Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 248
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 52505Hozzászólás B.Bazsi
2017.07.18. 09:19

Srácok, elutazom nyaralni ma, kb egy hét múlva tudok jelentkezni, vigyázzatok magatokra, jó bulikat mindenkinek, Api, remélem jobban vagy, mielőbbi teljes gyógyulást!! Sziasztok!!!

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52508Hozzászólás tacso
2017.07.18. 10:11

Bazsi! Felétek nyaralás az élet! :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Sztifler0301
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 68
Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
Adott köszönetek: : 494 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52523Hozzászólás Sztifler0301
2017.07.18. 14:22

Felment a cigánygyerek a színpadra két zenész kíséretében.

Kezében egy bass-gitár, előtte egy AKG wireless mini 30.000 forintos drótnélküli mikrofon.

Őszinte vallomások hangoztak el, hogy honnan jött, hol született, milyen volt szegényen, milyen volt az, amikor nem volt semmi...
Köszöni, hogy itt lehet, hogy itt állhat, stb... kis lelkizés.

Tőle balra egy fehér seggű szoló gitáros, aki mármár albinónak is elment volna, balra pedig egy szeműveges-emós srác valami almás laptoppa, és valami tekergetős nyomógombos ketyerével.
Erős kontrasztok a színpadon, majd belekezdtek a műsorba...

Ez a mi emberünk, akkorát bőgőzött és pengetett, meg akkorát énekelt az olcsó mikrofonba, hogy a pofám is leszakadt, meg a színpad is majdnem...
Azt hittem, hogy a gitár is alkotóelemeire hullik a kezében...

Első szám alatt 1-2 beszólás a tecnikus úrnak: "kicsit több mikrofont..., kicsit több gitárt, több mélyet a gitárra... most már jó"

Második szám Máté Péter unplugged módra "Elmegyek"... közönség énekel...

És én csak ámulok-bámulok, és alig hiszek a fülemnek...

Eddig snem igazán hallgattam ezt a cigánygyereket, pedig mekkora tehetség.
Muzsikus masinisztaként meg vájtfülűként eléggé jól hallom, amit hallok.

Hatalmas tehetség és hatalmas bőgős Gáspár Laci.
Asszem itt az ideje, hogy őt is többet hallgassam a közeljövőben.

Asdert
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Tyros-4, KORG RADIAS
Adott köszönetek: : 152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 237 alkalommal

