Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 52767Hozzászólás Asterix
2017.07.26. 10:07

Csak nem Tominál voltál? Bár kérdés, hogy te mint a múlt, vagy mint a jelen voltál jelen... :lol: :lol:

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52778Hozzászólás Sztifler0301
2017.07.26. 12:28

Csúcskategóriás hangszerek csatája zajlott tegnap este!

3 év gondolkodás után egyik barátom úgy döntött, hogy a Tyros5 mellé vesz egy Ketron Audiát.
Mivel a Jófogáson nem igazán talált jó állapotú és megfizethető hangszert, így hozzám fordult. Én automatikusan az osztrák willhaben.at oldalt ajánlottam neki. Ez gyakorlatilag az osztrákok jófogása.

Fent nevezett oldalon azonnal talált is kettő darab Ketron Audyát. Egyiket 61 billentyűvel 2200€-ért, másikat 76 billentyűvel 1800€-ért. Mivel barátom hiányos nyelvtudással rendlekezett, így az telefonálás és az alkudozás része rám marad. Hamar ki is derítettem, hogy az olcsóbbik hangszer lényegében nem Ausztriában van, hanem egészen pontosan Pozsonyban, az eladó pedig egy szlovák ember. Kérdeztem mindenfélét a hangszerről, de nem igazán tudott válaszolni, így kicsit gyanús lett a dolog. Na mindegy gondoltam én, de azért láthatatlanban lezsíroztam a találkozót és rögtön le is alkudtam 1600€-ra.

Később megérkezett a barátom egy másik közös barátunk kíséretében Pápárol Jánossomorjára, majd hárman átmentünk Pozsonyba a megadott címre. Nálam már akkor eldőt, hogy kötnék üzletet, amikor az eladót megláttam, aztán belépve a lakásába még inkább eldőlt, hogy jó nyomon járunk. Pillanatokon belül bementünk a szobába, ahol egy 5-6 éves Audya várt patyolat állapotban. Én beszéltem, barátaim pedig nekiálltak vizslatni és próbálni a hangszert. Gyönyörű patika állapotú hangszer, szinte karcmentes állapotban. Már vagy 10 percig vizslatja a két barátom a hangszert, mikor látom az eladón, hogy azért kissé idegeskedik. Elkezdünk beszélgetni, hogy ki mivel foglalkozik, stb... Mondom neki, hogy én masiniszta vagyok, a vevő jelőlt pedig autótisztításban utazi, idősebb barátunk, aki mellesleg kivállóan zongorázik pedig rendőr. "Igen? Rendőr? Én is rendőr vagyok!" mondta az eladó, és azonnal megtört a jég. Mondom idősebb barátomnak azonnal magyarul, hogy eladó is rendőr, stb... Azonnal előkerültek az igazolványok, és elkezdődött a szakmai beszélgetés. Egyik határrendészeti parancsnok, másik bűnűgyi nyomozó, stb...

Kiderült, hogy eladó azért vette meg a hangszert, hogy zongorázzon gyerekeinek otthon, és ezért nem tudott gyakorlatilag semmit a hangszerről. Végül megszületett az üzlet, és 1600€-ért elhoztuk az Audyát tokkal Pozsonyból.

Két nap múlva barátom lakodalomba ment, és a lagzi felét az Audyán játszotta ki élőben :D

Elmélyedve a regisztrációkban érdekes módon egy rakás magyar beállítást talált a hangszerben, szóval nagy valószínüséggel előtte egy magyar tulajdonosa volt az Audyának. Pár telefon után a barátaim hamar elmondták, hogy micsoda hangszert, stb, mennyire jól szól, és egyébként is én is ellógtam harmadnap a lakodalomba, ahova a barátom bevitt fotós ürüggyel, hogy élőben halljam, hogy milyen hangja van.

Tegnap délután - kedden - végül összeültünk barátokkal Pápán Yamaha Tyros5, Ketron Audya, Korg pa4x pro és pa3x le társaságában délután 5 órától. Éjfélkor még mindig zenéltünk.

