Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

HunHyper
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 52883Hozzászólás HunHyper
2017.07.30. 06:28

forissandor írta:Édesapám mindig azt mondta, az öregedés első jele az, amikor az ember megszereti a pacalpörköltet és a szilvapálinkát.
Buba az mondta, ha az öregedés első jele, ha az ember vesz magának egy orgonát.
Nálam is megtörtént az öregedés első jele.... tegnap este beálltam a benzinkútra, és tankoltam 32,75 liter 95-s oktánszámú jó magyar benzint.... Az asszony 1,6 HDI dízel Peugeotjába.... :dash2:
Sanyi, ne izgulj... Amikor én a 2,0 literes Mazda 5-be beletankoltam 55 litert, akkor a szervízvezető azt mondta, milyen szépen karban tartom az autót, hisz még
az üzemanyag rendszer rendszeres tisztítására is figyelek... :D Csak van aki más módon csinálja, én meg benzinnel.... :lol: :lol: :lol:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 52894Hozzászólás ---Qgli---
2017.07.30. 10:42

forissandor írta:tegnap este beálltam a benzinkútra, és tankoltam 32,75 liter 95-s oktánszámú jó magyar benzint..
Igazad van Sanyi! Én is mindig azt tankolom, amelyik olcsóbb...

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 52897Hozzászólás Gyuley
2017.07.30. 11:09

Roli, olasz sem rossz, akkor hát "viel spass" :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Asdert
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Tyros-4, KORG RADIAS
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 237 alkalommal

Hozzászólás: # 52907Hozzászólás Asdert
2017.07.30. 13:25

Leestem magamról !
Nem tudom hol kezdjem, ezért belevágok
mostanában történt, még alig-alig látok”.
Én pedig már hittem magamban, azt mindenki tudja,
de oda az önbecsülés, kiadva az útja!
Hiába vigasztalnak, hogy nem te vagy az első,
bennem azóta is háborog a belső.
Intettem a párom, el ne mondja senkinek,
de mit tehetnék, „elmondom hát mindenkinek”!
Címeres ökörnek lenni, nem oly nagy dicsőség,
pedig van hülyeség elég, abból van a bőség.
Na, hogy mi történt, azt még nem is mondtam,
hát’ a motorbiciklimbe, gázolajat tankoltam!!!
Ezzel, szembesültem, amikor a szervizbe vittem,
előtte gyertya csere és a karburátort is levettem.
Így hát esett az önbecs, meghagyom azt másnak,
én pedig előre köszönök minden óvodásnak.
De, hogy jó is legyen benne, felismertem ám,
ha ironikus is, de van egy kis önkritikám!
Varga Ferenc 2016. 03. 30.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 52959Hozzászólás B.Bazsi
2017.08.01. 10:49

Kedves barátaim, két dologgal kapcsolatban írnék ide. Az egyik:

Érdre, építőiparba keresnek munkaerőt segédmunkás, asztalos, Kőműves, burkoló, ács, festő munkákra, akinek munkanélküli ismerőse van és érdekli munkalehetőség, az jelezze nálam, közvetítem a munkaadó felé. Aki távolabb lakik Érdtől és érdekelné de aggasztja a távolság, annak jelzem hogy a szállás megoldható, üzemanyagot is térítik. Munka nagyon sok van, csak munkás kellene. Bérekről a munkaadó ad bővebb felvilágosítást. Csak jelzem hogy a munkaadó és Sirokban és környékén keres munkaerőt, 140-150 km a távolság, és neki nem gond az se ha ilyen távolságból mennének dolgozni, csak menjenek...

A másik. Nem tisztem hogy beleszóljak ki mit gondoljon, írjon, mondjon szakmai vagy egyéb dolgokban itt a fórumon. Most sem teszem meg, mindössze a következőt jelezném felétek. A mindennapokban nekem az egyik kikapcsolódási pont és idő az, amit itt a fórumon töltök. Sok tagot személyesen is ismerek, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én barátinak nevezem ezt a viszonyt veletek. Nézeteltérések miatt a fórumon volt már korábban hogy kisebb "szakadásra" került sor, ez a kisebb jelző csak az összes fórum tag létszámára nézve volt kis mértékű, a fórum eszmei, lelki, szellemi vonatkozásában azonban jelentősnek nevezném azt a veszteséget amely érte a fórumot tagok távozásával. Hála Istennek az idő és a közös akarat rendbe rakta a dolgokat, viszonyokat, a közelmúltban azonban azt vettem észre hogy újabb konfliktusok és személyeskedő hangvételű írások jelentek meg. Eszembe jutott az említett szakadás és aggódom azért hogy nehogy meg ismétlődjön. Én mindössze azt szeretném hogy azok az eszmecserék, melyekben nem egyezik a tagok véleménye, ne harapódzanak el abba az irányba mely egyszer már oda vezetett ahová nem feltétlenül kellett volna. Ha mindannyian ezt szeretnénk, biztos vagyok benne hogy olyan intelligens megoldást talál mindenki a nézeteltérések rendezésére, amilyen intelligens embernek ismerlek benneteket, és amelynek köszönhetően nem fordul elő ismét tagok távozása. Béke, barátság barátaim! :777 :friend: :friend:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52967Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.01. 12:01

