Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 55906Hozzászólás tacso
2017.12.04. 11:11

Zoli! A hotel a szervezőkkel van kapcsolatban, akik MINDIG megigénylik a műsorhoz a felszerelést, és ezzel lefedik magukat! Hogy az adott művész mit visz magával, azt a szervezők(iroda) nem tudják, nem is érdekli őket! Legegyszerűbb, ha bejelölöd facebookon, és simán mígkérdezed tőle egy üzenetben! Persze ha feszített a hakni a művészeknek és egy este több helyszínre oda kell érni, akkor nem pakolják ki a saját cuccot, hogy ezzel is spóroljanak és ne késsenek el a következő helyszínről... :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 55907Hozzászólás Asterix
2017.12.04. 11:11

Alig találkozom művésszel, akik élőben játszanak.
Akikkel eddig dolgoztam, azok közül Balázs Fecó és Hevesi Tamás érdemel említést. Élőben fullra. (Nem játszotta le az egyik dalt Hevesi Tamás cd-jéről a lejátszó, ő akkor elénekelte "saját dobkísérettel", a mikrofonon kézzel dobolva. Balázs Fecó pedig csak 1-2 dalnál használt zenei alap segítséget, egyébként egy szál zongorahangszín, két kéz és egy torok...

Hangosító kollégával esett meg a dolog, a Mirígyeket kellett hangosítani. Jött a rider. Több százezer forintos mikrofonok. Nem engedhette meg magának, vett 4 db Sennheiser vezeték nélküli mikrofont, talán 160e/db körüli áron.
Megjött a Mirígy. Elővettek 4 db mikrofont, amiből egy fahangon működött, a másik 3 egyáltalán nem és egynek bele sem volt. Be akarta lőni az egy működő mikit, hogy valamennyire megszólaljon, azt mondták, nem érdekes, jó az így ide, tompán, szarul...
Kordáék 450e-ért full playback... Gyuri bácsi már csak székkel bírta a fél órát. Az emberek pedig állva tapsolták meg a technikust és a lejátszót...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55908Hozzászólás Rolandbk5
2017.12.04. 11:19

tacso írta:Zoli! A hotel a szervezőkkel van kapcsolatban, akik MINDIG megigénylik a műsorhoz a felszerelést, és ezzel lefedik magukat! Hogy az adott művész mit visz magával, azt a szervezők(iroda) nem tudják, nem is érdekli őket! Legegyszerűbb, ha bejelölöd facebookon, és simán mígkérdezed tőle egy üzenetben! Persze ha feszített a hakni a művészeknek és egy este több helyszínre oda kell érni, akkor nem pakolják ki a saját cuccot, hogy ezzel is spóroljanak és ne késsenek el a következő helyszínről... :D
Csabi megadtam a technikai hátterünket. Ami nekünk van azzal tudok segíteni természetesen. Meglátom mit válaszolnak Lentiből aztán ez jó ötlet meg keresem Facebookon és egyeztetek vele.

:777

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55909Hozzászólás tacso
2017.12.04. 11:38

Sima ügy lesz Zoli, legyen egy plusz miksi nálad, aztán kész! A kontroll is hülyeség! Nem fog közétek állva kontroll hangfalat hallgatni, kimegy a tánctérre énekelni, és a nagycuccotokat hallgatva fogja adni a műsort! Nekünk idén megint az Oláh Geri maradt, semmit nem szokott hozni! Másik zenekar írta, hogy amikor náluk haknizott, akkor volt mikrofonja! Ugye ő betboxot is csinál a műsorba, és a kis ravasz nem fogja a saját mikrofonját szétköpni, inkább az enyémet! Most én is majd írok neki: vagy hoz mikrofont, vagy nincs beatbox, mert lehúzom a csatornáját azonnal! :cry2:

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 55911Hozzászólás HunHyper
2017.12.04. 19:56

Korda Gyuribácsi nyilatkozata....
"Lehet, hogy többet érünk, de 400 ezer Ft+áfa az az összeg, amit bárhol alkudozás nélkül, boldogan kifizetnek nekünk.
Ez egy minimum ötvenperces, fél-playback fellépést jelent, ami a technikus, a sofőr, Klárika és az én honoráriumomat tartalmazza..."

Biztosan többet érnek...
:dash2:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55912Hozzászólás Rolandbk5
2017.12.05. 08:11

Sziasztok,

Tegnap volt egy bejegyzésem az egyik topikban és eltűnt. Arról esetleg valaki tud valamit? Valaki esetleg törölte, vagy a rendszer hibázott?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55914Hozzászólás Rolandbk5
2017.12.05. 08:18

És mi volt a baj a hozzászólásommal? Valami valótlant állítottam?

Ezt sikerült kitörölni ...

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55916Hozzászólás Rolandbk5
2017.12.05. 08:39

Akkor itt kérdezem meg, megpróbálom stílusosan.

Miért nincsenek meg azok a feltöltések?

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55918Hozzászólás Rolandbk5
2017.12.05. 09:33

Köszönöm Pityu a választ, és hogy megnézted ... :777
Ezt egyébként ti Adminok nem szoktátok egyeztetni, hogy ki mit töröl? Egy olyan topik tűnt el, ami igazán hasznos volt.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55922Hozzászólás Rolandbk5
2017.12.05. 09:49

Persze meg van a Topik, de minek is ha teljesen üres? Még mielőtt kiforgatnád és nem értenéd miről írok, igen a szövegek, és a leírások valóban megvannak, de a lényeges tartalom hiányzik.

Szerintem meg érdemes lenne egymás között erről beszélni mielőtt ilyen hasznos dolgokat töröltök.
Igen a közel 1000 regisztrált offline felhasználó törlése nem indokolt, de a hasznok egymás segítésére felállított topik hasznos tartalmát törölni indokolt lehetett.

Hmmm ... :pardon:

Új hozzászólás