|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
Mennyi zenész jön ki a konziról? 1-2-5-10? Egy tizedéről nem hallunk. Charlie zenekarába meg úgy ahogy Power írja csak úgy lehet bekerülni.
Te ugye képzett zenész vagy, és igazából nem lehet téged megakasztani megy minden. Akkor miért nem te vagy a Charlie zongoristája? Vagy Almatomi? Ez egy jó kérdés. Pedig ott nincs nagy történés mindig ugyanazok a számok. És csak szintizni kell. Az egyszerűbb mint most, nem kell semmire figyelni csak a szintire. Ott viszont nem hallok akkora improvizációs megoldásokat, mint mondjuk egy Sárik Petinél. De a Charlie-nál szükség lenne a nagy ívű improvizációkra?
Zoli
Te ugye képzett zenész vagy, és igazából nem lehet téged megakasztani megy minden. Akkor miért nem te vagy a Charlie zongoristája? Vagy Almatomi? Ez egy jó kérdés. Pedig ott nincs nagy történés mindig ugyanazok a számok. És csak szintizni kell. Az egyszerűbb mint most, nem kell semmire figyelni csak a szintire. Ott viszont nem hallok akkora improvizációs megoldásokat, mint mondjuk egy Sárik Petinél. De a Charlie-nál szükség lenne a nagy ívű improvizációkra?
Zoli
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 578
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 983 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Bocsánat! Tanításról volt szó! Ennek semmi köze a tanításhoz! Ne ferdítsd el a beszélgetést! Zenélésről és közönség dicséretről szó sem volt! Ez nem ide tartozik!Rolandbk5 írta: Mi olyat tudsz duóba a színpadom mutatni ülve a zeneiségedből, amit a közönség külön dicsér vagy egyáltalán észre veszi mint én?
A zenélés és a zene tanítása két különböző dolog! Aki jó zenész az nem biztos, hogy jó tanár! Én voltam egy országosan elismert jazz zongorista óráján ( direkt nem írom le a nevét ). Borzasztó volt! Akik nála tanultak, azok két hónap után menekültek tőle, mert semmit nem tudott tanítani. Mindent megoldott a zongorán, de képtelen volt azt elmagyarázni, hogy mit miért csinál! Ugyanis a zeneoktatásban az nem magyarázat, hogy: "Azért, mert jól szól" NEM!!! Az utolsó hangig, az utolsó akkordig mindent tudni kell megmagyarázni, hogy mit miért játszok! Ha ezt valaki nem tudja, akkor nem tud tanítani!
Erre nem reagálok, mert megharagudnál.Rolandbk5 írta:Én szívesen tanulnék fejleszteném magam zenei téren, de sajnos nálunk ez kivitelezhetetlen.
A mai fiatalok nem a tanításból akarnak megélni. Én sem tanárnak készültem, amikor középiskolás voltam. Egy jól menő klasszikus zenekarba készültem, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy aki ilyen állást szeretne, annak nem nagyon lehet egy helyen letelepednie. Vannak régi haverjaim, akik ezt csinálják. Spanyolországban él egy-két évig, utána Olaszországban él egy-két évig, aztán mindig máshol csavarog a világban. aki ezt szereti annak ez jó. Én ezt nem akartam csinálni, ezért maradt a tanítás.Rolandbk5 írta:A végzős - elvilág már tud improvizálni - diák miért nem oktat?
Ilyen a sors. Így fordul a kocka.
Álmomban sem fordult meg a fejemben, hogy én tanár legyek és mit ad Isten? Idén másodjára kaptam meg az év tanára díjat. Kivétel nélkül az összes kolléga rám szavazott.
- ---Qgli---
- VIP
Nem biztos! De ha profi tanárnál tanulsz, akkor biztos, hogy kihozza belőled a maximumot!Rolandbk5 írta:Ez ugye csak vicc? Miért ez így működik? Hogyha konzit végzek, akkor a Charlienál tudnék zenélni?
- ---Qgli---
- VIP
Power!
A zenetanulást nem középfokon kell kezdeni!
Bundzik profi zenész és profi tanár! De nem alapfokú tanár!
A kőbányai zenei stúdióba persze, hogy nem vettek föl. Középiskola!
Hasonlóképpen van ez a zeneoktatásban, mint az általános oktatásban! Általános oktatásban semelyik középiskolába sem vesznek fel, ha nincs meg a nyolc általánosod! Középfokon már nem az alapismeretekkel fognak foglalkozni. Oda úgy várják az tanulónak, hogy az alapismereteket tudja! Ez volt Bundziknál is meg Kőbányán is.
Én már küldtem a Gorsiumba is növendékeket, meg a kőbányára is. Felvették őket!
A zenetanulást nem középfokon kell kezdeni!
Bundzik profi zenész és profi tanár! De nem alapfokú tanár!
A kőbányai zenei stúdióba persze, hogy nem vettek föl. Középiskola!
Hasonlóképpen van ez a zeneoktatásban, mint az általános oktatásban! Általános oktatásban semelyik középiskolába sem vesznek fel, ha nincs meg a nyolc általánosod! Középfokon már nem az alapismeretekkel fognak foglalkozni. Oda úgy várják az tanulónak, hogy az alapismereteket tudja! Ez volt Bundziknál is meg Kőbányán is.