Egyszerűen számomra hihetetlen, hogy egy Audya mennyire jól szól. Kevés hangszín, kevés stílus, de 99 százalékban szinte minden teljesen használható, anélkül, hogy az EQ-t, vagy az effekteket keresgélném. Harmonikák, szaxofonok, vonósik, szinti hangok is mind-mind jók. Akkusztikus hangszerek egyszerűen fantasztikusan szólaltak meg a szintiben. Talán a villanygitár volt a gyengepontja, és a billenyűzete volt puhább a Pa4X-prohoz képest. A stylusok megszólalása kifogástalan volt mindenféle szempontból. Kevés hangszer, kevés hangszín, egyszerű, letisztult és tökéletes megszólalás. Bossa-novák, Chacha-k, Beguinn-ek, keringők, foxok, minden úgy szólt, ahogy sajnos a Pa4x-pro sem szólal meg. Tipikusan az a hangszer, amelyet olyan zenészeknek találtak ki, akik úgymond "élőben" kíséretautomatikával akarnak játszani. Hogy rossz lenne a Korg? Nem. Csak csavarni kell, és be kell lőni. A Pa4x pro is igazán a Musikant és Wimex stílusokkal szól jól. Sajna a gyári stílusok itt is hagynak kívánnivalót maguk után. A dolgok nincsenek egymással arányban. Yamaha? szép, csilingelő, részletgazdag, tele effektekkel, dsp-vel, stb... lényegesen jobb gyári kíséretmegszólalással a Korghoz képest, de sajnos nem űt, nem húz, nem tömör.

Verdict: Ha megjelenik az Audya2, akkor a Korg Pa4X pro és a Tyros5 azonnal eladósorba fog kerülni. (SD széria? Én nem értek hozzá, de a barátaim azt mondják, hogy a PSR szériával van egy színten. Akienk ilyene van, az biztosan többet tud ezekről mondani, mint belső memoria, stb, bővítési lehetőségek, hány saját stílust lehet bele elmenteni, stb... ) Ha most állnék vásárlás előtt, akkor lehet, hogy nem a Pa4X-et venném meg, hanem az Audyát, csak azért a Pa4X mégis új konstrukció jobb billenyűzettel, szemben a közel 10 éves Audyával, ám érdekes módon hiába régi vas, mégis tökéletesen szól. Nehéz a döntés, ha lehetne, akkor megvenném a harmadik hangszert is, csak jelenleg most más dolgok élveznek prioritást.

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52779Hozzászólás Sztifler0301
2017.07.26. 12:39

... Ami lemaradt...

Azért a Pa3X Le sem volt rossz, de igencsak lehetett érezni, hogy jobbak a hangminták a Pa4X pro-ban, és a MAXX Audió igencsak teszi a dolgát. Lényegében jó a Pa3X Le is egy jó külső EQ és kompresszor-expander beállítással, amivel amúgy ma már a legtöbb digitális pult rendelkezik.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 52780Hozzászólás Asterix
2017.07.26. 12:39

Ha csak stílusokkal játszol, és azok közül is az audió alapú stílusokkal, akkor a hangszernek nincs párja. Mondjuk a szóló hangszíneitől még akkor sem kell hasra esni. De ha mást is használni akarsz belőle, akkor már felejtős a hangszer... Pa4x, ami nem Muzikant, 3x Muzikant után felesleges lépés...
Az Audya egy felejtős széria. Megjelent az Audya 2 már, ami simán lealázza még a T5 hangszeredet is. Csak most az olaszok SD-9 névre keresztelték el... Az SD szériának jobb neve van a hangszerek között, mint az Audyának. Pedig a koncepció nem lett volna rossz... :777

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 52782Hozzászólás HunHyper
2017.07.26. 12:50

Sztifler0301 írta:...SD széria? Én nem értek hozzá, de a barátaim azt mondják, hogy a PSR szériával van egy színten...
Azért ez a kijelentés egy kissé meredek... Nem részletezném, mert lehet elfogult vagyok, de azért hidd el, hogy nem a PSR szériához áll közel...
:lol: :lol: :lol:

Az SD9 szerintem nem lesz egy rossz hangszer... Hangban mindenképpen nagyon csúcs...
A kezelésben, meg a rendszer területen pedig szerintem sokat tanultak az olasz mérnökök az SD7 hibáiból...
Akinek van vagy már kipróbálta eddig csak jót mondott róla... Na, majd az idö megválaszol mindent... :777
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HunHyper 2017.07.26. 12:55-kor.

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 52783Hozzászólás Asterix
2017.07.26. 12:54

Pedig Roland igaza van. Az SD széria a PSR szériához áll közel. Abból is a 9000pro-hoz, ami számomra is a mai napig etalon a Yamaha hangszerek között, amit sajnos azóta sem sikerült a Yamahának elérnie még a T5672-vel sem... :lol:

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 52784Hozzászólás HunHyper
2017.07.26. 12:56

Jajj bocs... Abban igazad van... Én a mai PSR sorozatokra gondoltam...
Lehet be kellene újítanom egy PSR 9000 Pro-t a Ketron alá? :D
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 213020849/

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 52787Hozzászólás Asterix
2017.07.26. 13:05

