Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Admin
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
Adott köszönetek: : 617 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1493 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 55852Hozzászólás Admin
2017.12.02. 06:21

Én csak jó sokat visszaolvastam és voltak olyanok hozzászólások, melyek ezt sugallták.

Csak hogy tisztán lásson mindenki... Az hogy hány inaktív tag van, az a fórum működését, sebességét stb nem befolyásolja. Aki többet nem jön erre az egy pici bejegyzés az adatbázisunk egyik táblájában, a törlésük nagyobb gépi és emberi energiát igényel :) Ha őket kitörlöd ugyanazt fogják tudni csinálni mint más aki nem kiemelt vagy VIP tag, olvasni a nyílvános szobákat, csatolásokat és VIP tartalmakat nem elérve. Ezért kérdeztem hogy mit nyerünk vele? Nyílván pontosabb képet mutat és én nem vagyok ez ellen, törölgessen akinek van éppen ideje, csak ahogy ez néha előjön, mint egy nagyon fontos dolog, na azt nem értem. Ennél sokkal fontosabb lenne a hasznos hozzászólásokat növelni, értéket hozzáadni, aktív tagokat toborozni, de mi mégis időről-időre ezt tartjuk a világ problémájának.

A másik, hogy erről is van itt szerintem több vélemény. Feltettem több kérdést, akiket ez érdekel, válaszolják már meg azokat légyszi pontról pontra és lássuk mit akar a többség és miért.

A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 55856Hozzászólás HunHyper
2017.12.02. 11:30

@ Pityu:
A fórum bezárást nem szó szerinte kell érteni... :D
Na de a általad felvetett kérdésre a válasz a következő....

Ha valaki beírja a Google-be, hogy XYZ stílus letöltése, akkor nagy valószínűséggel az első 10 találatban ott
van a "zeneszek.com" találatként... Na ekkor a mi újonnan szerzett ismerősünk bizony fellelkesedve megcsinálja
a regisztrációt, mivel az ingyenes, gyorsan elvégezhető, és a "kiccsávó" úgy gondolja, hogy regisztráció után
már töltheti le az álomstílust, amit a Google-ban keresett... Belép és látja, hogy itt nem tud letölteni...
Ekkor 3 variáció lehetséges...

1.) Ha nem tud 5 percen belül letölteni, hagyja az egészet, kilép és vége a történetnek...

2.) Megkérdezi, miért nem tud letölteni, mi tájékoztatjuk a tényállásról, akkor káromkodik egyet, hogy milyen szemetek
vagyunk és még egy fórum szabályzatot is el kellene olvasnia... Kilép és többé nem látjuk...

3.) Megkérdezi, miért nem tud letölteni, mi tájékoztatjuk a tényállásról, akkor világossá válik számára, hogy ez nem amolyan letöltögetős
oldal... Szépen elolvassa a szabályzatot, eleget tesz az abban leírtaknak, majd az idő múlásával kiderül, hogy bizony itt más is van, mint
letölteni egy stílust...

Az utóbbiból nagyon kevés van szerintem...
Remélem Pityu megválaszoltam a kérdésed...

@Admin
Szerintem maradhat a jelenlegi felállás, engem nem nagyon zavar a statisztika...
Ez a "tisztogatás" kérdés mindig olyankor jön elő, amikor a Pityunak szánt leírásomból a 2. lép színre...
Akkor pár embernél kiveri a biztosítékot, hogy csak töltögetni akar már megint valaki, ebből indul el újra és újra ez a történet...

:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 55857Hozzászólás Karesz
2017.12.02. 11:40

Ez a véleményem nekem is,jól megfogalmaztad!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 55862Hozzászólás Bubamara
2017.12.02. 13:47

Kissé túlvezérelt a téma úgy érzem, de ezt már a napokban leírtam.
A fórum gyarapításán kell munkálkodni és nem a rombolásán, meg a többiek sértegetésén.
Részemről el sem kezdődött itt ez a dolog. :)

3-4 esetleg 5 éve idetévedt és azóta be sem lépett delikvenseket időnként megritkítom. De ha erre sincs szükség, akár maradhatnak is. Engem nem zavarnak, csak nincs értelme névsorban hagyni őket, lehet nem is él némelyikük.
A fórum lényege a beszélgetés és eszmecsere,. Nos aki ezzel nem tud élni 3-4 éven át, annak nem igen van helye itt. (Szerintem) De még egyszer mondom, ha abban maradunk, hogy minden valaha ideregisztráló emberre szükség van, akkor a jövőben nem pazarlom az időt erre a dologra. Hiszen valóban nem, zavar senkit és nem is releváns, hogy 1000 5000 vagy 15000 a létszám egy adatbázisban. Bármennyi lehet.
Nem kell nézegetni. :)