Én már küldtem a Gorsiumba is növendékeket, meg a kőbányára is. Felvették őket!
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 153
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
És ki a profi tanár? Aki sok pénzt kér? A te példád a jazz zongoristáról. Ő elvileg profi ugye? De tanárnak csapni való. Akkor hogyan válasszal?
Igazad van ez így jó ahogy van, amíg annyi pénzt keresek ezzel a csekély tudással mint egy képzet zenei tengerészgyalogos, addig nincs probléma. Ha meg már annyira nem, akkor felváltok DJ-nek és ott kinyílik a világ anyagilag. Hibátlan zeneiség, megélhetés biztosítva. Van alternatíva.
Zoli
Azt nem tudom, és nem is akarom megoldani, hogy mondjuk hetente többször elutazzak Budapestre profikhoz zenét tanulni. Tulajdonképpen ebből a befektetésből tudnék e profitálni? Szerintem nem. Tudod ez saját magam miatt szeretném, és ha ezt helyben nem tudom megoldani, akkor ez az álmom ami az improvizációról szól nem fog beteljesedni.---Qgli--- írta:Rolandbk5 írta:Én szívesen tanulnék fejleszteném magam zenei téren, de sajnos nálunk ez kivitelezhetetlen. Erre nem reagálok, mert megharagudnál.
Igazad van ez így jó ahogy van, amíg annyi pénzt keresek ezzel a csekély tudással mint egy képzet zenei tengerészgyalogos, addig nincs probléma. Ha meg már annyira nem, akkor felváltok DJ-nek és ott kinyílik a világ anyagilag. Hibátlan zeneiség, megélhetés biztosítva. Van alternatíva.
Zoli
- ---Qgli---
- VIP
Gyerekek! Próbáljátok már megérteni, amit írok! Charlie zenekarát, csak példának írtam! Hogy Charlie a baráti körével zenél vagy nem, ez most a tanulás és tanítás szempontjából tökmindegy, ebbe az irányba ne ferdítsük el a dolgokat, mert nem ez volt a lényeg! A lényeg az volt, hogy ha valaki profi tanárnál tanul, akkor sokkal nagyobb esélye van arra, hogy országosan elismert zenész legyen, mintha egy 10 éves lagzis tapasztalattal rendelkező embertől tanul.Rolandbk5 írta:Charlie zenekarába meg úgy ahogy Power írja csak úgy lehet bekerülni.
- ---Qgli---
- VIP
Na Karesz!!! Ebben maximálisan egyetértek veled!Karesz írta:Lehet,hogy igazad van Gábor,de akkoriban (80-as évek vége) nem igazán volt más lehetőség a hivatalos működési engedély megszerzésére.
Abban az időben tényleg nem volt lehetőség semmiféle könnyűzenei képzésre!
- ---Qgli---
- VIP
Én annak idején Esze Jenőhöz akartam menni, de nem fértem be hozzá. Ő mondta, hogy van hely Zsoltinál. Így kerültem Zsoltihoz. De próbálkozhattam volna Csonka Emilnél, vagy az öreg Fogarasinál is. Ha ők nem tudtak volna vállalni, akkor ajánlanak valakit, akivel vagy szerencsém van vagy nincs, de ezek a tanárok már a jó szakemberek között forognak, tehát jó eséllyel jót ajánlanak.Rolandbk5 írta:És ki a profi tanár? Aki sok pénzt kér? A te példád a jazz zongoristáról. Ő elvileg profi ugye? De tanárnak csapni való. Akkor hogyan válasszal?
- ---Qgli---
- VIP
Én megoldottam.Rolandbk5 írta:Azt nem tudom, és nem is akarom megoldani, hogy mondjuk hetente többször elutazzak Budapestre profikhoz zenét tanulni.
Én tudtam? Nem tudom. Én hajóra készültem zenélni, de közben megnősültem nem mentem.Rolandbk5 írta:Tulajdonképpen ebből a befektetésből tudnék e profitálni? Szerintem nem.
Én is csak saját magam miatt szerettem volna.Rolandbk5 írta:Tudod ez saját magam miatt szeretném, és ha ezt helyben nem tudom megoldani, akkor ez az álmom ami az improvizációról szól nem fog beteljesedni.
Ha nem tudnék improvizálni már régen meguntam volna a zenélést és abbahagytam volna. Ez tart életben. Mindig mást találni ki. Ugyanazt sosem játszani. Így jön ki az, hogy egy nótát ha százszor játszok, akkor az százféleképpen van eljátszva. Általában nyáron minden este zenélek. Minden este majdnem ugyanaz a műsor, de mindig kicsit másképp.
- ---Qgli---
- VIP
Nézd Power! Hozzám is jelentkeznek felnőttek a zeneiskolába. Meg szoktam kérni , hogy zongorázzon, vagy szintetizátoron játsszon valamit, azután felteszek 3-4 elméleti kérdést és már tudom is, hogy tudok-e neki segíteni. Ha tudok, akkor iratkozzon be a zeneiskolába, ha nem, akkor küldöm olyan helyre, olyan tanárhoz, aki tud segíteni.