Sztifler0301 írta:Egyszerűen számomra hihetetlen, hogy egy Audya mennyire jól szól. Kevés hangszín, kevés stílus, de 99 százalékban szinte minden teljesen használható, anélkül, hogy az EQ-t, vagy az effekteket keresgélném. Harmonikák, szaxofonok, vonósik, szinti hangok is mind-mind jók. Akkusztikus hangszerek egyszerűen fantasztikusan szólaltak meg a szintiben. Talán a villanygitár volt a gyengepontja, és a billenyűzete volt puhább a Pa4X-prohoz képest. A stylusok megszólalása kifogástalan volt mindenféle szempontból. Kevés hangszer, kevés hangszín, egyszerű, letisztult és tökéletes megszólalás. Bossa-novák, Chacha-k, Beguinn-ek, keringők, foxok, minden úgy szólt, ahogy sajnos a Pa4x-pro sem szólal meg.
Ebben félig igazad van. A stílusok valóban jól szólnak és még a 4x-et is simán megfogják. De gondolom láttál benne egy csomó SD nevezetű stílust. Ezeket a Ketron saját emberei tették bele az Audyába. Nekem hónapokig volt az állványomon egyszerre Audya és SD1 (nem plusszos). És el kell mondjam, hogy az az ősrégi hangszer, amit meg sem tudok már mondani, hogy mikor adtak ki úgy lealázta az Audyát, hogy élmény volt hallgatni. És akkor negyed annyiba került már csak... :777 :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 224
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 52790Hozzászólás forissandor
2017.07.26. 14:04

Az Audya nem csak style játékra jó.Nekem volt egy megírt midi műsorom rá, igaz GM dobok voltak alatta, de azt külön kimeneten hoztam és a keverőn effekteztem, a megszólalása nagyon jó volt.
Miben is kevesebb egy korgtól, Yamahától? Semmiben. Ebben is dupla lejátszó van, sőt, a mai divatos empéhármat is "viszi", sőt, szövegét is írja. Soha olyan jó ének effektet nem tettek még hangszerbe, mint az Audyába, simán veri a TC-ket a Korgban, előfokban is, meg vokálban is. Baromi jó a billentyűzete.

De az, hogy a talján mérnökök azt találták ki, hogy a merevlemezről bootoljon a hangszer, az inkább orosz találmányra hajaz, és úgy hívják rulett.
Amikor szilveszter este 20:00 kor nem áll fel a hangszer Buba mestertől 1650 km-re, felbecsülhetetlen. Minden másra ott a MasterCard.

Viccet félretéve sokat gondolkodtam már én is, hogy visszavegyek egy Audyát. Nem nagy tétel, egy lelakott PA2xpro áráért hozzádvágják.
Csak az a baj, hogy csúcskategória ide vagy oda, az SD7 sokkal faszább hangszer ám. Ebben semmi elfogultság nincs, két esetben is összehasonlítottuk a két hangszert. Az egyik összehasonlítás nem releváns, mert egyedül voltam, a másik Bubánál volt akkor, amikor nekem 76-os Audyám volt, Kálmánnak meg SD7. Megegyeztünk akkor, hogy style-ben nem jobb egyik a másiknál, csak másabb. Viszont az SD7ben van egy olyan player, ami szerintem semmiben nincs.
Most az a helyzet a hangszerpiacon, hogy (szerintem) változások lesznek minden gyártónál. Nem himihumizok, nincs sehol kémem meg spanom, hanem józan ésszel gondolkodok. Korg vonalon nagy akciók vannak... Pa 600 249.000, pa 900 449.000.... Ez a két tényező hazavágja a Korg vonalat, nem minth bárki is szeretne újonnan venni, de egy jó hivatkozási alap. Szóval a Pa sorozat mindegyik szereplője esni fog jó pár százalékot a használtpiacon.
Ketron vonalon az SD9 megérkezése a fanatikusokat lépésre fogja kényszeríteni. Márpedig Ketront javarészt fanatikusok használnak, mert mindenki lefikázza őket :D , szóval ha nem lesz igazam a következő fórumtalira viszek egy kocka sört- 2017 novemberére a jófogáson megjelennek majd az első SD7-ek úgy hirdetve, hogy az ár 4-el fog kezdődni... és az Audyák ára is.... már amennyi van még elvétve.
A lényeg Robi az, hogy bárki bármit mond akár egy Audyáról, akár egy SD7ről, akár SD 1-ről és sorolhatnám, zenész füllel a mai állás alapján egyik sem mellélövés. Sem árban, sem felhasználásban. A gépkezelés része szerintem meg mellékes.

Sambácsi
VIP
Hozzászólások a témában: 76
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Hozzászólás: # 52796Hozzászólás Sambácsi
2017.07.26. 18:34

Asterix írta:Csak nem Tominál voltál? Bár kérdés, hogy te mint a múlt, vagy mint a jelen voltál jelen... :lol: :lol:
No, jó, bővítek.
Jelen voltam mint a múlt képviselője, s Tomi mint a jelen és a jövő képviselője. :PPP :777

Új hozzászólás