Hozzászólás: # 52549Hozzászólás Asdert
2017.07.19. 10:17

Sziasztok!
Nem tudom lehet-e itt ilyenről vitázni, de ha nem, majd törli az Admin.
Rengeteg szó esik minden szintis fórumban a lakodalmasrockhoz kapcsolódva. Akár hangszinek, akár styl-eket tekintve. Én magam is kedvelem játszom néha ezeket a dalokat, nótákat. De csak ez van? Valójában egymástól nagyon messze lévő két dolog” a népdal és a szinti, mégis nagyon népszerű, nem kevesek bánatára és még sokkal többek örömére, akár mint zenészek, akár mint hallgatók. Ide értem most az egyéb szalonzenéket és bulikon játszott pop-rockot is, amiket átírtak” szintire. Ehhez jön még, hogy csak az a dal, csak az a nóta, amiért fizetnek, amiért pénzt kapsz, a többi nincs, nem érdekes. Szívesen, örömmel beszélgetek mindig zenészekkel, mindig tanulok is tőlük valamit. De amikor mutatok egy akár közismert Jarre zenét, csak legyintés, ezért nem fizetnek…. Hát ennyi?! Senki sem játszik akár saját örömére, senkit sem érdekel a saját ízlése. Mindig csak pénzért, parancsra zenélnek a zenészek, saját örömükre soha, vagy csak nagyon kezdő korukban. A zenélés minden zenésznek csak munka, és pénzkereset, soha nem öröm. Soha nem játszik saját örömére azt, ami neki magának tetszik? Csak a mások által kívántat, az éppen divatosat, hóbortosat? Akik fórumokon styl-eket keresnek, kérnek, néha behúzzák az áhított zene linkjét, ami végtelen egyszerű esztam, kb három hangszínnel, de már ez is gondot okoz sajátmagának elkészíteni. Ehhez képest szinte nem esik szó Jarre, Laserdance, Koto, stb, zenéiről, ami nemhogy közel áll a szintivilághoz, hanem az maga a szintivilág! ..és természetesen még mennyi minden van a kettő között ( a lakrock és a szintizene között), pl. filmzenék, classik, nagyobb ívű pop-rock zenék, stb. kiherélés” nélkül. Méltatlanul nem beszélünk az eddig még gyártók által sem készített Jarre pack-ról, Jarre set-ről amit OLAVIER hozott létre, még csak hasonló sincs. Pedig az egészet egy roppant egyszerű Korg Pa-50 –el készítette. Itt egyértelmű a zenei tudáson felül a saját hangszerének teljes kiismerése, hogy ne mondjam szeretete. Ilyen művet létrehozni nem elég a tudás, zenei tudás. Érdeklődé, igény, kreativitás, alkotás vágy kell hozzá. Ezeket keresem a fórumokon és akár köztetek. Szinte már alap jelenség, hogy a konzi-s zenész legújabb csúcs-szintijével zenél, ám gyakorlatilag nem ért hozzá. Használ 3-4 stílust és vagy nyolc hangszínt, a többi a zenei tudása, ami rendben is van és elismerés, de miért kell ehhez szinti, pláne csúcs szinti? Miért nem érdekli a szinti tudása, szolgáltatása, megismerése, ha már megvette? Miért nincs alkotás vágya, kreativitása? Ez kifejezetten ehhez az egy hangszerhez tartozna, a szintihez, ezzel egyedül, otthon is minden más felszerelés nélkül is tudsz alkotni. Akinek ilyen van, miért nem érez erre késztetést? Miért jobb ezredjére kötelességből pénzért eljátszani a „kislányvigyázz”-t? Ha boltban érdeklődsz kipróbálsz egy szintit, de net demókon is, mindig bemutatják a szintin milyen jól szól a zongora meg a (mondjuk) szakszi. Komolyan erre vagy kíváncsi amikor szintit veszel? Nem az elképesztő tudására, szolgáltatásaira és ha már szinti, akkor nem a synth hangszinekre (is)? Tudva, hogy a tíz” évvel ezelőtti csúcsnak kikiáltott szinti hangját ma leggagyibb szinti is túlnőtte, és a tíz” év múlva lévő túlnövi a mai csúcsot? Szóval a kérdés: csak fej lehajtva, kötelességből zenéltek, vagy a saját örömötökre is néha? Érdekel más is, mint a lakodalmasrock? Mondd el mi? Alkotsz néha zeneileg? Átformálsz, kitalálsz, változtatsz, kísérletezel? Na meg ilyesmi… Ne kíméljetek, nem vagyok zenész, csak zenélgetek örömből, tőletek tanulok, üdv, VF. (ezt az írást más zenei fórumon is közzé teszem)

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 153
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52550Hozzászólás Rolandbk5
2017.07.19. 10:49