Legyen szép napotok és baráti ölelést küldök minden kedves Barátomnak!
Örülök, hogy hallottam felőled Admin Norbi. .) Jöhetnél gyakrabban. Jó volt olvasni tőled. :777 :777 :777

Buba

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55865Hozzászólás tacso
2017.12.02. 14:21

Soproni zenészkollégák (Blue Cafe Band) tisztelgése a Star Wars évforduló alkalmából! Szerintem zseniális a zene és a videó is!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 55866Hozzászólás almatom
2017.12.02. 14:38

Az ötletért full respekt, de tényleg!

És azt is értem én, hogy átdolgozás........de
03:46-nál kezdődő témában fájdalmas akkord problémák vannak!

Ezt a full tisztelet ellenére sem tudtam nem megemlíteni, mert az ott tényleg nagyon fáj!
Az biztos, hogy én a zenét -annál a résznél- így tuti nem adtam volna ki!

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55867Hozzászólás tacso
2017.12.02. 15:31

Hát igen! A szaxofonista szedte le a harmóniákat, (ettől még lehetne jó :D) és nincs billentyűs a csapatban! Nekem így is tetszik egyébként! Tomi, Neked sem lehet egyszerű, ha pl. eljutsz egy zenés mulatságba és csak a hibákat számolod! :D Sajnos én is ilyen vagyok, pedig nem lenne szabad!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 55868Hozzászólás almatom
2017.12.02. 16:13

Tacsó, nehogy félre érts!
Nem a hibákat számolom és főleg nem keresem.
A helyzet az, hogy én egy gyenge-közepes szintű zenész vagyok. (ez van!)
Viszont ami nagyon működik nálam: az a zenei hallás. Erről nem én tehetek, mert ez csak úgy van. Illetve a jó Isten ajándéka!
Ebből kifolyólag bármit hallok, akár csak a háttérben is szóljon az, azonnal hallom ha abban van valami gebasz. Még a másik oldal telefonbeszélgetése közben beszűrődő zenét is azonnal hallom, ha van vele probléma.
Ezért lehet az, hogy a világ összes mai modern felvétele gyilkolja a fülemet, mert minden énekhangon ott éktelenkedik az auto tune effekt, ami engem konkrétan megsemmisít!
Ezért utálom szó szerint Michael Bublé hangját is, mivel semmi köze a saját tiszta hangjához, amitől egyébként meg a világ 3/4-ed része odáig van. Mert őket nem zavarja ez a szarság. A zenészek 80%-a sem hallja meg az ilyen apróságokat, én meg olyan részleteket hallok, amikről maximum az elkövető tud....... Na most akkor ez áldás, avagy átok? Én az első mellett voksolok! :)
Úgyhogy nem gizdaságból írtam én az észrevételemet, hanem mert azok valós észrevételek........és ahogy írtam is: nekem is tetszik az egész ötlet és a kivitelezés. Egyedül az a rész vérzett el......

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 55874Hozzászólás Asterix
2017.12.02. 20:43

Anno én egy ismerősnek azt mondtam, hogy de jó annak, akinek ilyen hallása van. Erre ő azt válaszolta, hogy ne kívánd.
Gondold el, amikor egy 4 szólamú kórus egymáshoz képest tisztán énekel, csak egy negyed hanggal a kívánt hangmagasság alatt. Senki nem veszi észre, te meg a fejedet a falba tudnád verni.
Én mondtam neki, hogy inkább verném a falba. De nekem még egy átlagos hallás sem adatott meg, sajnos... :777

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 55879Hozzászólás Gyuley
2017.12.03. 01:53

powersparc írta:
Gyuley írta: ha valaki kiemelt, akkor az valamiért kiérdemelte, és nem 0 hozzászólással, és ettől megfosztani pl: kiemelt tagságot olyan indokkal hogy nem aktív, én etikátlannak tartom.
Bocsánat! Én ilyet sosem javasoltam! (ha téged idézhetlek: olvass visszább - nem kell sokat!) ;)
Ezt én nem is írtam sehol hogy azt állítod... pacsi :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Új hozzászólás