Igen egy szakmai fórum ebben egyet értek. Azt is értem, hogy legyünk barátok, de miként? Ha nem hallgatjuk meg egymás véleményét csak fújjuk a sajátunkat? Nem vagyunk egy összehasonlításban objektívek csak szubjektívek? Hogyan tiszteljek bárkit is ha nem tisztel? Hát ezt ne kérhetitek. Vannak akikre rászólnak - mint én - és vannak olyanok akikre hasonló esetben senki rá se hederít. Ti nem mondjátok meg a véleményeteket? Csak az orrotok alatt mormogtok? Itt a fórum lakók mire kíváncsiak? Én arra vagyok kíváncsi, hogy a jót is és a rosszat is meg osszuk egymással. Ugye Jóban rosszban ... De még sem tesszük. Nem kell, hogy mindenki szeressen, de én akkor is kiállok magamért meg azokért akik sok esetben értem viszont nem ezt teszik. Az a baj, hogy sok esetben feltételezésekre alapozunk. Nincs mögötte tapasztalat. Én nem azért mondom amit mondok mert bajom van vele, hanem mert megtapasztaltam, éltem vele, de most nyugodtabb nélküle. Mindig a Ketron topik hisztizik. Olyan önérzetesek a Ketronosok, hogy egyből bicskát rántanak. Semmi tapasztalat, semmi megoldás, semmi videó, semmi. Mi történik ott? Jön valaki, és így fasza úgy fasza, de egy tapasztalás leírása, vagy egy jó megoldás megosztása, semmi csak "gondolom...". Hát ez nagyon kevés. Én azt gondoltam, hogy jó lesz a Midjay pro, de nem lett az. Azt, ha felteszek egy-két kérdést rögtön közellenség leszek.

Nincs üldözési mániám ...

Zoli

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 52972Hozzászólás B.Bazsi
2017.08.01. 12:24

Direkt nem írtam neveket és nem írok most sem. Nekem az jutott eszembe, mikor az egyik hangszerboltossal beszélgettem, és mondta hogy jó hangszer a G70, de csak ha a kártyák benne vannak, ő Pesten hallott olyat amelyikben mind a 7 bővítő benne volt, és nagyon jól szólt. Finoman jeleztem neki hogy csak 1 bővítő megy bele... Á, rosszul tudom, 7 az az 1. Mondtam hogy ne haragudjon de rosszul tudja, mert nekem 7. éve az van, és az enyémbe én tettem bele az SRG-t, tudom mennyi megy bele. Nem mondta még egyszer hogy 7 megy bele... :) De ha mondta volna akkor rá hagytam volna, mert tudtam hogy igazam van, én mondtam neki, ő nem hitte el.... :) annyit nem ért volna a dolog hogy összevesszünk rajta, még akkor se ha tudom hogy nekem van igazam. ;) Amúgy a G70 srg-vel tényleg jól szól, ebben igaza volt... :lol:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52974Hozzászólás Rolandbk5
2017.08.01. 12:30

Bazsi,

Nem kell neveket írni hidd el tudom. Ha rájuk hagyod a hülyeségeiket, akkor ezt fogja híresztelni. Na én nem engedem.

Segíts a hülyéken!

:777

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 52984Hozzászólás Asterix
2017.08.01. 13:07

Zoli!
Szakmai fórumra hivatkozol és igazad van. De akkor mit szóljon az én szintemen álló "valaki", aki itt a fórumon csak a lenézést hallja és a "3 akkordos" lebecsmérlő hozzászólást, de még senki egy normálisan "felakkordozott" kottát nem tett fel...
A mai nyomtatott kották 80%-a sz@r, hogy a canadáról letöltötteket már ne is említsem...

MMaestro
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 52985Hozzászólás MMaestro
2017.08.01. 13:18

Nem biztos, hogy szándékos, lehet hogy csak a kölcsönös félreértés miatt alakul ki és fajul el egyik másik beszélgetés a szópárbajig. Nem vagyunk magyar tanárok, sem irodalmárok. A zene nyelvén értjük egymást. DE! A hangszerkezelés, és főleg a hangszerkezelés elmagyarázása már nem megy mindenkinek egyformán, pláne nem annak megértése, értelmezése. Nem azt mondtam, hogy hülye hozzá valaki, hanem hogy nem megy egyformán. Előbb utóbb úgyis érteni fogja, de ahhoz el kellene magyarázni rendesen. Nem pongyolán. Egyeztetni az értelmezéseket. Néha még a szájbarágást is szájba kell rágni. Ez saját tapasztalat. Senkit nem akarok megbántani és beismerem, hogy néha én is másképp gondolok valamit mindaddig, amíg helyére nem teszem magamban - vagy valaki segítségével - a fogalmakat, azok értelmezését. Jó példa most ebben a pillanatban a Ketron topik Velocity-Volume vitája. Még a probléma megfogalmazása sem hangzott el egyértelműen, de többen hozzászólnak a saját értelmezésük szerint. Persze, hogy vita van belőle.
Csak nyugodtan, higgadtan,fiúk! Előbb-utóbb megértitek egymást, és egymás hangszerét.
Üdv:MMaestro

Új hozzászólás