A mai világban/világnak nehéz zenélni. Mikor én kiszálltam a nagyon lakodalmasrock-ból, akkor úgy döntöttem, ha rövid időn belül nem találom meg az eltervezett számításom, akkor abbahagyom, és másban keresem az örömöm. Hála az égnek, hogy megtaláltam azokat az embereket, akik ugyanúgy gondolkoznak, és nem a falunap okoz nekik örömöt. Sok falunapot játszottam, és tudom miről beszélek. Ahogy írtad, hogy saját magunk örömére is kell zenélni, és sajnos a megrendelő örömére - ami a nehezebb - is. Ebben kell megtalálni azt az egyensúlyt, amikor "mindenkit" kiszolgálsz a zenéddel. Nyilván azt nem lehet, de az erre törekvés az hozhat eredményt. Én azt gondolom, hogy ha valaki elképzel valamit, és mindent megtesz a cél érdekébe, akkor az csak jó lehet. A kitartás és a célhoz való ragaszkodás meghozza azt a cél közönséget, akiknek a tel általad kialakított egyensúly megfelel.
Az én véleményem az, hogy már benne vagyunk egy reformálódás közepén. DJ vs. Zenész. Meg lesz itt is az egyensúly, csak azzal is kell számolni, hogy lesz járulékos veszteség. Itt azokra gondolok, mind DJ mind Zenész, akik nem tudnak továbblépni, és csak a Börtön ablakában c. szerzemény körül forognak. Ezekre nem lesz szükség. Csak azokra, akik többek mint egy Lagzis zenész. Én nem vagyok lagzis Zenész. Volt sokáig, de az elmúlt 5 évben már nem vagyok. Nincs minden hétvégén zeném, mert megválogatom. Hogyan tudom megválogatni? Hát az árral. Ahová csumi Zenész kell ott engem nem tudnak megfizetni. Fele annyi munkával dupla annyit keresek. És azt jászok amit szeretek, és akarok.

Zotti

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52551Hozzászólás Siklai68
2017.07.19. 10:52

Akárhogy nézzük: ha egy lagziba, buliba elmész zenélni, azt inkább más örömére kell tenned, mint a sajátodéra.... ráadásul ezért is fizetnek meg, persze én csak amit bevállalok. Ezek mellett pl. lagziban a vacsi alatt néha becsempészünk a magunk örömére egy-két jazz standard-et - improkkal fűszerezve, amit még elbír a nagyérdemű. Azért legtöbbször saját örömömre otthon a nappaliban összeszerelt cuccon gyakorlás közben játszom, de ez nincs az asszony örömére.... :-) :rolf:

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Hozzászólás: # 52553Hozzászólás Karesz
2017.07.19. 11:16

Rolandbk5 írta:A mai világban/világnak nehéz zenélni. Mikor én kiszálltam a nagyon lakodalmasrock-ból, akkor úgy döntöttem, ha rövid időn belül nem találom meg az eltervezett számításom, akkor abbahagyom, és másban keresem az örömöm. Hála az égnek, hogy megtaláltam azokat az embereket, akik ugyanúgy gondolkoznak, és nem a falunap okoz nekik örömöt. Sok falunapot játszottam, és tudom miről beszélek. Ahogy írtad, hogy saját magunk örömére is kell zenélni, és sajnos a megrendelő örömére - ami a nehezebb - is. Ebben kell megtalálni azt az egyensúlyt, amikor "mindenkit" kiszolgálsz a zenéddel. Nyilván azt nem lehet, de az erre törekvés az hozhat eredményt. Én azt gondolom, hogy ha valaki elképzel valamit, és mindent megtesz a cél érdekébe, akkor az csak jó lehet. A kitartás és a célhoz való ragaszkodás meghozza azt a cél közönséget, akiknek a tel általad kialakított egyensúly megfelel.
Az én véleményem az, hogy már benne vagyunk egy reformálódás közepén. DJ vs. Zenész. Meg lesz itt is az egyensúly, csak azzal is kell számolni, hogy lesz járulékos veszteség. Itt azokra gondolok, mind DJ mind Zenész, akik nem tudnak továbblépni, és csak a Börtön ablakában c. szerzemény körül forognak. Ezekre nem lesz szükség. Csak azokra, akik többek mint egy Lagzis zenész. Én nem vagyok lagzis Zenész. Volt sokáig, de az elmúlt 5 évben már nem vagyok. Nincs minden hétvégén zeném, mert megválogatom. Hogyan tudom megválogatni? Hát az árral. Ahová csumi Zenész kell ott engem nem tudnak megfizetni. Fele annyi munkával dupla annyit keresek. És azt jászok amit szeretek, és akarok.

