez egy minimum ötvenperces, fél-playback fellépést jelent, ami a technikus, a sofőr, Klárika és az én honoráriumomat tartalmazza..."
Biztosan többet érnek...

"Lehet, hogy többet érünk, de 400 ezer Ft+áfa az az összeg, amit bárhol alkudozás nélkül, boldogan kifizetnek nekünk.
Ez egy minimum ötvenperces, fél-playback fellépést jelent, ami a technikus, a sofőr, Klárika és az én honoráriumomat tartalmazza..."
Biztosan többet érnek...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Sziasztok,
Tegnap volt egy bejegyzésem az egyik topikban és eltűnt. Arról esetleg valaki tud valamit? Valaki esetleg törölte, vagy a rendszer hibázott?
Tegnap volt egy bejegyzésem az egyik topikban és eltűnt. Arról esetleg valaki tud valamit? Valaki esetleg törölte, vagy a rendszer hibázott?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
És mi volt a baj a hozzászólásommal? Valami valótlant állítottam?
Ezt sikerült kitörölni ...
Ezt sikerült kitörölni ...
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Akkor itt kérdezem meg, megpróbálom stílusosan.
Miért nincsenek meg azok a feltöltések?
Miért nincsenek meg azok a feltöltések?
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Köszönöm Pityu a választ, és hogy megnézted ...
Ezt egyébként ti Adminok nem szoktátok egyeztetni, hogy ki mit töröl? Egy olyan topik tűnt el, ami igazán hasznos volt.
Ezt egyébként ti Adminok nem szoktátok egyeztetni, hogy ki mit töröl? Egy olyan topik tűnt el, ami igazán hasznos volt.
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Persze meg van a Topik, de minek is ha teljesen üres? Még mielőtt kiforgatnád és nem értenéd miről írok, igen a szövegek, és a leírások valóban megvannak, de a lényeges tartalom hiányzik.
Szerintem meg érdemes lenne egymás között erről beszélni mielőtt ilyen hasznos dolgokat töröltök.
Igen a közel 1000 regisztrált offline felhasználó törlése nem indokolt, de a hasznok egymás segítésére felállított topik hasznos tartalmát törölni indokolt lehetett.
Hmmm ...
Szerintem meg érdemes lenne egymás között erről beszélni mielőtt ilyen hasznos dolgokat töröltök.
Igen a közel 1000 regisztrált offline felhasználó törlése nem indokolt, de a hasznok egymás segítésére felállított topik hasznos tartalmát törölni indokolt lehetett.
Hmmm ...