Zotti
Maximálisan osztom a nézeted.Pont ezek miatt kezdtem el én is ezt az utat.Tapasztalom,hogy mióta egy buliban nem a nézése,meg a járása a fontos,azóta szelektálódtak a felkérések.Mondjuk ez a gázsi emelésnek is köszönhető,no meg a rengeteg finomhangolással eltöltött időnek,nem utolsó sorban annak még,az idén jelentős beruházásokat is eszközöltem szerkó terén.Én is lehúztam már pár évtizedet falunapozással,lagzikkal,mondjuk lagzim van most is,de kulturált egyéneknek.
És nyugodt szívvel mondhatom,hogy nincs kevesebb bulim,mint az eddigi években.Sőt!!!Tapasztalom én is,hogy leáldozóban van már a grofosmarisjolli vonal!

Asdert
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 52557Hozzászólás Asdert
2017.07.19. 14:03

Pityu írta:Egyetértek Asdert, de ez nem az a fórum, ahol olyan nagy létjogosultsága lenne a hagyományos értelembe vett szintizenének.
Hangszíneknek meg pláne. Tisztelet a kivételnek, tudom van 1-2 ember, aki a lakodalmas rockon kívűl is muzsikál más stílusban.
A PA50-es példád teljesen jó volt. Amikor még megvolt a PA500-am, Én is használtam annak az Oliver gyereknek a stílusait.
Félelmetesen jó Jarre stílusokat tudott kreálni és persze a hangszíneket is hozzá szerkesztette.
Vagy ott van Ernesto barátom, aki meg olyan Laserdance stílust kreált szintén PA50-re, hogy nem akartam elhinni.
De ide sorolhatnám Nagy Zoltánt is, aki egy szál Yamaha XF7-el és pár vsti-vel olyan retro zenéket dolgoz fel, hogy öröm hallgatni. :)

Persze, hogy van élet a varrógépeken túl is, sőt! Ott van igazán élet. :roll:
Örülök, hogy felhoztad Nagy Zoli nevét, évek óta tartjuk a kapcsolatot és rengeteget köszönhetek neki! Ezen a téren Ő akár pédakép is lehet, nem tanult (Hivatalosan) zenét, mégis profi munkái vannak és folyamatosan alkot, cizellál, már-már megszállottan. Persze más a szinti is, ezért nem hoztam fel, Motif XF. De leleményesen vadássza a megfelelő hangokat a zenéhez feljátsz szerkeszt, stb. Valami ilyen dologra" gondoltam, még ha nem is ilyen magas szinten...

Asdert
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 52606Hozzászólás Asdert
2017.07.21. 08:38

Köszönöm a reagálásaitokat. Nagyjából az jön le, hogy sokan gondolkodunk egyformán, csak szó nem esik arról amit gondolunk, csinálunk zenei téren, ezért lett egy kicsit minden fórum "egysíkú" és csak a lakrock-ról beszélünk, mert mást nem mondunk el egymásnak. Az igazság az, hogy kellemesen csalódtam, sokkal több "támadást" vártam, de ilyen nem is volt, más fórumokon sem. Annyit azért helyre igazítanék, mert lehet hogy én írtam félreérthetően: Amiket írtam, igényeket nyilván nem a fellépésekre gondoltam. Gondolom minden fellépőnek, aki stintizik meg van a saját összeállított, igényszerinti műsora. És nyilván nem egy lakodalomra gondoltam, amikor azt mondtam miért nem beszélünk Mike Oldfieldról, stb. A kérdés kifejezetten arra vonatkozik, hogy amikor nem lakodalomban, nem fellépésen vagy, akkor sem.....? Röviden: zeneileg mikor vagy a magadé... Amikor a neked megtetsző zenét boncolgatod, próbálgatod, stb. Mert sajnos élőben még nem találkoztam ilyen zenésszel, de lehet, hogy csak ideje nincs már sajátörömére... Mindenesetre köszönöm a válaszokat, reményteli és létező dolog az általam óhajtott dolog" csak senki sem beszél róla... Más. Valószinű erre mondják irigylik a problémánkat: gondolom sokónknak van, volt egyszerre kisérő automatikás és vonal szintije. Hogy magyarázod el egy civilnek, akit egyébként érdekel, hogy mi a különbség a két szinti között? Sőt még annak is nehéz akinek csak kisautom szinteje van, vagy volt. Ha ismerősődnek bekapcsolod és játszol a kisérősön, elöbb-utóbb rá kérdez és ez, ami fölötte van? .. és akkor mondod, hogy ez más, ebben nincs kiséret, stb. Aztán elidnítod az arpeggiot és..." hát csak van! de nincs.. De hallom! akkor ez mi? És persze neki ugyan az mindkettőben a gitár, a zongora, a dob, st. Valójában ki, hogy fordítaná le. Talán a vonal szinti együttesbe, a kisérős egymagadnak? Valahogy az érezhető mindenhol, boltokban is, hogy a vonalszintisek magasabb pozícióban érzik magukat. Pedig ma már egy kisérős mindent tud a mit a vonal és majdnem igaz fordítva is. A ksérös felső kategóriája is enged hangokat kitekergetni és ma már ott bővíthetőség, ami nincs bele teszed. Az arpeggionak pedig teljesen megfelel a multi pad. A csúcs vonalszintikben pedig több sávos arpeggio van, intelligens akkord felismeréssel és valóban akár kiséróautnak tűnik. Nyilván valahol a jövöben ez a különbség el fog tűnni. Vagy máshogy gondoljátok, máshogy tálaljátok?

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 52608Hozzászólás tacso
2017.07.21. 09:30

Üdv Asdert!

Nagyon komoly és fontos kérdéseket feszegetsz!
Az egyik legfontosabb elhatározás egy zenész vagy zenekar életében, hogy megtalálja azt a zenei irányvonalat, amit a tudása szerinti legjobban, és ami ennél is fontosabb, leghitelesebben tud képviselni! Zenekar esetén ide nem árt egy erős konszenzus, ami alátámasztja az ilyen irányú működést, hiszen ugyebár az energiák összeadódnak! :D
Ennek megvalósításához kell(enek) az(ok) az eszköz(ök) amik a legjobban szolgálják a tevékenység színvonalát. Lehet arrangeren csak zongorázni, és lehet bizonyos digitzongikon kíséretet csiholni, ez szerintem mindegy.
Ha van a cucc iránt érdeklődő, én mindig azt mérem, hogy tényleg érdekli, vagy kötekedni akar. Az utóbbira egy szót se pazarlok, felesleges...
Bizonyos esetekben a technológiai megoldások irritálnak bizonyos embereket! Mi is tele vagyunk olyan furfangokkal, amiket nem ért a nagyérdemű, de hát a művészetek provokatív ága is létezik, sőt elég sikeres... :D
Meggyőződésem, hogyha a meglévő zenei koncepció elég erős és színvonalas, az megteremti saját piacát és hallgatóságát még akkor is, ha rétegműfajról beszélünk.
Pl: A mi jelenlegi váltózenekarunk Country-t játszik, és szeretik a vendégek!
A lagzit válasszuk külön!! Ez nem a finnyások műfaja! :D
80-100 standardból könnyen meg lehet oldani, jó pénzt lehet keresni, de ne reméljünk mögéje nagy megvalósítási álmokat, mert nem arról szól.(Vagy csak egészen ritkán..)
Itt a fórumon minden műfajból találtam nagyon jó példákat, sőt követendő minőségeket is!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Új hozzászólás